מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמינים וברזל בהריוןטליה29/07/2013
שלום, אני בשבוע 14.
נוטלת חומצה פולית טרם ההריון 400 מ"ג ולפני כחודש התחלתי ליטול גם פרנטל.
האם יחד עם שני הכדורים האלו מותר לקחת גם פוריק הריון (ברזל)? או שזה יותר מדי ברזל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים וברזל בהריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן29/07/2013שלום.אין צורך גם בחומצה פולית וגם בפרנאטאל המכיל חומצה פוליתגם בפוריק הריון יש חומצה פולית.חוץ מזה שחומצה פולית נלקחת עד סוף השליש הראשון אליו כבר הגעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- אולטרסאונד ראשוןמור29/07/2013
שלום רב,
מחזור אחרון 6.6, כרגע שבוע 7+5. עשיתי בדיקת אולטרסאונד היום ולהלן הממצאים:
נצפו שני שקי הריון בתוך הרחם באחד רושם למחיצה בתוכו.
לא הודגמו שקי חלמון או קוטב עוברי.
לאור חשד סונוגרפי ל HOMP מומלץ בדיקה נוספת בעוד שבוע.
אני בת 30, לידה ראשונה הייתה כתוצאת מ IVF וההריון עכשיו הינו ספונטני.
אודה אם תוכלו להסביר לי את הממצאים והאופציות מאחר והרופא שלי בחו"ל.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף- אולטרסאונד ראשון - תגובה
ד``ר אריה לידור31/07/2013שלום לך
קשה להבין את התוצאות לאור השבוע המוקדם מאד. יש לחזור על בדיקה זו לקבלת אבחנה ברורה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד והפרשה מהטבור, האם דחוף?נטלי28/07/2013
שלום,
אני בשבוע 29, ריבוי מי שפיר, ויש לי בימים האחרונים גרד מהטבור. היום ראיתי כתם על החולצה באזור הטבור, ואני חושבת שיתכן שהיתה הפרשה. מחר אחר הצהריים יש לי תור לרופא,
האם זה דחוף יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד והפרשה מהטבור, ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור08/08/2013בוקר טוב
לא מסוכן
לא דחוף
לא מיתוך הרחם
הבברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בהריוואינגה28/07/2013
האם יתכן גרד בכל הגוף (עקצוצים) בחודש הראשון של הריון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בהריוו - תגובה
כל דבר ייתכן בהריון. פני לרופא עור לברור הסיבה ולטיפול בהתאם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט אחרי לידהענת28/07/2013
שלום
ילדתי ב 17.7 לידה שנייה, רגילה ומהירה ללא אפידורל, עם חתך קטן (שנעשה עם מספריים).
אני מרגישה טוב ורוצה לחזור להתעמלות כמו יוגה ופילאטיס.
האם אפשר או שיש לחכות פרק זמן מסוים מהלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט אחרי לידה - תגובה
פני לבדיקת רופא ובאם הכל תקין יכולה לחזור לפעילות שהזכרת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרתלימור28/07/2013
בוקר טוב,
רציתי לדעת אם יש הבדל ניכר בין סקירה מאוחרת במתבצעת באופן פרטי לבין סקירה מאוחרת שמתבצעת דרך קופת חולים???
תודה ושבוע טוב
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מאוחרת - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור07/08/2013ערב טוב
תלוי איזה רופא , איזה קופה , תלוי במזל.
עקרונית יש חלקים שנבדקים לפעמיים רק בפרטי.
כמו CC, ורמיס של צרבלום, אצבעות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסריbs24/07/2013
שלום, ברצוני לשאול 2 שאלות
1. מאיזה שבוע הולכים לקבוע תור לניתוח קיסרי אלקטיבי? ( אציין שזהו ניתוח ה3 במספר ונמצאת במרפאה להריון בסיכון עם סכרת הריונית.
2. כמה ניתוחים קיסריים מאפשרים לעשות באופן כללי?
תודה רבה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
bs02/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הורמון אנדוטליה24/07/2013
אני כ 21 יום לאחר הזרעה , מאחר לי כ חמישה ימים
תוצאות הורמון אנדו 5> , מזה אומר ? האם אני בהריון?
ואם לא אז למה המחזור מאחר ?
תודה טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין באיחור
טליה30/07/2013עדיין מאחר לי המחזור במידה ועד יום חמישי אני לא מקבלת יש לי בדיקת דם נוספת
מה הסיכוי שהתוצאה תשתנה מהבדיקת דם הראשונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת הורמון אנדו - תגובה
כדי לדעת יש צורך בבדיקת ביטא בדם . באם שלילי אין הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםדלקת??23/07/2013
שלום רב
אני באיחור של 4 ימים בדיקת הריון יצאה חיובית, ובבדיקת דם כתוב:
IU/l 1979
לפי תאריך הווסת האחרון אני אמורה להיות בשבוע 4...
מה זה אומר?
תעזור לי...זה הריון? יש לי הרגשה שזה קצת מידי...זה לא אמור להיות כמה אלפים?
תודה
מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם - תגובה
ד``ר אריה לידור23/07/2013שלום לך
התשובה חיובית להריון . יכולה כבר לבצע אולטרהסאונד ראשוני בימים הקרובים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דלקת??23/07/2013תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות cmvמאיה23/07/2013
הי...אני בהריון ראשון שלי בשבוע 10' רופא המעקב (המאוד לא סימפטי בלשון המעטה)שלי אתמול התקשר אלי ואמר לי שקיבלתי תוצאות לא מעודדות בבדיקת cmv ושרצוי שאני אקבע תור מהר להחלטה לגבי המשך הריון כששאלתי מה זה אומר ומה זה הוירוס הזה אמר שאין לו זמן כרגע ונדבר בקרוב וככה השאיר אותי בוכיה ומרוסקת
ניסיתי להשיג רופא פרטי אתמול בלילה שיעזור לי עם התוצאות וזה לא ממש הלך לי אולי אתם תוכלו לעזור לי...ואלו הן התוצאות:.
cmv IgG חיובי 91.2 AU/ml
cmv IgM שלילי
cmv Igm additional assay שלילי
cmv IgG Avidiy 36%
אני בסטרס נוראי ולא מבינה מה פשר התוצאות.....
בבקשה עזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות cmv - תגובה
מציע שתרגעי היות והתוצאות מרמזות על כך שכרגע אינך חולה וכי נחשפת בעבר הלא רחוק (פחות מ 3 חודשים אך קרוב לכך ) לוירוס. ייתכן אפילו לפני ההריון הנוכחי . יש לחזור על הבדיקה גם על IGMוגם עלIGG ולהסתייע ביעוצו של רופא זהומי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן ברחם בהריון. יש מקום לדאגה?דפנה23/07/2013
שלום רב,
אני בהריון בשבוע 18 . יש לי שרירן די גדול ברחם ורציתי להתייעץ כיצד יש לעבור את ההריון עם זה. האם יש מקום לדאגה? מהן התופעות שעלולות להיות לי? האם צריך להוציא את זה ..וכד'
אשמח לשמוע מידע רלוונטי בנושא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן ברחם בהריון. יש מקום לדאגה? - תגובה
די במעקב בלבד . אין מנתחים שרירן בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cmvטל23/07/2013
שלום אני בשבוע 29 ו3 ימים הריון תאומים תודה לאל כרגע בשמירה מז. כחודש עקב התקצרות צוואר. העוברין נכון לאתמול שוקלים 1300,1350 תודה לאל טפו טפו ומצב הצוואר יציב . אני כל ההריון ובפרט עכשיו מוטרדת מאוד מסי אמ וי וטוקסופלזמה שאין לי נוגדנים אליהם. פעם אחרונה בןצע בדעקת סי אמ וי igm בשבוע 26 ושלושה ימים ןיצא תודה לאל שלילי. מאתמןל בלילה כאבי גרון חזקים בעיקר בבליעה ועדיין היום נמשכים אני מסתכלת בראי לא רואה תפליטין לבנים ואין חום תןדה לאל. האם חס וחלילה זה מתאים לסי אמ וי??אנא עזרו לי כי יודעת שכל פעם אמורים לחכות פרקי זמן עד ביצוע הבדעקה והמתח הזה הורג אותי, מוטרדת מסנ יותר מכל דבר למרות שאמור. להיות מוטרדת מדברים אחרים במצבי.. אנא עזרתפ? האם קשור הסימפטום הסה? ומה הצשמעות הקלינית אם חלילה יש הדבקה אם תגידו אין כמעט משמעות אנא הסברכם למצב מה הכוונה? זא אין לי טעם לבצע שוב לראןת ולדעת? בשביל העוברים ללידה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cmv - תגובה
לא נראה כCMV . ליתר בטחון בצעי בדיקת נוגדנים לCMV
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים בהריוןשולה23/07/2013
שלום, אני בשבוע 31 ואתמול התחילה אצלי דלקת בעין ימין. הרופא נתן לי טיפות עיניים לקרומיצין טיפה אחת פעמיים ביום. האם מותר להשתמש בטיפות אילו בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים בהריון - תגובה
רצוי ואף מומלץ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי בדיקות הריוןדלקת??22/07/2013
שלום
אני באיחור של שלושה ימים והיום עשיתי בדיקה, יצאו שני קווים שניהם חזקים וברורים. אף על פי כן החלטתי לעשות עוד בדיקה כדי להיות בטוחה. בבדיקה השנייה יצאו שני קווים אולם הקו של ההריון בהיר יותר מהקו בבדיקה הראשונה. כלומר בשתי הבדיקות הכהות של הקו של ההריון שונה.
זה מעט הדאיג אותי שפתאום הקו נהיה יותר בהיר?
זה אומר משהו? יכול להיות שההורמון ירד...?
מחר אעשה בדיקת דם.
תודה מראש על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי בדיקות הריון - תגובה
זה מה שצריך לעשות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בשבוע 28+4 והימצאות אקטרופיוןיעל22/07/2013
שלום,
שבוע 28+4. פניתי למיון עקב דימום בכמות של ווסת בערך בזמן הטלת שתן.
לא היו יחסים קודם לדימום והאירוע התרחש בזמן הטלת השתן בלבד.
בבדיקה רפואית במיון הכל ב"ה נמצא תקין. הדבר היחיד החריג שראה הרופא הינו הימצאות אקטרופיון. הרופא העלה זאת כאפשרות למקור הדימום.
שאלתי- מה זה בדיוק אומר? האם מדובר חלילה במשהו מסוכן ובעל השלכות? יש לציין כי זהו אירוע דמם ראשון מתחילת ההריון.
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בשבוע 28+4 והימצאות אקטרופיון - תגובה
אין לכך כל משמעות לגבי תקינות מהלך ההריון או הלידה
מציע שתבצעי בדיקת פאפ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)