מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצירת נשימה בתחילת הריוןanati01/07/2013
שלום,
אני בתחילת הריון. ביום שבת הייתי בבריכה (בדיוק סיימתי אז שבוע 5) ועשיתי תרגיל שעשיתי בעבר - לצלול בבת אחת רוחב בריכה בלי להרים את הראש (לקחת אוויר ולשחרר אותו במים, עצירת נשימה למשהו כמו חצי דקה).
מיד כשהגעתי לקצה השני של הבריכה נכנסתי ללחץ ואני פוחדת שאולי גרמתי לנזק לעובר. איך אפשר לדעת?
אציין, שביום חמישי הייתי באולטרסאונד והרופאה ראתה רק שק הריון (שק חלמון עדיין לא ראו)
האם יכול להיות שגרמתי לחוסר חמצן ולנזק להתפתחות העובר? למוח שלו? איך לבדוק את העניין - אם יש מומים במוח יראו את זה בסקירה?
אני די בהיסטריה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירת נשימה בתחילת הריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן02/07/2013שלום.
אפשר להיות רגועים.אם את בסדר,גם העובר צריך להיות בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לא הכפילה את עצמהנטלי01/07/2013
היי,
מועד אחרון של הוסת 22.5
לפי מעקב זקיקים הביוץ התרחש ביום ה17-18.
ערכי בטא:
20.6- 137
27.6- 2850
1.7- 8748
אני חוששת כיוון שהבטא לא הכפילה את עצמה מ 2850 ל 8748.. לפי חישוב ההכפלות היא הייתה צריכה להיות לפחות 11000..
האם זה מעיד על אי תקינות ההריון?
לציין כי גם היום 1.7, ביקרתי אצל הרופה שם נצפה שק הריון קטן...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא לא הכפילה ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור01/07/2013ערב טוב
התוצאות מעולות.
בשלב זה מעקב לפי על קול וגינאלי.
זה לא אמור להיות ממש מדוייק.
לעשות עוד שבוע על קול וגינאלי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בדיקת בטא
נטלי03/07/2013היי, בהמשך לתכתובת רציתי לעדכן שעשיתי בטא שוב אחרי יומיים והתוצאה 11100.. מייד ניגשתי למיון בהנחיית הרופא שחשש שההריון לא תקין ונראה שם שק חלמון כך שלא רצו לצאת בהצהרה עדיין שההריון לא תקין ונתנו לי המתנה של שבוע לביקורת. מה לדעתך הסיכויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בדיקת בטא - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור05/07/2013בוקר טוב
על קול בוצע וגינאלי ??
אם ראו שק הריון ושק חלמון כדאי לעשות על קול וגינאלי עוד שבוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נטלי05/07/2013ראשית תודה על התייחסותך, שנית, כן וגינאלי. אני יודעת שצריך להמתין בשביל לעקוב אחר התפתחויות, אך מה שבעיקר מהווה לחץ עבורי הוא עניין עליית הבטא שמרגישה מעט "צולעת״... יש לבטא משמעות בשלב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכת אוטרגיסן - עזרה דחופהשירן01/07/2013
קיבלתי מהרופא מרשם לנירות אוטרגיסטן 100 מהרופא.
היום הוצאתי את המרשם וכשפתחתי את הקופסא ראיתי שזה נראה כמו מין כדורונים כאלו... זה לא אמור להראות כמו נירות? אני אמורה לבלוע את זה או להחדיר לנרתיק. גם מהעלון זה לא ברור כי רשום למתן פומי או וגינאלי אבל זה ממש נראה בצורה של כדור עגול....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכת אוטרגיסן - ד"ר תדמור
לדעת רוב הרופאים החדרה שלוש פעמיים ביום לנרתיק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על אולטרסאונד בטני ואגו מנופחשרון01/07/2013
אוקיי, אז סיפור שהיה כך היה: הבוקר הגעתי לסניף מרכז בריאות האישה של קופת חולים כללית ברחוב הרצל 52 בראשון לציון, הייתי צריכה לעשות אולטרסאונד נשים. זה כבר סבב שני שלי ותמיד העדפתי לעשות את האולטרסאונד בטני. הבעיה שלא תמיד רואים טוב, לכן מומלץ לשתות הרבה ולקוות שהרופא יראה מה שצריך. עד כה, כל רופא/ה הסביר לי שייתכן וייראו וייתכן שלא, כולם כמובן כיבדו את רצוני והעדפותיי וכמובן ניסו קודם בגישה הבטנית. עשרות אולטרסאונדים, ובכולם לא היה צורך לנסות בשיטה אחרת. אם שותים מספיק מים זה אפשרי. היום כשהגעתי למרכז, רק ד״ר אלכסנדר בצ׳ניק היה במקום, רופא במיון נשים. כשנכנסתי וביקשתי לעשות את הבדיקה בגישה בטנית והסברתי ששתיתי לפחות ליטר מים - הוא פשוט סירב. לא היה מוכן לבצע את הבדיקה. לא לנסות, בלי להסביר, פשוט לא. ניסיתי להסביר לו שתמיד כל רופא/ה הסכים לפחות לנסות לראות ולמרבה הפלא זה תמיד הצליח. לא עזר. הוציא אותי מהחדר ושלח אותי די מושפלת, כעוסה ונעלבת. אז דבר ראשון - בנות, דעו שאפשר לעשות אולטרסאונד בטני! בסך הכל צריך לשתות המון מים קודם כדי שיהיה אפשר לראות והסיבה שלא אומרים לכן את זה היא עצלנות! זה נאמר לא על ידי אלא על ידי רופאה במערכת. הם לא רוצים להתחיל על כל אולטרסאונד לוודא שכל אחת שתתה מספיק ולהתחיל בדיקה ואז לראות שלא שתתה מספיק ואז תורים יתעכבו והרופאים ייצאו מאוחר יותר הביתה. אז כדי לחסוך זמן פשוט עושים את הבדיקה פולשנית ופחות נעימה אבל למי אכפת? שנית, אם אתן מחפשות רופא נשים מקצועי וגם אנושי, אין לכן מה ללכת לד״ר ביצ׳ניק או לד״ר רוני ארד. ואם יש פה אנשים שרוצים לשאול מה הביג דיל ולמה לקחת את זה כל כך קשה - לבנות, זה לא הבדיקה אלא העיקרון. כל מי שהתחילה הליכי הפריה יודעת כמה זה מתיש קשה וכואב אז למה לא להקל איפה שאפשר? ולבנים שלא מבינים מה הקטע - בואו תעשו אולטרסאונד רקטלי וספרו לי איך היה... אחר כך תעשו אחד כזה שלושה ימים רצופים בכל חודש. נהניתם? ספרו לחבריכם. לא נהניתם? ספרו לי על זה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא מבינה אותך
תותי01/07/2013אחת מהבדיקות החות נעימות בהריון הם אולטרסאונד וגינאלי.
אם זה מה שנחוץ, אני לא מבינה למה את מתנגדת וממציאה שיטות משלך כמו
לשתות מים. יש בדיקות שמחייבות ככה וככה. אין מה לעשות, את בהריון וזה
מחייב גם לחוות גם בדיקות פחות נעימות.
למה מה נראה לך שיהיה לך בחדר לידה? לא כואב? לא פולשני? את לא תשכבי עם
הרגליים פתוחות לראוות כל העולם? לא יכניסו לך ידיים ו\או מכשירים?
לא כל כך הבנתי את המרמור שלך בחיי.
אבל אני מאחלת לך המשך הריון קל ובריא ושתתפקחי מהר, תפסיקי ללמד רופאים
את העבודה שלהם.
נו באמת !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלמיטל01/07/2013
שלום
אני בשבוע 30+5
לפני שבוע בדקו את משקל ההעובר הוא שקל 1447
היום היתי במערכת משקל להלן המדדים
משקל 1426
BPD - 78- מתאים לשבוע 31.3
HEAD CIR 287- מתאים לשבוע 31.4
AB CIR 245- מתאים לשבוע 28.5
FEMUR LENGTH 57 - מתאים לשבוע 30
גיל הריון אולטרסאונד 29.2
זרימות דם:
עורק טבורי 3.28 s/d
רציתי לשאול איך הגיוני שלפני שבוע הוא שקל 1447 ועכשיו 1426
והאם זה הגיוני שבמשך שבוע הוא לא עלה רק ירד
ומימה זה נובע? אולי שאני לא אוכלת מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - ד"ר תדמור
לעובר אין כל בעייה .
גדילת העובר מצויינת.
אין טעם לבצע הערכת משקל בפחות משבועיים.
פשוט שתי מדידות צמודות והמכשיר לא מספיק רגיש לראות שינוי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםנועה01/07/2013
שלום,
אני נמצאת בשמירת הריון בעקבות לחץ דם גבוה. אני נמצאת במנוחה כל היום.
בימים האחרונים תוצאות לחץ הדם שלי הם:
138/74
142/76
125/62
135/65
אני שמה לב שישנה סטייה בין הערך העליון לתחתון.
האם תוצאות אלו תקינות?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור01/07/2013בוקר טוב
תוצאות תקינות מחייב המשך מעקב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי לידה מוקדמתנווה01/07/2013
שלום עברתי לצערי לידה מוקדמת+גרדא שבוע 22 עקב הפסקת דופק עוברי ושאלותיי:
1.הווסת הראשונה שקיבלתי 4 שבועות אחרי לא הייתה כהרגלה (יחסית יותר חלשה ופחות ימים) האם נורמלי?
2. הרופא המליץ לחזור לנסות להקלט רק אחרי 4 וסתות בערך מדוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחרי לידה ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור01/07/2013בוקר טוב
וסת אחרי גרדה שניקתה הרחם חלש
הרופא המליץ לתת לרחם להיתכווץ, לחזור לצורה נורמאלית.
אולי מתכנן לעשות בדיקות למה קרתה התקלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן בהריון בסטיק במרפאת אחיותיעל30/06/2013
שלום,
שבוע 25 ב"ה.
בבדיקת שתן בסטיק היום במרפאת אחיות צוין כי יש מעט חלבון וליקוציטים.
החלבון סומן ב- "+" והליקוציטים ב- "++". מעבר לכך לא נאמר כלום ולא ניתנו הנחיות כלשהן.
ואכן, לפני כשבוע וחצי, בבדיקת שתן אצל הרופא התגלו: חלבון=10, ליקוציטים=100, תרבית שלילית.
האם יש סיבה לדאגה בעניין סימון החלבון אצל האחיות? עד היום תמיד נרשם "תקין".
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן בהריון בסטיק ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור30/06/2013ערב טוב
תוצאות תקינות.
ברגע שתרבית שלילית לכל השאר מעט משמעות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת שתןאילנה30/06/2013
עשיתי בדיקת סוכר בשבוע 24 להריון, ולפניה ביצעתי בדיקת שתן. יצאו לי כמה תוצאות שאינן בטווח הנורמה. אשמח אם תוכלו בבקשה להסביר לי מה הן אומרות:
(4-5.2) *3.98 RBC-Red Blood Cells 10*6/micl
(40-75) *77.1 % % Neutrophils
(Lymphocytes % % 15.2* (22-43
(0-10) *25 Erythrocytes (U) cell/µl
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת שתן - ד"ר תדמור
מדובר על בדיקת דם ולא שתן
הכל תקין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר ואנטיבויטקהימית30/06/2013
שלום רב, שבוע האחרון חליתי בברוניכט שהתפתח לסינוסיטיס. מזה יום שישי אני נוטלת רוקסו. טרם ביצעתי בשל כך חלבון עוברי כי אנני יודעת האם מותר לעשות כשנוטלים תרופוות
בשבוע הבא יש לי תור למי שפיר.
מה לעשות ? האם עליי לדחות ?
אודה מאוד על תשובה מכיון שהרופא נשים שלי בחופשה והזמן קצת לוחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר ואנטיבויטקה - תגובה
ד``ר אריה לידור01/07/2013ש/לום לך
אין כל בעיה בבצוע דיקור מי השפיר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שהות במקום גבוה בזמן הריוןיונית30/06/2013
היי
אני מתכננת טיול לצפון איטליה (אגם גרדה והרי הדולומיטים) בזמן היותי בשבוע 21 להריון. הנסיעה בכבישי הדולומיטים מגיעה עד לגובה של 2000 מטר והתכנון הוא לעלות לגובה זה בתוך יום או יומיים.
מה הגובה המקסימאלי המותר לטיול בהרים בזמן הריון?
לפי מיטב הבנתי הדעות חלוקות ונעות בין 1500-3500מטר. האם יש סיכון כלשהו לאישה הרה ולעובר בזמן טיול בגבהים כאלה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שהות במקום גבוה ד"ר תדמור
גובהה של 2000 מטר אין בעייה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח קיסרימודאגת..29/06/2013
שלום רב,
אני כ12 יום אחרי ניתוח קיסרי דחוף בהרדמה כללית.
יש לי עדיין הפרשה מעט מדממת מצלקת הניתוח.. האם תקין?
אציין כי הצלקת נבדקה כמה פעמים במהלך שהיתי בבית החולים ונאמר לי שהיא תקינה.
עוד שאלה, האם אחרי הניתוח תופעת הגזים היא דבר נפוץ? מתי חולפת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח קיסרי - תגובה
ד``ר אריה לידור01/07/2013שלום לך
אם הצלקת תקינה הפרשה זו חסרת משמעות ותעלם בהמשך. במידה וההפרשה מתגברת או מזדהמת יש לפנות מיידית לבדיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לחוצה מאוד -דחוףאושר29/06/2013
שלום ד"ר
הנני בשבוע החמישי והיום נתקלתי בדימום קל שמלווה אותי לאורך היום כאשר אני נכנסת לשירותים יש לי הפרשה ורדרדה עם דם סליחה על התיאור.
אני מאוד לחוצה מכך מה זה אומר??
אציין שזה הריון השני שלי ובראשון לא היו לי תופעות כאלה.
אני מאוד לחוצה וחרדה להריון...
אודה לתשובתך
אושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף ששכחתי לציין
אושר29/06/2013בהמשך להודעה שכחתי לציין שאני ובעלי קיימנו יחסים ביום שישי וביום שבת ,למחרת הופיעה הדימום הקל .האם זה קשור אחד לשני.??.
אודה לתשובתך
אושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום לחוצה מאוד -דחוף - תגובה
דמם בתחילת הריון צעיר הוא דבר שכיח. כדי לדעת שאין לו כל השפעה על התפתחות ההריון והעובר רצוי מעקב אולטרהסאונד תכוף כל עוד את מדממת.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים ברגליים ובאיזור איבר המימיכל29/06/2013
שלום רב. אני סובלת מדליות ברגליים ובאיזור איבר המין - תןפעה המופיעה בהיון ומתגברת ככל שהוא מתפתח. בערך בשבוע 20 מתחילה הבעיה להיות משמעותית יותר (על אף שאני לא עולה במשקל הרבה - סהכ 4 קג ומתחילה הריון עם BMI תקין של 20-21). מה שמאוד מטריד ואני מנסה להבין את הקשר הוא זה: קיום יחסי מין גורם לי ליכולת מוגבלת לעמוד כמה שעות לאחר מכן. כאילו כל הדם "נתקע" באיזור הרגליים ואיבר המין לכמה שעות וגורם לי לכאבים עזים יותר מהשיגרה.
האם התופעה הזו מוכרת? יש פתרון יצירתי יותר מלא לעמוד או להמנע מיחסי מין?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עזים ברגליים ובאיזור איבר המי - תגובה
על מנת לענות יש צורך בבדיקה מקדימה . על פניו לא נראה קשר בין קיום יחסי מין לאי יכולת לעמו=ד לאחר מכן . כמו כן רצויה בדיקת דופלר של ורידי הרגליים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לשקול לידה קיסרית בעקבות פיסורהגילי29/06/2013
שלום רב,
לפני כשנה ילדתי לידה רגילה בבי"ח ליס
בעקבות הלידה התפתחה לי פיסורה כרונית
כיום אני בשבוע 34 ולאחרונה אני סובלת מטחורים שאינם נעלמים גם בשימוש של פרוקטו גליבינול
לאור זאת, אני מאוד חוששת מההשלכות הגופניות שלי בנושא זה אם אלד באופן טבעי (סביר להניח שהטחורים יגדלו והפיסורה תחריף לכאבים עזים בעקבות הלידה)
האם כדאי לשקול לידה קיסרית בעקבות מה שסיפרתי?
אודה מאוד תשובה או הפניה לייעוץ למקום הנכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לשקול לידה קיסרית בעקבות פיסורה - תגובה
אכן אפשר לשקול ניתוח קיסרי למניעת החמרת הנ"ל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)