מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת הריון ביתיתתהילה18/06/2013
שלום,
לקחתי עד לפני חודש גלולות למניעת הריון לתקופה שארכה כ-שנה וחצי.
זו הפעם הראשונה שאני מנסה להיכנס להריון לאחר שהפסקתי לקחת את הגלולות
ואני רוצה לדעת אם אני בהריון.
האם בדיקה ביתית לבדיקת הריון תהיה יעילה, אם אני לא זוכרת מתי אני אמורה לקבל מחזור?
כי הבנתי שהבדיקה יעילה עד יומיים לפני האיחור במחזור.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון ביתית - תגובה
ד``ר אריה לידור19/06/2013שלום לך
תאורטית הביוץ יכול להופיע כבר שבועיים לאחר הפסקת הגלולות . במידה ונקלטת להריון בביוץ זה בדיקת הריון תהיה חיובית לא מוקדם מ 10 ימים לאחר מכן . רצוי לבדוק בדיקת דם שהיא אמינה יותר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים לאחר IVFמיקי18/06/2013
שלום לרופאים המקסימים,
בת 30 בהריון ראשון עם תאומים לאחר IVF. היום אני בשבוע 10+5.
ב-30/6 יש לי שקיפות עורפית ואח"כ ב-20/7 סקירה ראשונה. האם פער הזמנים בין הבדיקות הוא לא גדול מדי? אני ממש מוטרדת מזה שאני מפספסת משהו.
עד היום עשיתי בדיקת דופק ובדיקות דם ושתן- הכל תקין.
בתודה מראש!
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים לאחר IVF - תגובה
תזמון הבדיקות תקין. המשיכי כפי שתוכנן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתגלי17/06/2013
שלום,
יש לי יום ביוץ מאוחר בדרך כלל וגם הפעם
יום ביוץ שלי היה ב26/5 שמאז עברו כבר שלושה שבועות, שזה אומר שאני כנראה בשבוע 5+
היום הייתי אצל רופא שראה באולטרסאונד שק הריון קטן בערך 2 או 3 מ"מ
כששאלתי לאיזה שבוע זה מתאים הוא אמר שבוע 4 גג
אני התחלתי מאד לדאוג שמשהו לא בסדר
האם בשלב הזה שק הריון קטן זה מסמל הריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
ד``ר אריה לידור19/06/2013שלוםלך
עצם הופעת שק הריון מרמזת על תחילת הריון צעיר. המשיכי במעקבי אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה חוזרת- לא קיבלתי תגובהאנה17/06/2013
שלום,
אני בהריון בשבוע 12+5 עם תאומים לאחר IVF
בבדיקת שקיפות עורפית נמצא כי לאחד העוברים נצפתה-
septated cistic hygroma (שקיפות עורפית 4מ"מ)
לאחר ייעוץ גנטי הוחלט להמתין לסקירה המוקדמת.
האם במקרה כזה כדאי לבצע את הסקירה מייד בתחילת שבוע 14 או שרצוי לחכות לשבוע 16 על מנת לקבל תשובות בהירות יותר?
תודה אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה חוזרת- לא קיבלתי תגובה - תגובה
בצעי אותה ואת בדיקות הדם הנלוות לה בשבוע 14
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלמות של בחילותאיילת17/06/2013
רופאים יקרים,
בת 28, הריון ראשון מIVF, שבוע 6+2.
בשבוע שעבר (5+1) נצפה ברחם שק הריון בגודל 10 מ"מ, ככה"נ עם שק חלמון.
אתמול, 6+1 ביצעתי בדיקת אולטראסאונד נוספת, בה נצפה שק הריון והרופא אמר שיש משהו שנראה כמו דופק אבל עוד מוקדם לקבוע חד משמעית וביקש שאחזור עוד שבוע (לא נמדד גודל השק).
במהלך השבוע שעבר היו לי כמה 3 דימומים (בערך אחת ליומיים-שלושה, מה שהביא להעלאת התמיכה שאני מקבלת (מקרינון אחד לשניים ביום)) והייתה לי תחושת בחילה כמה פעמים ביום, לא באופן סדיר.
היום נעלמה הבחילה לחלוטין, גם כשהייתי רעבה לא הרגשתי שום בחילה.
אני מאוד מאוד דואגת, האם זה תקין? האם הבחילות יכולות פשוט להיעלם ולחזור? או שזה סימן לא טוב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלמות של בחילות - תגובה
ד``ר אריה לידור19/06/2013שלום לך\
לעצם קיום או העדר תחושות ההריון כגון בחילות אין השלכות על המשך מעקב ההריון. בצעי אולטרהסאונד לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מצג עכוזדנה17/06/2013
שלום רב,
בת 26 הריון שבוע 37+5 תקין.
אשמח להתייחסותם לשתי שאלות:
1. בימים האחרונים יש לי ריבוי הפרשות, כאבי גב תחתון והרבה צירי היקסטון בריקס , בעיקר התקשות של הבטן כל שעה בערך.. ללא כאבים מיוחדים. האם ריבוי הצירים המדומים מרמז על לידה קרבה? כמו כן חמר יש לי תור לרופא האם מקובל בשבוע הזה (כמעט 38) לבדוק פתיחה/מחיקה של צוואר הרחם בנוסף להערכת המשקל?
2. קבוע לי ניתוח קיסרי אלקטיבי לשבוע 39+1 אני מפחדת ללדת לפני.. האם הרופא יכול להמליץ בהתאם לבדיקה אם אני "אחזיק מעמד" עד הניתוח?
תודה רבה על ההתייחסות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מצג עכוז - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ17/06/2013שלום דנה. אין קשר בין הפעילות הרחמית שאת חשה לבין עיתוי הלידה. כמו כן לריבוי הפרשות אין יכולת ניבוי טובה למועד הלידה. מועד הניתוח נקבע על פי שיקולי בשלות העובר ואינו קשור ליכולתך "להחזיק מעמד" . יכולת זו אינה ניתנת לחיזוי על פי הרגשתך או על פי בדיקת הרופא. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?שני17/06/2013
שלום רב.
היום אני בשבוע 39+3. הריון ראשון. ומחכה ... :)
לפני שבוע הייתי אצל רופא, עשה אולטרסאונד והכל נראה בסדר.
לא עשיתי הערכת משקל מאז שבוע 31.4 ... (שהיה 1922 גרם).
האם האולטרסאונד שנמצא בקופות חולים אצל הרופא יכול להעריך משקל?
מה לעשות בעצם? למה הוא לא העריך משקל מאז שבוע 31.4 (שבוצע ע"י רופא אחר במח' אולטרסאונד) ??
מה לעשות? ללכת למיון? ...
ומה לדעתך אמור להיות המשקל של העובר שלי עכשיו?
תודה רבה רבה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סטריפינגעדי17/06/2013
שלום.אני עוד יומיים בשבוע ארבעים לידה שנייה.האם ניתן לבקש מרופא שבודק לעשות לי סטריפינג על מנת לנסות לזרז ? או זה רק אם רופא מציע ? ידוע לכם אם בהלל יפה עושים זאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטריפינג - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ17/06/2013שלום עדי. יכולה לבקש בנימוס סטריפינג. מתאר לעצמי שבכל בית חולים מבצעים את הפעולה הזאת. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות התבחין המרובע האם תקין?ללא17/06/2013
בוקר טוב,
תשובה: לפי הגיל והבדיקות 1:3900
לפי הגיל בלבד 1:1300
גיל 26
גיל הריון 19+3
האם תקין?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות התבחין המרובע האם תקין? - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ17/06/2013שלום לך. מעולה! בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילית פתחטל17/06/2013
אני בשבוע 28 הריון ראשון.
מטופלת במרפאת הריון בסיכון.
באולטרסאונד וגינאלי מ -26.5 נכתב שאורך צוואר תקין 40 ממ, שיליה 22 ממ מפה פנימי.
בדיקת אוטרסאונד נוספת מ- 16.6 נכתב שאורך צוואר 41 ממ, שיליה עדיין קרובה לפתח.
מה זה אומר?? מה זה שילית פתח? זה מהווה סיכון? האם זה מעלה הסיכוי לניתוח קיסרי? אמרו לי לקוות שהשיליה תעלה עוד...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילית פתח - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ17/06/2013שלום תותי. שלית פתח הינה שליה המכסה את הפתח הפנימי של תעלת צוואר הרחם ואינה מאפשרת לידה. גם שליה שאינה מכסה את הפתח אך קרובה אליו פחות מ 20 ממ קצת מסוכנת ללידה עקב התגברות הדימום לאחר לידה במקרים אלה. במקרה שלך:א. השליה לא נמוכה כי אם מעל ל 20 ממ מהפתח. ב. את רק בשבוע 28 והשליה עוד תעלה. לכן - אין מקום לדאגה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה הצלחת
טל17/06/2013להרגיע אותי. מה גם שאין לי דימומים ברוך השם.
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה טבעיתרונית16/06/2013
שלום עברתי הפלה טבעית ממש בתחילת הריון, אולי שבוע 4 .
אחרי שבוע בערך מהפסקת הדימום קיבלתי מחזור.
לאחר מכן לקחתי גלולות המשכתי 2 חפיסות ברצף.
במחזור השני שקיבלתי שוב יצא משהו יחד עם המחזור כאילו שהרחם עוד לא התנקה מההפלה?
אחרי כל כך הרבה זמן מזה יכול להיות?
זה היה ממש כמו רקמה אדומה בגודל בערך אצבע.
האם זה קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבלת מענה
רונית18/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה טבעית - תגובה
ייתכן שאריות ההריון הקודם . בצעי אולטרהסאונד לסקירת חלל הרחם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת תאומיםדנה16/06/2013
שלום רב,
אני בהריון עם תאומות לאחר הרבה מאד טיפולי IVF.
שבוע 33 במנח אורכי ראש לשתי הבנות, משקל כקילו וחצי.
מהי ההמלצה (ומהם השיקולים) ללידה במצב כזה - טבעי או קיסרי?
תודה רבה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידת תאומים - תגובה
ד``ר אריה לידור16/06/2013שלום לך
בהחלט אפשרית לידה רגילה במידה והתפתחות ההריון והעוברים תקינה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין ביוץ ומחזורak16/06/2013
שלום, אני מנסה להיכנס להריון. הפסקתי לפניי חודשיים גלולות ועדיין לא קיבלתי מחזור. בנוסף בדקתי מעת לעת ביוץ ונמצא שלא בייצתי. האם זה נורמלי? האם יש דרך לזרז את הביוץ? האם יש טעם להמשיך ולבדוק בערכות הביתיות את הביוץ? או לחכות למחזור הראשון ורק אז להתחיל לבדוק ביוץ?
בנוסף, הרופאת נשים נתנה לי מרשם ל- medroxyprogesterone acetate 5mg
אני מבינה שזה יזרז את קבלת המחזור. האם זה אומר בהכרח שאני אבייץ לאחר מכן? למה זה מועיל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין ביוץ ומחזור - תגובה
בד"כ הביוץ מופיע כ שבועיים לפני הוסת הצפוי . לכן אם אינך מקבלת וסת קרוב לודאי שעדיין לא התחולל ביוץ. תפקיד התרופה שנרשמה לך היא להביא לוסת שלאחריו צפוי להופיע הביוץ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי ברזל עם חומצה פוליתאפרת16/06/2013
שלום, אני בשבוע השני/השלישי להריוני.
טרם הלכתי לרופא.
ראיתי שיש לי בבית פרוגרד פוליק, רציתי לדעת האם כדאי לי כבר להתחיל לקחת
או שאחכה להוראות רופא שיש לי בשבוע הבא.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי ברזל עם חומצה פולית - תגובה
חומצה פולית יש לקחת לפני ההריון וכן במהלכו . לגבי הברזל תלוי בספירת הדם שלך. התחילי בחומצה פולית אך דבר לא ייקרה גם אם תתחילי בפרוגרד כבר עכשיו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקלז' וחיזוק רצפת האגןתותי16/06/2013
אני בת 31 הריון ראשון, שבוע 28.
בשבוע 14 עברתי סרקלז' שעבר בהצלחה, עקב הסרת לולאה בצוואר הרחם (cn2)
לפני כשלוש שנים.
עכשיו אני שוקלת לעשות מעט תרגילי חיזוק שרירי ורצפת האגן כחלק מהכנה ללידה
נדמה לי שגם בקורסים להכנה ללידה מלמדים את זה.
השאלה של - האם מותר לי לבצע תרגילים אלו?
הרופא המטפל בי במרפאת הריון בסיכון אסר עליי לקיים יחסי מין עד לאחר
הלידה. כמו כן להימנע מפעילות גופנית מאומצת.
מה בנוגע לפעילות הנ"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרקלז' וחיזוק רצפת האגן - תגובה
בצוע קוניזציה אינו בהכרח הוראה להשמת סרקלג. ואם כבר הושם מטרתו למנוע מצוואר הרחם להפתח כמו בהריון רגיל. לכן אם כבר הושם הצרקלז והוא ממלא את יעודו הרי אפשרית פעילות גופנית קלה וודאי מותרים יחסי מין אחרת לשם מה הושם הסרקלג?
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)