מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחסי מין בסוף ההריוןמיטל18/03/2013
אני בשבוע 39 + 3 ימים, הריון ראשון ותקין.
מרגישה בסדר גמור ואין שום סימן למשהו שעומד לקרות..
לא קיימתי יחסי מין כבר חודש בערך מחשש שזה יקדים את הלידה
עכשיו אני כבר די מעוניינת לזרז את העיניין. או לנסות לפחות לזרז.
אבל אני יודעת שאם יש פתיחה או צוואר הרחם מחוק יחסי מין יכולים לגרום לזיהום.
אני לא יודעת אם יש לי פתיחה או מחיקה (לפני שבוע הרופא סרב לעשות לי בדיקה ואגינלית בטענה שאין צורך וכבר יבדקו בבית חולים בבו העת. לא נבדקתי ואגינלית משבוע 6! אבל כאמור, הכל תקין).
במידה ויש לי פתיחה או מחיקה ואקיים יחסי מין מלאים + פליטה של זרע עמוק בנרתיק - יש סיכון לזיהום או הווצרות בעיה כלשהי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין בסוף ההריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ18/03/2013שלום מיטל. כמה עובדות:
1. מעולם לא הוכח שיחסי מין מקדמים לידה
2. אין שום איסור על קיום יחסי מין במהלך הריון
3. יחסי מין לא גורמים לזיהום. לא בהריון ולא כשאינך הרה.
4. הרופא שלך צודק כשלא בדק אותך - אין כל משמעות לבדיקה.
לסיכום, קיימי יחסי מין אם את רוצה ואל תקיימי אם אינך רוצה, ללא קשר להריון.
בהצלחה רבה, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור?Schumi18/03/2013
שלום לרופאים היקרים.
חיה בארצות הברית הריון שני כך שהבדיקות כאן מעט שונות , בת 34 וחמישה חודשים, ביצעתי שקיפות עם בדיקות דם יצאה תוצאה של 1:1000 . הודגמה עצם אף והסקירה המוקדמת יצאה תקינה לחלוטין, האם יש צורך לגשת לדיקור? חלבון עוברי יצא תקין אך איני יודעת את המספרים.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור? - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ18/03/2013שלום מאיה. מאיזו סיבה לבצע את הדיקור? אינך בגיל המתאים, הבדיקות והסקירות תקינות. יש הרות המבצעות את הבדיקות ללא כל סיבה אבל בשביל זה את לא צריכה את עצת הרופאים...אם את שואלת אותי - אם אין סיבה רפואיתלבצע את הבדיקה - אינני רואה את הטעם בהמליץ עליה. אם את מודאגת - שאלי לגבי בדיקת דם לאיתור תסמונת דאון. הופכת למאד פופולרית בארה"ב. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה במטוס לחול בהיריוןנועה18/03/2013
שלום,
האם ניתן לנסוע בשבוע 28 לחו"ל?
לעלות על מטוס?
תודה רבה,
נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה במטוס לחול בהיריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ18/03/2013שלום נועה. בוודאי שמותר לטוס ולעלות על מטוס בהריון. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להיות בצום לפני העמסת סוכרמיכל18/03/2013
שלום,
אתמול בצעתי העמסת סוכר 50 גרם והיא יצאה תקינה 85
שקיבלתי הנחיות לקרת הבדיקה אמרו שאני יכולה לאכול לפני אבל לא הבנתי שאני חייבת...
לאחר הבדיקה שדיברתי עם האחיות ואמרתי שלא אכלתי לפני והייתי בצום כל הלילה...
אחת האחיות אמרה שזה בסדר והשניה אמרה שאני צרכה לחזור על הבדיקה שוב כי הייתי חייבת לאכול משהו קטן לפני כן...
הייתי שמחה לשמוע את תגובתכם
האם אני צרכה לחזור על הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר להיות בצום לפני העמסת סוכר - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ18/03/2013שלום איילת. לא היית אמורה להיות בצום אך אין זה משנה כל כך את התוצאות מה גם שהתוצאה שלך כל כך רחוקה מהסף. אין טעם לחזור על הבדיקה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלמונלהטל18/03/2013
הי אני בשבוע 11 תודה לאל תאומים,אתמול היו לי שלשןלים שפסקו בצהריים, והיום היתה לי יצאה רכה אחת וזהו בינתיים ללא חום.שאלתי היא האם סלמונלה חייב לבוא עם חום?ואם חלילה נדבקתי מה הסכונים בסלמונלה בשבוע כזה?(אני הולכת לכיוון הזה כי מפחדת שאכלתי משהו נטול בספק).תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלמונלה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ18/03/2013שלום לך. איך הגעת לסלמונלה? משלשול? מציע לחזור לפרופורציות. לא כל שלשול הוא סלמונלה ולא כל שיעול הוא דלקת ריאות...וגם אם הייתה סלמונלה וחלפה - לא יגרם כל נזק להריון. בהצלחה ובברכת הריון רגוע. שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעותב חישוב חלבון עוברימיכל18/03/2013
שלום רב
בשל טעות, לצורך שקלול תוצאות בדיקת החלבון העוברי שעשיתי, נלקח גיל ההריון לפי 16+0 במקום 17+0.
מה המהשלכה על התוצאות? האם העובדה שגיל ההריון בפועל מקדים בשבוע את הגיל לצורך החישוב עלולה לפגוע בתוצאות או לשפר אותן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתייחסות לשאלתי. תודה
מיכל24/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעותב חישוב חלבון עוברי - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור24/03/2013ערב טוב
לקיחת גיל הריון נמוך מאשר העובר בפועל עלולה לשפר התוצאות לשווא
מומלץ ללכת למעבדה ולתקן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הריון?מתעניינת18/03/2013
שלום,
אם קיימתי יחסי מין כ3 ימים לפני הביוץ, וזהו הזמן היחיד, האם יש סיכוי שאני בהריון?
ואם כן, מתי אוכל לדעת האם אני בהריון בהנחה שהביוץ היה לפני שבוע וחצי?
תןדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הריון? - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ18/03/2013עדיף ביום הוסת המצופה לבצע בדיקת דם ל BHCG הורמון ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בבטן בהריוןדנה17/03/2013
שלום,
אני בשבוע 25 הריון תקין. אתמול הרגשתי מעין דקירות (של כמה שניות) בבטן התחתונה ממש בקו הרחם. הדקירות חלפו אחרי מס' שניות ואחרי מס' פעמים.
היום שוב חזרו הדקירות כאשר כמה שעות מפרידות בינהן.
הדקירות מעט כואבות. אציין שאין שום תסמינים מעבר לכך.
האם זה נורמלי? הדקירות מעט מבהילות ....
תודה מראש!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בבטן בהריון - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור17/03/2013ערב טוב
יש אפשרות שמדובר על כאבים של גדילת הרחם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר מי שפירליר17/03/2013
שלום לפני מס ימיםמביצעתי ניקור מי שפיר. לאחר שבחלבון העוברי. הראשון יצא 1 ל 370.בת 29 ובהריון מעובר מוקפא מלפני 4 שנים. הסקירת מערכות יצאה תקינה מחבד צעסטות צוואריות שלדברי הפרופמלא אופייניות לעובר עם צסמונת ובצקת עורפית 4 ממ. תודה לאל הפיש יצא תקין.
1. האם אפשר קצת חהיות רגועים לאחר שהפיש תקין?
2. הרופא שלח אותי לבצע בנוספ תבחין משולש. מדוע? הרי הפיש בודקת ממצאים שבתבחין לא? לדבריו זה נותן לו מדדי גם עליי ולא רק על העובר נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר מי שפיר - ד"ר תדמור
עם הפיש תקין אין דאגה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר מי שפיר - ד"ר תדמור
חלבון עוברי נותן גם מעט מיידע גם על מצב השילייה במצבי קיצון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר ביוכימי שליש ראשון- בחו"לאנה17/03/2013
שלום רב,
אני בת 25 בשבוע 11 ויומיים להריון הראשון שלי. מתגוררת בחו"ל. לפני מספר ימים ביצעתי כאן בדיקת דם שמכונה dublo test והבנתי שערכיה ישוקללו עם בדיקת השקיפות העורפית שנקבעה לי לעוד שבוע. אודה לעזרה בפענוח הממצאים:
;
PAPP-A (Proteina plasmatica asociata
sarcinii) 3.29 mUI/mL
Free Beta HCG 60.41 UI/L
תודה רבה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר ביוכימי שליש ראשון- בחו"ל - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ18/03/2013הפיענוח מבוצע ע"י המבצע
הוא נותן סיכויים לתסמונות לפי הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסקרן17/03/2013
שלום, אשמח לדעת מתי אצל העובר מתפתחת ומתפקדת בלוטת התריס? אני בשבוע 21 ומאז ההריון העלו לי את מינון האלטרוקסין. נאמר לי שאוריד את המינון בהדרגה... מתי? בסריקת מערכות מוקדמת נאמר לי שעדיין אין לו בלוטת התריס. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ18/03/2013ניתור הבלוטה נעשה על פי הורמון ה TSH
ולא לפי גודל ותפקוד הבלוטה בעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך, אבל דבר נוסף...
קרן18/03/2013נכון שאני עושה בדיקת דם כל חודשיים כדי לבדוק את התפקוד של הבלוטה (חצי הוסר בניתוח) ולפי זה משנים את מינון האלטרוקסין. אבל מתוך סקרנות רציתי לדעת מתי מתפתחת אצל העובר בלוטת התריס ומתי היא מתפקדת (מאיזה שבוע)? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון הריוןטליה17/03/2013
המחזור מאחר בשבוע, לאחר שלעולם לא איחר- מגיע ביום ובשעה מדוייקת
עשית כבר 5 בדיקות הריון השבוע שיצאו שליליות
מה זה אומר? יש סיכוי בכלל להריון?
לבדיקת דם לפנות לרופא נשים או משפחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון הריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ18/03/2013תחזרי על הבקידה לפי המחזור שלך.
תפני לרופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ בזמן הנקה חלקיתיעלה17/03/2013
ילדתי לפני למעלה משנה, מחזור חזר 9 חודשים אחרי הלידה עם הירידה בתדירות ההנקה.
מאז ועד עכשיו (חצי שנה) מחזור סדיר.
ההנקה חלקית ממש - 2 הנקות אחת בערב ואחת לפנות בוקר (הפרש של כ-8 שעות בד"כ)
פעם אחת בוצע מעקב זקיקים והודגם ביוץ תקין.
האם ייתכן ובמצב כזה של הנקה למרות שיש מחזור וביוץ הביוץ נפגע כתוצאה מההנקה?
כלומר - האם ההנקה החלקית המתוארת יכולה לעקב כניסה להריון אפילו שיש מחזור סדיר?
אם כן - מה יש לבדוק כדי לוודא שזה המצב (בדיקת דם?)
אני מאוד רוצה להכנס להריון אבל לא רוצה להפסיק להניק אם זה לא מעכב...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ בזמן הנקה - מקפיצה לתגובה
יעלה18/03/2013מקפיצה לתגובה - תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפיר ושיעולנועה17/03/2013
בוקר טוב,
ביום חמישי הקרוב אני עתידה לעבור בדיקת מי שפיר.
אני נמצאת עכשיו בעיצומה (כשלושה ימים כבר) של צננת רצינית המלווה בנזלת ובשיעול רציני (אין חום, לא צורכת תרופות כלל).
רציתי לדעת האם, בהנחה והשיעול לא יעבור עד יום ה', זה בטוח לבצע את הבדיקה על אף שקיים סיכוי טוב כי אשתעל במהלך המנוחה בבית, דבר המצריך ממני הפעלת שרירי בטן כמובן באופן בלתי רצוני...? אודה לדעתך והמלצתך בהקדם.
שבוע טוב,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר ושיעול - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ18/03/2013מחלת חום או שיעול קשה ידחו את הדיקור.
שיעול קל לא יפריע למדקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לקחת כדורי ברזל?ג'ני16/03/2013
דוקטור שלום,
אני בשבוע 13 להריון. רופא נשים רשם לי כדורי ברזל פריפול לפני שבועיים. אך רופא אחר אמר שאין צורך לקחת אותם בינתיים.
תוצאות בדיקת הדם שלי שעשיתי בשבוע 8 (לפני כחודש) הן:
IRON 111.00 UG/DL ( 50.00- 170.00) (....*....)
FERRITIN 57.10 NG/ML ( 10.00- 291.00) (.*.......)
HEMOGLOBIN 12.10 G/DL ( 12.00- 16.00) (*........)
האם לפי התוצאות אני צריכה לקחת כדורי ברזל פריפול?
יש לציין שאני לוקחת מולטיויטמינים פריג'נטלי של ספהרב וגם 400IU ויטמין D
ובנוסף מתחילה לקחת השבוע אומגה 3.
תודה ויום טוב,
ג'ני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לקחת כדורי ברזל? - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור20/03/2013ערב טוב
בערך של המוגלובין 12 כדאי מאוד לקחת 2 כדורי ברזל ליום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)