מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטן "נמוכה"לי רן11/03/2013
שלום, אני בהריון שני שבוע 25. הבטן מרגישה לי מאד מאד "נמוכה" ואני מרגישה אותה בועטת ממש ממש נמוך (בפנים עמוק מעל שלפוחית השתן). האם הגיוני? האם יש סיבה שבהריון שני הבטן יותר נמוכה? והעובר יושב נמוך יותר?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה...
לי רן12/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי שאלה - הריוןתותי10/03/2013
אני בת 31 שבוע 14 להריון
שמתי לב כי עור הידיים שלי מאוד מאוד יבש ונסדק, אפילו קצת דם יורד לי מרוב היובש...
רציתי לשאול אם אני יכולה למרוח את הידיים בוזלין.
וזלין זה הרי תוצר לוואי של נפט ואני לא יודעת אם מותר לי בהריון.
אודה לתשובתכם.
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שאלה - הריון - תגובה
ד``ר אריה לידור10/03/2013שלום לך
יכולה ללא חשש גם כל משחת ידיים אחרת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורטל10/03/2013
שלום
בחודשים האחרונים המחזור שלי אינו סדיר זאת לאחר הפסקת נטילת גלולות
תאריכי המחזור שלי
28/10
29/11
25/12
29/1
עד היום (10/3) לא קיבלתי מחזור
ביצעתי בדיקת הריון ביתית פעמים בתאריכים 5/3 10/3 אך תוצאות שליליות
האם יתכן שאני בהריון ועדין אין את ההורמון בשתן?
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
לו היית הרה התוצאה כבר היתה אמורה להיות חיובית. פני לרופא לברור וטיפול בעיכוב בוסת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקת דם לברזל וסוכרענת10/03/2013
לרופאים שלום
אני נמצאת בשבוע 24+3 ימים
וביום חמישי האחרון עשיתי בדיקות דם, שתן והעמסת סוכר
יש לי תור לרופא רק עוד שלושה שבועות ורציתי אם אפשר את עזרתכם
בפענוח התוצאות של הבדיקות שלי
מה שנראה לי חריג במיוחד זה הברזל
לגבי הסוכר אני לא יודעת מהו הטווח התקין
רשמתי את התוצאות פה:
תוצאה של העמסת סוכר 50 מ"ג 83mg/dl
rbc 3.4
hb 10.9
hct 31.3
מודה מראש לעזרתכם
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח בדיקת דם לברזל וסוכר - תגובה
בדיקת הסקר מגלה שאין לך סכרת . לעומת זאת ספירת הדם שלך נמוכה ומומלץ להתחיל בתכשירי ברזל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת אחרי לידה והיריוןשירי10/03/2013
לרופאי הפורום שלום.
ילדתי בשעה טובה לפני 8.5 חודשים.
הוסת הראשונה אחרי הלידה הייתה כ 8 חודשים לאחר הלידה.
כעת, הוסת מאחרת בשבוע. ביצעתי בדיקת בטא היום (8 ימים איחור) והתוצאה היא קטן מ-3.
כעת יש הפרשות לבנות רבות מהרגיל (בליחה על התיאור), כפי שהיה בהיריון הראשון.
האם יתכן כי ביצעתי את בדיקת הבטא מוקדם מידי?
האם אני צריכה לחזור שוב על הבדיקה מאוחר יותר? (בהיריון הראשון ביצעתי את הבדיקה כחודש אחרי מועד קבלת הוסת האחרונה.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת אחרי לידה והיריון - תגובה
תמיד כדאי לבצע בדיקת בקורת והפעם בדם . במידה ושלילי התחילי להשתמש באמתעי מניעה כגון גלולות או התקן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא בטוחה שניסחתי את השאלה כראוי
שירי11/03/2013לא התכוונתי שהיריון הוא לא רצוי חלילה.
בהיריון הראשון, התסמין הראשון היה הפרשות לבנות מרובות. כמו עכשיו.
הוסת האחרון היה ב 3.2.13. ביצעתי בדיקת בטא אתמול ה 10.3.13 אחרי איחור של כשבוע. התוצאה הייתה קטן מ 3 .
האם ביצעתי את הבטא מוקדם מידי? האם אני צריכה לבצע בדיקה נוספת בעוד מספר ימים??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה.. מקפיצה. תודה !
שירי14/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לטוס בהריוןחן10/03/2013
שלום, אני בהריון (שבוע 28), בעלי מאוד רוצה שנעשה טיול
בלונדון, קיבלנו מתנה כרטיס טיסה מבנק מזרחי והוא רוצה לנצל
את הטיסה לפני הלידה.. האם אפשר לטוס בחודש שביעי/שמיני?
זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטוס בהריון - תגובה
אין כל מניעה רפואית מטיסה במידה ומהלך ההריון תקין ובכפוף לתנאי ביטוח הבריאות שלך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מראה של תינוקחגית10/03/2013
האם תינוק בן יומו יכול להיראות שונה לגמרי לעומת המראה שלו ביום הברית? מדובר בתינוק שעבר לידת ואקום. לאחר הלידה, הייתה לו גולגולת גדולה מאד יחסית לגופו הקטן. כולם אמרו אז שהתינוק נראה גדול לגילו. כמו כן היה לו אף גדול, רחב מאד. בברית עצמה, היקף הגולגולת היה הרבה יותר קטן, והאף כבר היה קטן ולא רחב. בברית הוא כבר היה נראה תינוק לא גדול. כיצד ייתכן הדבר? האם זה נובע רק מהירידה במשקל שנגרמת בימים שלפני הברית? האם השוני הרב במראה קשור ללידת הואקום שהייתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
חגית11/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא שנמצא בסקירה שניהאביב10/03/2013
שלום,
"אני בהיריון שני, בשבוע 22+3 עשיתי סקירה שניה שבה התגלה הממצא הבא:
CPC דו צצדי, חדר ימני בחלק האחורי של הכרואיד פלקסוס, בחלק השמאלי באזור הקדמי של הכרואיד פלקסוס- בקרן זו יש הרחבה של הקרן עד 9 מ"מ, על רקע ממצאים אלו, יש לבצע בדיקות חוזרות מכוונות למוח בעוד 3 שבועות, ונשקול המשך בירור MRI בהתאם. זרימות דם בעורקי הרחם תקינות"...
מאז הבדיקה הנושא אינו מרפה ממני, הייתי רוצה לדעת בבקשה מספר תשובות:
1}מהי אורך הקרן התקינה ?
2}על מה זה מעיד הממצא הזה ?
3} האם יש עוד סימנים שמתייחסים אליהם חוץ מרוחב הקרן לפני הפסקת היריון ?
4} עד איזה שבוע הקרן יכולה להתרחב או להצטמצם ?
עשיתי את כל הבדיקות עד עכשיו,{שקיפות,סקירות,סקר טרימסטר,חלבון עוברי ומי שפיר, והכול היה תקין.}
אשמח לקבל תשובה במהירות,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא שנמצא בסקירה שניה - תגובה
אין מנוס מבצוע של MRI מח העובר ואם תקין אין סיבה לדאגה . כמו כן מציע שתפני ליעוץ גנטי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עוברישני09/03/2013
שוב שלום.
השבוע קיבלתי את תוצאות בדיקת הדם של החלבון העוברי.
בתוצאות כתוב:
תסמונת דאון- הסיכון הסטטיסטי ללדת תינוק עם תסמונת דאון לפי גילך בלבד: 1:660
הסיכון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקה: 1:4500
טריזומיה 18- הסיכון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקה: 1:86000 . האם זה תקין?
אני בת 32.5 בשבוע 19 כרגע.
תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון לתמיכה בהריון
אלינור10/03/2013אני כרגע בהריון בשבוע 5 פלוס 4 וקיבלתי מהרופא שלי נרות פרוגסטרון וכדורי אספירין . הסיבה : 2 הפלות ברצף בשנה וחצי האחרונים . בזמן האחרון אני חשה עייפות רבה , התקפי בכי , מצבי רוח משתנים , חולשה . הייתכן שתופעות אלו הם כתוצאה מהטיפול ??? אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתשובה .. תודה
אלינור11/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה עדיין וזה חשוב לי
אלינור11/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות חלבון עוברי - תגובה
התוצאות תקינות ומרמזות על סיכון נמוך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצלעות בזמן הריוןשני09/03/2013
שלום לכולכם.
אני בהריון בשבוע 19 וביומיים האחרונים אני חשה בכאבים בצד ימין למעלה בצלעות, ממש מתחת לחזה. האם זה משהו שקשור להריון? אני יודעת שבשלבים יותר מתקדמים אז אומרים שיש כאבים בצלעות כיוון שהתינוק כבר גדול.
אשמח לתשובה, שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצלעות בזמן הריון - תגובה
הרבה סיבות יכולות לגרום לכך כמו למשל יציבה לא נכונה או בעיות בעמוד השדרה . אם הדבר מלווה גם בקשיי נשימה פני לבדיקת רופא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותדנה09/03/2013
שלום רב,
1. אני סובלת מעצירות וטחורים לא כואבים (שבוע 15)... האם אפשר לקחת שמן פראפין פעמיים ביום?
2. יש לי לחץ בנרתיק למטה מדי פעם (לא משהו קבוע)... אבל לא משהו שמוכר לי בשלב הזה מההריונות הקודמים.... האם צריך לבדוק את זה?
סהכ בריאה, הריונות תקינים
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות - תגובה
תמיד כדאי לבדוק את סיבת הלחץ. לגבי שימוש בפראפין אין כל בעיה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי בידיים והריוןסיגל09/03/2013
שלום
אני בשבוע 24 והשתמשתי בחומר ניקוי אקנומיקה של סנו זאוול ובין אצבעות הידיים נהיה לי פריחה ושורף ועכשיו גם יובש שמתי משחת אלוקום
מה עוד אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי בידיים והריון - תגובה
להשתמש למשל באלוורה או משחות מרגיעות כגון דרמה קומבין לאחר התיעצות וקבלת מרשם מרופא עור
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיסיל והריוןמ09/03/2013
שלום רב,
לפני מספר ימים סיימתי צריכה של כדורי למיסיל לפטרת ברגל שנטלתי במשך כמעט 4 חודשים.לאחריהם נאלצתי מסיבה אחרת ליטול שבוע אנטיביוטיקה ציפרו. כמה זמן מומלץ עד כניסה להריון אחרי למיסיל?ואחרי ציפרו? האם נשקפת סכנה לעובר העתידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיסיל והריון - תגובה
אין כל סכנה להריון או לעובר העתידיים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרעים בנרתיקשירן08/03/2013
שלום.
אני בהריון הראשון שלי בחודש שני ושמעתי שאחרי הלידה יש חתכים/קרעים וצריך לתפור את זה.
אתם יכולים להסביר לי יותר על החתכים האלו: מה החתכים האלו וממה זה נוצר, מה הסבירות שיהיו לי קרעים והאם ההחלמה אורכת זמן?
אני מאד חוששת מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרעים בלידה
נועה08/03/2013בזמן יציאת התינוק מהנרתיק נוצרים קרעים או שהמיילדת חותכת את המקום כדי למנוע קרע לא מבוקר וכך התינוק יוצא יותר בקלות. (זה לא חייב לקרות לך, יש נשים שיוצאות מלידה ללא תפרים)
זה נשמע מאוד מלחיץ אבל אל תתרגשי מזה גם ככה סביר להניח שתלדי עם אפידורל ואז לא תרגישי את כל זה, כשהלידה מסתיימת הרופא תופר את הקרעים/חתכים ואחרי שבועיים בדרך כלל המקום פחות כואב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרעים בנרתיק - תגובה
החתכים יכולים להווצר או ספונטנית או ביוזמת מיילדת . במידה וקייימים אלו נתפרים מייד לאחר הלידה ובד"כ מחלימים מהר ללא בעיות או סיבוכים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכםיוני08/03/2013
שלום לכם!השאלה שלי קשורה באיזה שבוע של ההריון מתחילים הבחילות של הבוקר?והאם אני יכולה לעשות בדיקת הריון לפני המחזור החודשי האם יש אפשרות לדעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכם - תגובה
בדיקת הריון יכולה להיות חיובית אם את בהריון כבר 10 ימים לאחר הביוץ כלומר כבר מספר ימים לפני הוסת הצפוי . לא בהכרח שתחילת ההריון תלווה בבחילות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)