מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבוע 6 להריון בבקשה לחזור אליגל17/04/2013
שלום רב,
אני לאחר הפרייה 3 ונכנסתי להריון - מחר אני נכנסת לשבוע 7 - שבוע הבא יש לי אולטרסאונד ראשון.
יש לי בחילות וכאבי בטן - יש לי פחד גדול מהאולטרסאונד כי אני קוראת הרבה בפורומים על שק בלי עובר או על אי דופק.
האם בגלל שיש לי בחילות או כאבי בטן זה אומר שיש עובר ואני אמורה להרגע?
כי אני פשוט לא מתפקדת מהפחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 6 להריון בבקשה לחזור אלי - תגובה
ד``ר אריה לידור17/04/2013שלום לך
חייבת לבצע אולטרהסאונד כדי לראות שהכל תקין וכך להרגע . דבר חיוני מאד לגבי ההמשך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה כוללתנווה17/04/2013
בת 31 שקיפות עורפית 2.5 , סקריה ראשונה תקינה, ותוצאות הבדיקה הכוללת הינה 1:60 , הבנתי כי אצטרך מי שפיר אך האם לפני תוצאות אלו נאמר כי הריון אינו תקיו?
כמה שמפחדת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה כוללת - תגובה
אכן זקוקה לבדיקת מי שפיר. תשובה תקינה תשלול את התוצאות הלא תקינות הקודמות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרשלומית17/04/2013
שלום, מהי הרמה הנורמלית של סוכר בדם לאישה בהריון (עשיתי בדיקה והייתי רוצה לדעת האם הבדיקה תקינה)?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר - תגובה
יש מספר בדיקות : צום ,שעה או שעתיים לאחר ארוחה, שעה לאחר שתיית גלוקוז 50 ג"ר והעמסת סוכר מלאה עם 100 ג"ר. לאיזה ערך את מתכוונת בשאלתך?
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשון לחץ בבטןרעות17/04/2013
שלום!
אני בהריון ראשון שבוע 32.. ראשית: רציתי רק לשאול אם אתמול לא הרגשתי כ"כ תנועות והיום כן יש סיבה לדאגה? שנית: אני כבר יומיים מרגישה לחץ בבטן לא כואבים אך לא נעימים כאילו יש לי צואה.. אשמח לשמוע תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ראשון לחץ בבטן - תגובה
אם את חשה היטב בתנועות סימן שחיוניות העובר תקינה. לגבי הלחץ בבטן כדאי לבצע מוניטור כדי לשלול פעילות רחמית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עוברגילי17/04/2013
שלום רב.
אני בשבוע 30+5 , הריון ראשון ... ובימים האחרונים מרגישה את העובר שלי המון ... הוא זז המון ... כמעט לא עוברת שעה מבלי שארגיש אותו ... חוץ מכאשר אני ישנה ... וגם כך כבר פעמיים העיר אותי עם בעיטה :)
האם זה נורמלי?
מקווה שכן :)
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר - תגובה
כל עוד את חשה בתנועות זהו סימן חיובי תקין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להגרם נזקנועה16/04/2013
מעישון בשבועיים - שלושה הראשונים (לפני שגילית שאני בהריון?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יכול להגרם נזק - תגובה
ד``ר אריה לידור17/04/2013שלוםלך
לא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון האסטריולרונית16/04/2013
היכן ניתן למצוא -באילו גלולות את הורמון האסטריול? לא אסטרדיול אלא אסטריול.
האם הוא נמצא בגלולות למניעת הריון. ? האם הוא בעצם הורמון האסטרדיול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון האסטריול - תגובה
ד``ר אריה לידור17/04/2013שלוםלך
הורמון זה דומה לאסטרדיול אך טרם בוצע בו שימוש בגלולה למשל. כרגע מפותחת גלולה על בסיס אסטריול
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין סימוריה16/04/2013
שלום רב
אני נמצאת בשבוע 20 להריון מקבלת ברזה
ורציתי להתחיל לקחת ויטמין סי
יש לי בבית ויטמין סי ( 500 mg בתוספת פקעות ורדים)
רציתי לדעת האם המינון הזה בסדר?
ובאיזה שעה ביום מומלץ לשתות אותו והאם אחרי ארוחה
תודה רבה אשמח לקבל פרטים !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין סי - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ16/04/2013שלום מוריה. אין כל המלצה ליטול ויטמין C במהלך ההריון. אין משמעות לעיתוי הנטילה אם את בוחרת לקחת אותו בכל זאת. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- club footדנה16/04/2013
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 28 להריון. עד שבוע 23 הייתי בהריון עם תאומים שהסתיים בדילול של אחד העוברים בגלל התפתחות לא תקינה (מבחינת משקל וזרימה).
כשבועיים לאחר ההפחתה ביצעתי סקירה נוספת שבמהלכה היה נראה שיש לעובר CLUB FOOT, חשוב לי לציין שבמהלך אותה סקירה היו מקרים שהיה נראה שהרגל בסדר מה שיכול להעיד על בעיה תנוחתית אבל כרגע הרופאה מחמירה כדי לא לקחת סיכון. גם בבדיקת אולטרסאונד שנעשתה לי מאז ראו את אותה תופעה. הופנתי לייעוץ גנטי וכמובן ששם המליצו לבצע דיקור מי שפיר לשלול בעיה כרומוזומלית.
חשוב לי לציין שכמות מי השפיר תקינה (כרגע) ובבדיקת שקיפות עורפית התוצאות היו מצויינות.
בהתייעצות עם הרופאה שלי היא המליצה לי להמתין עם הדיקור עד לשבוע 32 (בערך) כדי שאם תתרחש לידה מוקדמת הסיכון לפגיעה בעובר יירד וכמובן שאולי הממצאים ישתנו.
יש לי כמה דברים שהייתי שמחה לדעת:
1) משהו נוסף שלא ציינתי, אני קטנת מיימדים (גובה 1.50 מטר) אולי זה קשור למקום שיש לעובר להתפתח?!
2) האם זה שבמהלך הסקירה ראו את העובר בכמה מצבים עם הרגל זה יכול להעיד על מצב תנוחתי ולהוריד עוד יותר את הסיכוי למשהו כרומוזומלי/גנטי/מוחי?
3) האם זה שעד שלב כ"כ מאוחר ובשתי סקירות שנעשו עד הסקירה השלישית לא ראו בעיה יכול לשלול בעיה כלשהי מלבד תנוחתית?
אשמח לשמוע חוות דעת נוספת שאולי תהיה קצת מרגיעה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר club foot - תגובה
ד``ר איילון לחמן16/04/2013שלום.
אני מסכים עם ביצוע בדיקת מי השפיר.בדיקה זו תפתור כל השאלות ולא יהיה ספק. גם נכון שכרגע אין הרבה חששות או דאגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דופק עוברידנה16/04/2013
שלום,
בדיקה ביתית לאחר איחור של יומיים במחזור יצאה חיובית :)
מחזור אחרון ב-12/3 ביוץ סביב 28-30/3.
קבעתי תור לרופאת נשים לתאריך 28/4 לטובת בדיקת דופק עוברי, יוצא לקראת סוף השבוע ה-6. האם מוקדם מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דופק עוברי - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ16/04/2013שלום דנה. להערכתי מעט מוקדם מדי. יש לדחות את הפגישה בשבוע. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףאני16/04/2013
שלום רב, אשמח אם תוכלו לייעץ לי.
אני נשואה, ללא ילדים. לפני כשלושה חודשים עברתי גרידה בעקבות הריון שלא התפתח (שבוע 9). המחזור שלי סדיר בד״כ, אך החודש הוא איחר לי בשבוע שלם. חשבתי קודם שאני בהריון אך קיבלתי תשובה שלילית בבדיקה ביתית שעשיתי.
במשך השבוע האחרון יש לי המון בחילות, קצת הקאות ושילשולים. עייפות נוראית וסחרחורות.
שאלתי- האם ייתכן שאני כן בהריון ומשום מה קיבלתי מחזור למרות זאת?? (מחזור ממש, לא סתם דימום) האם ייתכן שהבדיקה טעתה??
ואם לא, מה עובר על הגוף שלי???
אשמח לעזרה, אני ממש מבולבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אני16/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף - תגובה
מה שעליך לעשות הוא מאד פשוט. פשוט לגשת לרופאך ולהיבדק.תקבלי לבצע בדיקות וכן טיפול והכל יבוא על מקומו בשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןסופי15/04/2013
שלום,
אני בת 28, מנסה להכנס להריון. בחודש שעבר הקפדתי לאתר את הביוץ ובעלי ואני ניסינו לנצל את חלון ההזדמנויות. היה נראה שהפעם יש סיכוי להריון משום שהרגשתי תופעות לוואי עוצמתיות יותר וחלקן חדשות, כדון עייפות יתרה, כאב ורגישות חזקים בחזה, קצת סחרחורות ושאר התופעות שמופיעות גם לפני שהמחזור מגיע. ציפיתי לסימני השתרשות אך הם לא הופיעו.. למרות זאת המחזור איחר ביומיים. כבר התחלתי לקוות שהריתי ואז הגיע המחזור. המחזור גם הוא אינו אופייני, מלווה בבחילות וכאבי בטן קלים (בדרך כלל איני חווה שום כאבי בטן במחזור) אך הוא יחסית עוצמתי כמו הקודמים. האם עדיין יש סיכוי להריון? שמעתי שיש נשים שקיבלו "מחזור" בתחילת ההריון וחשבו שהן לא בהריון ועם זאת הסתבר שהן כן.. מתי כדאי לעשות בדיקת הריון..?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
כדאי לבצע תבחין הריון בדם אם קיים איחור או לפחות 10 ימים לאחר הביוץ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עודףהדר15/04/2013
שלום,
אני נמצאת בשבוע 41 +3,
הריון 2, לידה 2.
לידה קודמת הסתיימה בוואקום, לאחר הרבה שעות בהן הפתיחה התקדמה באיטיות
וכל הזמן היו האטות בדופק התינוק.
בלידה נוצר לתינוק שבר בעצם הבריח (קלוויקולה), במשקל 3.4 ק"ג.
כעת, בסוף ההריון השני, שבוע 41+3, אין עדיין צירים, פתיחה 2,
צוואר אחורי - אין מחיקה כלל, ונאמר לי שהראש גבוה ולא נמצא באגן., כמו"כ התינוק יותר גדול, כ-3.6 ק"ג.
האם ייתכן שהאגן שלי צר ולכן נשברה לתינוק העצם? אם יווצר מצב של צורך בוואקום, האם עדיף קיסרי?
האם כעת כדאי ללכת מראש על קיסרי כדי לא להגיע לקיסרי חירום??וגם לאור העובדה שהתינוק טרם התבסס באגן.
תודה רבה !!!
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עודף - תגובה
ד``ר איילון לחמן15/04/2013שלום.
אכן יש לחשוב ברצינות על ניתוח קיסרי,עקב השבר בעצם הבריח של התינוק. האם התיעצת עם רופאך בנושא?,או בבה"ח בו את מתכוונת ללדת?.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר איילון לחמן- המשך
הדר15/04/2013שלום,
תודה רבה על התשובה..
התייעצתי טלפונית עם רופא הנשים שלי במהלך ההריון,
והוא אמר שעדיף ניתוח מוואקום.- כלומר אם במהלך הלידה יראו שיש צורך בוואקום- אז לעבור לניתוח.
השאלה האם זה לא יותר מסוכן לבצע קיסרי חירום? האם עדיף לנתח מראש- על אף הסיכונים בו?
יש לציין שאני לא יודעת בוודאות האם האגן שלי צר. יתכן שאולי לא בצעו את הוואקום
בצורה נכונה בלידה הראשונה?
בבי"ח אמרו שאולי העובר עדיין לא באגן, ואולי מזה ניתן להסיק שהאגן צר. האם זה נכון?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון מתמשך.
ד``ר איילון לחמן16/04/2013להדר שלום.
בהחלט יש צדק בדבריך. עדיף ניתוח מתוכנן על ניתוח חרום.הייתי מתיעץ שוב עם צוות בית החולים בו את מתעדת ללדת ולהציג לפניהם כל הנתונים בעיקר שני הדברים-השבר אצל התינוק בלידה הקודמת וגובה הראש כעת..את יודעת גם שהיום מבצעים גם ניתוחים לבקשת האשה,גם ללא הוראה רפואית ברורה.לסיום, אפשרות נוספת כמובן לבוא להיבדק במרפאתי.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי בדיקת מי שפירמיהמר15/04/2013
אני 4 ימים אחרי בדיקת מי שפיר ואני מרגישה טוב ואין לי תופעות לוואי......
האם אני יכולה להיות שקטה שהבדיקה עברה בשלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור15/04/2013בוקר טוב
התשובה כן
התקופה הכי מסוכנת חלפה
אבל מקובל להמשיך לעקוב
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות -התייעצותקרן15/04/2013
שלום לרופאים, בת 38 הריון מIVF (כולל מיקרומניפולציה), עובר אחד, שבוע 26.
בבדיקת סקירת מערכות מוקדמת נמצא מוקד אקוגני בלב (שאר הבדיקה תקינה כולל בדיקות סקר ושקיפות שבוצעו לפני), אקו לב עובר - תקין. בבדיקת סקירת מערכות מורחבת המוקד האקוגני בלב עדיין נמצא וכמו כן, יש הרחבה קלה באגני כליה. עשיתי בדיקת דם שנקראת הרמוני (בודקת שלושה כרומוזומים) ויצאה תקין לחלוטין. את מי השפיר לא עשית מאחר וההריון הזה מאוד יקר והגיע אחרי שנים של טיפולים ואני חוששת לאבד אותו בבדיקת מי השפיר.
שאלתי: לאור כל הנתונים הנ"ל, האם 2 סימנים חלשים (מוקד אקוגני+הרחבת אגני כליה) יכולים להעיד על בעיה נוספת פרט לתסמונת דאון שנשללה בבדיקת הדם (הרמוני)? האם יש לכם המלצות נוספות לבדיקות/בירורים ? תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה. דילגתם עלי... אשמח לתשובה.
קרן16/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות -התייעצות - תגובה
ממליץ שתתיעצי עם מומחה למחלות גנטיות.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)