מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- cmvcmv27/02/2013
שלום,
אני נמצאת כעת בשבוע 23 של ההריון ונודע לי שלחברה עימה נפגשתי לפני כמה ימים יש cmv. היא חולה כעת עם חום ובדיקות דם אישרו שאכן מדובר בוירוס הנ"ל. כמובן שאגש ברגע שיוכלו לקבוע לי תור לרופא ואבקש הפניה לבדיקות בעצמי אבל עד אז (אני מן הסתם מאוד חרדה) הייתי שמחה לשמוע איפה אני עומדת. אם אפתח סימני מחלה בשבועות הקרובים מה הסיכוי של העובר להדבק? האם ניתן לעשות משהו? האם ניתן לבצע מי שפיר בשלב זה של ההריון? האם העובדה שכעת אני בשליש השני "מעודדת"?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
ד``ר אריה לידור27/02/2013שלום לך
יש לבצע סקר נוגדנים לCMV / לא בהכרח נדבקת גם אם נחשפת וגם אם כן לא בהכרח יחשף העובר או יגלה סימני מחלה
יש להמתין לתוצאות סקר הנוגדנים שלך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcmv המשך
cmv01/03/2013תודה על התשובה,
בכל זאת אני רוצה לשאול באיזה שלב הנגיף עובר לעובר, מרגע ההיחשפות או שמא רק אחרי שמופיעים הנוגדנים או המחלה אצל האם? אני שואלת מפני שידוע לי שההיחשפות שלי לנגיף הייתה בשבוע 22 ולפי מה שהבנתי ככל שההריון מבוגר יותר כך הסיכוי לפגיעה בעובר במידה והוא נדבק קטנה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה וגינאליתטלוש27/02/2013
שלום רב ,
אני נמצאת ממש בסוף החודש התשיעי והתל"מ שלי הוא עוד יומיים (1.3) , לצערי בשבועות האחרונים יש לי פטרייה וגניאלית מרגיזה שמסרבת לעבור.
הרופאה נתנה לי טיפול של נרות אגיסטן בהתחלה ל- 3 לילות ועכשיו ל - 6 לילות ואמרה שאם זה לא יעבור אז היא יכולה לתת משהו יותר חזק.
השאלה היא עד כמה הפטרייה הזו מסוכנת לעובר? האם יש אפשרות שיילדו אותי בקיסרי בגלל זה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה וגינאלית - תגובה
אין צורך בניתוח. אחת הסכנות היא שלתינוק העובר בתעלת הלידה יועבר הזהום ולכן מומלץ הטיפול המקדים למניעת העברה זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונים ובלוטת התריסאני27/02/2013
שלום לרופאים.
עברתי הפלה לפני למעלה מחצי שנה ומאז לא נקלטת שוב השבוע ערכתי בדיקות הורמונליות. מה משמעותן?
ESTRADIOL (E-2) 29.15 pg/mL
TESTOSTERONE- TOTAL קטן מ 0.2
TESTOSTERONE- FREE מבוטל מתחת ל 0
DHEA SULPHATE 116.00 ug/dL
PROGESTERONE 0.33 ng/ml
TSH 3.95 uIU/ml
LH 4.9 mIU/mL
FSH 5.1 mIU/mL
PROLACTIN 10 ng/ml
האם הן תקינות? בלוטת התריס מאוזנת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הורמונים ובלוטת התריס - תגובה
תוצאות תקינות כולל תפקוד בלוטת התריס
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר אימוןאני27/02/2013
שלום.
האם מותר בהריון להשתמש במכשיר אימון רטט [זה מכשיר רוטט שעומדים עליו רבע שעה ביום והוא מזרים את הדם מהר יותר ומדמה אימון גופני מואץ] ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר אימון
ד03/03/2013דילגתם עלי. בבקשה זה חשוב לי לדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשיר אימון - תגובה
ד``ר אריה לידור03/03/2013שלום לך
מאד לא מומלץ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון IVFאפרת26/02/2013
שלום, בת 40, הריון IVF שהתחיל קצת עקום: בטא לא הכפילה עצמה כל יומיים בשבועיים הראשונים (אח"כ לא בדקתי), ראו דופק שבוע באיחור, העובר קטן בכשבוע ביחס לגיל העובר. נכון להיום: אני בשבוע 9+5. לפי אולט': העובר מתאים לשבוע 8+6 ושק ההריון עוד יותר בפיגור, מאוד קטן ומתאים לשבוע 7. כמו כן לפני כשבועיים דימומים ולפי כשבוע ברז של דימום אבל עדיין רואים דופק. הרופא אמר לי לחכות שבועיים. שאלה: האם יש סיכוי שהעובר תקין? או שאני סתם מתענה עם כל הכדורים לתמיכה והנרות והבחילות הזוועתיות? אגב, לפני הריון זה, 2 הריונות IVF בלי דופק...
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון IVF - תגובה
כל עוד ניצפה דופק אין לאבד תקווה. יש להמשיך המעקב אינטנסיבי לדופק עוברי וצמיחה עוברית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסים להכנס להריוןמיכל26/02/2013
אנחנו זוג בני 40 המנסים להכנס להריון שני כבר פעם 4 ללא הצלחה - מאתרים ביוץ ע"י מקלונים (שתן).
האם עדיף כאשר מזהים סימן לביוץ (מקלונים) לנסות מאותו רגע כל יום, או יום כן יום לא? הבנתי שמבחינת איכות הזרע עדיף יופ כן ויום לא.
תודה רבה לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסים להכנס להריון - תגובה
עקב גילך מציע שתפני לרופא פריון בהקדם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה כוללת-שקלול תוצאות סקר ביוכימורד26/02/2013
שלום רב,
היני בשבוע ה 13 להריון. בשבוע שעבר ביצעתי בדיקת סקר ביוכימי ראשונה + בדיקת שקיפות . התוצאה המשוקללת הינה: 1:10000.
אני מתלבטת האם ללכת לעשות שוב את הבדיקה הזאת במעמדות זר מאחר ורק עכשיו הבנתי שרק שם ניתן לקבל שקלול של בדיקה זו יחד עם הבדיקה העתידית שעלי לעבור (סקר 2 / חלבון עוברי) ודבר זה מחייב שהבדיקות דם יתבצעו שתיהן באותה מעבדה.
היתרון להבנתי הוא תוצאה אחת משוקללת במקום שאקבל עוד מספר ולא אבין את פירושו.
שאלותיי:
1. האם במידה ואעשה את הבדיקת החלבון העוברי דרך הקופה - רופא יוכל לשקלל עבורי את התוצאות באמצעות תוכנה?
2. במידה וכן האם השקלול יהיה אף הוא 92% ניבוי כפי שמעבדות זר מבטיחים?
3. במידה ובדיקת החלבון העוברי תהיה טובה מספיק כמו הבדיקה הראשונה האם בכלל יש טעם לעשות את הבדיקה במעבדות זר? כי ההחלטה בכל מקרה תהיה שלא לעשות מי שפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה כוללת-שקלול תוצאות סקר ביוכימ - תגובה
השקלול שלך על פי השקיפות והסקר הביוכימי מעמיד אותך בסיכון נמוך. אם גם על פי החלבון העוברי יהיה הסיכון נמוך הרי שהבדיקה הנוספת עליה את רומזת תקטין את הסיכון רק במעט
לשקולך באם לבצע את הבדיקה הנוספת או לא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת..דנה26/02/2013
שלום,
הריון תקין שבוע 22. שקיפות וסקירה תקינים.
במהלך אולטרסאונד שיגרתי בקופת חולים אמרה לי הטכנאית כי יש לי מחיצה ברחם בעובי 5מ"מ.
במהלך סקירה מורחבת (תקינה לחלוטין) אמר הרופא שזה לא מחיצה אלה אמניוטיק בנד בדופן האחורי של השיליה. (ושאם לא היתי שואלת הוא לא היה שם לב..)
הוא אמר שאין מה לדאוג אבל כדי להיות שקטים עדיף לבצע סקירה חוזרת בעוד כחודש.
האם זה מסוכן? אשמח לתשובה היות ומה שכתוב באינטרנט מאד מלחיץ
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת.. - תגובה
הממצא שכיח . אינו מסוכן בדרך כלל. אם התפתחות העובר תקינה לאורך המעקב -משמעות הממצא דלה .
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני שאת נכנסת להריון....חשוב מאוד!גלית כהן26/02/2013
האם בע"ח חיים חשובים מבני אדם??????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני שאת נכנסת להריון....חשוב מאוד! - תגובה
ד``ר איילון לחמן26/02/2013שלום.
מה בעצם השאלה?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלאילנית26/02/2013
האם היה מקרה שבעת הערכה משקל בבית חולים, נאמר ליולדת שמשקל גבוה
ויש אופציה לללדת עכשיו עם זירוז, או לעשות קיסרי אחרי שבועיים, בשבוע 38
אני כרגע בתחילת חודש 9* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור26/02/2013בוקר טוב
מה משקל העובר עכשיו ???
בית החולים יכולים להציע זירוז ולרמוז שאולי יהיה קיסרי עם העובר יהיה גדול
הכל תלוי ברצון המטופלת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכת משקל
אילנית26/02/2013אני בשבוע 36- לפני שבועיים 3220 , בלידה המשקל יהיה 4000
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתתותי26/02/2013
אני בשבוע 12+1 והיום עשיתי שקיפות עורפית.
במהלך בדיקת האולטרסאונד הבטנית, הרופא דפק לי על הבטן עם המכשיר מס' פעמים על מנת להזיז את העובר, כדי לראות ולמדוד אותו מזוויות שונות.
זה לא כאב אך הרגשתי אי נוחות.
האם הדפיקות/טפיחות האלה על הבטן, מסוכנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - ד"ר תדמור
לא מסוכנות בכלל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת בהריוןחברה25/02/2013
אחותי בשבוע שמיני. נדבקה בשפעת וחולה כבר 4 ימים בחום 38.5 כאבים בכל הגוף ושיעול. רופאה אמרה שזה שפעת.
אני מאוד מודאגת ודואגת לתקינות ההריון שלה.
אשמח לעיצה. אני מתה מדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת בהריון - ד"ר תדמור
שפעת כנראה לא מזיקה להריון
יש לבדוק שזה שפעת ולא CMV או PAROVIRUS
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע לשיערטל25/02/2013
שלום לרופאים,
שבוע 6+2, האם מותר לי לעשות צבע בשיער? (כידוע אלה הם חומרים כימיים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
טל26/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצבע לשיער - תגובה
אין כל בעיה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתותי25/02/2013
אני בת 31, הריון ראשון, שבוע 12.
שמתי לב כי מאז ההריון יש לי מדי פעם עצירויות...
שאלה קצת מביכה - אני פוחדת שבגלל שאני לוחצת חזק להוציא את
הצואה החוצה ,אני גורמת נזק לעובר, שגם הוא יכול לצאת לי החוצה
חס וחלילה.
האם יש חשש כזה??
תודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אריה לידור25/02/2013שלום לך
אין כל חשש לשלום ההריון או העובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם או סחוס בסקירה?ק25/02/2013
שלום רב,
בעקבות מקרה שאירע במשפחה, ברצוני לברר לטובת ההריון שלי (אני כרגע בשבוע 29): האם ייתכן מצב בו לעובר יש 6 אצבעות בכל כף-רגל, אך סקירה מאוחרת בשבוע 23 לא תראה זאת? (נאמר לי שייתכן שבשבוע 23 העצמות עדיין לא קשות ומדובר בסחוסים ולכן ייתכן שלא יראו דבר כזה באולטרא-סאונד, האם זה הגיוני?).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם או סחוס בסקירה? - תגובה
ד``ר אריה לידור25/02/2013שלום לך
הסקירה אכן מגלה ביעילות את האצבעות ומספרן כבר בשבוע הסקירה המאוחרת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)