מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בהלה בהריוןנעם16/03/2013
שלום דוקטור,
האם צפייה בסרט אימה שמאוד מבהיל יכול להיות מסוכן להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהלה בהריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ16/03/2013שלום דינה. ממש לא! בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך בטא נמוךמאיה16/03/2013
היי בוקר טוב
מחזור אחרון 16.2 בדיקת ביוץ חיובית ב1.3
אתמול ערכתי בדיקת הריון ביתית תוצאה חיובית אבל בבדיקת הדם ערך הבטא היה 22 והרופא אומר שזה נמוך מהצפוי
אשמח לחוות דעת האם להכין את עצמי להפלה או שזה הריון צעיר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך בטא נמוך - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור24/03/2013ערב טוב
לעשות בטה חוזר תוך 72 שעות
לראות עם מכפיל עצמו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בטבורדינה16/03/2013
שלום לכם,
אני בשבוע 19+4. מרגישה תנועות עובר כבר מאז שבוע 18.
מאז אתמול בערב כאבים בחלק העליון של הטבור. היום בבוקר הכאבים עדיין נמשכים והם חזקים יותר. כשאני שוכבת אז אני מרגישה אותם הרבה פחות, אבל במצב ישיבה ובוודאי שבמצב עמידה- הכאבים די חזקים. יש לציין שאני עדיין מרגישה את העוברית זזה כאילו הכל בסדר.
למה זה קורה? האם מדובר בתופעה ידועה בשלב זה של ההריון? האם מצריך פנייה לרופא נשים?
אודה לכם אם תוכלו לייעץ לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בטבור - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ16/03/2013שלום לי. קשה להעריך תלונות של מטופלת דרך האינטרנט וכלן בוודאי שעלייך להבדק. עם זאת, תלונתך ידועה ומוכרת ונובעת מחולשת סיבי דופן הבטן באיזור הטבור. לעיתים זה מתבטא בהרנייה טבורית. לרוב - לא. גשי לרופא הנשים שלך להבדק. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוגה בהריוןטל16/03/2013
הי אני בשבוע 11 תאומים תןדה לאל.אני מאוד חרדה מהכל אנא עזרתכם.היום חגגנוניומןלדת במסעדה והזמנו עוגה שכבות ששאלתי לפני כן אמרו לי שאין בזה ביצים חיות.לקחתי מהעוגה רק ביס קטן לצורכ ברכת היומולדת והרגשתח כאילן שכבה אחת בה זה מוס.ששאלנן בשנית אמרו שלפי ידיעתם אין ביצים חיות ,זו התשובה שניתנה ולי היא לא מספיק טןבה ואני מלקה עצמי שאוכלת ואז מצטערת ואוכלת חרדןת אימים.אנא עזרו לי האם מביס קטן גם במידע והיה ביצים חיות במוס יכול להיגרפ חלילה נזק לעוברים?אני ממש חרדה הריון יקר לי מאוד חרדה מכל הוירוסים והחידקים המאימים.תןדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוגה בהריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ16/03/2013שלום שלי. א. לא נגמר נזק לעובר. ב. טפלי בעצמך. הבעיה אינה בעודה ואינה בביצים. הבעיה היא בך. גשי לקבל סיוע בנושא החרדות. כמובן שאין לחששותייך קשר לרפואה...בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא לעזור לי בבקשהרוז14/03/2013
אני אישה בת 32 ,אחרי הפלה מספר 4 שלי
הריון ראשון (ספונטני ) נגמר בגרידה שבוע 11 אחרי שלא היה דופק לעובר
הריון שני כימי
הריון שלישי אחרי טיפול IFV נגמר בהפלה טבעית בשבוע 6
הריון רביעי (שלוש חודשיים כמעט אחרי הפלה של IFV) טבעי בלי טיפול שוב נגמר בהפלה טבעית שבוע 6
בשני הרינות אחרונים לראו שק ואחרון טבעי אפילו שני שקים באחד היה הד עוברי+חלמון
לפני דימום אני מקבלת מגרנות מאוד חזקות עם הקאות ,ואז דימום
צילום רחם תקין לפני 8 שנים ,היסטרוסקפיה תקין לפני 3 שנים
גבולית בקרישה יתר אז מקבלת קלסקן 40 IFV מחילת הטיפול ,הריון שני ברגע שידעתי שאני בהריון,
איפה הבעיה אצלי עם הרחם נחלש עם כול הזריקות אלו ,אני לא יודעת עוד איזה בדיקות צריך לעשות
הפנו אותי למרפאת חוץ בלת השומר ושם תור הכי מוקדם בחודש אוגוסט ,מה לעשות אני כול כך חסרה כוחות או ידע .תעזרו לי בבקשה ,ממש לא בלי לעבור עוד הפלה טבעית המצב נפשי שלי לא קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא לעזור לי בבקשה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ16/03/2013שלום רוז. את מציגה בעיה מוכרת וידועה של הפלות חוזרות ללא סיבה בבירור. יש לכך טיפולים המבוססים פחות על מדע ויותר על נסיון אישי. אשמח לשוחח עמך באחת ממרפאותיי. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת גבולית בעוברחלי14/03/2013
שלום,
אני נמצאת בסוף שבוע 16 להריוני. בבדיקת שקיפות עורפית בשבוע 12 נמדד עובי של 2.2 מ"מ (CRL=48). הסיכוי ל-DS נאמד על 1:162. בבדיקת סקירת מערכות ראשונה בשבוע 15 נצפתה בצקת גבולית (4-5 מ"מ), ללא ממצאים נוספים.
אני מעוניינת לבצע בדיקת מי שפיר, אבל אשמח לחוות דעתכם ולדעתכם המקצועית, על סמך נסיונכם העשיר, כמה זה נפוץ ומה הסיכוי ללידת ילד בריא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת גבולית בעובר - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ16/03/2013שלום חלי. התוצאה אינה מאד מרשימה...מבחינה השקיפות הרי שהגבול העליון הינו 3 ממ. ולגבי הסקירה - לא ברור לי איפה נמדדה הבצקת. אם הכפל העורפי הרי שגם זה מתחת לגבול העליון של הנורמה. בצעי דיקור וגם אקו לב עובר וסקירת מערכות שנייה אצל סוקר טוב. אם הכל תקין - הסיכוי לילוד בריא גבוה ביותר. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיון14/03/2013
שלום רב!
אני בשבוע 28 והתחיל לא מזמן לגרד לי הבטן ומופיעות מעט נקודות אדומות, הבנתי שזה נורמלי, העניין הוא שגם מגרד לי הגב התחתון, האם זה סביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ16/03/2013שלום סיון. ישנן מספר סיבות לגרד בהריון רובן אינו משמעותיות כלל. עלייך להבדק ולבצע בדיקת דם לאנזימי כבד. מיקום הגרד בגב התחתון אינו משנה דבר. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגמנטין בהריוןתותי14/03/2013
אני בת 31, בהריון ראשון שבוע 14, בשלישי האחרון עברתי תפירת צוואר הרחם עקב קוניזציה, cn2. לפני כשנתיים וחצי.
ההליך עבר בהצלחה.
הרופא רשם לי. אוגמנטין 875 מג לשבוע, בכדי למנוע זיהומים.
האם מותר לי לקחת בהריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוגמנטין בהריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ16/03/2013שלום תותי. מותר בהחלט! (המינון הוא 875 מג פעמיים ביום.) בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמת חשד למום בלבז'וזו13/03/2013
A-V- canal יחד עם זאת כל הבדיקות התוצאה 95% תקינות !הפנו אותי לאקו לב האם יכול להיות שזו טעות האם היו מקרים דומים והתוצאה יצא תקינה בסופו של דבר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ז'וזו14/03/2013אציין שכל הבדיקה עומדת על 95% תקינה מלבד החשד למום בלב A-V CANL
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה מוקדמת חשד למום בלב - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ16/03/2013שלום דנה, תמיד יכול להיות שישנה טעות אבל AV CANAL הוא מום די ברור. מאחל לך שמדובר בטעות. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר שרון
ז'וזו17/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים בהריוןללא13/03/2013
שלום,
אני בשבוע שש ונדבקתי מהתינוקת שלי בשלשולים, האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים בהריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ16/03/2013שלום לך. השלשול כשלעצמו אינו מסוכן. לרוב מדובר בוירוס מעי או בהרעלת מזון. אם מתפתח חום - גשי לרופאך להבדק. הקפידי על שתייה מרובה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות בהריוןללא13/03/2013
שלום רב,
אני נמצאת בהריון שני שבוע 5+6 ויש לי כבר במשך שבוע שלם הפרשות חומות, אתמול נבדקתי אצל גניקולוג והוא אמר שהעובר תקין וראה דופק, האם יש סיבה לדאגה? האם להמשיך מעקב שבועי אצל הרופא?
אודה לתשובה מהירה, לחוצה מאודדדדדד!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות בהריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ16/03/2013שלום לך. נורמלי ותקין בהריון ואין כל צורך במעקב שבועי! המעקב הזה רק יוסיף ללחץ שלך ואין לו שום מטרה רפואית שכן אין (ולא צריך) טיפול. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית, מינון מוגברטל13/03/2013
שלום רב,
עקב החלטה רפואית (היסטוריית הריון בעבר) כבר כחצי שנה מלפני ההריון הנוכחי אני נוטלת חומצה פולית במינון 5 מ"ג (במקום 0.4-0.8 כנהוג). היום אני בשבוע 9. בהמשך להמלצת רופא נשים, היום התחלתי ליטול גם פרנטל וגם אומגה 3.
היות וראיתי שגם פרנטל כולל חומצה פולית - 1 מ"ג, וגם תוסף אומגה 3 שאני לוקחת כולל חומצה פולית - 0.4 מ"ג, האם לא מדובר במינון גבוה מדי של חומצה פולית (סך הכל 6.4 מ"ג)? האם לא בעייתי בהריון?
תודה מראש, טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לקבלת תשובה
טל19/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית, מינון מוגבר - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ20/03/2013שלום טל. לא מדובר במינון גבוה באופן מסוכן אך בפירוש בנטילת כמויות די מיותרות ולא מזיקות. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לאילת בהריוןהודיה12/03/2013
שלום,
אני בהריון שבוע 34 , אמורה לנסוע לאילת. כולם מלחיצים אותי ואומרים שאני יכולה לקבל צירים עקב הנסיעה ועקב שינויים במזג האוויר. האם זה מסוכן לנסוע'? אני נוסעת ברכב ולא בתחבורה ציבורית כמובן. אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לאילת בהריון - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור24/03/2013ערב טוב
אין כל בעייה בנסיעה לאילת
תמיד אפשר לקבל לידה מוקדמת בדרך או באילת
אבל יש שם בית חולים טוב
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאגלית11/03/2013
עשיתי בדיקת בטא ביום השלישי לאיחור והתוצאה = 554, לאחר יומיים התוצאה = 1000
האם תקין? זה לא בדיוק פי 2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת...
גלית11/03/2013כתוב לי בתוצאת הבדיקה גדול מ IU/L 1000
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, אבל תוספת אחרונה...
גלית11/03/2013האם אני צריכה לעשות בדיקת בטא חוזרת כדי לבדוק באופן כמותי ומדוייק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןדנה11/03/2013
שלום
אני רוצה לבדוק האם אני בהריון,לפני שבוע 4.3 היתה הפרייה(אם הייתה) ואני רוצה לעשות בדיקת דם מחר 12.3 כלומר אחרי שבוע
מחזור אחרון 24.2
האם בדיקת דם יכולה להראות בשלב זה אם אני בהריון? או ערכה ביתית?
:
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן11/03/2013שלום.
בדיקת הדם בודאי יותר אמינה.אבל כדאי עדין להמתין עם הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון
דנה11/03/2013תודה
אני מבינה שעדיף להמתין
הכוונה שלי היתה שקיום יחסי מין היה ב-4.3 ולא ההפריה עצמה...
אבל אני חייבת לבדוק כי ב-14.3 יש לי בדיקת פייפל (משטח רחם) אחרי נטילת פרוגסטרון
אם אני אכן אולי בהריון-הבדיקה יכולה להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)