מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח קיסרייפעת4423/02/2013
לפני כתשעה ימים עברתי ניתוח קיסרי, מאז כואב לי הגב מאוד. מתי אפשר יהיה ללכת לקבל עיסוי טוב ומפנק. מבחינה רפואית כמובן. תודה וחג פורים שמח
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/02/2013שלום.
כאבי הגב ,שלאחר לידה,על פי רוב נובעים מהתכוצות הרחם החוזר לגודל רגיל ויש לו רצועות המחוברות לעמוד השדרה.,שהן נמתחות.חשוב לגשת ולהיבדק כדי לברר שאין בעיה נוספת,וקדימה לעיסוי המפנק,כאמור לאחר הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין דופק שבוע 10 דחוף!!ליאת22/02/2013
שלום, תאריך וסת אחרונה 14.12 באולטרסאונד שעשיתי היום לא נצפה דופק, וגיל העובר 3.5 מ"מ שק חלמון 5.5 מ"מ, אמרו לי לחזור יום שלישי לבדיקה נוספת,
למיטב הבנתי אין סיכוי שהעובר הזה יתפתח ....נכון?
הבנתי שגיל העובר מתאים לשבוע 5 בכלל, אני לא מבינה מה הטעם למשוך את זה אם לא תקין,
מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דופק שבוע 10 דחוף!! - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/02/2013שלום.
הסיבה שממליצים על בדיקה נוספת נובעת מכך שלעיתים הכניסה להריון לא היתה במועד שנחשב אלה לאחריו.לכן אם אין כאבים חזקים או דימום חזק שווה להמתין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. ושאלה נוספת ברשותך
סתיו24/02/2013האם אין בעיה להישאר עם הריון שלא מתפתח?
(לפי הבדיקה אני 5 שבועות עם עובר שלא התפתח..........................
כמה זמן הרופאים ממליצים לחכות עד שייפול לבד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. ושאלה נוספת ברשותך - תגובה
ד``ר איילון לחמן24/02/2013שלום.
לא ממתינים שיפול לבד מחשש לדימומים,זיהומים,פגיעה במערכת קרישת הדם וכו.לכן לאחר אישור האבחנה פונים לטיפול.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לאכול סלמון מעושן בהריון?חגית22/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לא. וגם לא
גילי22/02/2013פסטרמות למינהן ... וסושי כמובן ....
וגבינות שלא עברו פיסטור ... או מיונז שלא עבר פיסטור ... תמיד תקראי ברכיבים "ביצים מפוסטרות"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תגובה מרופא?
חגית22/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מותר לאכול סלמון ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור24/02/2013ערב טוב
דג יכול להכיל כספית, טוקופלאסמה לכן כדאי להיזהר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא גודל העובר וגיל ההריוןאודליה21/02/2013
שלום אני בהריון בשבוע ה24
לפני כשבוע עשיתי סקירת מערכות בתוצאות יצאו נתונים שונים המתאימים לשבועות שונים
לדוג' head cir יצא מתאים לשבוע 23.6 וbpd יצא מתאים לשבוע 24.3 וfemur length מתאים לשבוע 23.0
האם זה נורמאלי? זה מראה על קצב התפתחות לא בסדר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא גודל העובר וגיל ההריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן24/02/2013שלום.
התשובה בהחלט תקינה ויפה.מתיחסים להבדלים רק אם ההבדל בין האברים גדול בשבועיים.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותגילי21/02/2013
שלום רב.
אני בת 38, הריון ראשון, שבוע 23 ... אני מרגישה ששרירי הבטן שלי חלשים יותר. למשל בלילה-כשאני רוצה לעבור לישון דרך הבטן, מצד אחד לצד השני, כלומר דרך שכיבה/ריחוף על הבטן, כואבת לי הבטן, כאילו אין לי שרירים ... מה זה?
שאלה 2 - אף פעם לא ביצעתי בדיקת HIV. אני 12 שנה עם בן זוגי. הרגשתי צורך לעשות הבדיקה, למרות שאני כבר בהריון ....!!! ואין לי מושג מה התסריט אם התשובה חס וחלילה חיובית!! התינוק בהכרח יוולד עם הוירוס?? או? מה? ...
תודה רבה רבה על הסבלנות והתשובה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות - תגובה
ד``ר איילון לחמן24/02/2013השאלה נענתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו האמצע - מודאגתרחלי21/02/2013
רופאים יקרים שלום יש ל דבר שמאוד מטריד אותי עשיתי סקירת מערכות בשבוע 15.6 ימים הסקירה יצאה תקינה בכל החלקים בחלק של מערכת העצבים / המח הרופא ראתה ורשמה את וורמיס חדרי מח מבנה גולגולת כרויד פלקסוס ע"ש ולשכה אחורית ריקמת מח מה שכן היא לא ציינה את קו האמצע דבר שדי מדיר שינה מעיני האם לא אמורים לראות את קו האמצע בשבוע זה יש לציין שהרופא הייתה מרוצה מהסקירה מה שכן היא אמרה לעשות סקירה בשבוע 22 על מנת לראות אם איני טועה את קורפוס קולוסום אודה על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קו האמצע - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור21/02/2013ערב טוב
על פניו נראה שהסקירה תקינה
הרופא לא צינה קו אמצע ועוד הרבה דברים זה לא אומר שהם לא קימיים פשוט לא רושמים הכל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בסבוסל בזמן הריוןשירלי21/02/2013
שלום. האם מותר להשתמש בתכשיר בשם סבוסל לטיפול בפטריה הנמצאת על העור בחזה ובגב בזמן הריון? (על ההוראות שימוש רשום שיש להיוועץ ברופא בשליש הראשון והשלישי לפני השימוש).
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בסבוסל ד"ר תדמור
אין בעייה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנטל וחומצה פוליתדניאל21/02/2013
שלום, אני בשבוע 9+0. התחלתי לקחת חומצה פולית כשלושה שבועות לפני הכניסה להריון. בשבוע חמישי הרופאה שלי אמרה לי להחליף לפרנטל. מכיוון שלא היה להם במלאי את החברה שהרופאה המליצה נתנו לי פרנטל של סולגאר, הרוקח אמר לקחת פעם ביום אחרי אוכל. אתמול הסתבר לי שהוא טעה וסולגאר צריך לקחת 3-4 כדורים ביום. כך שבמשך חודש לקחתי הרבה פחות ממה שהיה צריך. האם יש סיכוי לנזק עקב השבועות האבודים ומה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטל וחומצה פולית - ד"ר תדמור
כמה חומצה פולית יש בכדור אחד של סולגאר ??
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית
דניאל21/02/2013200 מק"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GBS - למה דילגו עלי??הריונית20/02/2013
היום אני בשבוע 37 להריון השלישי. בתחילת ההריון יצא בבדיקות שגרתיות שעושים בהריון, בתרבית השתן יצא שיש לי GBS. זה לא היה לי בהריונות הקודמים.
הריון תקין ברוך השם וכל הבדיקות עד כה תקינות. אני בת 44 וזהו הריון ספונטני לא מתוכנן. יש לי 2 ילדים מתחת לגיל 7. אני מוטרדת מאוד - לא רוצה שום נזק לתינוק חלילה!
בהריונות קודמים הגעתי לביה"ח עם פתיחה 5 ופתיחה 8. בגלל שזה הריון ולידה שלישית, אני מניחה בסבירות גבוהה שלא יספיקו לתת לי 2 מנות אנטיביוטיקה כנדרש (הבנתי שנותנים מנה כל 4 שעות) ואני מניחה שאלד לפני שאקבל 2 מנות. מניחה שיספיקו לתת לי מנה אחת בלבד. קראתי באינטרנט שבמקרה כזה בודקים את היילוד והוא מקבל אנטיביוטיקה, אבלל שגם במתן אנטיביוטיקה לתינוק יש סכנות, כגון זיהום מחיידקים אלימים יותר בגלל מתן האנטיביוטיקה...
1) האם יש משהו שאוכל לעשות כעת על מנת להקטין הסיכוי להימצאות החיידק בעת הלידה (היום אני בשבוע 37)?
2) האם כדאי לי ללדת בקיסרי? (הבנתי שזה מונע בוודאות הדבקה של התינוק) אם לא - מדוע לא?
3) האם התינוק בוודאות יהיה נשא של GBS במקרה "הטוב", כלומר האם לא יתכן שגם לא יהיה נשא? ומה משמעות הנשאות אם יהיה נשא?
4) האם הימצאות GBS בשתן כמו שאצלי, זה חמור יותר מהימצאות בנרתיק או ברקטום למשל?
אנא המלצותיכם! מוטרדת מאוד!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS - ד"ר תדמור
כדאי ואפשר לקחת עכשיו אנטיביטיקה
כדאי ולא בעייה לתת לעובר אנטיביוטיקה אחרי הלידה
GBS בשתן כנראה לא בעייה לעובר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה בנרתיקטלוש20/02/2013
שלום רב ,
אני נמצאת בשבוע 38 להריון וכבר זמן מה שיש לי פטרייה בנרתיק. רופאת הנשים שלי נתנה לי טיפול בנרות של אגיסטן שצימצם את ההפרשות של הפטרייה , אך לא הרס אותה לחלוטין. הטיפול היה למשך שלושה לילות בלבד. האם יש באפשרותי להמשיך לקחת את הטיפול בנרות? (לא מצריך מרשם רופא)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה בנרתיק - תגובה
ד``ר איילון לחמן21/02/2013שלום.
ממליץ שתחזרי לבדיקה אצל רופאך ועל פי הממצאים תמשיכי בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית דחוףטליה19/02/2013
שלום רב, אני בשבוע 16. לפני ההריון נטלתי 0.5 מ״ג חומצה פולית ביום. מתחילת ההיריון נוטלת ברזל פולקס המכיל 0.4 מג של חומצה פולית ובנוסף, חומצה פולית במינון של 0.5 מ״ג. סה״כ 900 מק״ג קראתי מאמרים על הסיכון במינון יתר ואני ממש מודאגת. תודה רבה על תשובכם בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מסאג במקרה של סיכוי להריוןשרון19/02/2013
שלום,
אני מנסה להכנס להריון כבר מספר חודשים (עברתי 2 הפלות טיבעיות). הביוץ שלי היה השבוע. בתחילת שבוע הבא קבעתי תור למסאג'. האם עלי לבטל אותו בגלל הסיכוי שאולי אני בשלב מוקדם מאוד של ההריון? (לא אדע בוודאות עדיין בשלב זה כי זה רק מספר ימים לאחר הביוץ) או שבשלב כ"כ מוקדם עדיין אין חשש?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסאג במקרה של סיכוי להריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן19/02/2013שלום.
האמת שאין תשובה מדעית לשאלתך..בעקרון,ביחוד לאור הסיפור של ההפלות,לא הייתי ממליץ לקחת שום סיכון. בהצלחה עם ההריון העתידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםshosh19/02/2013
שלום אני ביוא"ב 13 בדיקת דם בטא128 ופרוגסטרון 77.21 האם זה הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
בדיקת הדם אכן חיובית להריון.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מים שתוקקפם פגבהריון19/02/2013
שלום
יצא לי לשתות בטעות בקבוק מים שני ליטר שתוקפם פג כבר 4 חודשים
כעת בשבוע 39
האם יש סיבה לדאגה שזה ישפיע לרעה על העובר?!
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מחלת הנשיקהדורית19/02/2013
הי אני בשבוע 7 תודה לאל עם שני עוברים שהוחזרו.
היום קיבלתי את כל התוצאות:
ebv vca igg positive 39
ebv vca igm negative 10
ebv igg ebna positive 57
מה זה אומר?האם הכל תקיןו?האם זה אומר שנדבקתי בעבר מזמן ולא בזמן האחרון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה - תגובה
תשובות ה-IGG מתיחסות לעבר לא להווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)