מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמבטיהטל08/03/2013
הי אני שבוע 10 עם תאומים תודה לאל.נסעתי לחופשה ליום הולגתי ועשיתי אמבטיה של כעשר דק פעם ראשונה מתחילת ההריון.בכלל אני לא נוהגת לעשית אמבטיות.האם אמבטיה חד פעמית עלולה שגרמתי נזק חס וחלילה?אנא עני לי שלא אהיה בחרדות כל החופשה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמבטיה - תגובה
ד``ר אריה לידור10/03/2013שלום לך
לא נגרם שום נזק להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה עשותרוז08/03/2013
שלום ..אני ב16.12.12 התחלתי לעבור הפלה אחרי טיפול IFV ב2.1.13 שיתי בדיקת בטא ותוצאה הייתה 3UL ,לא עשו לי אוטלטרסנד,ב6.3.13 לאחר שהרגשתי קצת ייפות וחשה עשיתי בדיקה ביתית ותוצאה שני פסים לא קיבתי ווסת לאחר תאריך 2.1.13 ,חיובי אבל כבר כמה ימים יש לי סוג של הפרשות ,לאחר התעייצות עם הרופא נשים נשחתי מוקד נשים ,שם מצאו בטן רכהלא רגישה,צוואר במראה תקין,הפרשה חומה ,PV צוואר ארוך וסגור ללא רגישות ע"פ הרחם,בסונר בחל הודגמו שני מבנים היפוא 6*14 ממ"מ 4*10 ללא תוכן ,יתכן שני שקי הריון אולם יתכן אזור דימון ,ללא נוסח חופשי באגן ,שחלות ב.מ.פ
הריון ציר שגיו אינו יודעו בסונר ספק שק הריון תוך רחמיים לא נוזל חופשי באגן,הפרדה גמית קלה לא כאבים ועשיתי גם בידקת דם BHGC שתוצאה שלה היום יצא 8744
אני מבינה שזה שבוע שש ,עם יש י מה ללח ? עם אני עוברת שוב הפלה טבעית ,ללכת למוקד שוב? או מיון נשים ,אין לי כאבים מרגישה טוב .בבקשה עזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת מה עשות - תגובה
ד``ר אריה לידור10/03/2013שלוםלך
בערך כזה של ביטא צריך כבר להדגים הד עוברי וכן דופק עוברי . חזרי על בדיקת האולטרהסאונד וכן על בדיקת הביטא בדם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSHיעלי07/03/2013
שלום!
הריון IVF איקסי
תאריך שאיבה: 10.1
תאריך החזרה : 13.1
שאלותיי:
1. מתי אפשר לעשות שקיפות עורפית? מה התאריך המשוער? כל פעם יוצא משהו אחר.
2. בבדיקת דם שעשיתי היום TSH 0.29 T3 free 3.3 T4 free 1.3
לפי הגרף ה 0.29 הוא פחות מהנורמה, האם זה מסוכן? זה מצביע על משהו? צריכה ללכת לרופא - מאוד דואגת....
תודה לך!
פתח בחלון חדש הדפסת ההודעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH - תגובה
תאריך וסת אחרון מחושב הוא 30/12/12 ולפיכך היום את בשבוע 10 . רצוי שתקבעי כבר לבצוע שקיפות לשבוע הבא למשל.. כמו כן פני לאנדוקרינולוג לאיזון בלוטת המגן שלך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע שבע ללא דופקמיקה07/03/2013
הריון ראשון, היתי אתמול בא''ס ללא דופק. כנראה שבוע 7+2 (מחזור לא סדיר, רק הפסקתי גלולות).
ראו שק הריון אבל הרופא אמר שהוא לא רואה דופק ושהוא מאוד פסימי (99% שלא יהיה). האם באמת הסיכויים כל כך נמוכים שיהיה דופק?
הרופא הציע הפלה אני רוצה לחכות עוד שבוע לבדיקה חוזרת ליתר ביטחון.
אודה לתשובות כלשהן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע שבע ללא דופק - תגובה
החלטה נכונה . בצעי אולטרהסאונד בקורת בעוד מספר ימים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 9א.מ07/03/2013
שלום,
אני נמצאת בשבוע 9+1 הייתי היום בבדיקת אולטרסאונד מכיוון שהתלוננתי על כאבי בטן. הטכנאית בבדיקה אמרה לי שיש חשש לקרום עם נוזל מסביב לעובר. יש לי תור לשקיפות רק ב2.4 אני בלחץ מטורף.
האם בדיקה בשלב זה היא בהכרח אמינה או שיכול להיות טעות?
היא גם אמרה שהיא לא הצליחה לתפוס את העובר בתנוחה טובה ושהיא מעדיפה שאעשה אותטרסאונד ע״י רופא.
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 9 - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור07/03/2013ערב טוב
האם אמרה בצקת סביב העובר ??
או אולי קרום אמניון ??
האם יכולה לסרוק תמונה ולשלוח ???
מכייון שאמרה קרום ולא בצקת נראה שאין מקום לדאגה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
א.מ07/03/2013היא לא כל כך פירטה לי היא פשוט רשמה על הדף שיש חשש לקרום עם נוזל סביב העובר ושממליצה לעבור אולטרסאונד חוזר. גם אמרה שלדעתה זה תקין אך רוצה להיות בטוחה. זהו הריון ראשון שלי והלחץ שלי חוגג לכן רציתי לוודא מה יכול להיות הפירוש למה שהיא אמרה.
נ.ב
תודה רבה על התשובה המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור08/03/2013ערב טוב
סביב כל העוברים יש קרום.
סביב כל עובר יש קרום האמניון.
לרוב לא רואים אותו , לדעתי אין מקום לדאגה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל עובר נמוכהמודאגת מעט07/03/2013
שלום,
ב 2 הביקורים השגרתיים שלי אצל הרופא, הוא נותן לי הערכת משקל (לפי קוטר ראש בלבד).
בשבוע 33 המשקל היה 1895 גרם (לפי מה שבדקתי באינטרנט מתאים לאחוזון 40) ובשבוע 36 רק 2128 (אחוזון 12%) מדאיגה אותי מאוד העליה המאוד קטנה בין 2 הבדיקות/אם לקורא לזה אפילו עצירה...
השאלה האם הבדיקות הללו מהימנות? ההערכה לא נעשתה במכון חיצוני בצורה מסודרת (אני מבינה שצריך שקלול גם של היקף בטן/אורך ירך וכו' ואז משקללים הכל ומקבלים הערכת משקל...) האם להתייחס לתוצאות אלו?
זהו הריון שלישי, בת, בטרימסטר הראשון להריון הזרקתי 20 מג קלקסן עקב 2 הפלות חוזרות...
האם מדובר בעיכוב בצמיחה תוך רחמית?או שאני סתם היסטרית??
יש לציין שעם הבן הקטן שלי עשיתי את אותן "הערכות משקל" אצל הרופא ואצלו כן היתה קפיצה משמעותית בין השבועות הללו...
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין מחכה תגובה....מה קורה.
מודאגת מעט09/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכת משקל עובר נמוכה - תגובה
על פי הנתונים נראה שמדובר בעיכוב בצמיחה . גם הערכת המשקל של 2100 בשבוע 36 הינה נמוכה. מציע שתפני לבית חולים להערכה מקיפה ולשלילית עיכוב בצמיחה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך שאלות
מודאגת מעט11/03/2013תןדה דר.
מה זה בעצם אומר? נגיד שיש עיכוב בצמיחה האם זה מרמז על מחלות/בעיות של העובר?? האם זה אומר שהיא תהיה פגה?? האם יהיו לכך השלכות לאחר שתיוולד???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלאסתר07/03/2013
בשבוע 10 בערך,
היום עשיתי בדיקות דם, הברזל הוא 13.8.
כרגע לוקחת רק חומצה פולית 5 מ"ג.
האם לפי הערך שיצא בבדיקות צריכהכבר להתחיל ברזל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור07/03/2013ערב טוב
ערך ברזל מצוין כרגע לא צריך ברזל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוטב עוברישירן07/03/2013
שלום,
לאחר איחור של מס'ימים בווסת (תאריך ווסת אחרונה 27.1.2013) עשיתי בדיקת הריון ביתית אשר הראתה על תוצאה חיובית.
לאחר מכן עשיתי בדיקת דם "בדיקת בטא" והתוצאה 8384.
היום נבדקתי אצל רופאת נשים אשר אמרה שניתן לראות את שק ההריון בתוך הרחם,שק חלבון אך לא נצפה קוטב עוברי.
הרופאה דיברה איתי על אפשרות של הריון לא תקין וקבעה לי תור לעוד שבוע וחצי. אני בלחץ ופחדים, מה הסיכוי שההריון לא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה...
שירן07/03/2013ואם יורשה לי להוסיף היו לי היום דקירות בבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה.......
שירן10/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוטב עוברי - תגובה
בערך כזה של ביטא צריך כבר לראות קוטב עוברי וכן דופק עוברי . מציע שתחזרי על בדיקת האולטרהסאונד במקביל לבדיקת ערך ביטא כמותי בימים הקרובים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ראשונהליטל06/03/2013
אתמול עשיתי בדיקת בטא יצא 989 רציתי לדעת מה עלי לעשות מרגע זה?
הכוונה לאיזה רופא ללכת האם עלי לעשות בדיקה מסויימת?
וניתן לדעת באיזה שבוע אני?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה ראשונה - תגובה
ד``ר איילון לחמן07/03/2013שלום.
בעקרון מומלץ לגשת לרופא נשים.בר יסביר לך הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק שבוע 6shoshi06/03/2013
שלום,אולטראסאונד ראשון שבוע 6 . נצפה שק הריון וחלבון וכן דופק
בהערות רשום דופק לא סדיר. מה זה אומר,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק שבוע 6 - תגובה
המשמעות היא שיש לחזור על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריגה במעקב גדילהק06/03/2013
שלום רב,
אני היום בשבוע 30+6 ועשיתי היום מעקב גדילה.
אני מעט מוטרדת מהיקף הראש... אשמח לחוות דעתכם:
BPD מתאים לשבוע 32+6
HC מתאים לשבוע 31+4
AC מתאים לשבוע 31+4
Femur מתאים לשבוע 31+6
ממוצע גיל הריון לפי FL ו- HC:
31+5
תודה וסליחה על השאלה המפורטת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריגה במעקב גדילה - תגובה
מאחר וההבדלים בין גודל האברים הוא פחות משבועיים אין מה לדאוג.הרי גם בני אדם רגילים לא ממש זהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון שאלה לרופאמיכל3006/03/2013
שלום,
אני בת 30 אמא לשני ילדים, בן 4 ובן 2. (הריונות ספונטניים ונקלטתי מהר)
המחזור שלי סדיר מאוד, בול כל 28 יום!!!
לפני מספר ימים קיימתי יחסי מין ביום ה11 מתחילת המחזור, אני יודעת שאצלי יום
הביוץ הוא היום ה14.
כרגע אני לא מתכננת הריון, אבל מצד שני גם לא נוטלת שום אמצעי מניעה, אלא פשוט נמנעת מיחסי מין בימים אלו, או שמוצאים פתרון אחר...
למרות שאמרתי לבעלי עוד לפני קיום היחסים שייזהר הוא המשיך all the way מה שנקרא.
רציתי לדעת מה הסיכויים להכנס להריון ואם יש סיכוי מה גודל הסיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להריון שאלה לרופא - תגובה
הזרע חי בגוף אצלך 72 שעות וממתין לביצית.נידע בקרוב אם את בהריון או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקה ,תודהיונית06/03/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
אני31/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח בדיקה ,תודה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ31/03/2013שלום יונית. מה השאלה? לא מאבחנים תמונת סונר....
בהצלחה, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורגזמהאנונימית06/03/2013
שלום,
אני בשבוע 31 וכאשר אני מגיעה לאורגזמה בעצמי כלומר עם עזרים הבטן התחתונה שלי ממש מתקשה למשך מספר דקות.
האם זה תקין?
האם אני עושה נזק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורגזמה - תגובה
את מתארת תופעה רגילה .ההתקשות היא בעקבות שחרור הורמונים בזמן האורגזמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןרות05/03/2013
שלום,
עשיתי מעקב זקיקים ראשון ביום ראשון ה3\3 לצורך בדיקת מועמד הביוץ במטרה להיכנס להריון. מדובר בהריון ראשון (הייתה לי הפלה לפני 5 חודשים בשבוע 9-עובר לא התפתח). עשיתי את המעקב זקיקים ביום ה12 למחזור (ללא זריקות או תרופות למינהן) הממצאים היו:
זקיקים בשחלה ימנית: 14, אין נוזל בדוגלס.
זקיקים בשחלה שמאלית: 19
עובי רירית: 9.
קיימתי יחסים באותו היום וביום שלאחריו (3\3 וב3\4). היום ( 5.3 ) הלכתי שוב למעקב זקיקים והתוצאות היו: עובי רירית: 11 אין נוזל בדוגלס והיו זקיקים קטנים בשתי השחלות.
השאלה שלי היא האם יש סיכוי שניכנסתי להריון ב2 הימים שבהם קיימתי יחסים והאם יש צורך לקיים בימים הקרובים יחסי מין שיגדילו את הכניסה להריון?
למיטב הבנתי הביוץ כבר הסתיים.
אודה למענה (:
הדפסת ההודעה הוספת תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן07/03/2013כבר ענינו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)