מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיידק בשתןגלי15/01/2013
שלום, אני בשבוע 13, לאחר טיפול אנטיביוטי שהסתיים כעת (נטלתי מקרודנטין במשך שבוע) רמת החיידק Str.agalactiae gr.b בבדיקת שתן שעשיתי כעת היא ברמה של 30,000 FU/ML. לפני הטיפול האנטיביוטי התוצאה היתה 100,000. מה התוצאה הנוכחית של ה-30,000 אומרת? האם יש צורך בהמשך טיפול אנטיביוטי כעת? האם הדלקת פעילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בשתן - תגובה
ד``ר אריה לידור15/01/2013שלום לך
אין צורך בהמשך אנטיביוטיקה כרגע. רכוז זה אינו מוגדר כזהום. כן ממליץ על בדיקת שתן תרבית חוזרת בעוד שבוע -שבועיים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש טעם לבדוק את הבטא?שני15/01/2013
האם יש טעם לבדוק את הבטא בטיפולים של IVF+PGD במשך השבועיים עד לבדיקת הדם של ההיריון?
זאת אומרת למשל 3 ימים לאחר ההחזרה ושבוע לאחר ההחזרה ושבוע וחצי לאחר ההחזרה ,כדי לראות אם יש הכפלה?זה אפשרי?
תודה,
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש טעם לבדוק את הבטא? - תגובה
בדיקת ביטא תתחיל להופיע כ 10 ימים לאחר ההחזרה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלה והריוןקרן15/01/2013
בוקר טוב, ד"ר,
אני אחרי 2 הפלות רצופות( די צפופות) חיכיתי מחזור אחרי ההפלה השניה והלכתי לרופא ונמצאה אצלי ציסטה של 5 ס"מ בשחלה( מעולם לא הייתה לי ציסטה-לפני 3 שבועות עשיתי US ביקורת(אחרי הציטוטק) והיו אצלי זקיקים ב2 השחלות- באחת זקיק בגודל 17 ובשניה זקיק בגודל 19 ולא היו ציסטות) הציסטה צמחה בשחלה עם הזקיק הקטן.
2 השחלות היו תקינות לפני 3 שבועות.
ממה זה נגרם? זה מסוכן? אני לא מקבלת טיפול הורמונאלי(ומעולם לא קיבלתי)
האם אני יכולה להכנס להריון החודש עם ציסטה בשחלה או עדיף לחכות?
יש לי כאבים, אבל קלים....
תודה רבה והמשך יום נעים ( שכחתי לשאול את הרופא כי הייתי קצת בלחץ)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה והריון - תגובה
לפני כניסה להריון רצוי לברר מהי ציסטה זו
ראשית יש לבצע אולטרהסאונד מייד בסיומו של וסת
במידה וקיימת ציסטה יש להשלים בבדיקת אולטרהסאונד לזרימות ובדיקת דם לסמנים שחלתיים . לאחר מכן ועל פי התוצאות לנסות לדכא ציסטה זו באמצעות גלולות למשל. רק לאחר העלמותה מומלץ להתחיל בנסיונותייך להרות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית חימום בהריוןרונית15/01/2013
שלום, אני בשבוע 31 וסובלת מכאבים באזור המפשעה והאגן. האם יש איסור להניח כרית חימום בין הרגליים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרית חימום בהריון - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור15/01/2013בוקר טוב
מותר בחום נמוך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלב לוטאלי התקצרדנה14/01/2013
עברתי הפלה טבעית בשבוע 5 לפני חודשיים. מאז קיבלתי ווסת פעמיים, אבל השלב הלוטאלי שלי התקצר וכעת הוא נמשך רק 9-10 ימים במקום כ-13 ימים (אני מודדת את חום השחר, ועוקבת אחרי הפרשות ומיקום צוואר הרחם). עד כמה שהבנתי שלב לוטאלי אמור להיות די קבוע אצל כל אישה. האם יכול להיות שההפלה גרמה נזק כלשהו? שלב לוטאלי בארוך כזה יכול להקשות על כניסה להריון, נכון? האם יש משהו שאני יכולה/צריכה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלב לוטאלי התקצר - תגובה
עצם העובדה שהרית מצביעה על שלב לוטאלי תקין בד"כ. . מדי פעם ייתכנו שינויים באורכו. במידה וקיצורו מתמיד יש לטפל באמצעות כדורי איקקלומין או בזריקות הורמונליות. אך לא נראה לי שיהיה צורך בכך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה. שאלה נוספת:
דנה15/01/2013כמה מחזורים עלי להמתין לפני שניתן יהיה להחשיב את זה כ״מתמיד״ ולפנות לקבל טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה. שאלה נוספת: - תגובה
ד``ר אריה לידור16/01/2013עד שלושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהיפעת4414/01/2013
שלום רב לרופאים
גם לפני ההריון היקר הזה, סובלת מאלרגיה שבה לידי ביטוי בנזלת שקופה, מה אפשר לקחת, שבוע 34 מחר ושלא תהיה השפעה על עוברית מתוקה ואהובה שלי
תודה דין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור14/01/2013ערב טוב
הכי פשוט טיפות מי מלח
פשוט לשים באף טיפות מים בהם הומס מלח בישול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב הריון מסודריפעת14/01/2013
שלום,
אני בשבוע תשיעי להיריון ובינתיים הכל תקין :)
התחלנו את כל הבדיקות ואני שמה לב שכבר יש לי מלא ניירת ובלאגן.
אמור לי שחייבים לשמור הכל, זה נכון??
שמעתי על כרטיס מעקב הריון דיגיטלי. ששומר כמו דיסק און קי את כל הבדיקות והתוצאות.
יש לו גם איזה אפליקציה שמאפשרת לי לראות את גודל העובר וכל מיני דברים מגניבים כאלה אבל חשוב לי לפני שאני קונה לקבל המלצה.
תודה.
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב הריון מסודר - תגובה
ד``ר איילון לחמן15/01/2013שלום.
הפתרון הוא להתיעץ עם רופאך המטפל לגבי מה חשוב ומה לא לגבי המעקב וכיצד לשמור התיעוד המשמעותי.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןרינת14/01/2013
שלום, אני בשבוע 6 ובבדיקות שעשיתי ראיתי כי רמת ה protein היא 70 כשהנורמה היא עד 30.
האם יש סיבה לדאגה? על מה זה יכול להצביע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ14/01/2013שלום רינת. בדיקת השתן שערכת אינה בדיקה מדויקת כדי לאבחן הפרשת חלבון עודף בשתן . ממליץ לך לבצע איסוף שתן לחלבון או לחילופין בדיקה הקרויה יחס חלבון/קריאטנין בשתן. מאמין שהבדיקות הללו תהינה תקינות. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהציונה14/01/2013
שלום,
לפני מספר ימים עברתי הפסקת הריון של תאומים, יש שלושה ילדים בבית והחלטנו שאין באפשרותנו להביא עוד שניים, בעיקר מבחינה כלכלית). מובן שההחלטה הייתה קשה מאוד.
שאלתי:ברצוני להכנס שוב להריון, כמה זמן צריך לחכות, האם הפלה מגבירה את הסיכוי לתאומים שוב בהריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ14/01/2013שלום ציונה. ראשית לא ברור לי מדוע עברת הפסקת הריון ולא דילול ליחיד....שנית - את יכולה להרות מיד לאחר ההפלה. אין צורך ואין הגיון רפואי בהמתנה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ציונה14/01/2013לצורך הבהרה, לא נעשה דילול מאחר ומדובר בתאומים באותה השיליה, ולדבריו של רופא הנשים שלי, לא ניתן לעשות דילול במצב זה.
זה נכון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםאילי13/01/2013
שלום , אני אמורה לעבור צילום רחם בעוד כמה ימים , לפי הוראות הרופא ההכנות לפני צילום רחם הוא אי קיום יחסי מין לפני הבדיקה , רציתי לדעת במידה וקיימתי יחסי מין 5 ימים לפני הבדיקה עם אמצעי מניעה האם זה יכול לפגום בבדיקה או להזיק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
צילום רחם יש לבצע מייד בסיומו של וסת ללא יחסי מין עד הבדיקה.
.שימוש מקדים באמצעי מניעה אינו יכול לפגוע באיכות הבדיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריחות-שאלהתותי13/01/2013
אני בשבוע 6 להריוני.
רציתי לדעת האם ישנם ריחות שאסור לאישה בהריון לשאוף\להריח בשל סיכון
לעובר.
ריחות כגון ריח של גז, דלק, חומרי ניקוי, נרגילה....
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריחות-שאלה - תגובה
ד``ר אריה לידור13/01/2013שלום לך
כל ריח או גז שהוא רעיל לך רעיל גם להריונך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל דוגמאות?
תותי14/01/2013להיות יותר ספציפי שאני אדע ממה להתרחק.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוגמאות...בבקשה
תותי15/01/2013לריחות מזיקים להריון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בזמן ההריוןמיטל13/01/2013
שלום
אני שבוע 13 ומאז שבוע 8 יש לי דימומים חלשים שבאים כמעט כל יום אך לא מתגברים למשהו רציני כמו מחזור. לפעמים זה נראה דיי חזק אבל אז זה נחלש ולא מתגבר.
הרופאת נשים אומרת שאין בעיה, היא בדקה אותי עם אולטרסאונד אך לא וגינלית,
היא ראתה דופק ואין הפרדות שליה.
אני עדיין מודאגת במיוחד בשעות בהן הדימום גובר,אני ממשיכה ללכת לעבודה כרגיל. ממה יכולים להיות הדימומים? האם דורש בדיקה מעמיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בזמן ההריון - תגובה
יש להמשיך במעקב אולטרהסאונד כמו כן יש לבצע בדיקת פאפ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר לידהיולי13/01/2013
חלפו כבר 4 חודשים מאז הלידה (קייסרי עקב רעלת בשבוע 38) אינני מניקה ובכל זאת טרם קיבלתי מחזור. האם להמתין בסבלנות או לגשת לרופא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר לידה - תגובה
עלייך לפנות לבדיקה וברור
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיפת גז בישולאושרית13/01/2013
היום הגיע אלי הביתה טכנאי גז. במהלך עבודתו שחרר את ברז הגז בחדר המדרגות- דבר שהפיץ ריח חריף וחזק מאוד בחדר המדרגות ובבית. למשך מספר דקות הרגשתי ונשמתי ריח חריף מאוד של גז, חשתי צריבה קלה בגרון. אני בהריון בשבוע 9 ומאוד חוששת. האם נגרם זנק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיפת גז בישול - תגובה
לא נגרם כל נזק להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שורף בשדייםטליה13/01/2013
בשבוע 5 הרגשתי כאבים ברחם ומשום מה הפסיקו רק מידי פעם יש לי כמו פרפורים בבטן התחתונה! וזהו עברו כאבים כמו לחץ בבטן התחתונה ועכשיו רק כאב שורף בשדיים האם הפסיק להתפתח למה אני לא מרגישה כלום ? זה תקין??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
טליה13/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב שורף בשדיים - תגובה
העדר או קיום תחושות אלו אינן מעידות על טיב ההריון. לשם כך יש לבצע בדיקת אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)