מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים לאחר מטוטרקסט הריון חוץ רחמיאושר08/01/2013
שלום,
אובחנתי בהריון חוץ רחמי בחצוצרה ולפני כ-10 ימים קיבלתי זריקת מטוטרקסט.
יום רביע לזריקה בטא 1300 ויום שביעי לזריקה בטא 711.
אתמול הגעתי למיון לאחר כאבים חזקים היכן שממוקם ההריון והרופא אמר שהממצא גדל ב-30מ״מ, אך הבדיקות דם ואולטרסאונד תקינות.
שוחררתי מהמיון ועדיין חשה כאבים בצד ההריון.
האם סביר כאבים 10 ימים לאחר הזריקה?
האם יתכן שזה חלק מהליך ההפלה, מהם התסמינים של ההפלה לאחר מטוטרקסט?
האם עלי לחשוש כיוון שהממצא גדל במקצת על אף שהבטא ירדה?
בתודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר מטוטרקסט הריון חוץ רחמי - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ08/01/2013ממליץ בדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר ...!שירי07/01/2013
שלום רב.
מאוד רוצה להבין את העניין של מי שפיר.
אני בת 38, שבוע 16, הריון ראשון.
עשיתי שקיפות עורפית (0.9 מ"מ), שיחד עם הגיל נתן תוצאה של 1:993. כמו כן, עשיתי את בדיקת הדם שעושים אחרי השקיפות. אין לי תוצאה שלה כי חשבתי גם לעשות את התבחין המרובע באותה מעבדה ואז לקבל שיקלול.
אבל כרגע חושבת שאין טעם בעצם, כי כולם לוחצים לעשות מי שפיר. ואז מספיק רק תבחין משולש.
שאלתי:
אם מתקבלת לי תוצאה משוקללת מאוד טובה, נאמר כמו של אישה בת 30, שלא היו ממליצים לה בכלל לעשות בדיקת מי שפיר - האם בעצם אין מצב שגם אצלי לא צריך לבצע הבדיקה?? או שמעצם גילי - אוטומטית מי שפיר - גם אם התוצאה טובה???
תודה רבה על תשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה- מי שפיר כן או לא?
דנה08/01/2013לבדיקת מי שפיר יש כל כך הרבה יתרונות וגם כמה חסרונות? האם כדאי לעשות?
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר ...! - תגובה
ד``ר איילון לחמן08/01/2013שלום.
הענין הוא שכל הבדיקות שבצעת עד עכשיו הן לשלילת תסמונת דאון.תסמונת דאון הוא המום הגנטי השכיח ביותר.אך מעבר למום זה קימים עוד מעל ל-600 מומים נוספים גנטיים,שהם נדירים יותר אך ניתנים לגילוי רק בבדיקת מי השפיר.בנוסף להדגיש שבדיקת מי השפיר אומרת באופן חד משמעי שהעובר הוא בריא או חס וחלילה,לא עלינו,שהעובר פגוע.ולא כמו שאר הבדיקות האומרות שהסיכון הוא אחד ל-.הבדיקה כמובן כרוכה בסיכון מסוים .לכן ההחלטה הסופית באם לבצע או לא,תלויה רק בך.הרפואה היא בעד.שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!
שירי08/01/2013על תשובתך. אם כן - אין מנוס ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפירשיר07/01/2013
שלוםרב!שלום רב!
אני בשבוע 38+5 בהערכת משקל קיבלת את התוצאות הבאות:
1.ריבוי מי שפיר 257AFI
2.ראש מתאים ל3 שבועות קדימה ותינוק ששקל לפני שבועיים 3000 גרם,ו
3אגן כליה שמאלי 6.8 מ"מ.
הסוכר אחרי המסת 100 תקין לחלוטין.
שאלתי אתכם למה אני צריכה יעץ גנטי כמו שאמרה לי הרופאה וענו ל שבאמת זה לא יעיל. בקשתי מהרופאה אקו לב וסקירה מכוונת וקיבלתי.רציתי לדעת אם יש משהו שחשוב לעשות עמ"נ לעזור לעובר זה ? צריך שיהיה איזה מומחה בלידה? אני מנסה להבין למה יעזרו לי הבדיקות ?זה ריבוי ממש גדול?
אשמח מאוד לתגובתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה אני בשבוע 37+6
שיר07/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..תותי07/01/2013
אני בת 31, שבוע 5 להריון.
מזה כשבועיים שאני מרגישה כאבי בטן ועוויתות, ולא יודעת למה.
רופא הנשים שלי אומר שבגלל שינוי צורתו של הרחם, גדל ומתרחב
בשל ההריון, אני מרגישה כאבים.
אשמח לתגובתכם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
תותי08/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה.. - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ08/01/2013הריון לא כואב
בשבוע 5-6 ניתן למקם את ההריון ולשלול בעיות אחרות.
תפני לרופא נשים שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהבנת תוצאות העמסת סוכרמיטל07/01/2013
לרופאים שלום,
ביצעתי היום העמסת סוכר (50 גרם) והערך שיצא לי בגלוקוז לאחר שעה- 58mg/dl
הטווח התקין שרשום הוא 65-140, ושלי יצא מעט נמוך מהטווח התחתון. האם להתייחס לתוצאה כתקינה?
שאר התוצאות של הספירה יצאו תקינות פרט לטסיות שיצאו 126 מעט נמוך מהטווח התקין (150-450).
לתשובתכם אודה, מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בהבנת תוצאות העמסת סוכר - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ07/01/2013שלום מיטל. תוצאה תקינה. כמו גם הטסיות (הרמה התקינה בהריון- מ 100000). בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי למומחיםתותי07/01/2013
היום נודע לי שאני בשבוע 5 להריוני.
הריון שני, הראשון הסתיים בהפלה טבעית בשבועות הראשונים.
לפני כשנה וחצי עברתי טרומבוזיס ברגל שמאל עקב שימוש בגלולות למניעת הריון. אושפזתי למשך כמה ימים, טופלתי בקומדין (8 חודש) וכן בקלקסן ע"ב יומי.
עכשיו אני במעקב כל כמה חודשים אצל המטולוג.
רופא הנשים שלי המליץ לי לקבוע תור למרפאת הריון בסיכון באיכילוב,
ואכן קבעתי לשבוע הבא.
ההמטולוג שאצלו אני במעקב אמר לי שהחל משבוע 11-12 אצטרך להתחיל
לקחת קלקסן ע"ב יומיומי.
לעומת זאת, כשהתייעצתי כאן בפורום הריון בסיכון, נאמר לי שכבר החל משבוע 5 (עכשיו). רופא הנשים שלי אמר לי ללכת קודם לפגישה במרפאת הריון בסיכון,
שזה בכלל עוד 10 ימים.
לא כ"כ הבנתי אם אני צריכה קלקסן ואם כן אז מאיזה שבוע. כעת אני בשבוע 5
ופוחדת שיקרה לי או לעובר שלי משהו אם לא אתחיל להזריק קלקסן בזמן.
אודה להתייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
תותי08/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי למומחים - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ08/01/2013טיפול בקלקסן אינו עניין של מה בכך.
יתרונות וחסרונות תקבלי במרפאה המתמחה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר?מיכל07/01/2013
שלום רב. אני בת 40 בהריון שכנראה אינו מתפתח (טרם נצפה דופק). יש חוסר הסכמה בין רופאת הנשים שלי, ההמטולוגית ורופא פרטי שהייתי אצלו לגבי מתן קלקסן בהריון. בדיקות הקרישיות יצאו תקינות יחסית למעט פקטור 8 שיצא מעט גבוה 187. רופאת הנשים בעד קלקסן כבר מהיום בגלל הערך הזה, היסטוריה של 2 הפלותבשלוש השנים האחרונות וסרקואידוזיס בעבר (לא פעילה כבר 5 שנים ללא טיפול). אשמח לשמוע דעה נוספת. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר? - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ07/01/2013שלום מיכל. אין כיום הסכמה לגבי טיפול בקלקסן עם פקטור 8 של 187% ושתי הפלות. אינני חושב שקלקסן יועיל לשמירה על ההריון ואינני סבור שההפלות קשורות בקרישיות היתר שלך. ישנם רופאים שיחלקו על דעתי זו ולמעשה, אין היום דעה מגובשת לגבי מי צודק. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשהטלי07/01/2013
25/12 בטא 240 27/12 640 30/12 2340 7/01 1000 החזירו לי שלושה עוברים האם ההריון לא תקין אני רועדת מפחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשה - תגובה
ד``ר איילון לחמן07/01/2013שלום.
אכן מוזרה הירידה בערכי הבדיקה.יש לחזור עליה כמובן וגם לבצע בדיקת עלקול.שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!אך הבטא היתה איכותית ולא כמותי
שרונה07/01/2013ת רק עכשיו שוב קראתי את התוצאות האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!אך הבטא היתה איכותית ולא כמותי - תגובה
ד``ר איילון לחמן08/01/2013שלום.
לא הבנתי. מה פירוש התשובה היתה איכותית ולא כמותית?הרי בשאלתך ליד התאריכים כתובים מספרים שהבנתי שהם התוצאה הכמותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון שכתבתי את השאלה לא הבנתי שזה
טלי09/01/2013שזה בעצם איכותית ולא כמותית! הפניה היתה מרופא המשפחה לכן כנראה בטעות קיבלתי את הבדיקה לאיכות ולא לכמות. אחרי שעברתי חצי התקף לב הבנתי שזה טעות!ובכל זאת רבה רבה לך .ב-12/12 היתה החזרה מתי מומלץ לעשות אולטרא' ??????.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא כמותית
שרונה09/01/2013ב-30/12 2460ב7/1 בטא איכותי גדול מ-1000 זה מעיד שהריון תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
טלי09/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כן או לאיעלי07/01/2013
היי,
המחזור שלי סדיר מאוד, החודש שבוע לפני יום הביוץ שכבנו יום כן יום לא כולל היום עצמו.
למחרת יום הביוץ חשתי דקירות בבטן התחתונה בצד שמאל, דקירות שהתפתחו לכאבים ממש כמו שיש לי ביום הראשון של קבלת הוסת, מלווים בקצת כאבי גב ממש כמו מידיי חודש, יום למחרת הכאבים התגברו והגעתי למצב של שלשולים, שלאחריהם התעלפתי (יש לומר כי כמעט מידיי חודש אני מתעלפת מכאבי המחזור, תופעה תורשתית אצלי במשפחה). בנוסף יצאו לי 2 חצ'קונים כשמעולם לא יוצאים לי באמצע החודש אלא רק יום לפני מחזור או ביום הראשון.
השאלה היא ממה נובעות כל התופעות המוזרות האלה מיד לאחר הביוץ? האם יש מצב שמדובר בהשתרשות? האם יתכן שהתסמינים האלה מופיעים כל כך מהר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון כן או לא - תגובה
ד``ר איילון לחמן07/01/2013שלום
אכן יכול להיות שמדובר בכאבי ביוץ או השרשה.שווה וצריך לגשת ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח שונה!?שירי07/01/2013
שלום רב.
אני בשבוע 16, בת 38, הריון ראשון.
ב 3 ימים האחרונים שמתי לב כי ריח השתן שלי שונה. ריח חזק, אחר, שאף פעם לא הרחתי. אני שותה כרגיל, לפחות 8 כוסות מים ביום. ולא אכלתי עמבה וכאלה :)
כמו כן, עשיתי בדיקת שתן אצל האחות לפני כשבוע ... היה בסדר ....
מה זה ??
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח שונה!? - תגובה
אם הריח אכן שונה ,שווה לעשות בדיקת מעבדה.של שתן לכללית ותרבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מתאים שבוע 6 עם דימום מחזורייעל2907/01/2013
שלום רב
ביום שישי האחרון נמצא דופק בעובר שמתאים בגודלו לשבוע 6 על אף מחזור אחרון ב 10/11.
לצערי בשבת לאחר הבדיקה החל דימום מחזורי לכל דבר עם כאבי מחזור בבטן תחתונה, האם זה מעיד בהכרח על הפלה שהחלה?, אומנם הכאבים לא תמידיים ובזמן שכיבה בלילה אין כלל.
הרופא בשיחה טלפונית ביקש שאבוא לבדיקה רק עוד שבוע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מתאים שבוע 6 עם דימום מחזורי - תגובה
עקב הדימום שאת מתארת,ממליץ להקדים הבדיקה כבר להיום או מחר.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית לפני לידהלילך07/01/2013
שלום,
בת 40 נמצאת בשבוע 23,הריון שלישי.
בחודש אוגוסט האחרון עברתי הפלה טבעית ולפניה לקחתי חומצה פולית במשך כמה חודשים.(בין 2-3 חודשים)
אחרי ההפלה הפסקתי עם החומצה הפולית ולהפתעתי נכנסתי להריון בביוץ הראשון-אך הדבר נודע לי בשבוע 10.2.
כמובן שמאז שנודע לי שאני בהריון אני לוקחת חומצה ואומגה 3 באופן קבוע.
האם יש סכנה לעובר והאם יש השפעה לכך שלקחתי חומצה פולית לפני ההריון הראשון?
עברי סקירה מוקדמת והכל היה תקין.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור07/01/2013ערב טוב
חומצה פולית כדאי לקחת לפני הכניסה להריון
לקיחה בשבועות 5 6 7 8 9 מונעת מומים בעמוד השדרה
אם סריקה תקינה צריך להניח שהכל תקין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל שבוע 20ron06/01/2013
שלום
בשבוע 20. עד עכשיו נטלתי כדור אחד של פרנטל
בביקור רופא אחרון תחילת שבוע 20 הוסיף לי כדור של פולקס 400
בלי לעשות בדיקות דם
בדיקת דם אחרונה ב28.10 המוגחובין היה 13.8
האם המינון של שני הכדורים יכול להזיק? לא גבוהה מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל שבוע 20 - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור07/01/2013בוקר טוב
נפח הדם עולה מ 5 ליטר בשבוע 10 ל 8 ליטר בשבוע 28
לכן צריך תוספת ברזל משמעותית
לכן כדור ברזל פולקס אחד או 2 כל יום .
פרנטל לא ממש ברזל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתשוש06/01/2013
שלום,
לפני כשבוע גיליתי שאני בהריון (בדיוק ביום בו הייתי אמורה לקבל את הוסת).
שבוע לפני כן (כלומר, שבוע שלישי - רביעי להריון לערך)חליתי (כנראה שפעת) והיה לי חום שהגיע עד 38.3 במשך יום וחצי.
לקחתי אקמול שהוריד ולאחר מכן עלה שוב ושוב לקחתי... כך במשך יום וחצי.
עשיתי בדיקות דם ל- CMV ו- EBV והתוצאות הראו שנדבקתי בעבר. (IgG חיובי, IgM שלילי לשתי הבדיקות).
אני מודאגת שהחום שהיה לי השפיע על העובר.
האם יש הצדקה לחששות שלי? קבעתי תור אצל רופאת הנשים בעוד כשבוע.
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ06/01/2013שלום שוש. שבוע לפני הוסת שאיחר אין ממש עובר אלא צבר תאים שהחום לא יכול להשפיע עליו. גם בשלבים מאוחרים יותר יש ספק רב לגבי השפעתו השלילית של החום ולכן את יכולה להיות רגועה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירסיון06/01/2013
שלום שמי סיון ואני בת 27, נמצאת בשבוע 18+3, רציתי לדעת האם כדאי לעשות את בדיקת מי השפיר כי אני קצת לחוצה, בבדיקת שקיפות יצא לי נוזל עורפי 1.5 ובבדיקת הדם המשלימה יצא 1:510, ולפי גיל 1:1200, ובחלבון עוברי 1:10000
אני קצת חוששת בגלל התוצאה שיצאנ לי בשקיפות עורפית, אשמח לדעה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתגובה
סיון06/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת מי שפיר - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ06/01/2013שלום סיון. התוצאות שלך מצוינות ואינן מעידות על צורך בדיקור. שקיפות עורפית של 1.5ממ היא בסדר גמור. לא ברור לי ממה נובע החשש. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה אבל....
סיון07/01/2013תודה רבה על התגובה אבל החשש נובע מהבדיקת דם של השקיפות עורפית שיצא 1:510, והאמת שהרופא שלי אומר שהכל נתון להחלטתי ואני קצת מפחדת לטעות בבחירה שעלולה לסכן את העובר.
העניין הוא האם אפשר להרגיש בטוחים עם הבדיקות האלו אפילו שהם סטאטיסטיות?
כעיקרון זה הריון נורמלי בלי דימומים, את העובר אני מרגישה כבר משבוע 14 משתולל שם וגם הסקירה יצאה בסדר חוץ מהעובדה שהעובר קצת גדול..הבטן יצאה תואמת לשבוע יותר מאוחר(במקום 17 אז 18)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה אבל.... - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ07/01/2013שלום סיון. ראשית לתסמונת דאון אין קשר לתנועות שאת חשה או לגודל והתפתחות העובר. שנית: 1:510 זהו סיכון סטטיסטי נמוך , גם על פי הגדרת משרד הבריאות. שלישית, בוודאי שאין 100% בבדיקות סקר. השאלה היא : האם אנו נבצע בדיקת אבחנתית פולשנית בכל מצב שהוא כי לא ניתן לשלול תסמונת דאון בבדיקות הסקר. אם כך הם פני הדברים- זה מייתר את הצורך בבדיקות סקר. נלך ישר לדיקור! אני אינני סבור שכך צריך להיות. אם ביצעת בדיקת סקר והיא תקינה - יש להתייחס אליה כאל בדיקת תקינה ולנהוג בהתאם. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לי מאוד
סיון07/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת DNA
סיון09/01/2013לאחר התלבטות אני באמת אוותר על מי השפיר, אך לאחר שעיינתי קצת בהודעות מהפורום ראיתי שיש בדיקת DNA שיכולה לתת את אותה התוצאה? זו הבדיקת דם של השקיפות עורפית? אם לא איזו מין בדיקה זו והאם התוצאה היא מדוייקת כמו במי שפיר? איפה מבצעים אותה? ובאיזה שבוע צריך לעשות אותה? אשמח לתגובה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת DNA - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור13/01/2013ערב טוב
בדיקת DNA חופשי עוברי מבוצעת בשבוע 12 בדם של האמא
פשוט לוקחים בדיקת דם של האמא מהיד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת DNA - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור15/01/2013בוקר טוב המשך
בדיקת הדם של DNA היא לא בדיקת הדם של השקיפות
אם עושים אותה לא עושים את בדיקת הדם של השקיפות כי זה מיותר
עושים בשבוע 12 עד 22
הביצוע בחברות פרטיות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)