מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התעטשויות מרובות שבוע 16 פלוס 5לימור07/02/2012
שלום רב,
אני בשבוע 16 פלוס 5 ב"ה והכל בסדר רק שביומיים האחרונים אני נורא נורא מצוננת(בלי חום או כאבים אחרים) אבל מתעטשת המון המון וכל הגוף ומן הסתם הרחם מזדעזע. ההתעטשות אינה כרוכה בכאבים אך אני חוששת לפגוע בעובר או "להטריד" את מנוחתה מאוד.
תודה רבה וסליחה אם השאלה טיפשית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעטשויות מרובות שבוע 16 פלוס 5 - תגובה
ד``ר אריה לידור08/02/2012שלום לך
אין כל חשש לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת לאחר לידהמודאגת07/02/2012
שלום ,
אני נמצאת כחודש לאחר לידה שניה בניתוח קיסרי. ההנקה אינה מלאה ומשולבת עם תמ"ל באופן הבא: 30% הנקה 70% תמ"ל. אין לי יותר מידי חלב אבל זה סיפור אחר.שאלותי:
1) כמה זמן לאחר לידה קיסרית שניה ובאחוזי ההנקה הנ"ל מגיע הביוץ, שכן אתמול בעלי ואני קיימנו יחסים לא מוגנים מתוך חוסר אחריות מוחלט ואני חוששת שמא יווצר הריון.
2) האם מותר ליטול כדור פוסטינור בהנקה?
אודה למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת לאחר לידה - תגובה
מותר ואף רצוי לקחת פוסטינור. בכל מקרה בצעי בדיקת הריון לפחות שבועיים לאחר קיום היחסים הבלתי מוגנים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין עם קונדום בזמן ההריוןגלית07/02/2012
אני בשבועות הראשונים להריון. טרם נעשו בדיקות כלשהן.
מלבד התקופה בה ניסיתי להכנס להריון , תמיד קיימתי יחסי מין עם קונדום מהסיבה הפשוטה שהזרע ממשיך לצאת ממני שעה ארוכה אחרי קיום היחסים והנושא מעיק עליי.
יותר נוח לי שהזרע נשאר בתוך הקונדום ואין לי שום הפרשה שנשפכת ממני במשך שעה וגורמת לאי נוחות.
כעת, ברצוני לדעת,
האם קיום יחסי מין עם קונדום (מכל סוג שהוא) בזמן ההריון (בכל שלב שהוא) יכול להזיק בצורה כלשהי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין עם קונדום בזמן ההריון - תגובה
אין כל חשש מקיום יחסי מין עם קונדום בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריוןיולי07/02/2012
מועד החזרה: 25 בינואר (2 עוברים שנחלקו לשמונה תאים כל אחד)
לאחר 12 יום: יש הריון (יש!!) ובטה : 295
שאלתי : מה גיל ההריון? מרוב הורמונים לא זוכרת מתי היה המחזור... תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובתכם. תודה
יולי08/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב גיל הריון
L08/02/2012גיל ההריון זה יום השאיבה פחות 14 יום (שבועיים לפני השאיבה)- מתאריך השאיבה פחות שבועים מתחיל לספור את השבועות.
כלומר ביום בדיקת הדם שבוצעה 12 יום אחרי ההחזרה ו-14 יום אחרי השאיבה (אלא אם כן ההחזרה בוצעה אחרי יותר מיומיים), אז את בשבוע 4 כנראה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יולי08/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל הריון - תגובה
מזל טוב. תאריך הוסת אינו קובע אלא מועד ההחזרה. הביוץ מחושב ל22/01/12 מכל מקום המשיכי במעקב ביטא ובערך של מעל 1500 אפשר כבר לבצע אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות חשובותליאת07/02/2012
האם אפשר לגלות דרך בדיקות לתינוק,האם הוא סובל ממומים?
שאלה נוספת,אתמול התקלחתי ואני תמיד מתקלחת עם מים חמים,אבל אתמול שמתי לב שחלק מאזור הבטן אדום לי אחרי חצי שעה זה עבר,האם זה מסוכן לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות חשובות - תגובה
בתחילת ההריון או לפניו רצוי לבצע סקר גנטי. בהמשך ההריון בדיקות יעודיות כמו שקיפות עורפית תבחין משולש ביוכימיית טרימסטר ראשון סקירות מערכות ובמידת הצורך דיקור מי שפיר אקו לב עובר ועוד במידת הצורך והמקרה
אין חשש להריון או לעובר ממי מקלחת חמים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירבטי07/02/2012
שלום, רציתי לדעת האם בדיקת מי שפיר מזהה מחלות מטבוליות, כרומוזומליות ופגמים במערכת העצבים? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר - תגובה
התשובה היא כן לכל שאלותייך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשיר הסרת שיערהיבא07/02/2012
אני בשבוע 10+3 אני מעונינת להשתמש בתכשיר להסרת שיער של וויט במקומות רגשים???? האם זה מהווה סכנה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכשיר הסרת שיער - תגובה
לא . אין כל סיכון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון כתמיכהנוית07/02/2012
שלום רב,
אני בתחילת הריון (שבוע 4 +3), נאמר לי לקחת פרוגסטרון (כדורי אנדומטרין 100גר' ביום, פעמיים ביום), לשם תמיכה.
יש כאן כל מיני "סיפורים" שרציתי וודא האם יש בהם אמת או שמא מדובר באמונות תפלות.
השמועה אומרת שפרוגסטרון משפיע על מין הילוד, ובמידה וזו בת היא עלולה לצאת עם תווי פנים גבריים.
האם פרוגסטרון משפיע על מין העובר ו/או במידה וזו בת גורם לה להיות גברית ??
אשמח לתשובה רצינית על הפרוגסטרון.
בברכה,
נוית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון כתמיכה - תגובה
אם יש צורך בתמיכה פרוגסטגנית אכן מומלץ להשתמש בה. במקרים נדירים ובמינונים גבוהים בהרבה שהומלץ לך ייתכנו שינויים זכריים בעוברית הנקבה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עוברי,בבקשה תשובהחן07/02/2012
שלום ד"ר,רציתי לדעת אם החלבון עוברי שעשיתי הוא טוב והאם כדאי לעשות מי שפיר או לא?
אני בת 29.
חלבון עוברי: 0.65
גונדוטרופין: 1.83
אסטריול: 1.00
הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון מחושב לפי גילך בלבד: 1:920
הסיכון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקות הוא: 1:587
השקיפות עורפית-הבדיקות הביוכימיות בדיקת דם היא: 1:19000
בבקשה תשובה על הכול ובמיוחד על חלבון עוברי מה זה אומר 1:587?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תשובה על חלבון עוברי
חן07/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות חלבון עוברי ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור07/02/2012בוקר טוב
הסיכון שלך עקב השקיפות הוא כנראה נמוך 1:19000
הסיכון לפי השקיפות יותר מדוייק
אבל הסיכון 1:587 הוא בינוני
לא ניתן להיתעלם
מומלץ ללכת ליעוץ גנטי, לשקול לדון בבדיקת מי השפיר
סהכ המצב מצויין עקב השקיפות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכפות ידייםמיכל07/02/2012
לרופאי האתר שלום,
שבוע 38 - מזה כשבוע וחצי בערך חשה כאבים בכפות הידיים, מעין הרדמות/ עיקצוצים בכפות הידיים. האם תופעה רגילה לשלב זה של ההריון או שיש חשש שזה סימן לרעלת הריון? אמורה לעבור ביקורת רק עוד שבוע.
תודה ,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה...
מיכל07/02/2012קצת לחוצה האם אני צריכה לגשת להבדק או שזו תופעה רגילה לסוף ההריון?
אנא תשובת הרופאים....
תודה מראש, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בכפות ידיים - תגובה
אופייני להריון ויחלוף לאחר הלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צלעותרעות06/02/2012
שלום,
שבוע 23, לפני כחודש בערך התחילו לי כאבים באחת הצלעות האמצעיות בצד ימין, כאב נוראי החל מהצהריים ועובר רק אם אני שוכבת...כאב של שריפה בצלע.
הרופא הסביר כי הצלעות שלי קצת זזות ולכן יש מצב שהצלע לוחת על העצב ולכן אני מרגישה את הכאב הזה.
לפני כמה ימים התחלתי להרגיש את אותו הדבר בצלעות שמתחת לחזה, שממש צמודות אליו וזה פשוט נורא!!!! זה שורף ואני לא יודעת מה לעשות עם עצמי....
שאלותי:
האם זה הגיוני שהכאבים האלה נמשכים כבר חודש ואף מתפרסים לאזורים נרחבים יותר? והאם זה אמור להיפסק בקרוב?
האם יש משהו לעשות? כדור או משהו כזה?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
רעות07/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי צלעות - תגובה
מציע שתבצעי צילום חזה . צילום זה מותר בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםמלי06/02/2012
היי
אני בשבוע 9+
בתוצאות בדיקות הדם יש לי ירידה חדה
מול בדיקות שערכתי בדיוק לפני חודשיים=טרם כניסתי להריון
האם כולסטרול וסוכר יכולים לרדת כ"כ בחודשיים?
לדוגמא מכולסטרול 200 היום יש לי 150
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד``ר איילון לחמן06/02/2012שלום.
לא לדאוג. הקולסטרול ידוע כעולה בהריון,לכן בדרך כלל גם לא נבדק כלל בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!ורד06/02/2012
שלום רב,
נמצאת בשבוע 10. לפני כמה ימים עשיתי בדיקות דם. באחת הבדיקות יצא לי VZV IgG Abוליד רשום: Equivocal בדיקה בוצעה פעמיים. מתבקשת דגימה נוספת בעוד 3 שבועות.
האם זה אומר שנדבקתי בוירוס הזה בתחילת ההריון? האם העוברים בסכנה (תאומים).
לא הייתי חולה בזמן האחרון. באוגוסט האחרון היה לי וירוס מאוד קשה בעין (אדנה וירוס?
האם יש קשר לוירוס הזה?
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף! - תגובה
בעיקרון תוצאת IGG מראה על זיהום בעבר,בעוד ש-IGM מראה על זיהום בהווה.התיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ! ממתינה לתשובתכםעדי06/02/2012
צהריים טובים,
האם ניתן להבחין בין מחזור לדימום השתרשות? יש איזה שהוא סימן מובהק שיכול להסביר את ההבדלים בין השניים?
בעלת מחזור סדיר, כל 28 ימים;
וסת אחרונה ביום 8 בינואר;
ביוץ סביב יום ה - 22 בינואר;
ביום 2 בפברואר דימום חלוש ביותר, כנ"ל ביומיים שלאחר מכן, היום ללא דימום.
השתרשות או מחזור שהקדים ביומיים ונמשך רק יומיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ! ממתינה לתשובתכם - תגובה
הפשוט לבצע בדיקת דם להריון ולדעת בדיוק מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינופדקרן06/02/2012
שלום אני בשבוע 12 להריון ומצוננת למוותתתתתתתתתתתת רציתי לדעת אם מותר להשתמש בכדור סינופד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינופד - תגובה
ד``ר אריה לידור06/02/2012שלום לך
אפשר ללא כל חשש
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)