מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרשות בתחילת הריוןנורית06/02/2012
אני בשבוע 8 להריון ראשון, והופיעו לי הפרשות צהובות דמויות נזלת.
האם זה תקין? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות בתחילת הריון - תגובה
ד``ר אריה לידור06/02/2012שלום לך
מציע שתבדקי כדי לאפיין הפרשות אלו ובמידת הצורך לטפל
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחיל אצלי כאב גרון ...שבוע 33ברברה06/02/2012
איך לטפל ? תודה לתשובה זריזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחיל אצלי כאב גרון ...שבוע 33 - תגובה
ד``ר אריה לידור06/02/2012שלוםפ לך
פני לרופא משפחה לבדיקה אבחנה וטיפול בהתאם
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי תוצאות integrated testאדווה06/02/2012
בוקר טוב, אשמח גם לעזרה בפענוח התוצאות:
גילי - 27.5
משקל 73 ק"ג (זה נשמע הרבה אבל 180 ס"מ גובהי).
תוצאות:
PAPP-A 1.16 MoM
AFP 0.90 MoM
hCG 0.65 Mom
uE3 1.10 MoM
Inhibin-A 0.8 MoM
NT 0.88 MoM
הסיכון לדאון (במועד הלידה):
לפי הגיל והבדיקות 1:20000
לפי הגיל בלבד 1:1200* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה שנית את ההודעה
אדווה06/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון עוברי תוצאות integrated test - תגובה
ד``ר איילון לחמן06/02/2012שלום.
יצאה תוצאה מצוינת,אז מה השאלה?.הלואי כל עם ישראל יהיה בסיכון של 1:20000.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה -
אדווה07/02/2012ההתמקדות היא באמת בסיכוי ופחות בתוצאות ההורמונים שנבדקו,
ולכן היה לי צורך לשאול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 19 בשבוע 4 +1 הא תקין או נמוך?נוית05/02/2012
שלום רב,
מחזור אחרון ב 7 לינואר,,הזרעה ב 20 לינואר,
היום בדיקת דם שהראתה בטא 19 , פרוגסרון 24, האם אלו ערכים נמוכים מדי להריון?
או ערכים נמוכים של תחילת הריון, אך הכל תקין ?
אודה על תשובתכם בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא 19 בשבוע 4 ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור05/02/2012ערב טוב
ערך בטה גבולי
יש לבצע בדיקה חוזרת אחרי 48 שעות
אם אחרי 48 שעות בטה מעל 40 כיוון היתפתחות תקין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם פוסטינור דחוףףףשלווה05/02/2012
שלום רציתי בבקשה לשאול מהו הסיכון להריון לאחר לקיחת פוסטינור. לקיחת הפוסטינור היתה 17 שעות לאחר המגע המיני ובכל זאת נקלטתי. כמובן שלא ידעתי כי הייתי בטוחה בגלולה של יום האחרי ולכן צרכתי תרופות בזמן מחלה אנטיביוטיקה מסוג זינט וזריקת דורביוטיק והכי חמור צילום ריאות. עכשיו אני בשבוע 5. אשמח להמלצה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עם פוסטינור דחוףףף - תגובה
ד``ר אריה לידור05/02/2012שלום לך
אין כל סיכון לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שלווה06/02/2012תודה רבה על המענה הרגעת אותי!
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח שתן חריףרויטל05/02/2012
בחודשיים האחרונים כמעט בכל מתן שתן אני מריחה ריח חריף (חמוץ?) ולא ברור לי אם זה רק מהשתן או מהווגינה כי הריח נשאר הרבה פעמים גם אחרי שאני שוטפת.
אין לי תחושת צריבה או הליכה תכופה לשירותים.. חוץ מהריח נראה שסה"כ בסדר.
אני בשבוע 34 להריון, בכל בדיקות של חלבון בשתן יצא שהכול בסדר ואני שותה יחסית הרבה או לפחות מספיק.. האם צריך לעשות בדיקות נוספות? על מה זה יכול להעיד והאם יש סכנה כלשהי לעובר? קראתי כל מני דברים ברשת ועל כך שדלקת יכולה לגרום למומים ופיגור אצל העובר.. הייתכן?!?!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח שתן חריף - תגובה
ד``ר אריה לידור05/02/2012שלוםלך
מציע שתבצעי בדיקת שתן לתרבית וכן בדיקה גינקולוגית לשלילית הפרשה חריגה שאם אכן קיימת רצוי לטפל בה לאחר אבחונה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהליאת05/02/2012
שלום,
אני בתחילת שביעי
בתחילת ההריון החזה שלי גדל לי,והבנתי שזה מהחלב,אני שוקלת46 קילו והבנתי שזה מעט,אני מרגישה שהחזה שלי בשלושה חודשים האחרונים לא גדל,האם זה קשור למשקל,האם זה קשור לחזיה?
אני צריכה חזיה מיוחדת להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
גדילת השד הינה מוגבלת עד לגודל מסוים שאיתו תגיעי ללידה ולאחר מכן להנקה
עלייך ללבוש בגד נוח לא לוחץ ומתאים למידותייך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה אנטיביוטית לדלקת באוזןרויטל05/02/2012
מזה כמה חודשים אני סובלת מגירוי ויובש מאחורי אוזן ימין, לא ייחסתי חשיבות עד אתמול שכנראה כבר פצעתי את האזור שנהיה מאוד מגורה וקצת אדום עם נפיחות.
אני בהריון ראשון שבוע 34+3, כשפניתי לרופא משפחה הוא בקושי ידע מה מותר לתת ונתן לי איזה משחה שלא היה בטוח לגביה ובסוף אמר שזה בסדר. לאור חוסר המקצועיות והתחושה החובבנית שקיבלתי אני לבינתיים נמנעת מלקחת אותה ואשמח לקבל אינפורמציה האם מותר לקחת אותה, שם המשחה- בטאקורטן G. אני חוששת שהמקום יזדהם..
אודה להתייחסות כלשהי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה אנטיביוטית לדלקת באוזן - תגובה
יכולה להשתמש במשחה זו ללא חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!
רויטל05/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר חלבון עובריג'ני05/02/2012
אני לא יודעת אם אתם יכולים לענות לי אבל אני אנסה תודה בכל זאת:
עשיתי בדיקת חלבון עוברי שבוע שעבר
היום הרופא שלי התקשר ואמר לי שאחד החלבונים שלי חורג מהנורמה ושכשאני אעשה את הסקירה המאוחרת להגיד לטכנאית שתסתכל במיוחד על מערכת העצבים המרכזית.
עכשיו השאלה שלי היא כזאת: כשהייתי קטנה (בערך עד גיל 13) היה לי אפילפסיה שעד עכשיו היא מורדמת (אני עכשיו 26). האם יש קשר בין זה לבין מה שהוא ביקש? האם יכול להיות שלילדה שלי יהיה אפילפסיה? זה מה שהוא מבקש לבדוק במערכת העצבים המרכזית או שזה למטרה אחרת לגמרי?
אם זה רלוונטי אני שבוע 20 והבדיקה שלי היא עוד חודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר חלבון עוברי - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור05/02/2012ערב טוב
כנראה ה אלפה פטו קצת גבוהה
זה לא קשור לאפילפסייה בעבר זה לא סימן לאפילפסייה
כדאי לברר את הערך בבדיקה
אם בדיקת האלפה פטו מעל 2.5 יש לשקול יעוץ גנטי ובו יאמר לך כנראה לבצע סקירה לחוט השדרה
אם האלפה פטו פחות מ 2.5 בעצם אין בעייה
לכן מומלץ לך ללכת לרופא ולברר איתו מה הערך שיצא בדיוק
באופן כללי נראה שאין בעייה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ני06/02/2012יצא לי ערך של 2.16
אז זה נראה לך בסדר?
התור שלי לסקירה המאוחרת הוא עוד חודש ב 5/3 כשאני אהיה שבוע 24
האם לחכות עד אז או לנסות להקדים את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור07/02/2012בוקר טוב
ערך זה של 2.16 נראה בסדר
אפשר לחכות
לא לדאוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותגל05/02/2012
לאחר IVF שבוע 12+5
התחילו לי הפרשות צהובות. האם תקין? מה זה?
תודה, ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות - תגובה
כדאי להבדק לאבחן ולטפל בהתאם לצורך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שקיפות עורפית + חלבון עוברי!מונה05/02/2012
שלום רב,
אני מאוד מודאגת ולחוצה מתוצאות הבדיקות וחושבת לעשות מי שפיר.
הריון ראשון, בת 26.10, שבוע 20.
תוצאות שקיפות עורפית + בדיקת דם ביוכימית + גיל: 1:12,000 (הבנתי שהתוצאה הכי טובה היא 1:20,000 זה מאוד רחוק מהתוצאה שלי).
תוצאה בדיקת חלבון עוברי- גיל + בדיקות: 1:3,200 (הבנתי שהתוצאה הכי טובה היא 1:9999 זה מאוד רחוק מהתוצאה שלי).
מה האחוזים שלי ללדת ילד עם תסמונת דאון?
מה הסיכוי להפלה במי שפיר?
מה ההמלצה עם תוצאות כאלה?
אודה מאוד לתשובתכם. הרופא שלי לא נמצא בשבועיים הקרובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בלעתי שמפו בשבוע 5+3 מיםנועה04/02/2012
שלום
בלעתי שמפו -שלדעתי לא היה מהול במים ונזל לי במהלך חפפיפה על האף ונכנס לפה.
שמפו הוואי רגיל-אין כיתוב של איסור בליעה או מאכל.
אני לא יודעת מה היתה הכמות אבל המים נכנסו ישירות לפה והיה טעם של שמפו.
באותו יום בלילה כאב לי מאוד הגרון.בבוקר זה עבר
קראתי שיש בשמפו חומר sls שבמאמרים ברשת כותבים כי הינו מסוכן לעיניים
וגם זה טרימסטר ראשון וכל המאמרים אומרים שהעובר פגיע בהתחלה
האם זה יכול להגיע לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלעתי שמפו בשבוע 5+3 מים - תגובה
העובר מוגן היטב ולא נשקפת לו כל סכנה מבליעה מקרית חד פעמית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נושא לא נעיםnetali2404/02/2012
שלום,
סליחה שאני מעלה נושא לא נעים. אני בחודש שלישי, והכל תקין ורגיל אבל בשלושה ימים האחרונים יש לי שלשולים.
אולי זה תקין ואני לא יודעת.
לא זכור לי שאכלתי משהו מיוחד.
אנא עיזרו לי כי אני שוהה בחול ועד שאני יגיע לרופא יקח לפחות שבוע ימים.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נושא לא נעים - תגובה
ד``ר אריה לידור05/02/2012שלוםלך
רצוי להפסיק שלשולים אלו על ידי דיאטה מתאימה ולהרבות בשתיה. אם השלשולים מתמידים יש לפנות לרופא משפחה
אם את נוטלת תכשירי ברזל ייתכן וגם זו סיבה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפריןרעות04/02/2012
שלוום רב,
קיבלתי מרשם של פוליפרין.
לקחתי את הכדורים כשבועיים ואז קלטתי שהבחילות שהתחלתי להרגיש החלו יחד עם לקיחת הכדורים ובסמוך ללקחיתן.
ביקשתי הפנייה לבדיקת רמת הברזל שלי על מנת לדעת האם אני באמת חייבת לסבול את הבחילות האלה.
השאלה היא:
הפסקתי לקחת את הכדורים מזה שלושה ימים האם זה זמן מספק על מנת לעשות בדיקת דם שתאמר לי האם באמת יש צורך בלקיחת ברזל?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפרין - תגובה
בהחלט צודקת. אם רמת הברזל תקינה אין צורך בתוספי ברזל. ניתן לבצע ספירת דם בכל עת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףמאיה04/02/2012
ילדתי לפני שבועיים וחצי, קיבלתי 2 מנות דם וטיפול אנטיביוטי IV ובהמשך אוגמנטין. לפני יומיים במהלך הנקה הופיע דימום מוגבר וכאבי בטן תחתונה.
לאחר בדיקה במיון נמצא כי ישנו רושם לשארית שליה/ קריש דם.
הציעו לי לקחת ציטוטק או פעולה כירורגית (גרידה/ היסטרוסקופיה)
רציתי לדעת כמה באמת ציטוטק אפקטיבי ויכול לעזור במקרה שכזה?
האם ישנה דרך לדעת אם זה שארית שליה או קריש דם?
מה מומלץ לעשות במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףף - תגובה
ציטוטק בהחלט יעיל. בסיום נטילתו עלייך לבצע בדיקת אולטרהסאונד בקורת. במידה ועדיין חשד לשארית שליה יש לבצע היסטרוסקופיה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)