מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבון עובריורד09/02/2012
שלום רב,
כרגע בשבוע 10 עם 2 עוברים. בעוד שבועיים יש לי שקיפות עורפית ורציתי לשאול לגבי חלבון עוברי. האם לא מומלץ בכלל לבצע את הבדיקה? מה לגבי הבדיקת דם של השקיפות. האם גם עליה לוותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי - תגובה
ד``ר איילון לחמן10/02/2012שלום.
לגבי החלבון העוברי,ברור שיש בעיה עם הבדיקה בהריון תאומים.אבל כדאי עדין לעשותה ולידע המעבדה על הריון התאומים. אותו הדבר לגבי הבדיקות המתלוות לבדיקת השקיפות העורפית.כדאי להתיעץ עם אנשי המעבדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי09/02/2012
שלום אני בשבוע 15 עם תאומים והתופעה של בחילות נעלמה לגמרי לפני שבוע
ואין לי תאבון מוגבר האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר איילון לחמן10/02/2012שלום.
מקובל שהבחילות נמשכות עד השבוע ה-14.מאחר ואת מודאגת גשי להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר לידהשרית08/02/2012
שלום!
ילדתי לפני כ10 ימים לידה שניה רגילה ותקינה.
מניקה הנקה מלאה.
הדימום הולך ונחלש אך אני מרגישה מעין צריבה וגירוי לא נעים במקום וכאבים בכל איזור הפרינאום.
בנוסף אני מריחה ריח לא נעים מההפרשות.
אשמח לדעת האם תקין/לא תקין ומה לעשות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר לידה - תגובה
ד''ר גדעון נגר08/02/2012אם אכן את סובלת יש להבדק בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריכת אומגה 3 בהריון תורמת להתפיעקב08/02/2012
תפחות העובר?
ראיתי כתבה של BBC שטוענת שמחקרים שנערכו מצביעם על כך שתינוקות של נשים שצרכו אומגה 3 בהריון נולדו עם רמת משכל גבוהה משמעותית משל תינוקות לנשים שלא צרכו אומגה 3? מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צריכת אומגה 3 בהריון תורמת להתפ - תגובה
ד''ר גדעון נגר08/02/2012איני סבור כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דלקת בואגינה מפריעה לקליטת הריויפעת08/02/2012
שלום רב,
לא נבדקתי עדיין אך אני מרגישה שמתחילה להווצר אצלי דלקת, האם זה מפריע לקליטת הריון?
בנוסף- האם יש לזה השפעה על בדיקת הריון או בדיקת ביוץ (התוצאות שלהן עדיין אמינות למרות הדלקת?)
תודה רבה רבה
ויום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם דלקת בואגינה מפריעה לקליטת הריו - תגובה
ד``ר אריה לידור08/02/2012שלום לך
אין לדלקת השפעה על הביוץ ועל סיכוייך להרות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם דלקת בואגינה מפריעה לקליטת הרי
יפעת08/02/2012תודה רבה על תשובתך המהירה!
אשמח אם תוכל לומר לי האם לאור הדלקת הבדיקות הביתיות (ביוץ והריון) נפגעות או שאני עדיין יכולה לסמוך על התוצאות שלהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם דלקת בואגינה מפריעה לקליטת הריו - תגובה
ד''ר גדעון נגר08/02/2012דלקת בדרך כלל אינה מפריעה אך אין לשלול הפרעה במידה ואכן קיים זהום חריף בנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהליאת08/02/2012
אני בחודש שביעי ואני מאושרת מההריון,אבל אני נורא עצבנית,בלי שום סיבה מוצדקת.
על סתם דברים,מה אני יכולה לעשות,אנשים שאני אוהבת סובלים ממני,זה מאוד מפריע לי
בבקשה תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
כדאי להוועץ בפסיכיאטר היכול לסייע תרופתית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימה אצל תינוקת בת יוםדנה08/02/2012
שלום,
אתמול ילדתי תינוקת (זו לידה שנייה שלי) בדיוק במועד המתוכנן.
היא מחוברת למוניטור כי היא נאנחת בנשימה.
הרופאים אמרו שאולי יש לה קשיי נשימה.
אתמול היא פלטה הרבה מי שפיר.
האם זו תופעה נדירה? כמה זמן אמור לעבור עד שיסתדרו קשיי הנשימה? האם יש סיבה לדאגה?
אשמח לקבל תשובה בהקדם...
תודה על ההבנה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכשיו רוצים לתת לה טיפול אנטיביוטי
דנה08/02/2012עכשיו רוצים לתת לה טיפול אנטיביוטי מונע וזה רק מלחיץ אותי עוד יותר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות סקר ומי שפיראיריס08/02/2012
שלום,
בת 40, שבוע 13. מתכוונת בכל מקרה לבצע בדיקת מי-שפיר (על-סמך שקלול שקיפות עורפית + גיל). הרופא שביצע את השקיפות טוען שאין סיבה שאבצע בדיקות סקר (שליש ראשון ושני, חלבון עוברי וכו'), ועל כן לא רשם לי הפניה אליהן. האם כך?האם בדיקות אלה מבוצעות רק על-מנת להחליט בהמשך על-מי שפיר או שישנן מטרות נוספות לביצוען?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות סקר ומי שפיר - תגובה
מציע שתבצעי חלבון עוברי היות וקיים בו פרמטר שאינו מתגלה במי השפיר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
איריס08/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד איזה שבוע לא מומלץ לספר?viki08/02/2012
שלום!
אני בהריון עם תאומים, שבוע 14 ורוצה להמתין עד חודש חמישי כדי לספר על ההריון.
הבעיה שהבטן התחילה לגדול ואני חוששת שבעבודה כבר שמים לב לזה... בשבוע הבא יש לי סקירת מערכות מוקדמת. אם הכל בסדר האם מומלץ כבר לספר או שבשבוע 15 זה מאוד מאוד מוקדם?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד איזה שבוע לא מומלץ לספר? - תגובה
יכולה לספר מתי שנוח לך ומתאים לך שכולם יידעו כי את בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליה נמוכהיעל07/02/2012
שלום,
אני שבוע 25+3, היום באולטרסאנוד נאמר לי כי יש לי שיליה אחורית נמוכה 22 ממ מפה פנימי.
מה זה אומר? האם קיימת סכנה כלשהי?
ולמה לא אמרו לי שום דבר על זה בסקירה? בסקירה רק היה רשום- שיליה אחורית.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיליה נמוכה - תגובה
ד``ר אריה לידור08/02/2012שלום לך,
אין כל משמעות לכך שמיקום השליה נמוך. כל עוד אינה מגיעה לצוואר הרחם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירותליאת07/02/2012
שלום
אני כרגע בשבוע 34 ויש לי כבר כמה ימים דקירות למטה באיזור איבר המין.
האם זה נורמלי?
בנוסף האם יש קשר בין העניין שהבטן שלי יחסית נמוכה לבין תאריך הלידה?
(התאריך המשוער הוא 15.3 וכרגע הבטן נראית נמוכה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות - תגובה
ד``ר אריה לידור08/02/2012שלום לך,
למיקום וגודל הבטן אין חשיבות. יש חשיבות לגודל העובר אם מתאים לגילו. לגבי תחושות הדקירות פני לבדיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית+ דםהיבא07/02/2012
אני בשהוע 10+3 אני אמורה לעבור בדיקת שקיפות ב21/2 בשבוע ה13 שאלתי היא:מתי אני צריכה לעבור את בדיקת הדם PAPP באותו יום של השקיפות או כמה ימים קודם???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית+ דם - תגובה
רצוי לבצע בדיקה זו בסמוך לשקיפות יום יומיים לפני עד יום יומיים אחרי השקיפות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסריהילה07/02/2012
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 39 לפני שלושה שבועות הייתי בבית החולים איכלוב לביצוע סקירה מכוונת ובסקירה גם עשו לי הערכת משקל של 3100,אתמול ביקרתי אצל רופאת נשים שניסתה לעשות לי הערכת משקל ולא הצליחה ושלחה אותי שוב להערכת משקל כי היא לא חושבת שהתינוק שוקל שלוש קילו,השאלה שלי זה שאם יראו שהתינוק מעל 4 וחצי קילו אני חייבת לעשות ניתוח קיסרי?ובמידה ואני לא רוצה ניתוח קיסרי איזה סיכונים אני לוקחת?
אני הבנתי שעושים קרע במידה והתינוק לא יוצא אז אם הוא גדול איפה הבעיה אם עושים קרע?
אני פשוט נורא חוששת מהניתוח הזה ואני יודעת שזה יכניס אותי למצב נפשי שיהיה לי קשה להתמודד איתו
אשמח לתשובה תודה הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי - תגובה
קודם כל בצעי הערכת משקל. אם משקל העובר אינו עובר 4500 רשאית ללדת לידה וגינלית. אם משקלו 4000 ומעלה בנוכחות סכרת הריונית עלייך להנתח
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הדם של השקיפות...מיימי07/02/2012
קבלתי היום את תוצאות בדיקת הדם של השקיפות. כתוב כך:
הסיכון הסטטיסטי לפי גיל- 1/350
סיכון לתסמונת דאון 1/10,000
סיכון לטריזונומטריה 18 1/10,000
סקר שליש ראשון- סיכום
אך לא כתוב שזהו הסיכון לפי שילוב הגיל, השקיפות ובדיקות הדם.
איך אדע אם זה משולב עם תוצאות השקיפות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הדם של השקיפות ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור07/02/2012ערב טוב
התשובה 1: 10,000 כוללת את השקיפות ובדיקת הדם והגיל ביחד
למרות התוצאה הטובה מאוד בערך לפי הגיל 1:350 מומלץ ללכת ליעוץ גנטי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי לידהנעמי07/02/2012
שלום,
אני נמצאת 8 שבועות לאחר הלידה. לאחר 6 שבועות הפסיק לי הדימום לחלוטין אבל בשבוע 7 ו 8 חזר הדימום 2פעמים.
האם עליי ללכת לרופא נשים שיבדוק אותי? אחות במוקד כללית אמרה שייתכן שזה מחזור אבל זה לא מתפתח לדימום חזק יותר של מחזור. חשוב לי לציין שהפער בין הדימומים היה 9 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי לידה - תגובה
אם את מניקה סביר שיהי ה דמם לא סדיר. אם התחלת לקיים יחסי מין ללא אמצעי מניעה בדקי בדיקת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום לאחר לידה
נעמי09/02/2012תודה על תשובתך ד"ר לידור.
ני אכן מניקה באופן מלא.
כמה זמן לאחר הלידה אמור להימשך הדימום הלא סדיר? אני כבר כ 8 שבועות לאחר הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)