מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על דברים מתוקיםליאת26/02/2012
שלום,
שמעתי שרצוי לא לאכול מתוק בהריון,למה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על דברים מתוקים - תגובה
ד``ר אריה לידור26/02/2012שלום לך
אם מעקב הסוכר שלך תקין ואת לא בהשמנת יתר אין כל מניעה משימוש בסוכר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאוד האם עשיתי נזק -אבי26/02/2012
שלום רב
היום אכלתי סלט אבוקדו בביתי
ובעלי כמובן שלאחר שסיימנו גילה כי המיונז שהוא שם בסלט שהה יום שלם בחוץ ללא קירור ובטמפ של 25 מעלות (מיזוג)
אציין כי היה הרבה מיונז בסלט
אני כלכך לחוצה כיוון שאולי נעשה נזק לתינוק שלי
אני בשבוע ה 14
אחרי טיפולי IVF
מפוחד ומובהלת
בבקשה האם עשיתי נזק??האם יש סכנה מכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה מאוד האם עשיתי נזק - - תגובה
אין כל סכנה להריון או לעובר כל עוד לך לא נגרמו מכך תופעות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןלילך25/02/2012
שלום,
בשבוע 11+6 ,לאחר הזרעה ,בת 37.
עם שחרורי מיחידת הפוריות הרופא אמר שאפשר להפסיק תמיכת אנדומטרין כבר בשבוע שבע והכי הרבה אפילו תשע.
החלטתי בכל זאת להמשיך באנדומטרין עד שבוע 12 ,ליתר בטחון כך שבעוד יומיים אפסיק ליטול.בינתיים ביצעתי שקיפות עורפית שהיתה תקינה ברוך השם.
שאלתי בבקשה,האם הגזמתי עם האנדומטרין וזה חלילה עשוי להיות בעייתי לעובר?כיוון שקראתי שזה יכול להשפיע על התפתחות אברי המין הנקביים של העובר,האם זה נכון? אשמח להסבר ותשובה.
תודה.
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה אישית
יולי26/02/2012אם את סומכת על הרופא שלך בצעי הוראותיו במדוייק. אם את עושה דברים על דעת עצמך מה הטעם לשאול אחכ רופא שלכאורה לא סמכת עליו שאלות? מאחלת לך הצלחה והנאה רבה. ההמלצה שלי ממקום טוב, לא של נזיפה חלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגשתי שהרופא מהיחידה מקל בעניין
לילך26/02/2012לדעתי לכן המשכתי לקחת כפי שקראתי גם באינטרנט שנהוג אצל רופאים אחרים.
בגלל הגיל ובגלל שזו ההזרעה השביעית רציתי ליתר בטחון להמשיך ולקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטרין - תגובה
יש הממליצים עד שבוע 9 ויש עד השבוע ה 12
הסיכון נמוך ביותר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצהDinDani25/02/2012
אשמח להמלצה לרופא עבור בדיקת שקיפות עורפית,
דרך כללית מושלם (זהב) באיזור המרכז.
לקבל המלצה, אך חשוב שההמלצה תהיה עבור רופא בעל שם וניסיון ספציפי בנושא זה,
ולא רק המלצה מכיוון שמישהי שהיתה אצלו היתה מרוצה מהיחס,
אלא בעיקר מישהו בעל שם בנושא (כפי שיש שמות מוכרים ומומלצים בתחום הסקירות ודיקור מי השפיר)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא לשקיפות עורפית
לילך26/02/2012ד"ר יהושע סגל בפתח תקווה,עובד עם מושלם.
רופא מקצועי ונחמד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת תחשיר על העובר שבוע 15אבי25/02/2012
שלום רב
אני בשבוע ה 13 להריון
וסובלת מיובש חזק בידיים
ומיתמשת בוזלין טהור היפראללרגני בקרם ידיים על בסיס יומי (לכל הלילה בעיקר)
אציין כי התחשירים ניקנו בבית מרקחת סופר פראם
רציתי לישאול האם אני לא מזיקה לעובר ולהריון עם חומרים אילו
אני מישתמשת כך כבר חודש ופיתאום הכל לחלחל לי הפחד שמה עשיתי נזק
אשמח לתשובה בעיניין הוזלין וקרם הידיים
תודה ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת תחשיר על העובר שבוע 15 - תגובה
אין חשש משימוש בתכשירים אלו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמנים...מלי24/02/2012
שלום
שבוע 13 הריון ראשון
הרופא אמר לי לבוא אליו רק בעוד חודש לפחות
ולא אמר לי כלום על ויטמנים
אז אני שואלת:
1. כרגע לוקחת רק חומצה פולית-עד מתי להמשיך לקחת?
2. מה עוד אני אמורה לקחת וממתי? ברזל? אומגה? אחרים?
האם לקנות לבד ולהתחיל-מה כמה ואיזה?
או שחייבים התייעצות רופא???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדר"כ לוקחים גם
tuly8225/02/2012פרנטל ואומגה 9 חודשים - זה ללא מרשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בירכייםליטל24/02/2012
שלום
אני נמצאת בשבוע 26 להריון.
בעקרון סובלת מכאבים בירכיים ומאוד לא נוח לי לישון משום שבכל צד שאני בוחרת מרגישה את הכאבים.
האם זה נורמלי.....? ידוע לי יותר שבהריון יש כאבי גב ולא שמעתי על כאבים מהסוג שיש לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בירכיים - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור26/02/2012ערב טוב
כאבים בירכיים ובשוקיים בלילה נפוצים
הסיבה לא ברורה יתכן ירידה בהספקת דם
אפשר לנסות כדורי מגנזיום
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםחדשה בשטח24/02/2012
עברתי אתמול בדיקת דם להריון הבטא יצאה לי 2336 האם זה אומר שהתשובה אכן חיובית?
מודה לעונות ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור שכן..מזל טוב
אני24/02/2012גם שבוע מתקדם..כלומר, את צריכה להיות אולי בחמישי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיובי!
tuly8225/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשעה טובה את בהריון
חגית26/02/2012בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת דם - תגובה
אכן חיובית. יכולה כבר לבצע אולטרהסאונד ראשוני
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש-מ-24/02/2012
שלום רב,
אני בשבוע 7 ו-3 ימים , בתחילת השבוע הייתי אצל הרופא ועברתי בדיקת אולטרא-סאונד והכל היה תקין, הרופא נתן לי לי בדיקות דם וויטמנים של אלטמן " 9 חודשים"
כבר 3 ימים שאני סובלת מחוסר תיאבון, חוסר טעם, בחילות וכאבי ראש חזקים וצמרמורת בכל הגוף ושנוגעים לי במצח ובפנים הם חמות.( שמדדתי את החום היה 36.5)
זהו הריון שלישי, אני בת 35 אני משערת שהבחילות הם חלק מהעיניין ההריון אבל האם גם שאר התופעות.....??
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
ד``ר איילון לחמן28/02/2012שלום.
ממליץ לחזור לרופאך ולהיבדק.תרגישי טוב מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי-אנא עזרתכם עם התוצאותאני23/02/2012
שלום רב,
בת 28 כמעט, שבוע 17 פלוס 3 ביום הבדיקה:
a.f.c 1.19 mom
a.f.c 42.9 ng/ml
hcg 1.66 mom
hcg319.9 u/ml
estriol 0.68 mom
estriol 1.0 ng/ml
הסיכון לתסמונת דאון לפי גיל: 1:1100
הסיכון לתסמונת דאון לפי שקלול: 1:1400
הסיכון לטריסומי 18:1:1000
בשקיפות העורפית +בדיקות טרימסטר ראשון התוצאות היו:
papp-a:2.44
free bhcg 2.16
nt: 1.32
סיכוי לדאון לפי גיל :1:1100
לפי שקיפות וסקר ביוכימי: 1:7900
האם התוצאות תקינות?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי-בבקשה
אני23/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון עוברי- ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור23/02/2012ערב טוב
בתוצאות אין שחור לבן תקין או לא תקין
הסיכון לתיסמונת דאון בחלבון העוברי קצת יותר גבוהה מאשר בשקיפות
אבל הסיכון עדיין בגבולות הסביר
השילוב של שתי התוצאות נותן ערך טוב .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עורף ובדיקהDinDani23/02/2012
1. האם את בדיקת השקיפות העורפית כדאי לבצע באופן פרטי אצל רופאים ספציפיים (כפי שנבצע בסקירות),
או שמדובר בבדיקה פשוטה ואין בעיה ללכת לפי הקופה?
2. להלן רשימה מצומצמת של מספר בדיקות סקר גנטיות,
מהקריאה באינטרנט לא הבנתי בדיוק למי הן מיועדות (היו ניסוחים שונים באתרים שונים),
וגם האחות בקופת החולים לא ידעה להסביר,
השאלה המרכזית עבור כל בדיקה היא האם הבדיקה רלוונטית רק כאשר שני בני הזוג מהעדה הבעייתית,
או שנספיק שרק אחד מבני הזוג הוא מהעדה הבעייתית וכבר כדאי לבצע את הבדיקה?
התשובה כמובן תשתנה לפי כל בדיקה, אשמח מאוד להתייחסות עבור הבדיקות הבאות:
מחלת קוסטף
לויקודיסטרופיה מטאכרומטית
פנילקטינוריה
מחלת Joubert type 2
גלקטוזמיה
PCCA
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עורף ד"ר תדמור
שקיפות עורפית היא בדיקה רגישה ביותר
תוצאה תלויה מאוד בבודק
כדאי לבצע אצל רופא מומחה
יעוץ לבדיקות גנטיות ניתן לפי מוצא בני הזוג על ידי רופא מומחה בגנטיקה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפר הדוק?שיר22/02/2012
שלום
אני 4 חודשים אחרי לידה.
הייתי בביקורת 6 שבועות אחרי ונאמר לי שהכל בסדר עם התפרים.
העניין הוא שיש הרגשה של אי נוחות וקצת כאב בקיום יחסים, ודימום שהתחיל יום אחרי קיום היחסים . כמו כן נגעתי באיזור והרגשה של משהו לא נוח בצד שמאל של הנרתיק כשאני מותחת את העור שנמצא ליד הנרתיק לצדדים (לעומת צד ימין שמרגיש בסדר גמור). מיילדת שראתה אותי אמרה שיש משהו בתפר שלא נראה לה ומשם הדימום כשמתחככים באיזור.
רציתי לדעת - מה עושים במקרה של תפר הדוק? והאם זה פרוצדורה פשוטה? נעשה בהרדמה מקומית?כללית? קצת לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפר הדוק? - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/02/2012שלום.
יש צורך כמובן לבדוק כדי לייעץ. בד"כ אין צורך כלל בהרדמה. אבל נתון לבדיקה והחלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל
ליטל24/02/2012אני מקווה שהעניין הסתדר.
אפשר לשאול היכן ילדת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הסתדר....כי עוד לא הייתי אצל
שיר24/02/2012רופא. ילדתי ברמבם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפיר שבוע 38יונית22/02/2012
אני בשבוע 38 עם מיעוט מי שפיר 4-5, הרופאה המליצה לי על זירוז,
רציתי לדעת אם זה מצב בו העובר בסיכון או שאפשר למשוך את ההריון כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט מי שפיר שבוע 38 - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/02/2012שלום. מ
מיעוט מי השפיר מראה בד"כ על מצב בו השיליה אינה מתפקדת היטב ואינה מספקת לתינוק את צרכיו החיוניים. לכן מומלץ על יילוד מוקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר במצג עכוז,מיעוט מי שפירדבורה22/02/2012
שלום אני בשבוע 36 העובר נמצא במצג עכוז ויש לי מיעוט מי שפיר, הבדיקות דם שעשיתי כדי לגלות אם יש ווירוסים יצאו תקינות,מה מומלץ האם לעשות היפוך חיצוני או שהסיכוי להצלחה הוא קלוש מכוון שיש מיעוט מי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר בעכוז,מיעוט שפיר - ד"ר תדמור
כדאי לנסות לבצע היפוך
אם ההיפוך יצליח רווח שלך
אם בית החולים לא יסכימו לבצע היפוך לא נגרם כל נזק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וזלין בהריוןורד22/02/2012
שלום רב
אני בשבוע ה 13 להריון
וסובלת מיובש חזק בידיים
ומיתמשת בוזלין היפואלרגני טהור שניקנה בבית מרקחת על בסיס יומי (לכל הלילה בעיקר)
רציתי לישאול האם אני לא מזיקה לעובר ולהריון עם חומרים אילו
אני מישתמשת כך כבר חודש ופיתאום הכל לחלחל לי הפחד שמה עשיתי נזק
אשמח לתשובה בעיניין הוזלין וקרם הידיים
תודה ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)