מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חומצה פולית+פרנטלבתי15/02/2012
שלום,התחלתי לקחת את הפרנטל של סולגאר בנוסף לחומצה פולית, גיליתי שיש בזה 200 מק"ג חומצה פולית האם זה בסדר בנוסף לחומצה הפולית של ה400 מק"ג או שעדיף להפסיק עם החומצה וליטול רק את הפרנטל של סולגאר? אני בשבוע 11
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בריחת שתן במאמץ לאחר לידהיעל15/02/2012
שלום,
אני כשלושה חודשים לאחר לידה ראשונה. מדובר בלידה נרתיקית שנעשה בה חתך חיץ יזום ונולד תינוק גדול יחסית (3.862 ק"ג). קיבלתי אפידורל בלידה.
מאז אני סובלת מבריחת שתן בזמן קפיצות / שיעול חזק / התעטשויות. רופא הנשים שלי אמר שהדבר חולף לרוב באופן ספונטני עד כחצי שנה לאחר הלידה. עם זאת, אני מודאגת. קשה לי נפשית ופיסית מאד עם המצב הזה ואני פוחדת שזה כרוני. האם זה באמת עובר לחלוטין? האם פיזיותרפיה תעזור? אני נורא חוששת שמא רק ניתוח יסדר את העניין ולא מסוגלת לחשוב על כך בכלל.
אשמח מאד אם תוכלו להרגיע אותי.
תודה רבה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתן במאמץ לאחר לידה - תגובה
ד``ר אריה לידור15/02/2012שלום לך
התופעה שכיחה עד בערך כ 6 חודשים לאחר הלידה. עד אז אפשר לנסות פיסיוטרפיה לרצפת האגן או ביופידבק. במידה והתלונות מתמידות מעבר לכך יש לבצע מבחן אורדינמי וולטפל במידת הצורך ולפי הממצאים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש עובר גבוה בשבוע 40+6רונה15/02/2012
שלום!
היום הייתי במעקב הריון עודף והמוניטור הראה צירים די תכופים אותם אני מרגישה כהתקשויות של הבטן ללא כאב. בדיקת הרופא גילתה פתיחה של 3 ומחיקה של 80%. אם זאת ראש העובר עדיין גבוה - S--4.
האם זו הסיבה שאני לא מרגישה את הצירים?
הרופאה המליצה על זירוז אבל אני מעדיפה לחכות להתפתמחות טבעית, כמה זמן אוכל לחכות במצב כזה? הבנתי שראש העובר יכול להתבסס גם במהלך הלידה עצמה, האם זה נכון?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש עובר גבוה בשבוע 40+6 - תגובה
בלידה ראשונה ההתבססות מתחילה בשבוע 37 . בלידה חוזרת עם תחילת הלידה. אין זו הסיבה שאת לא מרגישה את הצירים. מעבר לשבוע 41 הנטיה היא לזרז לידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בהריוןחסויה15/02/2012
שלום, אני בשבוע 16. בזמן האחרון כאשר אני מתקלחת במים חמים אני מרגישה גירוד בידיים וברגליים, וכשאני מגרדת נשאר סימן אדום . בנוסף לכך מופיעות מעין שלפוחיות קטנות ברגליים. האם זה קשור להריון?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד בהריון - תגובה
לא נראה כי הסיבה היא ההריון. רצוי שתבדקי על ידי רופא עור
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ארוך מהרגיל לאחר לידהיעל15/02/2012
שלום,
הנני כשלושה חודשים לאחר לידה ראשונה (נרתיקית+אפידורל).
בשבוע שעבר קיבלתי מחזור בפעם הראשונה מאז הלידה. באותו יום אף התחלתי ליטול גלולות מליאן. העניין הוא שהמחזור כבר נמשך שמונה ימים וכלל לא נראה שהוא לקראת סיום. לעומת זאת, לפני הלידה תמיד המחזור היה נמשך כ-6 ימים (המחזור עכשיו מלווה בכאבי מחזור מזערייים וכמעט בלתי מורגשים ובתחושת אי נוחות קלה. לעומת זאת, לפני הלידה המחזור תמיד היה מלווה בכאבים קשים). האם מדובר בתופעה נורמלית ותקינה לאחר לידה? האם יש קשר לגלולות שהתחלתי לקחת? יש לציין שזו פעם ראשונה בחיים שאני לוקחת גלולות כלשהם למניעת הריון.
תודה רבה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ארוך מהרגיל לאחר לידה - תגובה
2 פקטורים יכולים להיות אחראיים. הראשון הוא וסת ראשון שלאחר לידה בד"כ משובש ושונה מהרגיל. השני עצם לקיחת הגלולות. המשיכי בשלב זה בגלולות כסדרן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות בזמן המתנה לבטארווית15/02/2012
עשיתי הזרעה לפני 6 ימים ואינני חשה בסימנים כלשהם השונים מבחודש רגיל בו אין הריון בוודאות.
האם לא אמורות להיות תחושות מסויימות השונות אם יש הריון, כגון כאבי מחזור ואחרים המעידים על השתרשות???? (פשוט לא מרגישה כלום!!!!, ריקנות)
אודה לתשובה כנה ולא מנחמת
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חייבת להיות תחושה כלשהי
אני15/02/2012ממש לא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושות בזמן המתנה לבטא - תגובה
קיומם או העדרם של סימנים אינם מעידים על הקלטותך או אי הקלטותך. המתיני בסבלנות ובצעי בדיקת ביטא בעוד כ 10 ימים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןיעל15/02/2012
שלום,
אני בשבוע 26+3, הייתי היום במעקב מוניטור במכון של מכבי,
כאשר חזרתי הביתה ראיתי שבבדיקת שתן (סטיק) שהאחות נתנה לי היא כתבה תחת חלבון- "עקבות". הרופאה שבדקה אותי אח"כ בכלל לא התייחסה לזה, יכול להיות שגם היא לא שמה לב כמוני...
מה זה אומר? כי תמיד כתוב לי שם "תקין"
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן - תגובה
עקבות חלבון בשתן זהו ממצא תקין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות בדיקות דםאילי15/02/2012
שלום אני בתחילת הריון שבוע 10+, גיל ההריון נקבע לפי אולטראסאונד שנעשה לפני שבוע וחצי (לא היה וסת נכנסתי להריון תוך כדי הנקה).
לפני שבוע עשיתי בדיקות וחלק מהתוצאות נראות לי לא בסדר,
Cmv ag igg 137.2
Cmv ag igm 0.93 Equivocal index
Cmv igg avidity בעבודה
Cmv igg (vidas) בעבודה
Cmv igm (vidas) בעבודה
Rubella ad igg. 7.47
Ebv ebna ad igg 6.2 (Equiv: 5-20)
Ebv vca ad igg 291.0 (pos:>20)
Ebv vca ad igm 21.9 (Equiv:20-40)
האם שוב הסתבכתי עם הcmv כמו בהריון הקודם?
לפני שבועיים לא הרגשתי טוב והשתעלתי המון נתנו לי סירופ לשיעול שלא עזר ואחרי עשרה ימים קבלתי אזניל האם זה היה הדבקה של cmv ?
אנא ענו לי מהר, אני מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות בדיקות דם - תגובה
ד``ר אריה לידור15/02/2012שדלום לך
יש לחזור על בדיקת נוגדני ה IGG וכן על AVIDITY שלו . על פי זה ניתן יהיה ניתן
לקבוע האם חשיפה חדשה לCMV
בהצלחה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
אילי15/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פיענוח בדיקות דם
אילי22/02/2012יש לי את התוצאות הסופיות של cmv
cmv igg avidity 62.15%
cmv igg (vidas) 30
cmv igm (vidas) 0.15 negative
לפי הבנתי לא נדבקתי לאחרונה האם אני צודקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פיענוח בדיקות דם - תגובה
ד``ר אריה לידור22/02/2012שלום לך
צודקת בהחלט . תוצאות אלו מלמדות על חשיפה בעבר
בהצלחה
ד"ר לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצבי רוחליאת15/02/2012
שלום,אני בשליש השלישי ומתחילת ההריון אני סובלת ממצבי רוח קשים,מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצבי רוח - תגובה
מצב רוחך התקין חיוני להמשך הריון תקין. פני ליעוץ וטיפול פסיכיאטרי לשיפור המצב
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןליאת15/02/2012
שלום,
אני בשבוע 29 ויש לי כאבי בטן קלים,ממה זה נובע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
פני לבדיקת רופא. בין היתר יש לשלול גם פעילות רחמית באמצעות מוניטור
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןעדי15/02/2012
שלום ותודה על האפשרות לשאול!
אני בתחילת הריון (שבוע 14-15 משוער) ומאחר ואני כרגע בחול ועדיין אין לי ביטוח בריאות ממשלתי (אמור להיות בקרוב וכל הזמן ניסים וזה נדחה) לא בקרתי אצל גניקולוג ומעבר לרופא משפחה שנתן לי הפניה לבדיקת דם ואולטרסאונד. אז סה"כ עד עכשיו עשיתי פעם אחת בדיקות בסיסיות של ספירת דם וכאלה. בדיקת דם לאישור הריון. (בטא או איך שקוראים לזה. יצא 142000 בשבוע כנראה 10) וזהו. קניתי גם ויטמינים להריון עם חומצה פולית.
חשבתי שכבר מזמן יהיה לי ביטוח ואוכל ללכת לרופא וזה נסחב. שאלתי היא האם יש דברים דחופים שצריך כבר עכשיו ללכת לרופא / אולטרסאונד או שאפשר לחכות שבועיים שלוש או יותר?
אם צריך, אז אלך פרטי כמובן. רק שזה הון כסף ואין לי שום מושג. כי זה הריון ראשון ואין לי כרגע ממש עם מי להתייעץ.
תודה רבה מאד
אשמח אם תוכלו לענות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת הריון - תגובה
יש לבצע בשלב זה שקיפות עורפית ( עד שבוע 14 ) ובדיקות המעבדה הנלוות וכן אולטרהסאונד לסקירת מערכות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיסרי ומתיחת בטןtuly8214/02/2012
שלום,
יש לי הרבה עודפי עור בבטן ואני מעוניינת לבצע מתיחת בטן בעתיד (בהריון כרגע..).
הריון ראשון הסתיים בלידה רגילה, ההריון הזה ככל הנראה יהיה קיסרי...
כמה זמן צריך להמתין מהניתוח הקיסרי עד שניתן לבצע מתיחת בטן? והאם כניסה להריון לאחר מתיחת בטן יכולה להוות בעיה כלשהי בהריון/לידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיסרי ומתיחת בטן - תגובה
לא ברורה כונתך למתיחת בטן. האם ניתוח? האם הסרת שומן ? האם שאיבת שומן ? מכל מקום יש לבצע פעולות אלו רק לאחקר הבקורת ראשונה שלאחר הלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית וברזלמיכל14/02/2012
שלום לרופאים,
אני בשבוע 38 וצריכה לקנות אריזה נוספת של ברזל עם חומצה פולית, שאלתי האם ממשיכים ליטול אחרי הלידה / בהנקה ברזל וחומצה פולית או שמפסיקים מיד עם הלידה?
תודה רבה על תשובה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית וברזל - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור15/02/2012ערב טוב
רוב הנשים צריכות לקחת ברזל ןחומצה פולית אחרי הלידה לתקופה ארוכה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי לידהאיריס14/02/2012
אני חודש אחרי לידה ובעקבות דימום טרי הרופאה הפנתה לאולטרסאונד. התוצאה היתה שרירית הרחם מעובה -היא 10.5 מ"מ.
בעקבות זה הפנתה אותי לבדיקת בטא על מנת לבדוק אם יש שאריות שליה.
תוצאות הבטא 1.20.
אשמח לדעת מה המשמעות של רירית הרחם המעובה? והאם הבטא תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי לידה - תגובה
הביטא שלילי כלומר שולל הריון או שארית שליה פעילה. מציע שתחזרי על אולטרהסאונד זה בסיום הדימום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכיתמורן14/02/2012
שלום שבוע 12 ברונכית קלה קיבלתי רוקסו 150 האם מותר לבלוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברונכית - תגובה
ד''ר גדעון נגר14/02/2012כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)