מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אפשר להניק לאחר הגדלהקרן13/02/2012
שלום רב
אני מעוניינת לדעת איך אפשר לפני הלידה לדעת אם בכלל אפשר להניק לאחר ניתוח הגדלה שנעשה לפני שנתיים וחצי מעל השריר ומתוך העטרה ( מסביב לפטמה) ?
הניתוח נעשה הצרפת וכיום אני מתגוררת בארץ ומאחר והניתוח הוא מתוך הפטמה א"א לדעת לפני כן אם הרופא נגע או לא בצינוריות וזו השאלה ,האם יש סימנים לפני או כשאני ארצה להניק ואראה שלא יוצא חלב אז אני יבין שאני לא יכולה?
תודה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר להניק לאחר הגדלה - תגובה
ד``ר אריה לידור13/02/2012שלום לך
אין מניעה וגם אפשר להניק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול שנגרם מצרבת??תמר13/02/2012
שלום,
אני בתחילת שבוע 12.
סבלתי לאורך כל התקופה מבחילות קשות ביותר ללא הקאות.
מזה כשבוע כשאני נשכבת לישון מתחיל שיעול וצריבה בגרון.
אני מניחה שזה נגרם כתוצאה מצרבת שגורמת לשיעול.
השיעול מפריע לישון ואף מעיר בלילה מהשינה.
זה שיעול חמור יחסית.
ניסיתי לקחת טאמס וגביסקון אך ההקלה היא לשעות בודדות ואני מתעוררת שוב באמצע הלילה. לוקח לי כחצי שעה לחזור לישון.
מספר שאלות:
1. האם זו תופעה מוכרת?
2. האם השיעול מסכן את ההריון?
3. האם כדאי לעבור ללוסק?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול שנגרם מצרבת?? - תגובה
השיעול לא מסכן את ההריון או את העובר. םני לבדיקת רופא גסטרואנטרולוג לשם יעוץ אבחנה וטיפול בהתאם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות פרוגסטרון- האם הכרחי להמשך ??דניאלה12/02/2012
שלום,
הזרעה ב20 לינואר, היום בדיקת בטא הראתה תוצאה של בטא 468 (שבוע 5+2 לפי חישוב שעשיתי) וערכי פרוגסטרון 88.8 (זהו הריון ראשון ) זאת תוך כדי תמיכה בשבועיים האחרונים של נרות אנדומטרין פעמיים ביום 100 מ"ג.
מאחר ורופא אראה רק עוד 10 ימים, רציתי לקבל ייעוץ האם יש צורך להמשיך בנרות אלו?
האם הערכי פרוגסטרון תקינים או שאמורים להיות גבוהים יותר?
אני מרגישה שאני מכוח ההרגל של המרפאה משתמשת בנרות אלו, אך האם אינם מיותרים או שעלולים להזיק?
לא היה אפילו צאנס לבדוק אולי יש לי פרוגסטרון תקין ללא הנרות הללו?
אשמח לתשובה לגבי נחיצות וההשלכות של האנדומטרין שקבלתי,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרות פרוגסטרון- האם הכרחי להמשך ?? - תגובה
מקובל להמשיך עד שבוע 9 ויש האומרים עד שבוע 12. המשיכי במעקב ביטא כדי לראות את צמיחתו. מעבר לערך של 1500 אפשר כבר לבצע אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותיעל12/02/2012
אני בהריון, שבוע 26
סובלת העצירות קשה מספר ימים,
האם מותר להשתמש בחוקן בזמן הריון? כזה שקונים בבית מרקחת בלי מרשם (מקרולקס)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור12/02/2012ערב טוב
מותר אבל פחות מומלץ
יש חומרים כמו אוילק שזה נוזל או אגיולקס שזה גרגירריים אשר מפעיליים מעיים באופן טבעי.
אפשר גם מיץ שזיפיים או שזיפיים מיובשים במים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל בהריוןשירי12/02/2012
שלום אני בשבוע 11 והרופא נתן לי מרשם לברזל למשך כל ההריון (יש לציין לפני שראה בכלל תוצאות בדיקת דם ). אני לוקחת אותו שבועיים והוא עושה לי הרגשה נוראית בבטן. מנגד שמעתי שלחברתי נתנו תוסף זה רק מחודש שביעי. מתי באמת צריך לקחת להתחיל ברזל אם הבדיקות דם שלי תקינות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל בהריון - ד"ר תדמור
תא דם אדום כדורית אדומה נוצר במשך 60 יום
לכן כדאי להתחיל טיפול ברזל מוקדם.
נפח הדם עולה פי 2 משבוע 10 לשבוע 28 לכן מומלץ בכל הריון על טיפול ברזל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררות והשפעתה על העובראני12/02/2012
שבוע 10, ומקוררת מאוד ללא חום..
לא לוקחת כלום..
אבל חלשה, ולא מתאוששת כה מהר.
האם התעטשויות גורמות לו משהו..עד כמה שזה נשמע מגוחך..קצת מלחיץ כל הקטע הזה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקררות ו העובר - ד"ר תדמור
קודם כל צריך לדאוג לאם
שפעת יכולה להסתבך בהריון
שנית יש לשלול CMV
אם אילו בסדר אין סכנה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כאבי בטן בהריון.ללין12/02/2012
היי,
אני בשבוע 13 להריון.
מתחילת ההריון (שבוע 4) הופיעו לי כאבי מחזור לא מחזור הזויים כאלה כמו דקירות למטה ממש קרוב לשלפוחית השתן.(אין לי דלקת בשלפוחית) כמו לחצים לא מוגדרים.
לא חשתי כאבים כאלה בהריון הראשון שלי ולכן עשיתי בירורים כדי לדעת מה זה יכול להיות כמובן שכמה רופאים טענו (בפורמים, אתרי אנטנט וכדו') שזה התרחבות הרחם, הרחם גדל ולכן יש את הכאבים האלה.שמעתי את זה גם ממס' בנות סביבי.
לפני כשבוע הלכתי לבדיקה שגרתית אצל הרופא שלי שעל אף שהכל תקין בבדיקת אולטרה סאונד ובשקיפות עורפית הוא נלחץ וטען שאלו הן התכוצויות רחם מסוכנות ובעקבות כך הוא נתן לי אוטרוגיססטן שלוש פעמים ביום 200 מ"ג. אני לא חובבת כל כך תרופות וזה מאוד מלחיץ אותי שהוא נתן לי את הכדורים האלה.
אני חסרת אונים כיוון שבהריון הראשון כאבים אלה לא הופיעו אז בשבילי זו פעם ראשונה ואני מפחדת פחד מוות לקחת את הכדורים( גם בגלל כל השמועות על עובר ממין נקבה).
הכאבים מופעים עד שלוש פעמים ביום אבל זה מאוד משתנה.
תודה רבה על ההתחייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן בהריון. - ד"ר תדמור
3 פעמיים ביום כאבים זה בתחום הסביר
ציריים מסוכנים זה 2-3 בעשר דקות
כאב פעם ב 8 שעות לא מסוכן
נרות אוטרוגסן לנרתיק לא מסוכנים לעובר
אם הרופא המליץ כדאי לקחת
כדאי למדוד אורך צוואר רחם וגינאלי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בהריוןנ.12/02/2012
שלום רב,
אני בת 32, בהריון יקר מאוד עם תאומים, שבוע 30.
לפני כיומיים החלו לי נגעים אדומים באיזור המותניים+ ירכיים בשילוב עם פריחה באזור הזרועות (הכל מגרד מאוד אך נראה שונה בשני המקומות).
הלכתי הבוקר לרופאת המשפחה אשר שיערה שמדובר ב-2 תופעות שונות שהגיעו במקביל. פריחה/ אלרגייה בידיים, אך במקביל היא חוששת שמא הנגעים במותניים הם הרפס ושלחה אותי לבדיקה מקיפה אצל רופא עור וכמובן להתייעצות אצל רופאת מעקב ההריון שלי.
מכיוון שהצלחתי לקבוע תור לרופא העור רק ליום שלישי- המתח והחרדות מציפים אותי. מקריאה מהירה באינטרנט הבנתי שלהרפס עלולה להיות השפעה על העוברים - כולל השפעות נוירולוגיות ארוכות טווח. לא ברור לי האם מדובר אך ורק על מצבים של הרפס גניטאלי או על כל סוגי ההרפס.
ברצוני לברר- האם במצבים של התפשטות הרפס באיזור המותניים והירכיים גם קיים סיכון להשפעות על העובר? או שמדובר רק בהרפס גניטאלי?
כיצד ניתן לאבחן הרפס? האם הרפס בגוף יכול לעבור לאיברי המין?
האם לידה בניתוח קיסרי מונעת לגמרי את הדבקת העוברים (שלמיטב הבנתי זהו החשש המרכזי- שיעבור הוירוס לעוברים בזמן הלידה) או שמא קיים סיכון למעבר הנגיפים גם דרך השילייה עוד לפני הלידה?
האם ניתן לערוך אבחנות לעוברים באמצעות מי שפיר (בדומה לאבחנות המבוצעות כיום עם נשאיות CMV?)
בתודה מראש,
נ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס בהריון - ד"ר תדמור
פשוט מאוד
הרפס מזיק רק אם העובר נדבק ממנו בלידה
כלומר הרפס בוגינה מדביק עובר בלידה יכול להיות מסוכן
ניתוח קיסרי מונע לחלוטין
הרפס לא בוגינה לא מסוכן להריון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה-שבוע 13אבי11/02/2012
שלום רב אני בשבוע ה 13 להריון
עקב מדף של סולם שנישבר
נפלתי מגובה שחצי מטר כשאני שומרת על מצב עמידה( ניתן להשוות לקפיצה במקום של חצי מטר והרגשה "טובה מאוד" של המכה מהקרקע כשנוחתים )
הרגשתי מאין חבטה שמזכירה כמו רקיעה בעקב של הרגל ומאין רקיעה חזקה שנעה בכל הגוף
ברצוני שלשאול האם יש סיכוי כי עקב הרקיעה הזאת עשיתי נזק לתינוק??
הרגשתי מאין כאב מקומי אבל כרגע הכל רגיל
ואין דימום כרגע או הפרשות
בבקשה אני לחוצה מאוד
תודה מראש חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה-שבוע 13 - תגובה
ד''ר גדעון נגר11/02/2012אין כל סיבה לדאגה הסבירות לפגיעה אפסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות בהריוןש11/02/2012
שלום,
אתמול נכנסתי לשבוע 7. כרגע אין לי כמעט תחושות של הריון, לא בחילות, גדילת החזה, עייפות קשה וכו.
יש לציין שבהריון שעבר (שהסתיים בשבוע 13), התחילו הבחילות
כבר בתחילת שבוע 7, כמו כן היתה לי עייפות בלתי נסבלת וסחרחורות מדי פעם עד שבוע 12+ וכמובן החזה גדל עוד לפני שבוע 7.
כרגע, כמו שאמרתי, אין לי כמעט תחושות, לאורך השבוע האחרון הייתי קצת עייפה, אך לא ידעתי להבדיל האם זה קשור למחלה שתקפה אותי בשבוע שעבר או להריון. אתמול יש לציין שהייתי מאוד עייפה וכבר חשבתי שהכל מתחיל והיום שוב אני עירנית.
האם זה בסדר? או שיש מקום לבדוק.
עשיתי בדיקה בסוף שבוע 5 (5+6) ונצפה שק הריון + התחלה של דופק וכרגע הבדיקה הבאה היא רק בסוף השבוע הקרוב, ביום חמישי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות בהריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר11/02/2012לא תמיד תופעות שמופיעות בהריון אחד מופיעןת בהריון האחר
להמתין בסבלנות לבדיקה הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת שתן ותרביתגלית10/02/2012
הריון שבוע 13 יש לי הפרשות צהובות, ועשיתי בדיקת תרבית ושתן, אשמח לקבל הסבר , תודה,
בקטריולוגיה
Urine Culture | | תרבית שלילית
Vaginal Yeast Culture | | אין צמיחת שמרים
Vaginal Microscopy | | .משטח גרם מתאים לפלורה נורמלית
Trichomonas Microscopy | | לחץ לתוצאות (רשום, לא נמצאו,יש לשלוח דגימה ביום לקיחתה)
|* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת שתן ותרבית - תגובה
ד''ר גדעון נגר11/02/2012הבדיקה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק ולידהעדי10/02/2012
שלום ושבת שלום,
יש לי פריצת דיסק בגב התחתון, רציתי לדעת מסםר דברים:
האם יש מניעה לקבל זריקת אפידורל בלידה עקב פריצת דיסק בגב תחתון?
האם אני צריכה להביא איזה שהוא אישור מאורטופד?
במידה ואי אפשר להזריק אפידורל, האם עושים הרדמה מלאה?
האם יש תנוחות מסויימות שבנות עם פריצת דיסק?
תודה מראש, עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק ולידה - תגובה
ד''ר גדעון נגר11/02/2012ניתן לבצע אפידורל גם בפריצת דיסק
רצוי כמובן אשור מאורטופד המעיד על מקום הפריצה
ישנם חומרי הרגעה כשלא ניתן לבצע אפידורל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר שקיפות עורפיתגלית09/02/2012
ערב טוב,
עשיתי שקיפות עורפית ונרשם:.
1. דרגת בשלות השליה 1
2. מיקום השליה: שליה מגיעה לצוואר לא מכסה.
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר שקיפות עורפית - תגובה
ד``ר איילון לחמן10/02/2012שלום.
תשובה טובה.דרוש המשך מעקב בנושא מיקום השיליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת אולטראלאן בהריוןלילך09/02/2012
שלום, מזה כחודש יש לי גרד באזור הברכיים מלווה בתפרחת של פצעונים אדמדמים. אני בשבוע תשיעי להריון,טרימסטר ראשון. הייתי אצל רופא עור היום שנתן לי משחת אולטראלאן ואמר שאערבב את זה עם אקווה קרם ואמרח מספר פעמים ביום. בעלון רשום שאסור לנשים בהריון בטרימסטר ראשון. איך עלי להתייחס לזה? הרופא יודע שאני בהריון ובכל זאת נתן לי את המשחה הזו האם זה לא מסוכן? הרוקח בבית המרקחת אמר שלא כדאי לקחת,בכל זאת קניתי אותה אבל לא מרגישה בטחון עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דימום טרי חודש אחרי לידהאיריס09/02/2012
אני חודש אחרי לידה ומאתמול בערב יש לי דימום טרי המלווה במעט כאבי מחזור.
האם זה נורמאלי? יכול להיות שזה המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום טרי חודש אחרי לידה - תגובה
ד``ר איילון לחמן10/02/2012שלום.
לא צינת באם את מניקה או לא.בכל מקרה אם דמם חריג לגשת להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)