מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקה לעזרה בדחיפותלילי29/07/2011
שלום רב !!!
אני בת 39 ושמונה חודשים, בשבוע ה-12 להריון עשיתי שקיפות עורפית ובדיקות סקר שליש ראשון.
שקיפות עורפית :
CRL 52.9
שקיפות עורפית 1.1 מ"מ
סיכון לפי שקיפות עורפית + גיל האישה ביום הלידה : 1:713
ובתוצאות סקר שליש ראשון :
PAPP-A : ריכוז- 2706.6 MU\L
1.11-MOM
FREE BHCG : ריכוז 144.1 NG\ML
MOM : 3.54
NT : ריכוז 1.1 MM
MOM :0.94
הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית (nt) והבדיקות הכימיות הוא : 1:290
סיכום : סיכון מוגבר ללידת תינוק עם תסמונת דאון (סיכון משולב חריג), עלייך לפנות למרפאה לייעוץ גנטי בתיאום עם הרופא המטפל.
רציתי בבקשה לשאול האם תוצאות ה-PAPP-A , FREE BHCG תקינות ?, האם הן בגבול הנורמה ?
איני מבינה בדיוק מדוע קבעו שאני בסיכון מוגבר ללידת תינוק עם תסמונת דאון ?, האם זה בגלל הגיל ?, או שתוצאות הבדיקות לא בסדר ?
מודה לכם מקרב לב על תשובתכם
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה בדחיפות - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ29/07/2011התשובה הלקונית
" סיכון מוגבר ללידת תינוק עם תסמונת דאון (סיכון משולב חריג), עלייך לפנות למרפאה לייעוץ גנטי בתיאום עם הרופא המטפל."
נגזרת בעיקר מגילך 39 שנים.
שקיפות זהה 1.1 מ"מ תתן סיכוי שונה לגמרי לאישה בת 20.
משרד הבריאות ממליץ בגילך לבצע דיקור מי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיפת עשןמיכל29/07/2011
האם סיר שנשרף בבית וכל הבית היה חנוק מריח השריפה שלו.שגרם לכאב ראש גם.האם זה יכול להוות סכנה לעובר בהתחלת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיפת עשן - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ29/07/2011קרוב לודאי לא נגרם כל נזק.
תפני לרופא נשים שלך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בזידובל בהריוןיעל29/07/2011
שלום,
אני בשבוע 16 להריוני (הריון בסיכון עם סוכרת טרום הריונית). נאמר לי לקחת
ZIDOVAL 7.5MG VAGINAL GEL למשך 5 ימים (להכניס לתוך הנרתיק) עקב ריבוי הפרשות. קראתי בעלון שלא מומלץ בזמן הריון. האם התרופה בטוחה לשימוש? האם יש סכנה למומים?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בזידובל בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ29/07/2011שלום.
הכתובת הרשמית לתשובות בנושא בטיחות תרופות בהריון היא במשרד הבריאות בטל- 02-6243669.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הדרך כמה שאלות...עדי28/07/2011
בתחילת הריון , כשמתגלה שבהריון,האם אפשר לעשות ספורט?
לא ריצה אבל שחיה חזה וחתירה,הליכה על הליכון?
שאלה 2 ממה להימנע ומה כן להוסיף לתזונה היומית?
שאלה 3 מי שולח לכל הבדיקות שנדרש לעשות וכ"ו - הגיניקולוג?
האם לקבוע כבר תור מיד כשמתגלה ההריון לגניקולוג?
וכן בחירת ביה"ח ללידה ...
תודה.
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
לילך ל.29/07/2011האם מותר לשתות משקאות דיאט?
האם מותר לצבוע שיער?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחילת הדרך כמה שאלות... - תגובה
ד``ר איילון לחמן31/07/2011שלום.
אכן הרופא הגינקולוג שלך יפנה וידריך אותך לאורך ההריון.שחיה והליכה בקצב מתון,במידה ואין גורמי סיכון להריון,אפשריים,אבל רק לאחר הבדיקה אצל רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבלוםענבל28/07/2011
שלום
אני נמצאת בשבוע 23 , עשיתי סקירת מערכות מאוחרת והצרבלום נמצא קטן ב- 10-12 יום בהשוואה לגיל ההריון עפ"י ווסת אחרונה. גודלו 23 מ"מ מתאים לשבוע: 21w3d.( כך הרופא כתב)
אני צריכה בדיקה חוזרת בעוד כחודש.
1. במידה והצרבלום ישאר קטן ביחס לגיל ההריון, אילו פתרונות יש?
האם ניתן לבצע הפלה בשבוע מתקדם?
2. מה ההשלכות של צרבלום קטן?
3. האם בדר"כ הפער מצטמצם? למה צריך לחכות חודש?
תודה מראש
כמובן שאני אלך לשמוע חוות דעת נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אציין ששאר הבדיקות תקינות
ענבל28/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרבלום - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור28/07/2011ערב טוב
לא לדאוג כנראה מדובר בהפרש במדידה.
פשוט מדידה קצת יותר קטנה.
עוד חודש ההפרש יקטן או יתבטל.
מחלות צרבלום לרוב לא צרבלום קטן אלא מימצאים אחרים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך, נחזיק אצבעות
ענבל28/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון.?סימה28/07/2011
שלום
בת 29 . וסת אחרונה 9.6.11 בדיקת הריון ביתית שלילית ב13.7.11 למרות שמחזור לא הגיע. ב25.7.11 בדיקת הריון ביתית חיובית. 27.7.11 בדיקת הורמון 1545.
בדיקת רופא מעלה חשד של הריון לא תקין.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון.? - תגובה
ד``ר איילון לחמן28/07/2011שלום.
בהתיעצות עם רופאך,ממשיכים מעקב עם בדיקות דם ובדיקות על קול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוחת עוברלילך28/07/2011
שלום, אני בשבוע 35+1. בבדיקת אולטרסאונד שהתקיימה נאמר לי כי העובר במצג ראש, אך אי אפשר לראות את פניו מפני שהוא שוכב עם הפנים כלפי תוך הגוף. כלומר, הגב / עורף שלו מופנים כלפי חוץ (אני מקווה שהסברתי את עצמי).
רציתי לדעת האם יש לתנוחה זו משמעות? האם היא יוצרת לחץ רב יותר על הפנים של העובר, וכך עלולים להיווצר כתמים שונים על העור. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנוחת עובר - ד"ר תדמור
לתנוחת העובר אין כל משמעות.
אין משמעות לתנוחה לגבי לחץ על פני העובר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B12 שבוע 36מיטל28/07/2011
שלום
אני בשבוע 36 להריון.
B12 שלי עומד על 199.
האם אפשרי בשלב זה של ההריון להתחיל לקחת B12 ?
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה, תודה
מיטל29/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהB12 שבוע 36 - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ29/07/2011אפשר,
ממלץ להתייעץ ברופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית משקל בהריוןמיכל28/07/2011
ד"ר שלום
אני בשבוע 36 ומבצעת מעקבי הריון אצל האחות אחת לחודש.
בביקור האחרון אצל האחות, בשבוע 32, נשקלתי ונמצא כי עליתי 9 קילו מאז תחילת ההריון, ואילו בבדיקת המעקב מהיום נמצא שעליתי 14 קילו- כלומר עליתי 5 קילו במהלך החודש האחרון.
אני חייבת לציין שחיצונית, פרט לבטן הגדולה מאוד, לא ניכר עלי כי עליתי במשקל, וגם אין לי בצקות ברגליים. בהערכת המשקל צפוי להוולד תינוק במשקל 3.2 קילו.
האחות הרימה גבה אחת או שתיים כשראתה שעליתי 5 קילו בחודש, וגם אני חייבת לציין שזה נשמע לי ממש מוזר. האם יש צורך בבירור כלשהו, משהו שאפשר לעשות (חוץ מלאכול בריא ובמידה כמובן)? האם יתכן שהערכת המשקל איננה נכונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית משקל בהריון - תגובה
העליה בהחלט מוגזמת.מה לגבי בדיקות הסוכר אצלך?.התיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לבדיקות הסוכר
מיכל29/07/2011בהעמסה של 50 יצאתי גבולית. עשיתי העמסה של 100 ויצא תקין.
האם זה יכול להשתנות במהלך ההריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וקרינה מפלאפוןגלית28/07/2011
בנסיעות אני שמה את התיק על הבטן והרגליים והפלאפון נמצא בתא חיצוני כזה על הבטן,האם יש סיכון לקרינה? אני בשבוע 15 להריוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וקרינה מפלאפון - תגובה
התקשורת לא מפסיקה לצטט מחקרים רפואים על נזקי הטלפונים הצלולריים.אז למה לקחת סיכונים מיותרים???.הרחיקי הצלולרי מגופך במידת האפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןגלית28/07/2011
מה אומרת התוצאה BETA-HCG <10 IU/L, הדיקה נעשתה כתשעה ימים לאחר האיחור במחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - ד"ר תדמור
בטה קטן מ 10 זה שלילי
שימי לב שלא הפכת את הסימן גדול קטן ???
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןע28/07/2011
האם יכול להיות שבדיקת הריון לא תזהה הריון בשבוע 13???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן28/07/2011שלום
על איזה סוג בדיקה מדובר?מדוע לא בדיקת אולטרה סאונד בשבוע 13?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצדמור28/07/2011
יש לי כאבים ממש מתחת לחזה בצד ימין.
אני בשבוע 6 + ארבעה ימים.
אתמול בבוקר הייתי באולטרסאונד והכל היה תקין. התחילו לי הכאבים מאתמול בצהריים,
האם אני צריכה להיבדק או שזה שריר שנתפס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד - תגובה
ללא בדיקה לא ניתן לדעת מקור הכאבים. רוב הסיכויים שזה לא קשור להריון הצעיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון!!!!!!מינה28/07/2011
שלום אני בהריון שני ומתחילת ההריון היו לי בעיות שונות באולטרסאונד ראשון התגלה ציסטה
בשחלה שב"ה נהיה קטן לאחר מכן בשבוע 12 גילו שיש לי היפרדות קרומים עקב דימומים שהיו לי ועכשין בשבוע 17 זה עדיין לא התאחה ובאולטרסאונד האחרון גילו שיש לעובר הרחבה של הכליה ועכשיו התחילו לי כאבים עזים בבטן התחתונה!!!
השאלות שלי:
1) האם יאפשרות שהקרומים יתאחו?
2) שכחתי לציין שהשיליה שלי היא קידמית נמוכה מה ההגבלות שלי ועד מתי?
3)מה זה אומר שיש הרחבה של הכליה 6 מ"מ?
4)והכי דחוף מה אני יכולה לעשות בקשר לכאבים העזים בבטן התחתונה או יותר נכון מה אני צריכה לעשות!
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון!!!!!! - תגובה
ד``ר איילון לחמן28/07/2011שלום..
נתחיל מהסוף-כאבים עזים בבטן,יש לגשת להיבדק בדחיפות.שאר הדברים לא דחופים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתמיכל28/07/2011
רופאת הנשים שלי הנחתה אותי לקחת חומצה פולית בתקופת הניסיון להרות.מה קורה אח"כ האם גם בתקופת ההריון יש לקחת חומצה פולית בטבליות?
מאחר ואילו כדורים שנוטלים.
ובהריון רצוי לא לקחת כדורים.אני מעונינת לקבל הסבר לכך.
תודה
אני קוראת שבשלושת החודשים ראשונים להריון גם יש ליטול חומצה פולית בטבליות.
ולמיטב זכרוני כך גם רופאת הנשים שלי אמרה.
אשמח לקבל כאן תשובה לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
ד``ר אריה לידור28/07/2011שלום לך
רצוי להתחיל בחומצה פולית 400 מק"ג ליום לפחות ב 3 החודשים שלפני ההריון. את החומצה הפולית יש להמשיך גם במהלך ההריון ולפחות עד לשבוע ה 12
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)