מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אולטרה סאונדים בשליש שלישימישהי25/07/2011
כל כמה זמן הגיוני לעשות (או בעצם לא לעשות...) אולטרה סאונד אחרי שבוע 32-33, במקרה שבו ההיריון תקין לגמרי עד כה?
האם הגיוני שיעברו עכשיו שלושה-ארבעה שבועות בלי עוד בדיקה ורק להקפיד על מעקב תנועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרה סאונדים בשליש שלישי - תגובה
ד``ר אריה לידור26/07/2011שלום לך
אם מעקב ההריון עד כה תקין מומלצת עוד בדיקת אולטרהסאונד בסביבות שבוע 37 עד אז כמובן להקפיד על תנועות ובכל מקרה חריג לפנות לרופא/בית חולים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן צהוב זוהר-שבוע 14ליאת25/07/2011
ד"ר שלום,
היום לראשונה שמתי לב שיש לי שתן בצבע מאוד מוזר- צהוב זוהר.
אני שותה מספיק מים ובכל מקרה זה לא צבע של שתן כאשר לא שותים מספיק.
אני בהריון שבוע 14, היום בבוקר הייתי אצל הרופא למעקב והכל היה תקין (התבצע US בטני בלבד).
אני יודעת שזה לפעמים בגלל עודף ויטמנים- אבל אני לקחתי רק חומצה פולית עד היום בבוקר.
החל מהיום התחלתי לקחת מולטי ויטמין והחל מאתמול הגדלתי את כמות החומצה פולית מ- 400 ל- 800- זה מוקדם מדי בשביל שתהיה לזה כבר השפעה על צבע השתן-לא?
מה זה יכול להיות?
מה עלי לעשות?
האם עלי ללכת לרופא שוב למרות שהייתי היום בבוקר והכל היה תקין?
זה צבע ממש זוהר ומוזר- מעולם לא היה לי כזה צבע בשתן.
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן צהוב זוהר-שבוע 14 - תגובה
לצבע השתן אין משמעות. רצוי לבדוק בדיקת שתן כללית במעבדה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותמישהי25/07/2011
1. הבנתי שיש ערך כלשהו בספירת דם שמתחת אליו אי אפשר לקבל אפידורל. אשמח לדעת מה הערך הזה, ובאיזו בדיקה.
2. אני כבר בשבוע 32, והרופאה שלי טוענת שלפי תוצאות בדיקות ההמוגלובין שלי (סביב 11.3-11.6 בכל הבדיקות עד כה) אין לי צורך לקחת תוספת ברזל מעבר למה שיש בכדורי הפרנטאל הכלליים. את ספירת הדם הבאה שלי היא ביקשה לעשות רק בשבוע 36.
האם זה הגיוני? חשבתי שכולן צריכות תוספת ברזל נוספת בשלב כלשהו בהיריון, בשליש השלישי לפחות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות - תגובה
מתן תכשירי ברזל הוא בהתאם לרמת ההמוגלובין כך שאינו ניתן באופן גורף. יש לבצע ספירת דם הכוללת טרומבוציטים סמוך ללידה . מתחת לערך של 100000 לא ניתן יהיה לקבל זריקה אפידורלית בלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קטן
מישהי26/07/2011איך מוגדרת בדיקת טרמבוציטים בדו"חות המעבדה (של מכבי)? אני לא מזהה כאן משהו שנקרא כך, וגם לא תשובות בערכים של מאות אלפים....
תודה על כל עבודתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין אחרי לידה בניתוח קיסרימיכל25/07/2011
לרופאים שלום
אני כמעט ארבעה שבועות אחרי ניתוח קיסרי, מניקה הנקה מלאה.
אני שומרת נידה לכן רק בשבוע הקרוב אני מתכננת לחזור לקיים יחסים עם בעלי.
האם זה בסדר בהתחשב בניתוח?
כמו כן, האם עליי כבר להתחיל לקחת גלולות מניעה? כמה זמן אחרי הלידה כבר יש סיכוי להכנס להיריון (בהתחשב בהנקה)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין אחרי לידה בניתוח קיסרי - תגובה
הנקה אינה אמצעי מניעה יעיל . לכן רצוי כבר להתחיל בגלולות למניעת הריון . פני לרופא שלך ולאחר אישורו כי בדיקתך תקינה ומתן מרשם לגלולות המותרות בהנקה יכולה להתחיל לקיים יחסי מין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים מתחת לחזה בצד שמאל- חיצקרי25/07/2011
שלום
אני בת 34, הריון שלישי, תקין, שבוע 32
יש לי כאבים חזקים מתחת לחזה, בצד שמאל, הרגשה כאלו זה עור
אין שום סימנים בעור, קרמים לא עוזרים, הכאב עובר רק בשכיבה לאחר זמן מה
הדבר נמשך כבר שבועיים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים מתחת לחזה בצד שמאל- חיצ - תגובה
ד``ר אריה לידור25/07/2011שלום לך
חייבת להבדק על ידי רופא משפחה ובמידת הצורך גם לבצע צילום חזה שאינו מסוכן בהריון כמו כן רצוי שתבדקי גם על ידי רו-פא אורטופד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכנה של רופא משפחה
קרי25/07/2011נבדקתי ע"י רופא משפחה: נאמר לי שזה עובר שלוחץ על עצב וזה מה שגורם לכאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון דחוףשולי25/07/2011
ווסת אחרונה ב-21/6/11
אתמול ערכתי בדיקת דם להיריון ויצא לי בטא 172.39 האם זה תקין?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון דחוף - תגובה
התוצאה חיובית. יש להמשיך ולעקוב אחר צמיחת ערכים אלו
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףדורה25/07/2011
קיימתי יחסי מין לפני מועד הווסת בעשרה ימים , אני אמורה לקבל מחזור אך נראה לי שהוא מתעכב ואני נורא עצבנית ...יש לי כאבי גב תחתון וראש אך אין סימנים אחרים
מה הסיכוי להריון?
יש לציין כי חברי לא הוריד את מכנסיו וכאשר הוא גמר לא היו כתמים על מכנסו ...מה שהדאיג אותי שהוא לפני הגמירה דחף את ידו לתוך מכנסו ואז בנרתיק , הוא טוען כי לא היה נוזל על ידו .
נא תשובה מהר אני מתמוטתת
האם באפשרותי לבצע בדיקה ביתית אחרי שבוע וחצי מקיום יחסי המין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףףף - תגובה
לא נראה לי שאת בהריון אך ליתר בטחון יכולה לבצע בדיקת הריון כ 12 יום לאחר החשיפה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףףףףף - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור25/07/2011בוקר טוב
אפשר לבצע בדיקת דם אחרי 12 ימים או בתאריך בו צריך להופיע הוסת
אפשר לקחת פרוסטינור
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינוריפית25/07/2011
לקחתי פוסטינור אחרי קיום יחסים לא מוגנים ובאותו יום בלילה קיימתי יחסים מלאים וזה גם יום הביוץ האם זה בסדר?? או לקחת שוב פוסטינור??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור - תגובה
אין צורך בנוסף לזה שנטלת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףחגית24/07/2011
עשיתי בדיקת דם וברוך ה' אני בהריון ראשון.
קבעתי תור לרופאת נשים בשבוע 8. האם זה בסדר? או שאני חייבת לראות רופאת נשים לפני.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור24/07/2011ערב טוב
תור בשבוע 8 זה בסדר בתנאי שלוקחים כבר / קודם חומצה פולית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסמאי24/07/2011
אני בהריון בשבוע ה 12, לאחר בדיקות דם נראה שרמת tsh 4.54 ו- T4 free 13.90 הרופא אמר שאני אזכיר לו בבדיקת העמסת סוכר. אני אשמח לדעת מה זה אומר ואם עלי לעשות משהו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
TSH מעט גבוה ומרמז על תת פעילות בלוטת המגן. בצעי בדיקה חוזרת ובמידה ועדיין גבוה יש להתחיל בטיפול מתאים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ?שלי24/07/2011
שלום רב,
קיבלתי מחזור או שלא ב 4.7.11 דימום מועט ליום וחצי.
וביצעתי בדיקת הריון ביתית ביום חמישי האחרון , אך לא הנחתי את הסטיק והזזתי אותו.
האם יש סבירות שאני בהריון . והדימום זה דימום השרשה?
האם כשלא מניחים את הסטיק יש שיבוש בתוצאות?
תודה שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ? - ד"ר תדמור
הזזת סטיק לא פוגעת בבדיקה
מתי היה המחזור הקודם ???
כדאי לחכות ל 05/08 ואז לעשות שוב בדיקת דם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שלי24/07/2011שלום
מחזור 6.6 ואח"כ 4.7
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שלישי לאחר בדיקה- בירור דחוףאנני 324/07/2011
אני בהריון 3 , היום הייתי אצל בדיקת רופא: ראינו שק, יש דופק .לפי המחזור האחרון אני בשבוע 6.6 לפי הגודל שבוע 5.6.
מה זה אומר שיש פער כזה בגודל העובר ?
הרופא אמר שיחסי מין ( כאשר השפיכה בפנים) מסוכנת....
אני חייבת לדעת למה . אשמח לתשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שלישי לאחר בדיקה- בירור דחוף - תגובה
אם וסתותייך סדירים קביעת הגיל תהיה על פי הוסת . אם לא אז לפי האולטרהסאונד
. יכולה לקיים יחסי מין חופשיים ללא חשש כל עוד ההריון תקין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות ונטילת פולקס3124/07/2011
אהלן,
אני בהריון ראשון בשבוע 6 וחצי. בשבוע האחרון אני סובלת מבחילות קשות והקאות. בארבעת הימים האחרונים, כל פעם שנטלתי פולקס, רצתי להקיא אחרי מס' דקות בודדות. כאילו הכדור עצמו (אותו אני נוטלת כבר כמה חודשים) מעורר ביתר שאת את הדחף להקיא, וזאת למרות שאני נוטלת אותו בדיוק כפי שכתוב. מה עליי לעשות? אני יודעת שנטילת הכדור חשובה מאוד בשלבים מוקדמים אלה של ההריון ואני בספק אם הוא מצליח בכלל להספג...
תודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות ונטילת פולקס - תגובה
הפסיקי נטילת פולקס לשבוע . במידה וההקאות תעלמנה הוא הסיבה.. במידה ולא המשיכי בפולקס וטפלי בהקאות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןענת24/07/2011
עשיתי בדיקת דם לגילוי הריון ביום שבו הייתי אמורה לקבל מחזור
התוצאה HCG-B Quantitative (B)=48
מה המשמעות? מדוע זה כל כך נמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע דילגו עלי???
ענת24/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון - תגובה
כל התחלה היא עם ערכים נמוכים האמורים לעלות ולצמוח בהמשך. בצעי בדיקה חוזרת בעוד מספר ימים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות לאחר שקיפות עורפיתרועי24/07/2011
אישתי עברה את הבדיקה היום ואני די חושש בעקבות התוצאות
NT-2.5
סיכון לפי גיל בלבד 1:336
סיכון לפי גיל ובדיקה 1:482
CRL 78
שבוע הריון 12+4
שבוע לפי בדיקה היום 13+6
אשמח לדעת האם זה תקין אישתי בת 34 מחר הולכים לבדיקת דם
זה הריון שני שלנו , תודה לעונים
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות לאחר שקיפות עורפית - תדמור
הסכנה שלכם לאחר הבדיקה 1:482 שזה כמו 1:500 שזה 2 ל 1000
כלומר 99.8% עובר תקין כלומר יופי
אבל ברפואה אנחנו לוקחים מקדם ביטחון רחב ולכן ניתן לשקול בדיקת מי השפיר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)