מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק בהריוןרינת25/07/2011
שלום
אני בתחילת שבוע 8 ומרגישה תחושות של דפיקות לב וקשיי נשימה.
זה קורה במיוחד כשאני אוכלת ושותה ומתבטא בסחרחורות ותחושות עילפון. זה עובר אחרי כמה דקות.
האם התופעה נורמלית? והאם מתאימה לתחילת הריון בלבד או לכל תקופת ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור26/07/2011שלום לך
התופעות אופיניות לההריון ובדרך כלל לשבוע 20 והילך.
ליתר בטחון מציע שתפני גם לבדיקת רופא משפחה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאמרים25/07/2011
ביום שני שעבר הבטא היתה 195 ויום חמישי 816 זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
הצמיחה בערכי הביטא תקינה. המשיכי במעקב זה. מעבר לערך 1500 אפשר כבר לבצע אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סקירה שניהדנה25/07/2011
שלום,
בסקירה שערכתי התגלו הממצאים הבאים:
תינגודת גבולית בעורק שמאלית - ממולץ מעקב גדילה ולחץ דם
אורך צוואר 45 מ"מ
מומלצת הערכת התפתחות בשבוע 32
אודה להסבר הממצאים.
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות סקירה שניה - תגובה
תנגודת לזרימת הדם יכולה להצביע על הצרות כלי הדם המשקפת מצב של יתר לחץ דם אמהי והאטה בצמיחת העובר.. לכן יש צורך הן להמשיך ןלעקוב אחר הזרימות וכן אחר מצב לחץ הדם שלך וצמיחת העובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביומטריה עובריתדנה25/07/2011
שלום,
הנני בשבוע 21 + 6 ימים בסקירה השניה שעשיתי נאמר לי שהכל תקין מלבד החשד ל- arsa ולשם כך הופנתי לייעוץ גנטי ואקו לב.האם מומלץ במקרה זה לעשות מי שפיר? למרות שכל הבדיקות שנעשו לפני כן (שקיפות, חלבון..) יצאו תקינות?
דבר נוסף, כאשר הגעתי הביתה גיליתי למרות שלא נאמר לי על כך דבר. שהתוצאות בביומטריה העוברית יצאו גבוהות מן השבוע שבו אני נמצאת. לדוגמה: BPD: 59 מתאים ל 24.1 שבועות, צרבלום TCD: 27 מתאים ל24.3 שבועות ,אולנה: 35 מתאים ל- 23.4 שבועות. גיל ההריון הממוצע עפ"י כל המדידות - 23.38 ומשקלו 605 גרם.
האם התפתחות המתקדמת של העובר תקינה? האם יש צורך במעקב גדילה? ואם כן מה זה אומר, כל כמן זמן בודקים את הגדילה?
המון תודה, תבורכו על עבודתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביומטריה עוברית - תגובה
הומלץ לך נכון. יש לפנות ליעוץ גנטי שישקלל את סיכונייך וכן לאקו . רק לאחר מכן ניתן לדון בצורך בבצוע דיקור מי השפיר. הביומטריה העוברית גדולה בשבועיים ולכן יש לבצע את בדיקת הסקר לסכרת וכן מעקב צמיחה אחת לשבועיים
בהצלחה,
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בי 12מישהי25/07/2011
שמתי לב הרגע שעל ההפניה לבדיקת דם שלי (ספירת דם שגרתית + בי 12) כתוב שצריך צום של 8 שעות. האמנם? אני יודעת שלפני ספירת דם לא צריך לצום. למה צריך לצום לפני בדיקת בי 12? האם הוא מושפע מתזונה כל כך מהר?
פשוט מאוד קשה לי לצום כרגע בבוקר, וגם כך קשה לי עם הוצאת דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בי 12 - תגובה
אין צורך בצום לשם בדיקה זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ARSA וממצא אקוגני בלברינת25/07/2011
בסקירה מורחבת שביצעתי אתמול (היריון תאומים, שבוע 22 + 5) התגלה ARSA וממצא אקוגני בלב אחד העוברים. הופניתי לייעוץ גנטי עם המלצה לדיקור מי שפיר כולל CGH ואקו לב עובר. שאלתי היא מה ההסתברות לתסמונת דאון לאור ממצאים אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ARSA וממצא אקוגני בלב - תגובה
במחקרים אחרוניים הוכח קשר אפשרי ביןARSA לסיכון לתסמונת דאון. אולם מומלץ יעוץ גנטי שיכלול את מירב הנתונים לסיכון ועל פי כך יוחלט בצורך אם בכלל לבצע דיקור. כמובן שיש צורך באקו לב העובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 5.0 לאחר לידהאתי25/07/2011
אני כחודשיים לאחר לידה, בבדיקה שנשלחתי ע"י הרופאה התוצאה היתה
5.0 Beta Subunit, hCG , אציין שנשלחתי לבדיקה עקב דימום שלא פסק עדיין.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא 5.0 לאחר לידה - תגובה
התוצאה שלילית ושוללת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית חלב סויה בהריון, אפשרי?ענת25/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שתיית חלב סויה בהריון, אפשרי? - תגובה
אין בכך כל סיכון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ענת26/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר בדיקה וגינלית-מתי לא תקישרון25/07/2011
שלום,
שבוע 38, הריון 1.
נכון לשעות הבוקר: מחיקה 80%, צוואר סגור, צירים לא סדירים.
מאז הבדיקה הוגינלית של הבוקר אני מדממת לסירוגין.
הבנתי שזה נורמלי, אך כמה זמן אמור להימשך הדימום? מה נחשב לכמות נורמלית? האם אמור להיות אדום טרי/ צבע אמור להשתנות? כיצד בעצם לזהות דימום שכבר מצריך פנייה למיון? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר בדיקה וגינלית-מתי לא תקי - תגובה
הדמום האופיני לאחר בדיקה הוא כתמים או טפטוף למשך כמה ימים. כל דימום מעבר לכך מחייב פניה דחופה לבית חולים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיעת חוות דעת של רופא....ורד25/07/2011
אני רוצה להתייעץ בנוגע לנושא שאני מתלבטת לגביו.....
יש הופעה בקיסריה שאני רוצה מאוד לראות אך בתאריך ההופעה אני אהיה בשבוע ה-34 להריון... האם לא כדאי או מסוכן ועדיף להימנע מללכת?
אשמח לתשובתכם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעת חוות דעת ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור25/07/2011ערב טוב
אין כל בעייה
בתנאי שלא תהיה מהומה ותקבל דחיפות בבטן
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההופעה בקיסריה!!!
אני25/07/2011אני לא מבינה מדוע אשה בהריון בשבוע מתקדם חייבת ללכת להופעה בקיסריה,
האם ההופעה הזאת "זה חיים או מוות" ?????? חמודה כיצד שיקול דעת
הריון זה לא צחוק אפשר בהחלט לדלג על הופעה זו , כל החיים לפנייך!!!!!!!
אין צורך לקחת סיכונים מיותרים - מאחלת לך כול טוב!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסואנד ראשון ובריכהאנה25/07/2011
אחר צהריים טובים,
בשעה טובה אני בתחילתו של הריון שלישי. אנו אמורים להיות בחופשה כשאהייה בשבועות שבע ושמונה:
1. האם בסדר לבצע בדיקת אולטראסאונד ראשונה בשבוע התשיעי..?
2. האם יש מניעה להכנס לבריכה..?,
בברכה,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסואנד ראשון ובריכה - תגובה
אפשר לבצע אולורהסאונד ראשוני כבר משבוע 5-6
אין כל מניעה מבריכה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות HCG-Bלי25/07/2011
עשיתי היום בדיקת דם והתוצאה היתה 263 האם זה אומר הריון והאם זה נורמלי שהתוצאה תהיה נמוכה .
ב-7/7 עברתי צילום רחם ואחת החצוצרות שלי היתה חסומה
אני קצת בלחץ כי לקח לי יותר משנה להיכנס להריון הזה.
בהריון עם הבן שלי בבדיקת דם הראשונה יצאה לי תוצאה יותר גבוהה אז רציתי לדעת שהתוצאה תקינה
אשמח לתשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות HCG-B - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור25/07/2011ערב טוב
תוצאה 263 תוצאה של הריון חיובי
תקין או לא תקין לפי שבוע ההריון
אם את באיחור של שבוע זה תקין
על מנת לדעת מה המצב לעשות עוד 3 ימים בדיקה בדם אם הערך מעל 500 זה תקין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לי26/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהמוריה25/07/2011
עברתי ב 26/5 החזרת עובר טרי ברוך השם הכול בסדר יש דופק ובתאריך 31/7 יש לי שקיפות עורפית הבעיה היא שאין לי מושג הזה שבוע אני לא הבנתי איך עושים את החישוב ב 4/7 בבדיקת דופק הייתי שבוע 3+7 אז הזה שבוע אני בבקשה עזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי
מוריה26/07/2011בבקשה עזרה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?
מוריה27/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבועות הריון
תמר27/07/2011מתחילים לספור את השבועות מהיום הראשון של המחזור,
כמו כן את יכולה להיכנס לאתר "יולדת" למשל ושם יש מחשבון הריון שיראה לך באיזה שבוע את בדיוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למוריה
תמר27/07/2011אני לא רופאה
אבל יודעת שמתחילים לספור את השבועות מהיום הראשון של המחזור,
כמו כן את יכולה להיכנס לאתר "יולדת" למשל ושם יש מחשבון הריון שיראה לך באיזה שבוע את בדיוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה... אבל
מוריה27/07/2011אבל ההריון הינו מטיפולים ivf אז אני יודעת שהספירה שונהתודה לך בכול אופן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשה - תדמור
ד''ר עפר תדמור27/07/2011בוקר טוב
לפי החישוב וסת אחרון מחושב 10/5
והיום את 10+3
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל....
מוריה27/07/2011הוסת האחרונה הייתה ב4/5 והשאיבה הייתה ב 24/5 וההחזרה ב 26/5 האם זה משנה את השבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל.... - תדמור
ד''ר עפר תדמור27/07/2011ערב טוב
מחשבים לפי בדיקת העל קול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל עובר שבוע 7עינת25/07/2011
שלום רב,
אני בשבוע 7 +3 ימים לאחר טיפול IUI בשל רזרבה שחלתית נמוכה.
ערך הבטא בתחילת ההריון הוכפל בהתאם אבל בשבוע 6 וחצי הרופא התקשה לזהות דופק. בשבוע 7+1 הרופא בקושי רב זהה דופק, אמר שכפי הנראה קיים משהו קטנטן שריצד על המסך.
היום בשבוע 7+3 ימים הרופא ראה את אותם ממצאים של הדופק וגודל העובר עדיין 3 מ"מ. (ערך הבטא 5600).
האם ישנו סיכוי לכך שההריון יתפתח באופן תקין או שסיכויו לשרוד הינם נמוכים?
האם יש קשר בין חוסר בשלות של ביציות למצב זה?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל עובר שבוע 7 - תגובה
אין קשר לטיפולים או למצב השחלתי שלך לתקינותו של העובר. מכיוון שגיל ההריון שלך ודאי (הזרעה) אי ראיית דופק עוברי סדיר ותקין וברור וערכי ביטא יחסית נמוכים בשבוע 7 אינם מנבא טובות לצערי. המשיכי במעקב גם ביטא וגם טולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון פרימולוט נור עם הנקה חלקיתדניאלה 3225/07/2011
שלום,
ילדתי בת לפני כחודשיים ואני מניקה אותה הנקה חלקית.
קיבלתי מחזור עם דימום דיי חלש .
בחודש בא אקבל ככל הנראה את המחזור בעת שהותי בנופש.
אני רוצה לדחות את המחזור בכמה ימים.
1. האם אפשר לקחת פרימולוט נור למרות שאני מניקה הנקה חלקית ? והאם פוגע באיכות החלב ?
2. מהם תופעות הלוואי של הכדור ?
3. מה המינון המומלץ ?
4. האם זה כדור שדוחה מחזור (ככה נאמר לי ואני רוצה להיות בטוחה).
5. כמה ימים אני אמורה לקחת את הכדור הזה ?
6. האם ניתן לקבל מרשם לכדור זה דרך רופא משפחה ?
תודה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון פרימולוט נור עם הנקה חלקית - תגובה
אין כל חשש בנטילת פרימולוט. עלייך לפנות לרופא הנשים שלך על מנת לקבל מרשם . המינון הוא 2 כדורים ליום החל מהיום ה10-12 לוסת שלך למשך כל התקופה בה אינך מעונינת בדמום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)