מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה!!!לול28/07/2011
שלום לכם
אתמול הייתי בבדיקה גניקולוגית אצל רופאת הנשים שלי לאחר שעשיתי בדיקת היריון בייתית שהראתה תשובה חיובית.
בבדיקה הרופאה ראתה שק היריון אבל היא ראתה גם "נוזל" בחלל הרחם. היא אמרה שעדיין לא התרחשה ההשרשה ושהסיכויים הם 50-50.
היא אמרה שהיא מקווה שהנוזל שהיא רואה הוא ריר ולא דימום.
יש לציין שאין לי כלל וכלל סימני דימום ו/או התחלה של מחזור.
היא אמרה שבשלב הזה שק ההיריון כבר היא צריך להשתרש ו"לשקוע" בתחתית, או משהו כזה....
מה זה אומר? הדיאגנוזה שלה נכונה?
(יש לי העתק של האולטראסאונד, אם יש צורך אסרוק אותו).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה!!! - תגובה
ד``ר אריה לידור28/07/2011שלום לך
לא ברור מהו הנוזל שניצפה. מכל מקום רצוי לחזור על בדיקה זו להוכחת דופק עוברי שבאם יימצא אין כל חשיבות לממצאים שתוארו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללול! בנוגע לנוזל ברחם
לילי31/07/2011הי לך,
קראתי שאלתך לרופא. אני חייבת לכתוב לך שקרה לי אותו דבר. הייתי בשבוע 5+3 ונצפה משהו שמתאים לשק היריון קטן והיה נוזל ברחם.. ואמרו לי אותו דבר בדיוק.
אני חושבת שתינו הגענו לUS מוקדם בהרבה ממה שצריך. צריך לחכות עד שבוע 7-8 כדי לא להילחץ.
בסופו של דבר הכל היה בסדר וכבר אחרי פחות משבוע הנוזל כבר לא נראה ונראה שק ברור ברחם.
אגב נוזל- הבנתי מהרופאה שלפעמים זאת תגובה של הגוף לטיפולי פוריות, אם לקחת איקקלומין למשל, זה קורה לפעמים. מקוה שקראת את זה וזה הרגיע אותך. בדיקה מוקדמת לפעמים מלחיצה מאוד, חכי בסבלנות עוד קצת והכל יסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףף !! בטאנועה28/07/2011
לאחר הפלה טבעית לפני שלוש חודשים היום ביצעתי בדיקת בטא שבוע רביעי + 2 ימים
תוצאה 115 האם תקין קבלתי מחזור פעם אחרונה 27.6.10 .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףף !! בטא - תגובה
התוצאה חיובית. יש צורך בהמשך מעקב צמיחה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בנטילת חומצה פוליתנעמה28/07/2011
שלום ברצוני לברר אני בשבוע ה21 להריוני, כמובן שעברתי את רב הבדיקות הנדרשות (מלבד חלבון עוברי ובדיקת בעיולת גנטיות) כל הבדיקות הראות על תקינות מלאה של העובר במסגרת מה שהן בודקות.
מה שמדאיג אותי הוא שלא נטלתי את החומצה הפולית וכדורי הברזל מאז תחילת ההריון- כיצד זה יכול לפגוע בעובר? האם שווה לבדוק זאת בדרך כלשהי?
אם אתחיל לקחת מעכשיו זה יועיל במשהו?
אשמח לקבל מידע מפורט בנושא משום שאני מודאגת מאוד
תודה
יום נפלא
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בנטילת חומצה פולית - תגובה
חומצה פולית משמשת למניעת מומים במערכת העצבים המרכזית שמן הסתם נבדקה עד כה ב סקירות ובבדיקות.
אין צורך כרגע להתחיל בחומצה פולית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפיר + חלבון בשתןענת27/07/2011
שלום,
אני בשבוע 31 , בת 35 .
בבדיקות שביצעתי השבוע התברר:
1) ריבוי מי שפיר 25 AFI
2) עובר באחוזון 85%
3) חלבון בשתן: PROTEIN- U STRIP 70
מיהרתי לעשות העמסת סוכר 100 גר ויצא תקין.
כמו כן לחץ הדם שנמדד גם הוא היה תקין.
לאחרונה אני מרגישה דפיקות לב מוגברות - גם בזמן מנוחה, ובמשך חלק גדול מהיום.
האם יש חשש לרעלת הריון ?
האם יש חשש ללידה מוקדמת ? יש לי ניתוח מתוכנן (עקב ניתוחים קודמים) , האם כדאי לבצעו בשבוע מוקדם יותר ?
בתודה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפיר + חלבון בשתן - תגובה
ד``ר אריה לידור28/07/2011שלום רב
צריך לבדק בדיקת שתן לחלבון כמותי או איסוף שתן לחלבון במידה ואכן קיים ריבוי חלבון בשתן
רעלת מחייבת עליית ערכי לחץ דם שאין לך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןהדר27/07/2011
אני לא זוכרת מתי הייתה הפעם האחרונה שקיבלתי מחזור..
אבל לפני שבוע עברתי גרידה ב18/7.
הייתי בסביבות שבוע 9
תוכל לעזור לי לחשב מתי נכנסתי להריון???
אני מנסה להבין את זה
כי הפעם האחרונה שנדמה לי שקבלתי הייתה ב 18/5 ושכבתי איתו ב26/5 ובמהלך אותו החודש עוד כמה פעמים וכולם בלי הגנה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אה ועוד משהו נוסף...
הדר27/07/2011הוא חושב שזה לא הגיוני להכנס להריון יום אחרי מחזור ובגלל זה הוא חושב שהייתי עם מישהו אחר.
אם נכנסתי אז זה הגיוני אבל הסתברות שזה קרה הייתה מאוד נמוכה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה להריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר27/07/2011בסביבות ה6\1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייתכן 4 ימים אחרי קיום היחסים?
הדר27/07/2011האם הזרע נשאר בגוף יותר מ 72 שעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה להריון - תגובה
באחת הפעמים במהלך חודש מאי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וממצא באולטרסאונדעמית27/07/2011
שלום רב אני בת 36 נמצאת בהריון שבוע 6+5 עשיתי בדיקת אולטרסאונד היום ובשחלה הימנית נצפה ממצא צלול עם מחיצה בקוטר של 22 מ"מ .
מה הדבר יכול להיות? הבנתי שאני צריכה להמשיך לעקוב ולעשות שוב אולטרסאונד לראות מה קורה עם זה...
האם זה יכול להיות גידול סרטני?
מודאגת מפני שעברתי כבר 3 הפלות והפעם ההריון נראה טוב...
אשמח לתשובה מה יכול להיות הממצא?
תודה מראש
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וממצא באולטרסאונד - תגובה
ד''ר גדעון נגר27/07/2011אין סיבה לדאגה
הציסטה שכיחה בהריון ובדרך כלל חולפת כעבור מספר שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית 5 מ"ג- פוליפריןרוני27/07/2011
לפני ההריון לקחתי חומצה פולית במינון 5 מ"ג.
נכנסתי להריון (שבוע 6+3) והמשכתי עד היום עם המינון הזה.
היום הייתי בבדיקה ראשונה אצל הרופאת נשים שנתנה ליFOLIFERRIN - חומצה פולית עם ברזל,
האם פשוט להפסיק את המינון שלקחתי עד עכשיו ולעבור לזה?
חשבתי שהיא רשמה לי כדורי ברזל ולכן לא ציינתי בפניה שהמינון שלקחתי עד עתה היה גבוה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית 5 מ"ג- פוליפרין - תגובה
ד''ר גדעון נגר27/07/2011נכון אפשר להפסיק את החומצה הפולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וצוםסמדר27/07/2011
שלום, האם מותר להיכנס להריון בחודש רמדאן, חודש ימים שבו צמים כל יום עד שעה 8 בערב, ללא שום אוכל או שתיה עד שעה 8 בערב? האם יכול להיגרם נזק או מום לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וצום - תגובה
ד''ר גדעון נגר27/07/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתחנה27/07/2011
שלום!
בעלי ואני ניסינו להיכנס להריון כחצי שנה. לאורך כל התקופה לקחתי חומצה פולית 800 מק"ג, והפסקתי לקחת לפני כחודשיים. השבוע התברר לנו כי אנחנו בהריון(חודש ראשון סביר להניח), וחזרתי לקחת את הכדורים. השאלה שלי היא כזאת: את הכדורים איחסנתי (שלא מתוך מחשבה) באוטו... כאשר רוב היום האוטו בשמש. האם ייתכן כי החום הרב פגע בכדורים- ועצם לקיחתם גורמת נזק ולא תועלת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
ליתר בטחון התחילי בחפיסה חדשה של חומצה פולית 400 מק"ג ליום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחסון לקוי
צוות סופהרב28/07/2011שלום רב,
אני ממליצה לא ליטול את הטבליות היות ואין לאחסן אותן בחום. אין בכך גרימת נזק אך אין בכך תועלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת שתן - האם סימן לדלקת?נילי27/07/2011
שלום רב, אני בשבוע 23 להיריון ועשיתי השבוע בדיקת שתן בעקבות תופעה מוזרה שיש לי של תחושת שתן מרובות כאשר במקרים רבים לוקח לשתן הרבה זמן לצאת אם בכלל (ולעיתים יוצא ממש מעט) על אף שלא צורב, בנוסף, יש תחושה לאחרונה של ריח חריף מהרגיל:
GLUCOSE - U STRIP NORMAL mg/dl
BILIRUBIN- U STRIP NEG mg/dl
KETONES- U STRIP NEG mg/dl
SPECIFIC GRAV-U STRI 1.018
PH- U STRIP 7.0 /µl
PROTEIN- U STRIP 20 mg/dl
UROBILINOGEN-U STRIP NORMAL mg/dl
ERYTHROCYTES-U STRIP NEG /µl
NITRITE- U STRIP NEG
LEUCOCYTES - U STRIP 500 /µl
האם ה leucocytes מעיד על משהו?
בנוסף, יצאה תרבית שתן שלילית
בברכה
נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת שתן - האם סימן לדלקת? - תגובה
תוצאת השתן תקינה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטיןאור27/07/2011
אני 5 חודשים אחרי לידה, מניקה, סובלת מפרולקטין גבוהה כמה שנים עכשיו עשיתי בדיקות ויצא שהפרולקטין שלי 3500, בגלל שאני מניקה לא נתנו לי כדורים, שאלתי האם אוכל להיכנס להריון עם פרולקטין גבוה או עליי לקחת את הכדורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין - תגובה
ערכי פרולקטין גבוהים מפריעים ללתהליך הביוץ ולכן לסיכויי להריון. לאחר שתפסיקי להניק ויופחתו ערכי הפרולקטין באם יהיו גבוהים באמצעים תרופתיים תוכלי להתחיל בנסיונותיך להרות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטה 115נועה27/07/2011
לאחר הפלה טבעית לפני שלוש חודשים היום ביצעתי בדיקת בטה שבוע רביעי + 2 ימים
תוצאה 115 האם תקין קבלתי מחזור פעם אחרונה 27.6.10 .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטה 115 - תגובה
יש צורך בהמשך מעקב ביטא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה- הזרעה ומעקב הריוןתמר27/07/2011
האם אני חייבת לציין בקופ"ח שבוצעה הזרעה? (ייתכן ונכנסנו להריון באופן טבעי)
היינו מעדיפים שהנושא לא ייכנס לתיק מעקב הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה- הזרעה ומעקב הריון
תמר27/07/2011אציין שלא עברנו טיפולי פוריות,
ניסינו פעם אחת בשילוב יחסי מין לאחר הזרקת אורביטל, ונכנסתי להריון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה- הזרעה ומעקב הריון - תגובה
אין חובה בכך. רצוי ללהתייחס ל תאירך ההזרעה כתאריך הביוץ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירך ימין חצי רדומה כבר 5 ימים!!!נליה27/07/2011
היי, שמי נליה, אני בשבוע 25 להריון השני שלי,
לפני כשבוע שוחררתי מאשפוז שני עקב כאבים חזקים בכלייה הימנית ותרבית שתן חיובית ל e.coli, טופלתי שבוע בזינצף וכרגע ממשיכה טיפול בזינט.
לפני כ 5 ימים התחלתי להרגיש בתופעה מוזרה של מאין חצי הירדמות של הירך הימנית והישבן לפעמים מלווה בכאב קל, אך יש לציין שהתחושה הינה קבועה ולא מתפוגגת בכלל. כל התרחישים והכאבים שהרגשתי הם לרוב בצד ימין !! האם מדובר בתופעה שכיחה בהריון?? האם אני צריכה להיות מוטרדת ושוב לחזור למיון? מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירך ימין חצי רדומה כבר 5 ימים!!! - תגובה
ד``ר אריה לידור28/07/2011שלום לך\
עלייך לפנות לבדיקת אורטופד ונאורולוג גם יחד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של דפיקות לב בבטןלין27/07/2011
שלום רב,
אני בהריון בשבוע 33, הריון ראשון מלא בחרדות...
בסקירה המורחבת הראשונה שעשיתי נתגלו מספר ציסטות CPC דו צדדי כממצא יחיד ולכן הופנתי לאקו-לב וסקירה מכוונת למוח
הסקירה המכוונת והאקו-לב יצאו תקינים.
הבנתי שאם הציסטות נעלמו והאקו-לב תקין אין סיבה לדאגה!
שאלתי היא כזאת: העובר זז כל הזמן בבטן, הבנתי שזה טוב... אבל הוא זז כל היום
ויש לי במהלך כל יום מספר פעמים ביום תחושה של דפיקות לב בבטן, אפשר להרגיש אותן אפילו כשנוגעים בבטן, כאילו אני מרגישה את דופק העובר מה שלא נשמע הגיוני כי הן בקצב איטי.
האם זה טבעי / נורמלי?
אני כל דבר מקשרת להיסטוריה של הציסטות וחרדה שהכול יהיה בסדר.
האם זה טבעי להרגיש כמעט כל היום את העובר ומה בעצם המשמעות של תחושת הדפיקות לב בבטן?
אשמח לקבל מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה של דפיקות לב בבטן - תגובה
ככל הנראה את חשה את הדופק של עצמך . מכל מקום במידה ואת חשה תנועות זהו מצב מעודד ומרמז עך תקינות ההריון. אין לתחושות אלו כל קשר ללממצאים העובריים המוקדמים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)