מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשיפה לצבע קיר בזמן הריוןלידר11/03/2011
שלום רב,
האם חשיפה לריח של צבע קיר בזמן הריון שבוע 13 יכולה להיות מסוכנת לעובר? אני נמצאת במקום העבודה ובמשך מס' ימים יש ריח חזק של צבע היות ובכל יום צובעים חדר אחר.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לצבע קיר בזמן הריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר11/03/2011אין סיבה לדאגה
אך רצוי להמנע משאיפת ריח צבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הריוןלפני הרין10/03/2011
שלום אנחנו מנסים להיכנס להריון, יש לי רחם אחורי, רציתי לדעת אילו תנוחות מומלצות לרחם אחורי ואחרי קיום היחסים באיזה תנוחה לשכב? על הבטן? על הצד? או שלא מחייב לשכב בכלל ואפשרי לזוז.. והאם ניתן לעשות פיפי? כיוון שתמיד יש לי פיפי ואני מפחדת לעשות כדי שהכול לא ייצא... מקווה שתעזרו לי כאן כיוון שאני ממש לא מבינה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני הריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן14/03/2011שלום.
בבקשה להירגע. אין כל הוראות מיוחדות לגבי כניסה להריון לרחם במנח אחורי.הטבע כבר חשב על כל האפשריות ומוכן לכל.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזוררעות10/03/2011
שלום ד"ר
לאחר כ- 10 שנים ברצף בהן אני לוקחת גלולות הפסקתי בחודש שעבר. כעשרה ימים לפני התאריך הקבוע של הווסת חשתי כאבי מחזור חזקים (הרבה יותר מהרגיל). היום, המחזור מאחר כבר בשמונה ימים ובדיקות הריון ביתיות יצאו שליליות (כולל בדיקה שביצעתי היום). בשבוע האחרון נעלמו הכאבים ואני מרגישה טוב כרגיל כאילו שהמחזור אפילו לא באופק. מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
רעות12/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בשפתייםאנונימית10/03/2011
שבוע 21.
היום פתאום קלטתי שמשהו לא בסדר והסתכלתי במראה וראיתי ששפתיי הפות החיצוניות נפוחות נורא. האם זה נורמלי? זה לא התחיל בשלב קצת מוקדם? האם יש דרך להקל על המצב? לאור בעיה שיש לי בניקוז של נוזל הלימפה אני בחשש שהמצב לא יחזור לקדמותו, האם ייתכן מצב כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בשפתיים - תגובה
ד``ר איילון לחמן10/03/2011שלום.
ממליץ שתגשי להיבדק אצל רופאך.אז נדע בדיוק הבעיה.אם יש בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברייויו10/03/2011
פיענוח תוצאות חלבון עוברי:
AEP 1.14
HCG 0.86
UE3 0.69
הסיכון לפי גיל בלבד: 1:1018
הסיכון המחושב לפי גיל בשילוב עם תוצאותת הבדיקה: 1:3484
מה הפירוש? האם התוצאות תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי - תגובה
מאחר והסיכון לפי הגיל והבדיקות קטן מהסיכון שלגבי הגיל בלבד,הרי התוצאה תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןרקפת10/03/2011
עם אני בלי גלולות והבחור שאני איתו בלי קונדום ,למחרת התחילו לי בחילות וסחורות ואני רעבה כל הזמן העם זה סימנים להיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן10/03/2011שלום.מוקדם שיהיו סימני הריון למחרת היחסים. שווה לגשת להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבועיים אחרי לידהמיכל10/03/2011
שלום ד"ר,
אני שבועיים אחרי לידה מס' 2 , לידה רגילה ללא מכשיר אך בוצע חתך ע"י המיילדת.
אני עדיין סובלת מדימומים, אתמול בערב אחרי יום ארוך שעבר עליי ...הדימום התחזק ונעשה אדום יותר.
האם יש סיבה לדאגה? לגשת לבדיקה?
דבר שני, אני אסמטית ומידי פעם מאז הלידה אני קצת מתקשה לנשום... האם יש סיבה לדאגה? ניתן לחטוף חס ושלום תסחיף ריאתי גם כשבועיים אחרי?
תודה רבה!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבועיים אחרי לידה - תגובה
אכן מומלץ לגשת ולהיבדק ולהיות יותר רגועים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה מוקדמת בשבוע 21אלמוג10/03/2011
בת-37, אחרי טיפולי הפריה, סוף סוף הריון ראשון.
בשבוע 18 הגעתי לארץ (אני מתגוררת בחול) לבצע בדיקת מי שפיר
(פרופ' שלמה ליפיץ), הימים שלאחר הבדיקה עברו בשלום, וכ-3 שבועות אחרי (בשבוע 21)
בדיוק ביום הטיסה שלי חזרה לאירופה החלו כאבים חזקים בגב התחתון, לצערי לא יחסתי לזה חשיבות רבה (חשבתי שלנשים בהריון כואב הגב) ועליתי בכל זאת על הטיסה שנמשכה כ-5 שעות. עם נחיתתי החל דימום אשר הסתיים לצערינו בלידה מוקדמת בשבוע 21.
כרגע לא ממש ברור מה גרם ללידה המוקדמת, הרופאה שלי טוענת
שזה קרה מזיהום שנראה בשק ההריון וסביר מאוד להניח שזה כתוצאה מבדיקת מי השפיר שביצעתי בארץ.
ברצוני לדעת:
1. האם זיהום יכול לקרות כ-3 שבועות לאחר בדיקת מי השפיר.
חשוב לציין כי הרגשתי טוב ולא היה לי חום.
2. עברתי בעבר הסטרוסקופיה (3 פעמים) על מנת לפתוח הדבקויות שהיו לי ברחם,
האם יכול להיות שהתערבויות ברחם הם אלה שגרמו ללידה מוקדמת? אם כן, איך ניתן למנוע זאת בהריון הבא.
3. האם הטיסה שלקחתי החמירה את המצב?
בתודה מראש.
ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה מוקדמת בשבוע 21
אלמוג10/03/2011שאלה נוספת,
אני מתכוונת בעוד כחודשיים לחזור לטיפולי הפריה, האם לאור המקרה המצטער שלי
(לידה מוקדמת בשבוע 21) כדאי להמנע מהחזרת 2 עוברים מחשש גבוה יותר ללידה מוקדמת ולהסתפק בהחזרה של עובר אחד בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-בצקת עורפית שבוע 9+6אושר10/03/2011
שלום רב,
מדובר בהריון עם תאומים זהים, היום בUS נצפתה בצקת עורפית של 3.5 מ"מ באחד העוברים. מה המשמעות? אנחנו בלחץ אטומי שקיפות עורפית בעוד שבועיים מהיום..
האם הבצקת יכולה להיספג עד השקיפות והל יהיה בסדר? מה זה אומר על העובר השני?
בבקשה תשובה בדחיפות
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אושר12/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצקת עורפית שבוע 9+6 - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור13/03/2011ערב טוב
בצקת עורפית של 3.5 ממ מחיבת בירור
כלומר תאלצי לעבור בדיקת מי שפיר או סיסיי שילייה
סריקה מפורטת ואקו לב עובר.
יש אבל סיכוי שהעובר יהיה תקין לחלוטין
יש סיכוי יותר גבוהה שהעובר השני יהיה תקין לחלוטין
כדי לדעת סיכוי מדוייק צריך לדעת בת כמה את, האם העוברים בשק אחד או שני שקי אמניון ???
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצקת עורפית - המשך
אושר14/03/2011שלום,
ראשית תודה על התשובה, אני בת 32 ומדובר בתאומים זהים שק הריון אחד עם 2 שקי אמניון.זה הריון שני שלי, בהריון ראשון הכל תקין.
האם יש סיכוי שהבצקת תרד עד לשקיפות עורפית בעוד כשבוע וחצי?
תודה, אושר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשורות משמחות אני מקווה
אושר15/03/2011בהמשך לממצאים של הבצקת העורפית באחד העוברים ביצעתי היום US חוזר לבדוק שהכל בסדר.
הבצקת ירדה לפחות מ 2 מ"מ.
יש דופק לשני העוברים ותנועות גוף.ֿ
אכן בשורות טובות?
ֿ
תודה, אושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות + סקר ראשוןורד10/03/2011
בדיקת שקיפות עורפית 2.2 מ"מ
הודגם עצם האף
בדיקת סקר טרימסטר ראשון 1:160 לפי הגיל
הרופא אמר שסה"כ השקיפות היתה בסדר
מה הסיכוי לעובר בריא נורא לחוצה ,
האם עדיף לחכות לחלבון עוברי וסקירה ראשונה לפני החלטה על מי שפיר ...?
אני בת 33 וחצי אחרי 3 הריונות ולידות תקינות
אודה לתשובה לחוצה מאוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם האף
ורד10/03/2011מה זה אומר שהודגם עצם האף למה מדגימים אותו בשקיפות העורפית ועד כמה זה חשוב??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה שאני הבנתי
סעידה13/03/2011מדגימים את עצם האף כי לילדי תסמונת דאון אין עצם אף או שיש להם עצם קטנה יותר.
(אם תסתכלי על ילד תסמונת דאון תראי שיש להם אף ממש קטן ולא בולט)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצם האף - ד"ר עפר תדמור
ל 73% מעוברים עם דאון אין עצם אף
לכן נוכחות עצם אף משפרת הסיכויים לעובר תקין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיפות + סקר - ד"ר תדמור
בתוצאות שנתת חסרים נתונים : מה הסיכוי לפי גיל+שקיפות ???
מה גילך ???
מה הסיכוי לפי גיל + בדיקת דם+שקיפות ????
בכל אופן ברגע שמופיע אחד ל 160 כדאי וצריך לבצע בדיקת מי השפיר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל בטן שבוע 25חסויה10/03/2011
אני בשבוע 25 .. עד כה ברוך ה' הבדיקות תקינות. אני חוששת שמא הבטן שלי קטנה ביחס לשבוע ההריון..
יש סיבה לדאגה? או שבשבועות הקרובים היא תגדל באופן משמעותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל בטן שבוע 25 - תגובה
בדיקת על קול תיתן התשובה באם גודל העובר מאים לגיל ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 25חסויה10/03/2011
אני בסוף שבוע 25 .. אני ובעלי מקיימים יחסים בתנוחה כאשר הוא נמצא עליי .. רציתי לדעת אם זה מסוכן כאשר מופעל לחץ על הבטן?? בתנוחה הזו אנחנו נמצאים רק לכמה שניות בשביל החדירה...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שבוע 25 - תגובה
אם אין דימום או כאבים מיוחדים וההריון הוא לא בכל סיכון-אין בעיה בתנוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאאיילת10/03/2011
שלום רב,
עברתי ביום 20.2 שאיבה וביום 23.2 הוחזרו 2 עוברים טריים
ביום 7.3 ביצעתי בדיקת דם אשר נתנה תוצת בטא של 400
וביום 9.3 ביצעתי בידקה נוספת אשר נתנה תוצאה של 989
רציתי לדעת האם הדבר מצביע על הריון של תאומים או שהתוצאה גבוהה כי ביצעתי את הבדיקה כ- 16 יום לאחר השאיבה?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא - תגובה
על פי תוצאות אלו לא ניתן לקבוע את מס העוברים.בצעי בדיקת על קול בעוד מספר ימים ותדעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי ניתן לבצע את הבדיקה?
איילת10/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובה
איילת11/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותאנונימי10/03/2011
אני נמצאת בהריון בשבוע 14 לאחר טיפול IVF ויש לי הפרשות לבנות וצהובות שלא מגרד לי. השתמשתי באגיסטן 3 3 ימים והפרשות לא נגמרו. עשיתי גם משטח וזה תקין.
1. האם זה בסדר שיש הפרשות ?
2. האם זה אמור להיגמר בשבועות יותר מאוחרות?
אני קצת מודאגת מה זה יכול להיות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות - תגובה
ד``ר אריה לידור10/03/2011שלום לך
הפרשות הן דבר נורמטיבי בהריון. למרות זאת פני לבדיקה לאבחון הפרשות אלו ולטיפול בהתאם לממצאים
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרגת שליהדנה10/03/2011
שלום אבי בשבוע 26 אתמול עשיתי US ואמרו לי השליה היא בדרגה 3 מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרגת שליה - תגובה
ד``ר אריה לידור10/03/2011שלום לך
המשמעות היא שזו שליה בשלה . מוקדם מדי לשבוע ההריון בו את נמצאת
מציע שתבמעי אולטרהסאונד בקורת. האם מהלך ההריון תקין?
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרגת שליה
דנה10/03/2011תודה על התיחסות,
מהלך הריון תקין, ב- TT היה הורמון שליה 3.19 זה דבר היחיד
כמו כן ביצעתי דיקור מי שפיר הכל תקין.
האם זה יכול לגרום ללידה מוקדמת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)