מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסרת שיער בהיריוןנופר09/03/2011
אני נמצאת בשבוע ה- 8 ועוד כחודשיים יש לי תור להסרת שיער
הסרת השיער היא על ידי קרן אור.
שאלתי היא האם מותר לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער בהיריון - תגובה
ד``ר אריה לידור10/03/2011שלום רב
ללא כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלעדי09/03/2011
הערכת משקל בשבוע 33- 2.055 ק"ג
מה יהיה המשקל בלידה ? (בהערכה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - תגובה
ד``ר אריה לידור10/03/2011שלום לך
אם צמיחת העובר וההריון ימשיך כתקנו הערכת המשקל המשוערת תהיה 3200-3400
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה... נא להתייחס הפעםלוסי08/03/2011
שלום רב רופאים יקרים,
אני שבוע 10 ויומיים הריון ראשון אחרי IVF. יום חמישי האחרון הייתה לי הפרשה חומה. שתי בדיקות אולטראסאונד שערכתי בהפרש של יומיים (חמישי ושבת) העידו שאין בעיה עם העובר. הרופא שלי אמר לי שבמקרה ויש עוד דימום לחזור ולהשתמש שוב באנדומטרין משום שההפרשות הופיעו 3 ימים אחרי הפסקת נטילת תמיכה זו ובשל העובדה שלפעמים דימום נוצר כתוצאה מחוסר בפרוגסטרון.
ביום ראשון בבוקר התחלתי שימוש באנדומטרין בעקבות זיהוי הפרשה חומה בהירה. מאז אין הפרשות.
שאלותיי הן:
1. עד מתי עליי להמשיך את התמיכה?
2. האם הסכנה המרחפת מעל הריוני נעלמה?
3. האם יש צורך בעוד אולטרה סאונד לוודא שההריון לא נפל??
אשמח מאוד אם תענו לשאלותיי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה... נא להתייחס הפעם - תגובה
ד``ר איילון לחמן08/03/2011שלום.
בעקרון לגבי משך התמיכה יש להתיעץ עם הרופא המטפל.
לגבי הסכנה המרחפת על ההריון,ככל שההריון מתקדם הסיכון יורד. כמובן שאין דבר כמו כתב אחריות בענין.
לגבי אולטרה סאונד חוזר,אם אין דימום ואין כאבים כדאי להמתין מספר ימים.
אנו מבינים הלחץ בו את נתונה,זה ברור ומובן,אבל אנא השתדלי קצת להירגע. שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוסמטיקה בהריוןענבל08/03/2011
שלום,
אני בתחילת הריון, וסובלת מפיגמנטציה מזה שנים ללא קשר להריון.
האם יש מניעה כלשהי מלהשתמש בתכשיר קוסמטי להבהרת כתמי פיגמנטציה במהלך ההריון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוסמטיקה בהריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן08/03/2011לשלום.
לגבי שימוש בתרופות וחומרים בהריון,יש להתיעץ עם המחלקה למניעת מומים במשרד הבריאות בטל-02-6243669.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בטבורסעידה08/03/2011
ערב טוב לכולם,
שבוע 18, הריון ראשון, יש לי כאבים עמומים בטבור וגם כמו כאבי מחזור בבטן התחתונה, כאבים בגב התחתון ולפעמים דקירות כאלה בפי הטבעת..
האם משהו מזה אמור להלחיץ אותי או שאני אמורה להניח שאלו כאבים של גדילת הרחם..? הכאבים נמשכים כל היום, הם נסבלים, אבל לא ממש נעימים..
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה..
סעידה09/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בטבור - תגובה
כמובן שתחושות אלו יכולות ללות התפתחות וצמיחת רחם והריון תקינים. אך משום ריבוי התלונות מציע כי תפני לבדקתו של רופא הנשים המטפל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא, פרוגסטרון ואסטרדיולטליה08/03/2011
שלום,
אני לאחר טיפול IVF.
ןלהלן תוצאות בדיקות הדם:
14 יום לאחר ההחזרה:
בטא-664
פרוגסטרון-105.9
אסטרדיול-1323
16 יום לאחר ההחזרה:
בטא- 1683
פרוגסטרון-128.8
אסטרדיול-1884
שאלתי היא האם העליה ברמות ההורמונים תקינה?
האם יתכן שמדובר ביותר מעובר אחד?
הסיבה שבגינה אני מוטרדת היא העובדה שלפני 3 חודשים עברתי הפלה ובבדיקות ערכי הפרוגסטרון לא עלו ( היו סביב ה-60) וכן בשל העובדה שבהריון הקודם שהסתיים בהצלחה ערכי הפרוגסטרון והאסטרדיול היו גבוהים יותר (ביום 15בטא 947 פרוגסטרון מעל 190.8 ואסטרדיול 2682)
אודה מאוד להתייחסותך,
בברכה,
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא, פרוגסטרון ואסטרדיול - תגובה
הקובע הוא מידת צמיחת הביטא. בינתיים עליית ערכו תקינה. המשיכי במעקב זה
בהצלחה
ד",ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - הריוןשאלה חשובה08/03/2011
שלום רב, המחזור האחרון שלי היה ב- 06.02.2011, אנחנו מנסים להכנס להריון (התחלנו מחודש ינואר) לפי בדיקה בתית יצא שלילי. המחזור שלי בתקופה אחרונה מאחר יום אחד מהמחזור האחרון. בגלל שחודש פברואר היה קצר ב 3 ימים מהרגיל + איחור ביום אחד, אני אמורה לקבל מחזור ב- 10.03.2011. אני הייתי כבר בהריון בעבר ונכנסתי להריון מהר מאוד. אם אני לא יקבל מחזור ב 10.03.2011, מתי אני צריכה לעשות את הבדיקה הבתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - הריון - תגובה
יכןלה לבצע בדיקה זו כבר בשבוע הבא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן להריוןשירה08/03/2011
שלום,
אני כשבוע לפני קבלת המחזור, וכבר כמה ימים חם לי מאוד ואני מזיעה למרות שקר בחוץ ובנוסף יש לי גם כאבי מחזור,לציין שאני שבוע או יותר לפני קבלת המחזור החודשי.
האם יתכן שאני בהריון. לפני כחודש וחצי היתה לי הפלה בשבוע 6??? אודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימן להריון - תגובה
אין כרגע בדיקה שתאשר או תשלול הריון.אנא המתיני בסבלנות ונקוה לטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפידורלאולגה08/03/2011
שלום רב!
אני מקבלת טבעפירין 100מג באופן קבוע. היה לי אירוע מוחי לפני 4 שנים, מאוד קטן, בלי השלחות. האם יש בעיה בנתן אפידורל? אני צריכה להפסיק לקבל אספירין לפני כמה זמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפידורל - תגובה
ממליץשתתיעצי עם מרדים במקום בו את מתכוונת ללדת.בדרך כלל מומלץ להמתין כשבוע ימים.אבל שוב נתון לשיקול דעת הרופאים המרדימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמתהילה08/03/2011
שלום רב,
אני בת 38.8 בשבוע 16.3.
הבוקר ביצעתי בדיקת סקירה מע' מוקדמת.
ממצאים: מעקב בסקירה מאוחרת אחר ציסטות דו צדדיות בכורואיד פלקסוס (CPC) עד 5 מ"מ.
שאר הבדיקה תקינה.
אני בלחץ, הרפא התעכב הרבה על המוח, קראתי באינטרנט שהן אמורות להעלם ומה אם לא.
תודה רבה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות מוקדמת - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור09/03/2011ערב טוב
ציסטות בכורואיד פלקסוס אינן מום בעובר.
הציסטות לרוב נעלמות.
הציסטות רק מעלות קצת הסיכוי לטריסומייה 18 וטריסומייה 21.
הכוונה מעלות הסיכון מעט.
לפי גילך את צריכה לעשות בדיקת מי השפיר.
אם עושה הבדיקה לציסטות אין משמעות.
אם מתלבטת ביחס לבדיקה המימצא אמור לגרום לך לעשות את בדיקת מי השפיר.
אם עושים מי שפיר אין מה לדאוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן ביוץ ודימום לא ברורמישהי08/03/2011
המחזור האחרון שלי היה ב 20.2. המחזור שלפניו ב 18.1
לפי החישוב הביוץ שלי צריך להיות בערך ב 11.3
העניין הוא שרק לאחרונה התחלתי לחשב ימי מחזור (התחלנו לנסות להיכנס להריון לפני שבועיים ופשוט הפסקנו עם הקונדומים. לא היו אמצעי מניעה אחרים...) ואני לא בטוחה אם תמיד המחזור שלי הוא כל 33 יום
ושלשום היה לי דימום קל ולא ברור. הרי גם אם המחזור שלי קצר מ 33 יום זה עדיין מוקדם אז למה דימום? האם זה איך שהוא קשור לביוץ? האם יש לו קשר למשהו אחר?
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה,בבקשה תענו
מישהי08/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן ביוץ ודימום לא ברור - תגובה
קרוב לודאי שזהו דמום המרמז על ביוץ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכראמא08/03/2011
אני בשבוע ה- 26 וביצעתי בדיקת סוכר הערך יצא glucose 50 g 171 mg/dl
HEMOLYTIC 8 mg/dl
icteric 8 mg/dl
lipemic 8 mg/dl
אני מעולם לא הייתי סכרתית ואף רחוקה מזה.
מה אומרת הבדיקה והאם עלי לקבוע תור דחוף לרופא לביצוע סוכר 100 מג'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסכרת הריון אין קשר לסכרת רגילה
ריקי08/03/2011גם לא היית אף פעם ולא תהיי יותר, אין קשר.
וכן, את צריכה לעשות 100.
גשי לאחות טיפת חלב, או לאחות שעושה לך מעקב הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליות מורחבותמירי08/03/2011
שלום,
אני בשבוע 16 ובת 23, השבוע עשיתי שקיפות עורפית ובבדיקה הרופא אמר כי הכליות של העוברית קצת גדולות/גבוליות.
כליה אחת הייתה בגודל 2.9 והשניה 3.1.
הרופא אמר להמשיך לעקוב אחרי הכליות שלה ולעבור בדיקת חלבון עוברי ואינהבין ולראות מה התוצאות של זה ובמידה וצריך לעשות מיי שפיר.
מה זה אומר כליות מורחבות? איך זה משפיע עליה? ולמה זה עלול לגרום?
האם זה דבר שכיח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מירי08/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מחכה לתשובה. ושאלה נוספת.
מירי09/03/2011אתמול הייתי אצל הרופאה כדי לבקש בדיקת דם CMV חוזרת כי הייתי חולה לפני כמה שבועות. ניגשתי אליה בהמלצת האחות הריון. הרופאה התעצבנה עליי אמרה שזה לא בסל והיא לא מבינה למה האחות הריון מתערבת וכי אני צריכה להביא אישור שהייתי חולה מהרופא משפחה.
היא לא הייתה מוכנה לדבר איתי על תוצאות הסקירה הראשונה ולענות לי על שאלות אפשר להגיד שממש גירשה אותי ואמרה לי לחזור בתור הבא שנקבע לי ב*2700 שיהיה רק בעוד 3 שבועות.
יש לציין שלא הגעתי בלי תור אלא התור הזה נקבע לי ע"י המזכירה בקופת חולים בשביל בקשה חוזרת לבדיקת CMV.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכליות מורחבות - ד"ר עופר תדמור
ד''ר עפר תדמור09/03/2011ערב טוב
כליות מורחבות מעל וכולל 4 ממ בסקירה סימן סטטיסטי חלש לתסמונת דאון
אין לנו נקודת חיתוך לגודל הכליות בשקיפות.
ההמלצה לגביך לבצע סקירת מערכות מוקדמת
אם בסקירה כליות מוגדלות מעל וכולל 4 ממ ללכת ליעוץ גנטי עם תוצאות השקיפות + סקירה.
ברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות שלי
מירי10/03/2011היה מדובר בסקירה ראשונה ולא שקיפות עורפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר הרחםליטל07/03/2011
האם כל התקשות של הבטן מעידה על צירים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר הרחם - תגובה
אכן התקשות הבטן כולה להראות על צירים.אבל לא תמיד הם משמעותיים לגבי צוואר הרחם קרי תהליך הלידה.תלוי בתכיפות ובמשך.כמובן כדאי לגשת ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ויטמין D בהריוןמ07/03/2011
שלום,
מתחילת ההריון לקחתי טיפות ויטמין D (כאלף יח' ביום, בערך).
במקביל, שאלתי את רופא הנשים אם יש צורך לבצע בדיקת דם לאיתור רמות ויטמין D בדם, אך לא קיבלתי המלצה לכך.
כעת אני נמצאת בשבוע 32.
לפני כשבועיים ביצעתי בדיקת ויטמין D על דעת עצמי, והתוצאה הראתה כי אני בחוסר (54 -אני לא זוכרת מהן היח').
בעקבות זאת אני לוקחת עתה תוספת של ויטמין D 2000 יח' ביום, (של סולגאר).
שאלותי:
1. קראתי על החשיבות המירבית של ויטמין D בהריון. עדיין, להבנתי ולנסיוני, בדיקת ויטמין D אינה בדיקה סטנדרטית במהלך ההריון. מדוע זה כך?
נראה כי הרופא המטפל כלל לא מודע למאמרים האחרונים בנושא.
2. אני מצירה על כך שהתעקשתי רק כעת לעשות את הבדיקה.
(כיוון שלקחתי את הטיפות, הנחתי שאני "מכוסה" - ולא כך היה).
קראתי כי חוסר ויטמין D במהלך הטרימסטר השני קריטי עבור התפתחות הלבלב בעובר, ועל כן הסיכון לסכרת נעורים גדול יור. האם יש אפשרות לבדוק עם הלידה מה מצב הלבלב של התינוק והאם יש צורך בכך?
3. האם התוצאות שהראתה הבדיקה מעידות גם על החודשים שקדמו לה, או שיכול להיות שהחסר הוא "נקודתי"?
4. האם המינון שאני לוקחת כעת הוא מבחינת "מעט מדי מאוחר מדי" או שיש בו בכדי לתקן במשהו את החוסר , בהנחה והיה נכון לכל תקופת ההריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ויטמין D בהריון - תגובה
הייתי מציע שתתיעצי עם מי שהחל הטיפול בויטמין D.אני בטוח שיש לו כל התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
חסויה12/03/2011למיטב ידיעתי אין לקחת ויטמין די בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)