מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריבהmammy06/03/2011
שלום רב
אני בשבוע 10 להריון וביום שישי שאלתי את הרופאת נשים והיא אמרה שאין בעיה לקיים יחסי מין כי ההריון שלי תקין
אולם כשקיימתי עם בעלי יחסים בזמן החדירה ואחרי סיום היחסים הרגשתי צריבה
האם יש לחשוש מזה?או שזה בגלל שלא היינו יחד יותר מחודש וחצי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה - תגובה
ד``ר איילון לחמן06/03/2011שלום.
יתכן ומדובר בתהליךדלקתי בנרתיק.שווה לחזור ולהיבדק בלי קשר להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמתאורלי05/03/2011
שלוםם רב,
הנני בת 28 בשבוע 15.3 להריוני הראשון,
היום ביצעתי סקירת מערכות ראשונה שהכל היה תקין פרט ל שתי ממצאים הבאים:
1.ציסטות צואריות
2.הודגם מוקד אקוגני בחדר שמאל בלב
א)הרופא שלי המליץ לי לעשות בדיקת מי שפיר ברצוני לדעת מהו הסיכוי לילד בריא לאור הממצאים הנ"ל?האם רוב הילדים הנולדים עם הממצאים הנ"ל יוצאים בריאים?
ב)אחד לכמה ילדים עם הממצאים הנ"ל יוצא חולה בד"כ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מוקדמת - ד"ר עופר תדמור
ד''ר עפר תדמור06/03/2011ערב טוב
ציסטה צווארית כנראה לא מעלה הסיכון
נקודה אקוגנית מעלה הסיכון נתון בויכוח פי 2 עד 3
שילוב שני הממצאים מצריך מי שפיר.
רוב , רוב הסיכוי שהעובר בריא לחלוטין.
כדי לתת הערכה מספרית של הסיכוי שהעובר בריא צריך את תוצאת השקיפות עורפית.
אין מקום לדאגה, אבל כדאי לעשות מי שפיר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה פיענוח בטאדניאלה05/03/2011
ש
אני מאוד לחוצה כי מצבי קצת מורכב.
יש לי ילד בן 5 ואני מנסה בערך 4 שנים להיכנס להריון (עשינו את כל הבדיקות והכל תקין) .
היתי אצל אין ספור רופאים והכל תקין.
בינואר לפני שנה נכנסתי להריון טבעי ובאפריל אחריו ביצעתי גרידה עקב עובר ללא דופק.
ביום שלישי האחרון היתי בערך שבועיים אחרי הביוץ עשיתי בדיקה ביתית שיצאה חיובי.
באותו יום רצתי לעשות בדיקת בטא שיצאה 14 (המיספר נראה לי נמוך מידי), פניתי לרופא שלי והוא אמר לבצע עוד בדיקה ביום חמישי ואז יצאה 20.
אני ממש לחוצה ולא מבינה את העניין ?
האם יכול להיות שההריון תקין ? או שהמצב מורה על הריון כימי ?
אודה מאוד על תשובתכם ? כי אני מרגישה שהמצב לא טוב . האם יש תקווה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה פיענוח בטא - תגובה
ד''ר גדעון נגר05/03/2011אכן רמת הבטא נמוכה אך רק בדיקה חוזרת בעוד מספר ימים תאשר או תשלול הריון תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה שבוע אניאילנית05/03/2011
שלום.
נכנסתי להריון דרך IVF. מחזור אחרון ב- 19 לינואר. החזרת עוברים היתה ב- 6 לפברואר. באיזה שבוע אני? לפי מה מחשבים את תחילת ההריון? לפי תחילת הוסת או החזרת העוברים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה שבוע אני - תגובה
ד''ר גדעון נגר05/03/2011יש לחשב על פי תחילת הווסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או מחזור לא ברורמוטרדת05/03/2011
הייתי בטוחה שאני בהריון סחרחורות בחילות הולכות וחוזרות למשך מספר ימים..
שלושה ימים לפני קבלת המחזור עשיתי בדיקת הריון יצאה שלילית וקיבלתי מחזור בדיוק מתי שאני אמורה לקבל באותו יום בדיוק, ביום השלישי החלו לי דימומים וכאבי מחזור יחסית חזקים המלווים בגושים גדולים של קרישי דם ובמשך 3 ימים יחסית הרבה דם אבל גושי(סלליחה על התיאור הפרטני) המחזור שלי בדרך כלל פחות גושי ועם פחות דם ואין סימנים שהוא הולך להסתיים.. אני ביום ה-5 עדיין מדממם
אני מפחדת שעברתי הפלה... איך אפשר לדעת.. או שזה פשוט מחזור יחסית קשה והרחם מתנקה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון או מחזור לא ברור - תגובה
ד''ר גדעון נגר05/03/2011בדיקת דם להריון תאשר אם אכן היה הריון או פשוט מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי לידהמור05/03/2011
שלום,
בת 40, לידה 4 לפני כ-5.5 שבועות.
היה לי דימום עד בערך 4 שבועות לאחר הלידה - דימום לא חזק בצבע אדום חום.
לאחר מכן הפרשה צהובה.
עכשיו מלפני 3 ימים התחילה הפרשה כהה יותר - ורודה.
והיום דימום לא רב - (כמו בתחילת מחזור) בצבע אדום בורדו.
אני מניקה הנקה מלאה.
האם זה שחזר הדימום הוא בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי לידה - תגובה
ד''ר גדעון נגר05/03/2011בדיקת USפשוטה תאשר אם אכן מדובר בווסת או בהמצאות שארית שליה בתוך הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ללא עוברמירי05/03/2011
שלום,
בשבוע 7+יום באולטרסאונד נצפה שק הריון 25 מ"מ ללא עובר.
האם יש סיכוי להתפתחות העובר ?
מה יקרה אם לא יתפתח העובר וגם לא תבוצע שום פעולה התערבותית להפסקת ההריון, האם זה יצא לבד ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ללא עובר - תגובה
ד''ר גדעון נגר05/03/2011בסבירות גבוהה ההריון לא תקין
לעיתים קרובות מתרחשת הפלה ספונטנית ללא צורך בהתערבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההיתי שמחה להבין איך עוד הגוףhadas05/03/2011
כיצד מערכת העצבים המרכזית משפיעה על המחזור החודשי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההיתי שמחה להבין איך עוד הגוף - תגובה
ד''ר גדעון נגר05/03/2011התשובה מורכבת ולא ניתן לענות עליה במסגרת זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 40רינת05/03/2011
שלום,
אני משלשלת כבר שלושה ימים והבנתי שזה הכנה של הגוך לקראת לידה ככל הנראה השאלה כמה זמן לפני לידה זה יכול לקרות והאם זה מסוכן לעובר שלא מקבל מספיק מזון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 40 - תגובה
ד''ר גדעון נגר05/03/2011במידה ואת מקפידה לשתות אזי אין סכון לעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה וטרמדקס בהריוןאורית05/03/2011
שלום,
בשבוע 4 הייתי מאושפזת בביה"ח בשל דלקת חמורה בכליה acute pyelonepheritis.
בבדיקת שתן בחדר מיון לא גילו שאני בהריון וטיפלו בי באנטיביוטיקה חזקה וטרמדקס.
rocephin - 1 ג' פעם ביום, iv-penbrtin 2 ג' ארבע פעמים ביום.
tramadex oral - 25 מג' 3 פעמים ביום. במשך 4 ימים.
לאחר מכן נטלתי במשך שבוע ciprodex 750 מג' פעמיים ביום.
מה הסכנה לעובר מלקיחת תרופות אלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה וטרמדקס בהריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר05/03/2011איני סבור שיש סכון בלקיחת תרופות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חדשדניאלה04/03/2011
התבשרתי השבוע שאני בהריון לאחר החזרת 2 עוברים מוקפאים
החזרת עוברים 16.2
בטא מיום ראשון:253
יום שלישי: 606
יום חמישי:1663
בגלל ההסטוריה שלי(שכללה גם הפלה אחת)אני מאוד מודאגת
פניתי לרופא נשים ובקשתי לבדוק באולטרסאטונד
לא נראה עדיין שק הריון,לפי הבטא ולפי מספר העוברים שהוחזרו הרופא רמז שכנראה מדובר בתאומים,
מתי אפשר לראות שקי הריון של תאומים באולטרסאונד?
ובכלל באיזה שבוע אני?
האם זה תקין שעדיין לא רואים דבר?(בהריון הראשון שלי גם מהפריה בשבוע כזה אפילו לא הסתכלתי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון חדש - תגובה
ד''ר גדעון נגר05/03/2011את בשבוע 5 להריונך
סביר להניח שבימים הקרובים יראה שק או שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 25הריונית04/03/2011
אני בשבוע 25 .. ניקיתי כיורים עם אקונומיקה. אני משתדלת לא להשתמש באקונומיקה במהלך ההריון אלא רק פעם בהרבה זמן. האם מסוכן להריח אקונומיקה?? אני מודאגת??
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שבוע 25 - תגובה
ד''ר גדעון נגר05/03/2011לא רצוי לנשום אדי אקונומיקה
אך אל דאגה העובר לא נפגע מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון שבוע 25 - תגובה
ד''ר גדעון נגר05/03/2011לא רצוי לנשום אדי אקונומיקה
אך אל דאגה העובר לא נפגע מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב לרופאים הנכבדים..סטפני04/03/2011
שלום..
דבר ראשון רציתי להגיד לכם כל הכבוד על זה שאתם עושים ותודה רבה על תשובתכם..
לי אישית עזרתם מאוד...
והשאלה שלי היא כזאת:
איך סופרים את ימיי המחזור זאת אומרת איך אני יודעת שכל 28 ימים המחזור שלי בא..
סופרים מתחילת המחזור או אחרי המחזור אני סופרת את הימים??
ועוד שאלה עם המחזור שלי נגיד כל 30 יום או קצת יותר איך אני מחשבת ביוץ???
תודה רבה על תשובתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב לרופאים הנכבדים.. - תגובה
ד''ר גדעון נגר05/03/2011הספירה מתחילה מהיום הראשון למחזור
הביוץ חל כשבועיים לפני תאריך קבלת הוסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה בהריוןבוב04/03/2011
שלום, בבדיקת דם שעשיתי בשבוע 7 להריון יצאו הנתונים הבאים:
rbc -3.91
hct - 3.42
mch -31.1
מבדיקה שעשיתי באינטרנט הבנתי שככל הנראה יש לי אנמיה. זה נכון? מה זה אומר? האם אני צריכה ללכת לרופא שלי בדחיפות או פשוט לחכות עד לתור הבא שלי? זה מסוכן לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
בוב04/03/2011סליחה, ה-HCT הוא 34.2 ולא כפי שכתבתי
ויטמין b12 - 228
לוקחת פרנטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנמיה בהריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר05/03/2011חסר הערךHBC.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסגילי04/03/2011
שלום,
אני בשבוע 9+6.
לוקחת כבר מס' שנים אלטרוקסין. בבדיקות שערכתי נמצא רמת הTSH היא 3.1 והFT4 16.1.
קראתי שעדיף שהרמות יהיו נמוכות יותר.
האם עליי להעלות את מינון הכדורים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - ד"ר עופר תדמור
ד''ר עפר תדמור06/03/2011ערב טוב
בעת כניסה להריון יש עלייה ב TSH וירידה בכמות התירוקסין החופשי
לכן כדאי להעלות רמות התרופה
כדאי לפנות לרופא אנדוקרינולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת התריס - תגובה
ד``ר אריה לידור07/03/2011שלום לך
מאד רצוי לשמור במהלך כל ההריון על רמת TSH תקינה וצורך זה יש לבצע מעקב מדי חודש-חודשיים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)