מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הערכת משקל שבוע 31סיון02/03/2011
היי ,
אני בשבוע 31 להריון, האם הערכת משקל של 1.879 של העובר היא תקינה בשלב זה של ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
סיון04/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכת משקל שבוע 31 - תגובה
ד''ר גדעון נגר05/03/2011משקל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מלחיצהטלי02/03/2011
אני בהריון ראשון לאחר ivf הכל היה מעולה לקחתי תמיכה של נרות לא היה שום דימום הרגשתי מצויין ב"ה.
אך פתאום בלי שום כאב התחלתי לדמם דימום מאסיבי!!עם חתיכות סליחה על התאור הלכתי לבדוק ואמרו לי שהכל ב"ה תקין!באמת לאחר שעה זה התמעט לאט לאט ונהיו רק כתמים חומים עד שזה פסק לגמרי.-עניין של יום וחצי..
אני כולי מבוהלת חושבת שעוד רגע זה יוצא לי ....מב זה אומר הדימום?
יש לציין שהפסקתי יומיים לפני זה כם התמיכה זה קשור?
אני עומדת להפיל?אם אין דימום הכל אמור להיות בסדר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אפשר תשובה מהירה
טלי03/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מלחיצה - תגובה
ד``ר איילון לחמן03/03/2011שלום.
אם אין דימום והבדיקה היתה תקינה,הרי אין מה לדאוג.אגב לא ציינת באיזה שבוע את.איחולי הצלחה להמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה
טלי06/03/2011אני הייתי בשבוע 10
באיזה שבוע הסיכוי להפלה פחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה - תגובה
ד``ר איילון לחמן06/03/2011שלום.
הסיכוי להפלה פוחת עם תום השליש הראשון,כלומר בחלוף 14 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 סימנים רכים בבדיקת סקר ראשוןאורלי02/03/2011
שלוםם רב,
הנני בת 28 בשבוע 15.3 להריוני הראשון,
היום ביצעתי סקירת מערכות ראשונה שהכל היה תקין פרט ל שתי ממצאים הבאים:
1.ציסטות צואריות
2.הודגם מוקד אקוגני בחדר שמאל בלב
א)הרופא שלי המליץ לי לעשות בדיקת מי שפיר ברצוני לדעת מהו הסיכוי לילד בריא לאור הממצאים הנ"ל?האם רוב הילדים הנולדים עם הממצאים הנ"ל יוצאים בריאים?
ב)אחד לכמה ילדים עם הממצאים הנ"ל יוצא חולה בד"כ?
ג)בכמה מקינים ממצאים הללו את החישוב לתיסמונת דאון (לדוגמא אם יצא בתבחין המרובע 1:4000)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 סימנים רכים - ד"ר עופר תדמור
ד''ר עפר תדמור02/03/2011ערב טוב
מדובר על שני סימנים רכים
כל סימן לחוד בעל משמעות קטנה ביותר
נקודה לבנה מעלה הסיכון לדעת הכי מחמירים פי 2
ציסטה צווארית אולי לא משנה הסיכוי כלל
הסיכון שלך ירד מ 4000 אולי ל 2000
המצב מצויין
לא לדאוג
לעשות מי שפיר אבל הסיכוי לילד בריא מצויין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח והריוןשירי01/03/2011
רציתי לדעת מה הסיכונים- אם אני בהריון בשבועות ראשונים ואני צריכה לעבור ניתוח בברך. בתודה שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח והריון - תגובה
ד``ר אריה לידור01/03/2011שלום לך
אם הניתוח נחוץ רצוי לבצעו לאחר השבוע ה 12
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר קטן בשבוע 38שירה23401/03/2011
שלום
לפני 11 יום 36+2 בצעתי הערכת משקל
והתוצאות הן:
הריון ראשון זכר
bpd 84 34+2
hc 309 34+5
av 301 34+1
femur 65 34+0
ממוצע גיל הריון 34+3
s/d 2.2
הערכת משקל 2348
היום 37+6 בצעתי שוב הערכת משקל והפער גדל ל 3 שבועות
bpd 87 34+5
hc 313 35+2
ac 315 35+5
femur 68 35+0
ממוצע גיל הריון 35+1
s/d 2.6
הערכת משקל 2683
זרימות דם ומוניטור תקינים
תמיד העובר היה קטן בין שבוע לשבועיים
האם תקין? מה עלי לעשות?
זה מאוד מדאיג אותי כי בדרך כלל היקף הראש היה יחסית בסדר
והבטן יותר קטנה ועכשיו זה השתנה
התור לרופא בשבוע הבא
יש לציין שבשתי הסקירות הכל היה בסדר כולל דיקור מי שפיר תקין.
הבריאות שלי טובה ללא סכרת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר קטן בשבוע 38 - תגובה
אמנם העובר קטן לגילו באחוזון הנמוך אך עדיין תקין. מציע לך לפנות ליחידת ניטור טרום לידה בבית החולים בו את מתעתדת ללדת לשם מעקב מוניטור זרימות וכמות מי שפיר עד ללידה
בהצלחה
דר אריה לידור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתינה לתשובה בבקשהליטל01/03/2011
שלום רב,
היום ערכתי סקירת מערכות מאוחרת ולאחר בדיקה של צוואר הרחם שבתחילה היה 41 מ"מ (בדיקה וגינלית) הרופאה בצעה בדיקה נוספת כשתוך כדי הבדיקה חשה בציר והתקצרות של צוואר הרחם ל- 32 ס"מ במבנה משפכי. לאחר שבדקה שוב חזר שוב ל- 40 מ"מ.
הופנתי למוניטור צירים בעוד מספר ימים. האם יש משהו נוסף שעלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה בבקשה - תגובה
ממדי צוואר הרחם תקינים. מציע גם לבצע בדיקה וגינלית בנוסף למוניטור לאיתור צירים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים באזור הסרעפת והראותסיוון01/03/2011
שלום רב, האם זה תקין להרגיש לחץ כואב באזור הראות והסרעפת?
כמו כן, לאחרונה חזרתי להקיא בבקרים, למרות שהייתה לי הפוגה של כמה שבועות מההקאות, האם זה תקין?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחצים באזור הסרעפת והראות - תגובה
אינני יודע באיזה שבוע את . החל מטרימסטר שני ניתן לחוות קוצר נשימה קל . אם מדובר בכאבים רצוי להבדק . כמו כן מומלץ טיפול בהקאות לאחר ברור סיבתן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא ותקינות הריוןעינת01/03/2011
שלום,
וסת אחרונה בתאריך 22/1
יום ראשון שעבר בטא 496 ולאחר שבוע בדיוק 2160 (לא הכפלה תקינה)
אתמול ניצפה שק הריון ברחם.
האם יש סיכוי להריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא ותקינות הריון - תגובה
ד``ר אריה לידור01/03/2011שלום רב
בדיקת האולטרהסאונד מהימנה הרבה יותר מקצב התקדמות הביטא. אם ניצפה שק זהו ממצא מעודד . המשיכי במעקב אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת שקיפות עורפיתליז01/03/2011
שלום ד"ר.
שבוע 12 עם תאומים (לא זהים) לאחר IVF
הבוקר עברתי שקיפות עורפית אני בת 32 זה הריון שלישי. יש לי שני ילדים.
עובר מס' 1: הסיכון הסטטיסטי ל DS לפי גיל האישה 1:622
הסיכון הסטטיסטי לפי DS לפי גיל האישה והבדיקה 1:192
נצפה גשר אף, שיליה אחורית ,כמות מי שפיר תקין, דופק נצפה, תנועות נצפו.
NUCHAL TRANSLUCENCY 2.9 MM
CRL 67 MM= 13WOD
עובר מס' 2: הסיכון הסטטיסטי ל DS לפי גיל האישה 1:622
הסיכון בסטטחסטח ל DS לפי גיל האישה והבדיקה 1:1944
דופק תנועות נצפו כמות מי שפיר תקין שיליה קדמית CRL 60MM=12 W4D HADLOCK NUCHAL TRANSLUCENCY 1.8MM
הומלץ לי יעוץ גנטי בשל תוצאות הבדיקה של העובר הראשון.
אני די מודאגת :(( אשמח אם תאמר לי את חוות דעתך.והאם כדאי בכלל לגשת לדיקור מי שפיר.
תודה מראש.
תודה מרא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת שקיפות עורפית - תגובה
הסיכון הסטטיסטי לעובר הראשון גבוה. גם השקיפות העורפית גבולית. בהחלט תומך בפניה ליעוץ גנטי אשר קרוב לוודאי ימליץ על דיקור
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 30נטלי01/03/2011
שלום
אני בשבוע 30 ובשבוע האחרון יש לי בחילות נוראיות בתחילת ההריון לא היו לי כאלה בחילות האם זה הגיוני שזה חזר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 30 - תגובה
בכל מהלך ההריון תתכנה בחילות אם כי הדבר שכיח יותר בטרימסטר הראשון. ניתן לטפל בבחילות אלו - פני לרופא שלך לקבלת המלצה לטיפול
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית בטא מהירהדנית01/03/2011
שלום
ביום ראשון היה ערך בטא 591
היום (יום שלישי - כעבור 48 שעות) - 1712
האם העליה מהירה מדיי ויש סיבה לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית בטא מהירה - תגובה
ראשית זהו סימן מעודד כי קיימת עלייה ( גם אם מעט מוגברת) בערכי הביטא .
בשלב זה אפשר כבר לזהות שק (שקי) הריון באולטרהסאונד . ממליץ שתבצעי בדיקת אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת טרמיסטר 1 - ממש דואגת..מירב01/03/2011
הי,
קבלתי עכשיו את תוצאות בדיקת הטרמיסטר הראשון, לצערי בשל עבר לא טוב עם הריוניות אני ממש דואגת.
והנה התוצאות :
PAPP-A: 1.26 mlu/ml 1.03 mom
free b hcg 73.76 mlu/ml 3.76
NT 1.8 mm 1.69 mom
age and the test 1:70
age only 1:550
מה זה אומר?
כמה גרוע?
אני משתמשת בקלקסן 40 ואספרין במהלך כל ההריון, האם יש קשר לתוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת טרמיסטר 1 - ממש דואגת.. - תגובה
לקלקסן אין השפעה על התוצאות. מציע שתפני ליעוץ גנטי לאור התוצאות המנבאות סיכון מוגבר לעוברך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרישרון201001/03/2011
הבנתי שישנה שיטה בא ניתן לנתח ולהחלים בצורה מהירה. האם מיקום הצלקת הינו שונה בשיטה זו מאחר וכבר עברתי 2 ניתוחים קיסריים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לדעת על השיטה
עדנה02/03/2011גם אני צריכה לעבור קיסרי 3 ואשמח לקבל פרטים על השיטה החדשה אם היא קיימת בכלל??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד ראשוןתאתית01/03/2011
שלום
אני שבוע 7 פחות יום והיום עשיתי אולטראסאונד שיצא תודה לאל בסדר גמור-
CRL- 8 עם דופק והודגם שק חלמון- 3 מ''מ
משגיליתי שאני בהריון היו לי כאבים בבטן ולכן הפסקתי ללכת לחדר כושר (אני מתאמנת כ-4 פעמים בשבוע בשנה וחצי האחרונות) ולא הלכתי ב-שבועיים וחצי האחרונים כעת עברו לי כמעט הכאבי בטן שמופיעים רק לעיתים האם זה בטוח לחזור לחדר כושר? לעשות שעה כושר ללא מכישירים ומשקולות?
מה התדירות המומלצת?
תודה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד ראשון - תגובה
כל עוד ההריון תקין יכולה לבצע פעילות גופנית מתונה שאליה את מורגלת ושאיננה כוללת ספורט תחרותי ולא פעילות ארובית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי הביוץאורנה01/03/2011
אם בבוקר הבדיקות הראו כך, מתי אני מבייצת?
Estradiol (E2) Urgent | pmol/L | *
1878
Progesterone Urgent | nmol/L | *
4.88
LH Urgent | IU/l | *
76.2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי הביוץ - תגובה
על פי התוצאות נראה שבייצת ביום שלפני או ביום הבדיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורנה02/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)