מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- gbsטלי23/02/2011
שלום
האם בתרבית שתן ניתן לראות האם קיים החיידק של הGBS?
או רק במשטח?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר gbs - תגובה
ד``ר אריה לידור23/02/2011שלום לך
בהחלט GBS יכול להופיע בשתן. אך אם את שואלת לגבי סקר GBS טרום ליתי יש לקחת דגימה מהנרתיק ופי הבעת בסביבות שבוע 37
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות אירוביתמתעמלת23/02/2011
שלום
עד איזה שבוע מותר לעשות התעמלות אירובית?
אני בשבוע 10 אבל לפני ההריון הייתי עושה לפחות פעמיים בשבוע
האם מותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות אירובית - תגובה
לא מומלץ בהריון התעמלות אירובית או ספורט תחרותי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות חודש שביעי- נא חוות דעתכםדידי22/02/2011
שלום, אני בשבוע 26 כמעט 27, מזה 3 ימים אני סובלת מסחרחורות התופסות אותי אף בישיבה. מבדיקת דם שעשיתי שבוע שעבר נמצא בין היתר כי ההומוגלובין עומד על 11.2
אני לוקחת כדור פריפול ביום, בנוסף לטריפל B ואומגה 3.
הרופאה אמרה לי להמשיך כרגיל ולשים לב לא לפספס ברזל.
האם להעלות את מינון הפריפול? מה ניתן לעשות כדי למנוע את הסחרחורות?הן מאוד מפחידות ,אני מפחדת לנהוג בשל כך.
אשמח לחוות דעתכם בהקדם,תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות חודש שביעי- נא חוות דעתכם - תגובה
יש לבדוק את סיבת הסחרחורות ( רופא משפחה,בדיקת ראייה , נאורולוג )
אין צורך בהגברת הברזל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמתקרן22/02/2011
שלום
רציתי לספר לכם על הסקירה והתוצאות ולקבל חוות דעה נוספת אם אפשר.
אני בשבוע 16+ השבוע עשיתי סקירה מוקדמת יש לציין שזהו הריון שני , נאמר לי שמבחינת כל האברים בגוף הכל תקין ותואם לשבוע 16 מלבד הגפים שהם תואמות לשבוע 15.
האם זה נתון שיכול להשתנות?
מה זה אומר שהעובר נמוך?
אשמח לתשוב ממכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות מוקדמת - תגובה
לא כל מדד עוברי חייב להיות תואם ב100% לגיל העובר. פער זה בגפיים הוא בגדר פער סביר. המשיכי במעקב ההריון כמתוכנן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 3שני22/02/2011
אני עדיין לא יודעת אם אני בהריון אך אני מרגישה קצת שינויים בגוף שלי, במידה וכן זה שבוע 3 במידה ואני הולכת לרופא נשים האם הוא יוכל לומר לי האם אני בהריון או שלא חד משמעית
יש לציין שיש לי רחם אחורי
אני יודעת שאוכל לחכות עוד שבוע אבל ארצה לדעת תשובה וודאית האם הרופא יראה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 3 - תגובה
הדרך היחידה לדעת היא בצוע בדיקת ביטא. במקרה הריון זו חיובית כבר מיום 12 לביוץ כלומר עוד בטרם האיחור בוסת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מכניסה להריון בזמן נטילת גלולותשירן22/02/2011
שלום,
הסיפור הוא כזה:
לפני קצת יותר משבועיים שכחתי לקחת 2 גלולות ברצף (אני לוקחת באופן סדיר כבר כמה שנים טובות). אחרי ששמתי לב, המשכתי לקחת את שאר הגלולות שבחפיסה. יש לציין כי במהלך כל השבוע וחצי בלבול הזה עם הגלולות לא קיימתי יחסי מין עם בעלי.
לאורך כל השבוע וחצי האחרון של חפיסת הגלולות היה לי דימום קל ולאחר מכן קיבלתי מחזור (יש לי בגלולות הפסקה של שבוע).
המשכתי את החפיסה הבאה כרגיל וקיימתי יחסי מין יומיםם אחרי שהתחלתי לקחת את החפיסה- כלומר בגלולה השניה.
האם יכול להיות שבכל זאת נקלטתי או שזה לא אפשרי? אני שואלת כיוון שהיתה לי הרגשה- שכרגע אין לה ביסוס.
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מכניסה להריון בזמן נטילת גלולות - תגובה
בהתאם למתואר את מוגנת מאמצע החפיסה החדשה והילך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
שירן23/02/2011זאת אומרת שיכול להיות שכן נקלטתי?
האם כדאי לעשות בדיקת דם ולא לפנות לבדיקה הביתית (זה ארע שבוע שעבר- יום רביעי)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
ד``ר אריה לידור24/02/2011שלום לך\
אם יש חשש אפשר לבצע בדיקת דם כשבועיים לאחר הארוע
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת לא תקינה מאז ההריוןשני22/02/2011
שלום רב אני בשבוע ה7 בערך עשיתי בדיקות שתן והיתה בדיקה בשם KETONE ויצא לי 15
רציתי להגיד שתמיד היתה לי תשובה שלילית הכוונה ל תקין 0
רציתי לשאול וזה מאוד חשוב לי ולשאר הבנות ששואלות באתר מה הסיבה שזה עלה ואם זה קשור להריון ואם אני צריכה לטפל בזה ואם יש טיפול להורדת הגובה 15 שיצא פתאום
אודה לך אם תיהיה תשובה היום ואם קצת סבלנות תפרט לי על כול הבעיה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת לא תקינה מאז ההריון - תגובה
ראשית הייתי מציע לך לחזור על הבדיקה. תוצאה זו חיובית או במקרה של התייבשות יחסית - לא שתית מספיק או כי ישנן רמות סוכר גבוהות בדם. חזרי על הבדיקה לאחר שתיה מרובה. במידה וחיובי בצעי בדיקת סוכר בצום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך בטאעינת22/02/2011
שלום,
ערך בטא ביום א 496 שבוע 4+1
מאיזה ערך ניתן לראות כבר משהו באולטרסאונד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך בטא - תגובה
מערך 1500 ניתן לראות שק הריון
מערך 6000 ניתן לראות דופק עוברי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםהריונית22/02/2011
היי,
אני נמצאת בשבוע 36, היום עשיתי בדיקת דם.
רמת הטסיות שלי ירדה בחודש האחרון מ-180 ל-136, מאיזו רמה לא ניתן לקבל אפידורל? האם יש דרך להעלות את הרמה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
יש להמשיך ולעקוב אחר רמת הטסיות. מתחת ל100 לא יבוצע אפידורל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד ראשון ואין דופקהדר22/02/2011
שלום, הייתי היוםבאוטראסאונד ראשון, שבוע 7 לפי וסת אחרונה. נצפו התוצאות הבאות:
גדול עובר 3.6 מ"מ, age: 5w6d, range: 5w2d-6w3d, הודגם שק הריון תוך רחמי 13*15 מ"מ, הודגם שק חלמון, נצפתה רקמה מועטה, עדיין אין עדות לדופק? האם נורמלי? מתי לחזור על הבדיקה כדי שתהיה חד משמעית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד ראשון ואין דופק - תגובה
דופק עוברי ניצפה החל משבוע 6 לערך. הייתי מציע לך לחזור על בדיקת האולטרהסאונד להוכחת דופק עוברי בעוד מספר ימים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג דם שלילימישהי22/02/2011
שלום רב,
גיליתי עכשיו בבדיקת דם ראשונה של מעקב ההריון (שבוע 10) שיש לי סוג דם A מינוס.
האם זה דורש ממני התייחסות מיוחדת / בדיקות נוספות עד לזריקה, שהבנתי שמקבלים רק בשבוע 28 להריון? האם זה מסכן במשהו את המשך ההריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג דם שלילי - תגובה
אין כל סכנה עם סוג דם RH שלילי. בשבוע 28 תצטרכי לקבל זריקת חיסון אנטי D ובמידה ותבצעי דיקור מי שפיר גם לאחריו. לאחר הלידה שוב תקבלי חיסון כזה במידה וסוג דמו של תינוקך יהיה חיובי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר לידהנעמה22/02/2011
שלום,
לפני כחודש ילדתי את בתי הבכורה בלידה קשה ביותר..לתינוקת ולי שלום.
יש לי כמה שאלות:
1. כמה זמן אחרי לידה מותר לחזור לפעילות ספורטיבית אירובית?
2. במהלך הלידה בוצע חתך חיץ, הרופא אמר שהאיזור החלים יפה מאד ובכל זאת עדיין כואבת לי הצלקת והיא מורגשת בישיבה, בהליכה וכו... מתי זה יעבור? מתי אוכל לקיים שוב יחסים עם בעלי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר לידה - תגובה
בקורת ראשונה לאחר לידה מבוצעת כ 6 שבועות לאחר הלידה. במידה והבדיקה תקינה אין כל מגבלה. הרגישות הטבעית עליה את מדווחת תחלוף לאיטה עם התרחקך מהלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיה בהריוןשיר22/02/2011
קראתי באיזשהו מקום שאמבטיה עד 40 מעלות חום - מותר.
עכשיו אני קוראת בפורום שחלק אומרים שלא מומלץ.
אני בשבוע 6, עשיתי אמבטיה בחום 39.5 - האם נגרם נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמבטיה בהריון - תגובה
אמבטיה במים חמים מאד אינה מומלצת בהריון . נזק לא נגרם מחשיפה חד פעמית אך הקפידי המשך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוק בהריוןנולי22/02/2011
שלום רב, אני בהריון שבוע 17.5.
משלשום חולה עם חום גבוה עד 39. אתמול אובחן סטרפטוקוק A בגרון והוחל טיפול באנטיביוטיקה רפאפן 500 פעמיים ביום ל-10 ימים. הבוקר קמתי כבר עם גרון מלא מוגלה.
כואב לי כל הגוף ואני ממש זרוקה במיטה. קשה לי אפילו ללכת מרוב שכל הגוף כואב לי.
שאלותי הן -
א. האם סטרפטוקוק בהריון מסוכן? אני קצת דואגת לעובר, במוצ"ש הרגשתי ממש תנועות ומאז לא הרגשתי כלום ואני לא יודעת אם זה קשור למחלה או שזה בגלל שהשבוע עדיין צעיר.
ב. באופן עקרוני, מאיזה שבוע ניתן לעשות מוניטור?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עליי..מקפיצה את ההודעה
נולי23/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרפטוקוק בהריון - תגובה
אין נזק ישיר לעובר אלא ממחלתך ( חום גבוה ממושך התייבשות נלווית וכ"ו). המשיכי באנטיביוטיקה לדיכוי הזהום.
אפשר לבצע ניטור לצירים החל משבוע 24
בהצלחה
ד,ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהיעל22/02/2011
שלום.
אתמול עשיתי בדיקת הריון בבוקר והתוצאה היתה 29 בטא..
הרופאה שלי טוענת שזה "כאילו "הריון.. הריון או לא???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
יעל22/02/2011ואם כן מתי ללכת לרופא נשים?מיידי?
חשוב לציין שאני סובלת נורא כבר כמה ימים מבחילות וסחרחורות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)