מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- RH שלילי ומי שפירמישהי28/02/2011
האם RH שלילי מגביר באיזשהו אופן את הסיכון להפלה ממי שפיר?
מדוע דורשים לעשות את זריקת האנטי-די אחרי מי השפיר? מה הקשר בעצם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RH שלילי ומי שפיר - תגובה
ד``ר אריה לידור01/03/2011שלום לך
אין כל סיכון מוגבר לדיקור מי השפיר משום סוג דם RHשלילי. הזריקה ניתנת כדי למנוע את גרוי המערכת החיסונית שלך כנגד דם העובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי לידהענת28/02/2011
ילדתי לפני שלושה חודשים. קיבלתי מחזור לראשונה אחרי חודש וחצי. יש לי איחור של חמישה ימים. השתמשנו באמצעי מניעה. האם ייתכן הריון בכל זאת? האם יש שיבושים בקבלת המחזור לאחר הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי לידה - תגובה
ד``ר אריה לידור28/02/2011שלום לך
אינני יודע באיזה אמצעי מניעה השתמשת. בכל מקרה במידה וקיים איחור ממליץ שתבצעי בדיקת הריון. במידה והוסת ממשיך לא להיות סדיר פני לרופא שלך לברור העיניין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים בשבוע 34+5 האם צריך לנוחמיטל28/02/2011
שלום. ביום שישי ה 25.02 הרגשתי צירים כמה שעות ולאחר שיחה עם המיון הגעתי למתן נוזלים עקב חשד להתייבשות. במוניטור ראו צירים מרוחקים ולאר הנוזלים הצירים פחתו אך חזרו. בבדיקת רופא נמצאה פתיחה של 1 ס"מ, מחיקה 50% וצוואר רחם סגור. יש לי כאבים באגן שמקשים עלי לעמוד וכן כאבים בגב וצירים במהלך היום (זוהי לידה שניה).
האם יש צורך במעקב רופא לגבי פתיחה ומצב צוואר הרחם ? רופא הנשים שלי לא הסכים לבדוק אותי אתמול ואמר לי שנחכה ונראה מה יהיה.
תודה
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים בשבוע 34+5 האם צריך לנוח - תגובה
בכל מקרה של צירים כדאי ללכת ולהבדק גם בדיקה וגינלית וגם מוניטור
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עוברי בבקשה עזרהש......28/02/2011
בוקר טוב ד"ר היום קיבלתי תשובה של חלבון עוברי אני בשבוע 17 עם עובר אחד והתוצאות הם
msafp 0.89 mom
38.10 ng/gl
hcg 0.80mom
19.50iu/ml
ue30.78mom
1.17 ng/ml
הסיכויי לתסמונת דאון במועד הלידה ולפי גיל והבדיקות 1:4339
לפי הגיל בלבד 4:1474
התוצאות של השקיפות עורפית הם: שבוע 12
הסיכויי לפי גיל האישה :1:1475
הסיכון לפי גיל האישה והבדיקה : 1:9837
בבקשה תעזרו לי אני בלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שגילי הוא 21.9
ש......28/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות חלבון עוברי בבקשה עזרה - תגובה
אין ממה להחלץ התוצאות תקינות עם סיכון נמוך (נורמלי)
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פניםמישהי28/02/2011
האם יש בעיה כלשהי בטיפול פנים (קוסמטי) בהריון?
בשליש ראשון ובכלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פנים - תגובה
ד``ר אריה לידור28/02/2011ש/לום לך
אין כל בעיה לבצע טיפולים קוסמטיים בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרואפים - בעיות פוריות?אתי28/02/2011
שלום לרופאים היקרים,
יש לי שאלה לגבי בעיות פוריות.
אני בת 32, ובעלי בן 33 אוטוטו. אני סובלת מוגיניסמוס, מה שמונע מאיתנו קיום יחסים מלאים.
אנחנו רוצים להכנס להריון. עברתי 3 הזרעות על בסיס כדורי איקאקלומין וזריקת אוביטרל. הזרעות נכשלו.
האם זה יכול להעיד על בעיית פוריות כלשהי?
לפי רופא נשים שלי ההזרעות היו אמורות להצליח. ואני קצת מודאגת שאם 3 הזרעות לא הצליחו, למרות שאלו הנסיונות היחידים שלנו להכנס להריון, שחלילה אולי יש בעיה כלשהי? מה דעתכם? האם יש עוד משהו שעליי לעשות? איזה המשך טיפול הייתם ממליצים לאחת כמוני?
יש לציין כי בדיקה הורמונלית תקינה. צילום רחם תקין וזרע תקין.
מה שקרה, שאחרי נטילת איקקלומין, רירית רחם היתה דקה כאשר לפני תחילת ההזרעות רירית היתה 11. ובטיפול הראשון ירד ל 8.1 . ובשני ושלישי ירד ל 6.7 - 6.4 בהתאמה.
אודה למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתגובה. תודה
אתי28/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה התייחסותכם רופאים יקרים
אתי03/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לרואפים - בעיות פוריות? - תגובה
ד``ר איילון לחמן03/03/2011שלום.
אכן מעציב שההזרעות לא הצליחו. אבל כמובן לא לאבד תקוה.יש עוד סוגי טיפולים שבודאי הרופא ימליץ לכם.מדובר בטיפולים עם זריקות וכו. זאת כמובן בהנחה שא ובעלך עברתם ברור מלא לפני הטיפול.בהצלחה בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה בירור מלא? אנחנו עברנו בדיקות
אתי06/03/2011להלן:
בעלי בדיקת זרע
אני : בדיקה הורמונלית וצילום רחם.
מה עוד עלינו לבדוק? אלו בדיקות מדובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה שבוע אני?תולי28/02/2011
אשמח לקבל תשובה ברורה,הרופאת נשים שלי פרשה לפנסיה וכרגע אין לי תור באופק עד לעוד שבועיים משהו לא מסתדר לי בחישוב השבועות לפי רישומי הקופה אני בשבוע 32 אך איך זה הגיוני שאני מסתכלת us הראשון והוא היה ב22.8.10 ושק ההריון היה תואם ל6 שבועות אך איני זוכרת את תאריך הווסת האחרונה לצערי...איך לחשב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה שבוע אני? - תגובה
ד``ר איילון לחמן28/02/2011שלום.
אם עלפי עלקול העובר התאים ל-6 שב ב22/08/10.כלומר מחזור אחרון מתאים ל-09/07/10-על פי גלגל ההריון.נכון להיום את בשבוע 33+.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע רשום בספר שחודש שלישי נמשךרותם28/02/2011
משבוע 10 -15,כלומר חודש שלישי נמשך כ 5 שבועות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע רשום בספר שחודש שלישי נמשך - תגובה
בעקרון אנו מדברים בשבועות וכבר לא בחודשים.יש לזכור שחודש נמשך בממוצע כ-30 יום ולא ארבעה שבועות (28 יום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש בהריוןאני28/02/2011
אני בשבוע 16 ובשבוע האחרון יש לי כאבי ראש כמעט מידי יום ? האם יש קשר להריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש בהריון - תגובה
יש לגשת ולהיבדק כדי לנסות לברר סיבת כאבי הראש.על פי האיבחון -הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני סבלתי מכאבי ראש מרובים-בגלל
שרית28/02/2011בגלל שלא הייתי שותה הרבה מים (הייתי שותה כליטר ביום, זה לא מספיק צריך 3 ליטר) היו לי כאבי ראש איומים. אולי זה בגלל זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאם28/02/2011
שלום רציתי לדעת,איזה חלב תינוק שלא מניקים שותה?
האם אפשר לא להניק ולתת לתינוק חלב... בלי כל ההנקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ממליץ שתתיעצי עם רופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת רצינית? יש תחליפי חלב
ריקי28/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודיםהילה27/02/2011
אני בשבוע 7 וכבר יומיים סובלת מגירודים בשפתיים החיצוניות וגם יש הפרשות האם מותר להשתמש באגיסטן מישחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים - תגובה
ד''ר עפר תדמור27/02/2011ערב טוב
מותר ורצוי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור פריפולאמא27/02/2011
היי, מודאגת מאוד!
אני בשבוע 31 להריוני.
היום לקחתי כדור פריפול( ברזל וחומצה פולית) בשעה חמש אחרה"צ, לערך.
כרבע שעה אחרי ( פלוס מינוס) שתיתי מעט מאוד יין אדום ( המכיל 11 אחוז אלכוהול).
האם יכול להיות שגרמתי איזשהו נזק להריון או לעובר?
שאלתי את רופא הנשים שלי והוא אמר לי שאין מה לדאוג. עוד מישהו יכול להרגיע אותי, כי אני עדיין לא רגועה.
אני בחיים לא שותה יין בכלל.
אני לא בלחץ מזה ששתיתי יין, אני בלחץ מזה ששתיתי אותו דקות ספורות לאחר לקיחת הכדור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור פריפול - ד"ר תדמור ירושלים
אין כל מקום לדאגה
בהנחה שאת לא שותה יין נוסף ולא שתית במהלך ההריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקינות הריוןאלין27/02/2011
שלום רב,
אני בת 26, הריון ראשון הסתיים בהפלה ספונטנית ב18/01/11 בשבוע 8, עובר לא התפתח - כלומר ראו שק ללא חלמון וללא עובר.
ללא קבלת וסת - בדיקה ביתית חיובית.
24/02 - בטא 62
27/02 - בטא 96
האם יש סיכוי להריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקינות הריון - ד"ר עפר תדמור
יש סיכוי
לא להיות במתח
לעשות בדיקת דם עוד שבוע לראות שהערכים עולים
בערך של 1000 לחפש שק הריון בבדיקה וגינאלית
קיימת אבל אפשרות קטנה שאין הבדל בין 62 לערך של 96 ובעצם זה שאריות של ההורמונים של ההריון הקודם. לכן צריך לחכות שבוע ולראות שזה מגיע לערך של 400
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקינת הריון - אלין
אלין28/02/2011אחרי הפלה בוצעה בדיקת בטא - התוצאה התאפסה
לכן קשה לי לאמין שמדובר בשאריות הריון קודם
כמו כן קשה לי להאמין בתקינות הריון קיים עם הבטא הנוכחית.
בכל אופן תודה שנתת לי קצת תקווה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים וכאבי בטן שבוע 28 דחוףאתי27/02/2011
שלום רב.
אני כרגע בשבוע 28+4, מאתמול אני מרגישה לחצים בבטן התחתונה, כאשר אני עוברת ממצב ישיבה למצב עמידה לוקח לי 3-4 דקות להתיישר, יש לי לחץ חזק למטה.
מה עלי לעשות? האם לגשת לבדיקה? בנוסף התנועות הן ממש חזקות כמין השתוללות, והן מתרכזות בצד ימין.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחצים וכאבי בטן שבוע 28 תדמור
ציריים המבשרים על לידה מתנהגים אחרת.
אבל הלחץ החזק מצריך בדיקה.
מציע ללכת למוקד של הקופה, רופא מטפל, חדר מיון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אתי01/03/2011תודה רבה רבה, אכן היו אלו צירים אך ללא שום התפתחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי זריקת אנטי Dמנחם ראובן27/02/2011
אשתי בשבוע ה 28 והיום הלכה לקבל זריקת אנטי D . האחות הזריקה חצי כמות ושאר
הכמות נשפכה לרצפה.
מחר הם רוצים להזריק שוב כמות מלאה מחדש האם זה לא מסוכן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצי זריקת אנטי D - תגובה
ד``ר אריה לידור28/02/2011שלום רב
אין כל סיכון בהזרקת 450 מק"ג ( אמפולה וחצי) . עדיף מלהזריק רק את 150 המק"ג (מחצית הכמות)
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)