מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשששששובהמנא23/02/2011
קיבלתי מחזור ב 21/2 מתי ניתן לשים טבעת כאמצעי מניעת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשששששובה - תגובה
ד``ר אריה לידור24/02/2011שלום לך
ההמלצה היא להתקין את ההתקן ממש בסיומו של הוסת כלומר בימים אלו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בווזלין במקום ג'ל סיכהרונית23/02/2011
האם שימוש בווזלין עלול לפגוע באיכות הזרע
או להפחית את הסיכוי להיכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בווזלין במקום ג'ל סיכה - תגובה
כל חומר כימי כמעט ובכלל זה וזלין יכול להשפיע על איכות הזרע . השתדלי להמנע משימו בו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור ובדיקות הריון שליליותאפרועי23/02/2011
בת 32. מנסה להרות (חודש שני). עד כה מחזור סדיר. כעת, איחור של יומיים במחזור. עשיתי בדיקת הריון בייתית בשני והבוקר- הבדיקות שליליות. האם ייתכן שאני בכל זאת בהריון?
חשוב לציין שביום שישי האחרון (11 יום אחרי ביוץ משוער) היו מעט הפרשות חומות כמו בסוף המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור ובדיקות הריון תדמור
ד''ר עפר תדמור23/02/2011ערב טוב
קודם כל כדאי לבצע בדיקת דם להריון
שנית כדאי להתיחס לאיחור החל מאיחור של שבוע
יתכן איחור במחזור אם בדיקת דם להריון שלילית מסיבות רבות
אם הריון שלילי יש לבצע פרופיל הורמונלי מלא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםרותם23/02/2011
ברצוני לדעת פירוש הבדיקה ומה עלי לעשות,האם תקין? תודה
CMV IgM-שלילי 8.0
CMV IgG- חיובי 9.30* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - ד"ר תדמור
הבדיקה מראה שאת מחוסנת ל CMV
היתה הדבקה בעבר IGG חיובי
אין הדבקה בהווה IGM שלילי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו בבקשה
רותם23/02/2011תודה רבבבה הרגעת אותי.ז"א שאין צורך לבדוק שוב במהלך ההריון?כלומר החיסון הזה בטוח?
שאלה נוספת MCHC נמצא נמוך מחוץ לגבול תחתון-האם זוהי אנמיה,יש צורך בברזל נוסף חוץ מפרנטל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאדנה23/02/2011
שלום. עשיתי בטא לפני יומיים 12 יום אחרי ביוץ בטא 15. היום יומיים אחרי בטא 29 . האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא - ד"ר תדמור ירושלים
בדיקת בטה 29 זה נראה תקין אבל ערך גבולי
הייתי חוזר על בדיקה עוד 4-5 ימים מבדיקה קודמת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום בתחילת הריוןענבל23/02/2011
שלום,
אני בסוף השבוע ה 5 להריון, חום הגוף הנורמלי שלי הוא בסביבות ה 36 (לפעמים אפילו פחות) מזה כיומיים שיש לי חום בסביבות ה 37 מעלות ואני מרגישה קצת חמה. חוץ מבחילה קלה שנראית לי נורמלית אין תסמינים מיוחדים נוספים.
האם הדבר נורמלי? מצריך בדיקה? יכול להזיק לעובר?
אשמח לתשובה,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום בתחילת הריון - ד"ר תדמור עופר
בתחילת ההריון יש שינוי הורמונלי
השינוי גורם לתופעה של עליית חום גוף
זה לא מזיק להריון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת ילד אחר לידהרוני23/02/2011
שלום רב,
ילדתי לפני שבועיים בלידה רגילה ויש לי מספר תפרים.
יש לי בבית ילדה במשקל של כ-11 קג.
רציתי לדעת מתי מותר לי לחזור והרים אותה כך שלא אעשה נזק לתפרים ולרחם...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת ילד אחר לידה - תגובה
החתכים כבר התאחו ולכן אין כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV לפני הריוןנועה23/02/2011
שלום רב,
לפני שבועיים עשיתי בדיקות ויצאו לי התוצאות הבאות:CMV IgG
NEGATIVE
הודעות לבדיקת CMV IgM
POSITIVE
מומלץ לחזור על הבדיקה לאחר שבועיים. בנוסף ראה תוצאות לCMV IgM Additional assay-
הודעות לבדיקת CMV IgM additional assay -
NEGATIVE
בדיקה זו בעלת ספציפיות גבוהה
חזרתי על הבדיקה לאחר שבועיים וקיבלתי תוצאות זהות. ההבדל היחיד הוא שבבדיקת CMV IgM נכתב חיובי חלש.
התכוונתי להתחיל בתהליך הזרעה. נאמר לי שאם לא מדובר בCMV הערך אמור להעלם. הבדיקה הספיציפית עדיין שלילית. האם תוכל לעזור לי בפענוח, ולומר לי האם יש סיכון בכניסה להריון? לציין כי הגניקולוגית שלי טענה שלפי תוצאות אלה עלי לחכות חצי שנה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV לפני הריון - תגובה
על פי התוצאות נראה כי קרוב לוודאי נחשפת לוירוס הCMV לאחרונה.
מציע שתבצעי מעקב IGM וכשיהפוך לשלילי יכולה להתחיל בנסיונותייך להרות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רביערה23/02/2011
אני בשבוע השמיני להריוני השני ומרגישה ממש רע.
יש לי כאבי בטן ובחילות אבל מה שמטריד אותי בעיקר זו החולשה והסחרחורות שמטרידות אותי עד לכדי חוסר יכולת לקום מהמיטה.
בהריון הראשון לא הרגשתי תחושות כאלו בכלל והוא עבר חלק לגמרי.
התחושות האלו נורמליות? צריך לפנות לרופא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
מציע שתפני לבדיקת רופא לברור החולשה והסחרחורות. לגבי הבחילות ישנם טיפולים שונים היכולים לסייע. פני לרופא שלך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יערה24/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ג'ל סיכה מעכב קליטה להריוןמיכל23/02/2011
האם שימוש במשחת ג'ל סיכה על בסיס מים
מעכב באיזה שהיא צורה כניסה להריון?
האם עדיף לא להשתמש בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ג'ל סיכה מעכב קליטה להריון - תגובה
חומר זה שהינו לע בסיס מים אינו אמור להפריע לאיכות הזרע
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי דחוף!!!דנה23/02/2011
אני בהריון שבוע 23 בשבוע 19 עשיתי בדיקת חלבון עוברי ויצא לי 1:727 אני בת 27
האם כדאי לי לעשות דיקור מי שפיר? ובנוסף האם יש קשר לשבוע ההריון שערכתי בו את הבדיקה וגם הוא הגדיל לי את הסיכויים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי דחוף!!! - תגובה
ד''ר עפר תדמור23/02/2011בוקר טוב
חלבון עוברי 1:727
זה תוצאה בינונית , בסדר אבל לא מצוין
לפני דיון על בדיקת מי השפיר צריך לדעת כמה היה תוצאת השקיפות
שקיפות היתה 1:10,000 או 1:1000 או 1:500 ????
היה סימן כל שהוא בסריקה ???
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תוצאות חלבון עוברי
דנה24/02/2011בשקיפות עורפית התוצאה יצאה 1:1600
בשתי הסקירות שעברתי הכל היה תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעלת הריון???לחוצה מאוד!שירן23/02/2011
הייתי היום במעקב שגרתי הלחץ דם שלי היה 123/77, אני בשבוע 36, עד עכשיו הלחץ דם שלי היה בסביבות 109/65, יש לציין שיש לי בימים האחרונים התקפי כאבי ראש חזקים מאוד,סחרחורות בחילות ושלשולים. האם יש לי מה לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי עוד פרט קטן..
שירן23/02/2011ב3 וחצי שבועות האחרונים עליתי 2 ק"ג, למרות שלא אכלתי יותר מדי,לדעתי אפילו אכלתי פחות,מתחילת ההריון עד עכשיו עליתי 15 ק"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעלת הריון???לחוצה מאוד! - תגובה
ערכי לחץ הדם שלך תקינים. פני להבדק בהקשר לכאבי הראש שלך. ממליץ גם בדיקת שתן לחלבון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אריה לידור בלבדדנה23/02/2011
תודה לך על התשובה המהירה. אך האם יכול להיות הריון עם בטא 15? נתקלת בעבר במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר אריה לידור בלבד - תגובה
ד``ר אריה לידור23/02/2011שוב שלום
כל תחילת הריון מלווה בהתחלה בערכי ביטא נמוכים הצומחים לאיטם בהמשך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או לאדנה23/02/2011
שלום רב! אני 13יום אחרי ביוץ על פי בדיקות ביוץ, ביום שישי 18/2/10 הופיע בניגוב כתם ורדרד חלש ולאחר מכן כתם חום בהיר בתחתון ומאז נפסק. אתמול , יום ביוץ 12 עשיתי בדיקת דם תוצאת בטא 15. האם יכול להיות שרק ביום שבת היתה השתרשרות? האם ההריון יכול להיות תקין ? יש לי מחר בדיקת בטא נוספת לוודא עלייה אך אשמח לשמוע דעתכם המקצועית. תודה . לחוצה מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון או לא - תגובה
ד``ר אריה לידור23/02/2011שלום לך
ראשית מזל טוב.
את בצעדייך הראושנים עם הריונך החדש. בצעי בדיקת ביטא. במידה ובבדיקות חוזרות ערכו יעלה זוהי עדות לראשית הריון המתפתח היטב
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אריה לידור
דנה23/02/2011תודה לך על התשובה המהירה. אך האם יכול להיות הריון עם בטא 15? נתקלת בעבר במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתמישהי23/02/2011
אנחנו רוצים להתחיל לנסות להיכנס להריון.
אני בת 34. צימחוניתולכן יודעת ומודעת שיש לי חוסר בברזל ולפעמים בויטמין בי 12. אני לוקחת כרגע ברזל - פריפול ואני יודת שיש בו גם חומצה פולית. השאלה שלי היא האם זה מספיק או שאני צריכה לקחת חומצה פולית בנפרד?
אשמח לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
ד``ר אריה לידור23/02/2011שלום לך
מינון היומי המומלץ הוא לפחות 400 מק"ג ליום.לכן אין צורך לתוספת מעבר למה שאת נוטלת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)