מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צינון בהריוןשני25/02/2011
שלום,
שבוע 34 היום, ביומיים האחרונים צינון מציק,(נוזלי ושקוף)
ללא חום
כאבי ראש.
מה מותר לקחת בהריון לשיפור המצב?
האם זה משהו שמצריך בדיקת רופא והתייחסות נוספת?
תודה.
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינון בהריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/02/2011הצטננות חולפת מעצמה אין צורך בטפול מיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US שליש ראשוןרועי25/02/2011
אשתי ביצעה השבוע US
לפי מחזור אחרון היא בשבוע 9 והUS תואם את גיל ההריון.
נראה דופק, נראו תנועות עובר, שק ההריון תקין עם גבולות סדירים והילה אקוגנית, הודגם שק חלמון.
בנוסף לממצאים אלו נצפה מעל שק ההריון מבנה היפואקוגני צלול , מעוגל, סדיר בגודל 8 מ"מ.
האם ממצא זה הוא בעל משמעות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US שליש ראשון - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/02/2011קשה לחוות דעה מבלי לראות את הUS.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןענת25/02/2011
שלום,
אני ממש ממש בתחילת ההריון - שבוע 8- ואתמול הייתי בחתונה וקפצתי והשתוללתי ורקדתי המון, ועכשיו אני מפחדת שאולי גרמתי איזשהו נזק.
יש איזו סכנה או משהו כזה?
אודה לתשובה מהירה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת הריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/02/2011אין כל סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול לאחר לידהדנה25/02/2011
שלום רב,
ילדתי לפני שבוע בדיוק. קבלתי אפידורל למשך 7 שעות. שעה לאחר מכן הסתיימה הלידה. ההתאוששות מהאפידורל ארכה זמן ממושך (האפידורל הופסק ב-7 בבוקר, התינוקת יצאה ב-8, ויכולתי לעמוד על הרגליים רק לקראת 6 בערב).
מאז תחושת נימול בבטן - זה התחיל מאיזור הבטן העליונה וכעת, שבוע לאחר הלידה גם באיזור הבטן התחתונה. האם זה קשור לאפידורל? מה עלי לעשות?
יש לציין שיש בצקות ברגלים ותחושת נימול גם בהן.
אודה לתשובה מהירה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול לאחר לידה - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/02/2011איני סבור שהתחושות מקורן באפידורל
להערכתי התופעות תחלופנה בימים הבאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בציצי אחרי הפלהביוץ25/02/2011
עברתי הפלה יזומה לפני שישה ימים בשבוע 17 . יש לי כאבים חזקים בציצי- כמו גודש אני מניחה, ואני מתעוררת בלילה רטובה מזיעה
האם אלו תופעות מוכרות במצבי? משהו יכול לעזור?האם יש ליטול הורמונים או תרופות ע"מ להסדיר את ההורמונים בגוף או שזה יסתדר לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בציצי אחרי הפלה - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/02/2011התופעה תחלוף בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים בטוסיק בהריוןהילה25/02/2011
מה עושים זה מציק מדבק וגם הבנתי שאסור לקחת כל תרופה כשזה קורה בהריון אשמח לקבל פתרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים בטוסיק בהריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/02/2011ניתן להשתמש בורמוקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתח.א.25/02/2011
האם לא מאוחר לקחת חומצה פולית בשבוע 8 להיריון שהרי את החומצה הפולית מומלץ ליטול 3חודשים לפני ההיריון
והאם כאם מניקה מעבר של החומצה הפולית לתינוקת בת השנה וחודשיים שלי אינו טוב עבורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/02/2011לא מאוחר ואין כל נזק לקחתו בהנקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבה על קטנוע לאחר לידהלבנה25/02/2011
שלום,
האם מותר לי לרכב על קטנוע כאשר אני 6 שבועות לאחר לידה בניתוח קיסרי(זה היה הריון תאומים)?
תודה,
לבנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבה על קטנוע לאחר לידה - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/02/2011מותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מזיהום הרפס וכו'מיכל24/02/2011
שלום ותודה מראש.
אני בשבוע 34 ו-5/7. היום במהלך קניות נגעה באחד המוצרים שלקחתי אישה עם שני פצעים גדולים על הפנים. לצערי לא חשבתי יותר מידי ולקחתי חזרה את המוצר... האם זוהי סתם פרנויה מיותרת או שעלי לחשוש מזיהום הרפס או משהו אחר חלילה (ואם כן האם יש דרך לבדוק ומתי)? יש לציין שידי יבשות מאוד וכפות הידיים כוללות מספר חתכים מהיובש.
אודה לתשובתכם וסליחה אם השאלה טיפשית מעט...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מזיהום הרפס וכו' - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/02/2011לא רואה כל סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרדות קרומיםירון24/02/2011
ערב טוב, שאלתי היא זו
לאשתי היה דימום "טרי" לא מוגבר לפני יומיים. הלכנו מיד לבדיקת דופק והכל היה תקין. לאחר יומים עשינו שקיפות עורפית, שבוע 12 +1, השקיפות תקינה, אך זוהתה היפרדות קרומים בדופן קדמית במימדים 3.2x0.7ס"מ, מבחינת תופעות, יש התקשות של הבטן.
מהו למעשה הסיכון? מהן ההשלכות? ואיך ניתן להיערך לשגרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרדות קרומים - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/02/2011הסכון קטן ביותר.
אין צורך להערך לשגרה כלשהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי מעבדת זרציפי24/02/2011
רציתי לשאול לגבי AFP של מעבדות זר חלבון עוברי. צריך להיות 2.0 MOM ולי יש 2.10. האם זה תקין.? רשום לי ללכת באופן מידי לרופא המטפל. ורופא יהיה רק ביום שני. אנא עזרה דחופה. תודה. אני בשבוע 17.5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי מעבדת זר - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/02/2011הערך מעט גבוה
ניתן להמתין עד לבואו של הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכרלירון24/02/2011
אני בשבוע 25 ועשיתי בדיקת סוכר Glucose Challenge Test 1h והתוצאה יצאה 145
השאלה שלי האם חובה שאעשה את הבדיקה השנייה של ה100?
בהריון הקודם שלי התשובה של הסוכר יצאה רק 90
סוכר גבוה לא אמור להיות נטייה של הגוף?
איך זה יכול להיות שיש הבדל כה גדול בין שני ההריונות?
אני רוצה לציין שאני אותו משקל כמו שהייתי בשבוע הזה בהריון הקודם.
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/02/2011רצוי מאד לבצע את ההעמסה של ה100 מאחר והיא יותר אמינה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תענו בבקשה דחוף!!!!!!מצפה לישועות24/02/2011
בס"ד
שלום אני נשואה עם ילד בן שנה וחודשיים, לקחתי גלולות במשך חצי שנה, לפני כ-7 חודשים הפסקתי, מאז המחזור קצת השתנה לי והוא מגיע בן 28 ל32 יום. ( לפני הלידה הוא הגיע כל 30 יום בדיוק!) בימים האחרונים אני אמורה לקבל מחזור ( מחר זה יהיה כבר היום ה33) כבר במשך 3 ימים התחילו לי כתמים חומים בניגוב בלבד! כמו כן אתמול התחלתי לראות דם גם בניגוב בלבד!וזה הפסיק והיום בערב שוב היה לי דם בניגוב רק שלא מקדימה אלא מאוחר,,,
מה פשר הדבר הזה?
אומנם כתמים חומים תמיד ראיתי לפני מחזור אבל לא במשך כ"כ הרבה זמן...
מה זה יכול להיות לדעתכם??
בבקשה,,,
תענו לי !!!
חשוב לי מאוד, אני לחוצה!!!!!!!!!!!!!
בתודה,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו בבקשה דחוף!!!!!! - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/02/2011יש כמה סבות לתופעה שציינת
ממליץ להבדק עי רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בטאשרון24/02/2011
עשיתי אתמול בדיקת בטא, בעקבות בדיקה ביתית שהפס בה היה חלש.
תוצאת הבט היתה 44. רופא המשפחה אמר לי כי עלי לחזור על הבדיקה שבוע הבא.
האם אני בהריון כרגע או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה בבקשה?
שרון24/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת בטא - תגובה
ד''ר גדעון נגר25/02/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?אלמונית24/02/2011
שלום רב
לפני כחודש עברתי גרידה בעבות הריון שלא התפתח. היה לי דימום חלש מאוד כמה ימים והפסיק. אני ובעלי קיימנו יחסי מין אך כנראה לא מוגנים מספיק( משגל נסוג). עדיין לא קיבלתי מחזור ועשיתי שתי בדיקות ביתיות שבשתיהן רואים פס חלש גם בT.האם ישנה אפשרות שעדיין יש בגופי הורמון בטא שגרם לבדיקה לצאת חיובית או שאני בהריון מחדש? אני די מבולבלת...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון? - תגובה
ד''ר גדעון נגר26/02/2011בדרך כלל ההורמון כבר אינו קיים חודש לאחר הפסקת ההריון
אך יתכנו מצבים בו הוא עדין קיים
ממליץ לבצע 2 בדיקות עוקבות לרמת ההורמון בדם
ועל פי התוצאה ניתן לדעת האם את בהריון צעיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)