מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם כימיה בהריוןמירי01/03/2011
שלום, אני בת 32 בהריון רביעי שבוע 18.5.
בהריון קודם סיפור של פראקלמפסיה.
בהריון הנוכחי כבר משבוע 7 התחילו להופיע ערכים בודדים של לחץ דם גבוה וטכיקרדיה אמהית.
הרופאת נשים שלי שלחה אותי לבדיקות דם ואמרה לי שחלק מהם קשורים לבדיקות שרלוונטיות לרעלת.
מה שיצא לי חורג זה:
UREA שיצא 15 כשהגבול הוא בין 17-43
CREATININE שיצא 0.5 כשהגבול הוא בין 0.51-0.95
ה-PROTEIN TOTAL אמנם בגבול הנורמה אך בגבול הנמוך, יצא 6.7 כשהמינימום הוא 6.6 .
ה-MAGNESIUM יצא 1.9 כשהערך המינימלי 1.9.
ה- NA-SODIUM יצא 137 כשהמינימום 136.
כל השאר יצא בגבולות הנורמה.
האם הערכים החורגים + הערכים הגבוליים על המינימום יכולים לתת תמונה האם אני בכיוון של רעלת הריון גם הפעם?
תודה ויום טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם כימיה בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור01/03/2011שלום לך
סה"כ ערכי המעבדה תקינים. אך לאור הרעלת בהריונך ה'קודם ובנוכחות "ערכי לחץ דם גבוה" כפי שאת טוענת יש מקום להתחיל בטיפול לאיזון לחץ הדם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - עובר גדולNani01/03/2011
שלום רב,
אני בשבוע 30 להריוני השני .
רציתי לשאול מה המשמעות של עובר גדול בשבועיים בתוספת ריבוי קל של מי שפיר AFI=21,22
בצעתי הרבה בדיקות כולל סקירה מכוונת, דיקור מי שפיר , אקו לב והכל תקין. בוודאות אין טעות בגיל ההריון כי אני יודעת בדיוק את הזמנים של הביוץ ....
חלק מהרופאים אמרו שאינדקס 21זה בכלל לא ריבוי וחלק התייחסו לזה כאל ריבוי קל .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - עובר גדול - תגובה
ד``ר אריה לידור01/03/2011שלום רב
אכן מדובר בריבוי קל של מי שפיר. בנוכחות זה ועובר הגדול בשבועיים מכפי גילו אמליץ לך לבצע העמסת סוכר מלאה עם 100 ג"ר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבוי קל של מי שפיר + עובר גדול
NANI02/03/2011שלום ד"ר
כבר בצעתי העמסת סוכר של 100 והכל תקין
האם יש מקום לדאגה לאור הממצאים ( ריבוי קל AFI=22 + עובר גדול בשבועיים )?
כאמור בסדרת בדיקות הכל תקין ( סקירות ראשונה שניה ומכוונת , דיקור מי שפירסכרת ואקו לב )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סושידנה01/03/2011
שלום, אני בהריון שבוע 11 מתחילת ההריון יוצא לי לאכול בסביבות פעם בשבוע סושי אני מקפידה שהדגים יהיו מבושלים ולא נעים. הבוקר דיברה משהי מהאגודה לתרבות הציבור על הסכנות שידועות לי אבל היא הלחיצה שגם אם לוקחים סושי צימחוני הכל מתבצע על אותו קרש וכו'...
יש איזו בדיקה שאני צריכה לעשות? אני די בלחץ ברור לי שמעכשיו לא אוכל יותר מה זה אומר אם היו חיידקים בוודאות משהו יכול לקרות? אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סושי - תגובה
החשש באכילת דג נא -כמו בסושי למשל הוא קיומם של חיידקים מסוימים ( ליסטריה ) במאכלי ים אלו היכולים לפגוע במהלך ההריון התקין . השתדלי להמנע ממאכלים אלו עד לאחר הלידה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבה באתר
עירית02/03/2011יש פה כתבה באתר שכתוב בה: כדאי לוותר על דג נא, כולל קרפצ'יו, סביצ'ה, סושי או סשימי, כי בדג נא יש סבירות גבוהה יותר לטפילים וחיידקים. כתוב גם שאם במטבח משתמשים באותם כלים להכנת סושי צמחוני, בחירה בסושי צמחוני לא תפחית את הסיכון. זה בסדר גמור לאכול סושי מטוגן.
http://www.beok.co.il/Category/Article/11166/אמת+או+שקר+שבעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא ענו לי כבר 3 פעמים רשמתי את השאדנה01/03/2011
שלום, אני בתחילת הריון מחזור אחרון 16.12.2010.
לפני כניסתי להריון ביצעתי פעמיים בדיקות ל Cmv
להלן התוצאות:
28/06/2010 Positive> 2.5 CMV IgG
negative CMV IgM
27/10/2010 Positive> 2.5 CMV IgG
borderline CMV IgM
בתחילת ההריון בבדיקת דם נוספת יצאו התוצאות הבאות:
07/02/2011 Positive> 10 CMV IgG
borderline CMV IgM
הרופאה אמרה לי שנראה לה שבסדר אבל בכל מקרה בעוד חודש נעשה שוב בדיקות, האחיות לעומת זאת אמרו שזה בסדר ושהן לא מבינות למה צריך
אני מודאגת ולא מבינה האם יש בעיה ויש לי מה לדאוג או האם אני יכולה להיות רגועה. אני מבולבלת ולחוצה אפילו שזהו הריוני השלישי זה לא מרגיע, אודה לתשובתכם בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא ענו לי כבר 3 פעמים רשמתי את השא - תגובה
בהשוואה לתוצאות שלפני ההריון ה IGG עלה והIGM גבולי גבר המרמז על אפשרות לחשיפה לפני ההריון. יש לחזור על הבדיקה ולבצע גם AVIDITY של נוגדני IGM
כמו כן ממליץ לפנות ליועץ זהומי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוייםמ01/03/2011
שלום
האם בשבוע 11 מותר לעשות מסג'ים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסויים - תגובה
אם מהלך ההריון תקין - אין חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טטנוס בהריוןה01/03/2011
שלום,
אני בהריון שבוע 36.
לפני מספר ימים נשרטתי ממספריים שעליהן כתמי חלודה. לא ירד דם. חוסנתי לטטנוס עקב פציעה (כנראה חיסון דחף) לפני כשש שנים. האם יש צורך לעבור עוד חיסון עכשיו ? האם יכולה להיות פגיעה בעובר עקב חיסון או אי חיסון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טטנוס בהריון - תגובה
חיסון טטנוס מותר בהריון
אם יש צורך לבצעו ( בד"כ אחת ל10 שנים) צריך לבצעו ללא כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור של 3 ימים במחזורשרית01/03/2011
שלום,
שמי שרית..
אני בת 29, לא לוקחת גלולות או כל דבר אחר.
המחזור של היה אמור להגיע ב 26 לפברואר. הסבב שלי עומד על 31-33 יום.
בשנתיים האחרונות אני ללא גלולות והמחזור תקין וקבוע.
לפני שנתיים הייתה לי ציסטה בשחלה שגרמה לעיכוב של חודש אבל מאז הכל סדיר.
כרגע המחזור שלי מאחר בשלושה ימים. עשיתי בדיקה ביתית ב 27 לחודש שיצאה שלילית... המחזור עדיין לא הגיע...
האם יש סיכוי להריון? מתי לבדוק שוב בבית? האם יש סיכוי לציסטה שוב?
אודה על כל מידע ועצה,
תודה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור של 3 ימים במחזור - תגובה
מציע שתבצעי בדיקת ביטא חוזרת כעבור שבוע. במידה ושלילי ועדיין לא קבלת פני לרופא שלך לברור העיניין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה..
שרית02/03/2011בסה"כ המתנה של כמה ימים ונראית כל כך ארוכה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון, ותוצאה שלילית בבדיקה ביתית
אני02/03/2011שלום שרית,
אני גם בהריון, ועשיתי שתי בדיקות ביתיות, אחת באיחור עצמו והשניה כעבור מספר ימים, ובשתי הבדיקות התוצאה היתה שלילית.
היתה לי אז שפעת, והחלטתי לא לקחת משככי כאבים, למרות התוצאה השלילית של ההריון, וטוב שכך. שבוע לאחר מכן, עשיתי בדיקת מעבדה, והתברר שאני בהריון!!!
למדתי מזה שאסור לסמוך על בדיקה ביתית, ברגע שיש חשד רציני, לא לקחת סיכון עם תרופות או צילומים, עד שיוכח אחרת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג דם A -שרית28/02/2011
שלום,
אני בעלת סוג דם A-. האם זה מסוכן זה דבר רע להיריון? אמרו לי שאני אמורה לקבל זריקה. זה נושא נפוץ? יש לזה פתרון ? כלומר פתרון וודאי? והכל יהיה בסדר עם אותה זריקה?
שאלה שנייה עשיתי העמסת סוכר 50 גר'. והתוצאה הייתה 92. זה תקין?
ובספירת הדם,רמת הנויטרופילים היא 77.4 , מעל הנורמה.בהערות היה רשום אם מעל הנורמה יש חשד לחיידק או משהו כזה. מה הכוונה?
ושאלה נוספת-אפשר לישון על הגב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי הזריקה
שרית28/02/2011הזריקה עצמה מסוכנת? כואבת? באיזה איזור היא מבוצעת? ומה תופעות הלוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוג דם A - - תגובה
ד``ר אריה לידור01/03/2011שלום רב
סוג דם שלילי איננו מסוכן אך דורש זריקת חיסון בשבוע 28 ( או לפני כן במקרי דימום או דיקןר מי שפיר ) וכן לאחר הלידה במידה וסוג דם התינוק חיובי . כל זאת בנוסף למעקב נוגדנים במהלך ההריון. תוצאת בדיקת הסוכר תקינה ומותר לישון על הגב
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יין אדוםרונית28/02/2011
אני בשבוע 29
רציתי לשאול אם אפשר לשתות כוס יין אדום מידי פעם בהריון?
או שכדאי להימנע לחלוטין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יין אדום - תגובה
מותר לשתות לעתים כוס אחת ליום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הריון?ורד28/02/2011
קיבלת תוצאות בטא 45
מחזור אחרון 1.2
מה זה אומר?
האם זה הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הריון? - תגובה
התוצאה חיובית להריון. יש להמשיך ולעקוב אחר צמיחת ערכים אלו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני שקי הריון, עובר אחדרות28/02/2011
שלום,
אני בהריון שני, ווסת אחרונה הייתה בתאריך 4.1.11 .באולטרסאונד שעשיתי אתמול התברר כי יש לי שני שקי הריון, האחד עם עובר המתאים לשבוע השישי, ואילו השק השני ריק ("ללא קוטב עוברי").
כלומר שני שקים, אחד מלא ואחד ריק. יש סיכוי שיהיו שתיים?
ומה המשמעות שיש שק ריק? האם עובדה זו יכולה להפריע לעובר הקיים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שקי הריון, עובר אחד - תגובה
בהחלט ייתכן מצב שלא התפתח עובר בשק הריק או שנוצר והפסיק להתפתח ובהמשך נספג. בד"כ אין סכנה להמשך ההריון. המשיכי במעקבי אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט והריוןדבי28/02/2011
שלום,
אני בתחילת הריון מתאמנת כשנה בחוגי אירובי ובשעורי פילאטיס,
האם יש מגבלה מסוימת שאני צריכה להיות ערה להן לגבי האימונים? תרגילים אסורים, תנועות אסורות? אינני רוצה ליידע את המדריכה מכיוון שיש בחוג נשים רבות שאינני מעוניינת שיידעו כבר מעכשיו על הריוני???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט והריון - ד"ר עפר תדמור
ד''ר עפר תדמור28/02/2011ערב טוב
ספורט מותר ורצוי בהריון תקין
אם את לא בקבוצת סיכון עקב סיבות רפואיות מיוחדות אזש ספורט מותר ורצוי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה על תשובתך המהירה
דבי28/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטראסאונד ראשון
תאתית01/03/2011שלום
אני שבוע 7 פחות יום והיום עשיתי אולטראסאונד שיצא תודה לאל בסדר גמור-
CRL- 8 עם דופק והודגם שק חלמון- 3 מ''מ
משגיליתי שאני בהריון היו לי כאבים בבטן ולכן הפסקתי ללכת לחדר כושר (אני מתאמנת כ-4 פעמים בשבוע בשנה וחצי האחרונות) ולא הלכתי ב-שבועיים וחצי האחרונים כעת עברו לי כמעט הכאבי בטן שמופיעים רק לעיתים האם זה בטוח לחזור לחדר כושר? לעשות שעה כושר ללא מכישירים ומשקולות?
מה התדירות המומלצת?
תודה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגיסטן V בהריון?אמי28/02/2011
שלום, אני בשבוע ה8 להריון ולפני שבוע קיבלתי אנטיביוטיקה עקב דלקת ריאות.
בעקבות השימוש באנטיביוטיקה התפתחה לי פטריה וגינאלית, האם אפשר להשתמש באגיסטן בלי חשש? אני במקביל גם משתמשת בתמיכה וגינלית של קרינון כי ההריון נוצר מIVF לתשובתכם אודה בהקדם... אני סובלת... ואין תשובה בקופת החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגיסטן V בהריון? - ד"ר תדמור
אין כל סכנה
מותר ורצוי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת מים מוקדםשלום רב28/02/2011
שלום...
רציתי לדעת האם יש קשר בין הריון שהיה עם ירידת מים מוקדמת להריון הבא?
ואם כן, מה הוא הקשר ביניהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת מים מוקדם - ד"ר תדמור
כאשר יש הריון עם ירידת מים מוקדמת יתכן ( בחלק קטן מהמקרים ) כי יש חולשת צוואר הרחם או חולשת קרומים ( נדיר נתון בויכוח ) וזה יכול לחזור בהריון הבא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ענו לי- בבקשה!!!!ליאת28/02/2011
שלום. האם מותר 3 חודשים לאחר ניתוח קיסרי אלקטיבי בשל שליית פתח ודימום רב בעת הלידה לעשות כפיפות בטן אינטנסיביות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ענו לי- בבקשה!!!! - תגובה
מותר ורצוי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)