מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון שבוע 22 + 4 ימיםהריונית17/02/2011
אני בהריון שבוע 22 + 4 ימים.. רציתי לשאול אם חומר לפתיחת סתימות שלא אני נגעתי בו אלא המשכיר של הדירה שבה אנו גרים שם על מנת לפתוח את הביוב זה מסוכן לנשום? השתדלתי לא לנשום אך כשיצאתי מהחדר שבו שהיתי בזמן שהוא עשה זאת הרחתי ריח?? זה משהו שקשור לסודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שבוע 22 + 4 ימים - תגובה
ד``ר אריה לידור18/02/2011שלום לך
רצוי לא לשהות או לנשום את החומר גם במצב לא הריוני. אך אם היית מרוחקת ורק הרחת את הריח האופיני אין חשש לנזק לך או להריונך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים סדירים בשבוע 36נועה17/02/2011
אז ככה...
לפני יומיים הגעתי לחדר מיון בגלל דקירות בצד ימין של הבטן התחתונה אני בשבוע 36.1 ויש לי סכרת הריון מאוזנת עם דיאטה בלבד .כשעשו לי מוניטור ראו שיש לי צירים סדירים (ברמה של בין 120 ל80) לאחר שנתנו לי נוזלים עשו לי עוד מוניטור וראו שעדיין יש לי צירים סדירים.
חשוב לי לציין שבאולטרסאונד שנעשה לי נאמר לי גם שיש לי ריבוי מי שפיר (300)כשיומיים לפני זה באולטרסאונד שנעשה לי כמות המים היתה תקינה .נוסף לכל העוברית היתה במצג עכוז ונאמר לי שכל עוד יש לי צירים אינני יכולה לעבור היפוך. (היה מתוכנן לי היפוך לשבוע 37) בבדיקה ואגינלית לא היתה לי פתיחה כלל והיתה לי מחיקה של 70%אושפזתי במחלקה להריון בסיכון ללילה למעקב. ונאמר לי שאם יהיו לי עדיין בבוקר צירים סדירים ככל הנראה יעשו לי ניתוח קיסרי באותו יום.בבוקר עשו לי מוניטור נוסף שהראה עדיין צירים סדירים (ברמה יותר נמוכה סביב ה60) והגיע מנהל המחלקה שהחליט לנסות לעשות לי היפוך. ההיפוך הצליח!!! ולאחר מכן במוניטור עדיין היו לי צירים אך הם כבר לא היו סדירים. בצהרים שחררו אותי הביתה.
השאלה שלי היא מה עכשיו? מה כל זה אומר? יש לי מדי פעם צירים אך הם אינם סדירים. האם יש אפשרות להמשיך במצב הזה עד שבוע 40?האם אני אמורה להיות בשמירה? ללכת לעבודה? אשמח לקבל תשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים סדירים בשבוע 36 - תגובה
ד``ר אריה לידור18/02/2011שלום רב
ראשית ברכות על הצלחת ההיפוך. רצוי בשלב זה לנוח ולשתות הרבה כדי להפחית את הצירים . לא רצוי שתלדי לפני השבוע ה 38 מכל מקום הייתי מציע לך המשך מעקב הריון עד ללידה ביחידה לניטור עוברי טרום לידה בבית החולים בו את רוצה ללדת
בהצלחה
ד:ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת..
נועה18/02/2011והאם אני יכולה לעבוד כרגיל? האם בדרך כלל זה מצב שניתן לסחוב אתו עד שבוע 40?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 30 - תנועות עובר במצג עכוזעדינה17/02/2011
שלום רב,
אני בשבוע 29+2, הריון שני ספונטני, ללא בעיות או סיבוכים.
בבדיקה אחרונה העובר עדיין במצג עכוז.לשאלותיי:
1. אני חשה בתנועות העובר בחלקה התחתון של הבטן, היכן שרגליו אמורות להיות. האם עלי להיות מודאגת מכך שאיני חשה תנועה באיזורי הבטן האחרים (מדוע ידיו או ראשו אינם נעים? - יש לציין כי העובר פעיל במיוחד).
2. עד לאיזה שבוע יכול עובר להתהפך למצב ראש?
תודה לכל המשיבים,
עדינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 30 - תנועות עובר במצג עכוז - תגובה
ד``ר אריה לידור17/02/2011שלום לך
אין זה משנה אילו אברים את חשה שהם בתנועה. כל עוד את מרגישה תנועות זהו סימן מעודד. העובר יכול להתהפך למצג ראש עד גיל שבוע 37. ככל שמשך ההריון מתקדם הסיכוי להיפוך ספונטני הולך ויורד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרינטל אחרי לידה ובהנקה מלאהרחלי17/02/2011
עד איזה חודש מומלץ להמשיך וליטול פרינטל בזמן ההנקה?
האם משמעותי אם הנקה מלאה או חלקית?
אשמח לדעת
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרינטל אחרי לידה ובהנקה מלאה - תגובה
כל עוד את מניקה יכולה להמשיך בפרה נטאל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני הריון כבר שלושה ימים אחרי ???:-(17/02/2011
שלום רב:
לפני כשבוע קיימנו יחסי מין.
כעת אחרי חמישה ימים הופיעו לי סחרחורות קשות - בחילות, וחוסר תאבון.
ההרגשה המוזרה מגיעה בעיקר שאני מתחילה לאכול.
אך הסחרחורות כל הזמן.
רציתי לשאול האם יתכן סימנים אלה כתוצאה של הריון כבר לאחר מספר ימים?
אני מאד מודאגת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני הריון כבר שלושה ימים אחרי ??? - תגובה
סימני הריון יכולים להופיע כבר בהתחלה המוקדמת
לוידוי היותך בהריון ממליץ שתבצע י בדיקת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטוטקלילך17/02/2011
שלום רב,לאחר שלא נצפה בשק ההריון עובר נשלחתי למיון נשים ע"י הרופא שלי קיבלתי לנרתיק 4 כדורי ציטוטק אך לא הייתה תגובה מלבד כאבי בטן תחתונה.ביון רביעי הגעתי למיון לצורך ביקורת והרופא החדירה לי שוב את כדורי הציטוטק ועדיין אני אחרי 24 שעות ועדיין אין תגובה מלבד שוב כאבי בטן והפרשה חומה,מב עליי לעשות נורא חוששת מגרידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציטוטק - תגובה
ד``ר אריה לידור17/02/2011שלום רב
כמובן רצוי לבדוק מה המצב לאחר סבב הטיפול השני. במידה ולא הואיל יש מקום לסבב שלישי שלאחריו במידה ולא תהיה תגובה צריך יהיה לבצע גרידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות לא ברורות...נילי17/02/2011
שלום
בשבוע 6+ 6 ניגשתי לבדיקה ולא ראו דופק רק שק הריון ושק חלבון. בשבוע 8+6 נצפה הד עוברי קטן 43 מ"מ ודופק לא ברור....אני רציתי לקבוע תור להפסקת הריון , כי הנתונים לא מתאימים למה שאני יודעת שהם אמורים. הרופא אמר לא למהר ולבא עוד שבוע?
יש עוד סיכוי להגעה לערכים תקינים? ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר קטן
נילי17/02/2011הבדיקת הראשונה ללא דופק היתה ב6 שבועות+ 6 ימים.
אחרי שבועיים 8 שבועות+ 6 ימים הד 4.3 מ"מ דופק לא ברור....ואז השאלה מה הנכון לעשות או מה הנכון לצפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות לא ברורות... - תגובה
מאד רצוי לחזור על הבדיקה בעוד מספר ימים. במידה ולא ייצפה דופק בבדיקה זו יש לבצע הפסקת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות לא ברורות... - תגובה - תגובה
ד``ר אריה לידור17/02/2011ראי תגובתי למעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- USשיר17/02/2011
שבוע 5 פלוס 4 ימים.
היום עשיתי US:
נצפה שק הריון תוך רחמי ושק חלמון המתאים ל4 שבועות. עדיין לא נצפה הד עוברי.
האם זה תקין לשלב הזה?
יש לציין מחזור אחרון 9.1 ו IUI ב 23.1
מוזמנת לרופא נשים בעוד 10 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US - תגובה
לשבוע זה ממצאים תקינים.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלטלי17/02/2011
אני בשבוע 32 ולא נקבע לי תור להערכת משקל רופא הנשים שלי אמר שאין צורך בבדיקה זו כי אין שום סיבה לבדוק את המשקל כי לא נראה לו שיש בעיה עם המשקל האם זה נכון מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - תגובה
מקובל לבצע אולטרהסאונד להערכת צמיחה בסביבות שבוע 31-32
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןלימורי17/02/2011
שלום,
אני לאחר 2 לידות של IVF.
המחזור שלי לא סדיר ומגיע כל חודשיים-שלושה והרופא שלי טוען שהבעיה אצלי היא שלא ניתן לצפות מתי יופיע הביוץ.
הייתי רוצה הריון נוסף אך לא לעבור שוב הפריה!
1. האם אפשר ליטול איקקלומין על מנת לדעת פחות או יותר את
זמן הביוץ שלי???
2. אם כן, האם זה בסדר ליטול איקקלומין במשך חודשים עד הריון
או שיש לעשות הפסקה כל זמן מסויים?
תודה רבה,
לימור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין - תגובה
אין כל הגבלה בנטילת איקקלומין להסדרת הוסת / ביוץ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סקירת מערכות..סיון17/02/2011
שלום רציתי לדעת אם התוצאות טובות...
אני בת 22.5
גיל הריון 22+4
התוצאות הם:
BPD 54 מ"מ מתאים לשבוע 22+4
Head cir 203 מ"מ מתאים לשבוע 22+3
AB/Cir 180 מ"מ מתאים לשבוע 22+6
יחס HC/AC 36 מ"מ מתאים לשבוע 21+4
הערכת משקל 493 ג'
הבערות רשום שאני מופנית לרופא המטפל בעקבות עובי עור עורף מעובה לשבוע ההריון 6.2 מ"מ מומלץ לאקו לב עובר וייעוץ גנטי...
האם יש סיבה לדאגה ומהם הסיכויים ...
זהו הריון שני ...ובהריון הראשון הכל היה בסדר וב"ה ילדתי ילדה בריאה ושלמה האם יש סיבה לדאגה..
אשמח מאוד לתשובתכם בהקדם..
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות סקירת מערכות.. - תגובה
האם שקיפות עורפית היתה תקינה?
האם החלבון העוברי היה תקין? מכל מקום ממליץ על יעוץ גנטי אקו לב עובר וסקירות מכוונות לציסטות אלו ולשלד במהלך מעקב ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובי עורף
סיון19/02/2011תודה על תשובתכם...
לא עשיתי שקיפות עורפית וחלבון עוברי...
אבל הסיכויים לציסטות ולכל הנילווה לזה הם גבוהים או נמוכים...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקשחר17/02/2011
יש לי כאבים די מוזרים בבטן, להלן תוצאה של בדיקת שתן מה זה אומר???
הבנתי שמדובר בחידק, מה שם החיידק והאם מוקסיפן טוב לטיפול בחיידק זה ובהריון בכלל... (לציין כי אני בהריון שבוע 11)
Enterococcus faecalis (group D) - (1)
1 VitekAntibiotics
S Ampicillin
S Ciprofloxacin
S Nitrofurantoin
S Vancomycin
Legend: R=Resistence, I=Intermediate, S=Sensitive, N=Negative, P=Positive
ESBL- Positive מצביע על מנגנון עמידות לאנטיביוטיקות מסוג
?- lactams.
Enterococcus faecalis (group D
100,000 CFU/ml - גדול מ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק - תגובה
יש לך זהום בדרכי השתן. פני לרופא שלך על מנת לקבל טיפול אנטיביוטי שבסיומו תבצעי בדיקת שתן לתרבית בקורת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
שחר18/02/2011ד"ר רציתי לדעת את שמו של החיידק, ולשאול אם מוקסיפן יעזור? (הייתי אצל רופא)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טובלירוןלי17/02/2011
ילדתי לפני כ- 10 חודשים,
כחודש וחצי אחרי הלידה התחלתי (לראשונה) להשתמש באמצעי מניעה מדבקות אוורה.
ברצוני לדעת אם מעוניינים להכנס להריון שוב , כיצד תעשה הפסקת השימוש במדבקות ? האם עלי לסיים את 3 המדבקות לקבל מחזור ואז לא לשים יותר ? או עלי לנהוג אחרת ?
ודבר שני - האם בסדר להשתמש בפולקס 400 (חומצה פולית + ברזל) לפני ההריון ?
או עדיף משהו אחר ?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב - תגובה
יכולה להפסיק השימוש בכל עת ללא קשר למספר המדבקה בערכת 3 המדבקות. לאחר ההפסקה תקבלי דימום תגובתי. כעבור כחודש לערך יופיע הוסת הראשון. יכולה להשתמש בפולקס בטרם ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים??לימור17/02/2011
ד"ר שלום
אני שבועיים וחצי אחרי קיסרי שמתי לב בתחבושת שיש לי דם בחלק האחורי של התחבושת ושאלתי האם דימום מפי הטבעת יכול להיות קשור לקיסרי או שזה רק טחורים ? ומה ניתן לעשות בשלב הזה. האם אפשר לחכות... לא היו לי טחורים בעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים?? - תגובה
קרוב לודאי שהמדובר בטחורים. מציע לך להבדק לוידוי העיניין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- beta-hcgחגית17/02/2011
האם בדיקת בטא של 8500 שנעשתה בשבוע ארבע פלוס שש יכולה להצביע על הריון מרובה עוברים. והאם בבדיקת אולטראסאונד אוכל לראות כבר דופק עם בטא כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר beta-hcg - תגובה
בערך זה יכולה כבר לבצע אולטרהסאונד לתקינות ההריו ולהוכחת דופק עוברי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)