מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איחור של 4 ימיםאלונה13/02/2011
שלום,
המחזור שלי הוא בן 28 ומאוד מאוד סדיר. אחרי שבעלי ואני קיימנו יחסי מין לשם כניסה להריון ביום ה-12, ה-14 וה-16, המחזור הגיע רק ביום ה-31. המחזור שלי מגיע כמו שעון ומעולם לא היה לי איחור כזה ואני כבר בת 33...
כמו כן, לפני קבלת המחזור סבלתי משבוע של בחילות (שזה משהו שאני מעולם לא סובלת ממנו) וביום ה-29 הייתה לי הפרשה מועטה חומה (שאף פעם לא מופיעה לי לפני המחזור).
בדיקות ביתיות שעשיתי הניבו תוצאה שלילית.
כמו כן, קרא לי כבר שאחרי הביוץ הופיעו לי ציסטות שנעלמו בחזור שאחריו.
מה יכולה להיות הסיבה לאיחור הזה? האם זה אומר שהביוץ שבד"כ מופיע אצלי ביום ה-14-15 הופיע מאוחר? האם זה מעיד משהו על הביוץ הבא?
כיצד אדע מתי הביוץ הבא?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור של 4 ימים - תגובה
ד``ר אריה לידור14/02/2011שלום לך
מציע שתבצעי בדיקת דם להריון. במידה ושלילי זהו שבוש בוסת. יש לחכות לראות באם בהמשך הוסתות סדירים כפי שהיה בעבר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצותחן ח.13/02/2011
אני בחורה בת 20 וחצי, רווקה.
קיבלתי מחזור אחרון ב3.1.11 וערכתי 2 בדיקות ביתיות אתמול בזמנים שונים, בשתיהן יצאו תשובות חיוביות.
היום בבוקר ערכתי בדיקת דם ונשלחתי לעשות אולטראונד ובדיקה אצל רופא נשים. מתי מגיעה התשובה של הבדיקת דם ומתי יש צורך לעשות את האולטסאונד וכל השאר?
אני שוקלת לעשות הפלה אבל אני לא יודעת מה ההשלכות בנושא- אם אוכל להכנס להריון בעתיד בקלות בלי טיפולים?
עד לא מזמן השתמשתי בגלולות .
לפי מה שהרופא משפחה אמר אני בתחילת שבוע 6. הוא אמר שאצטרך לעבור הפלה "גרידה".. איך הולך התהליך?
אני גם שוקלת מנגד להשאיר את התינוק ולהתחתן עם האבא (היינו במערכת יחסים 3 וחצי שנים). אשמח לקבל תשובה.
שיהיה שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות - תגובה
מציע שתבצעי בדיקת דם להריון כמותית. עם התוצאה פני לרופא נשים שיענה ויסביר את כל האופציות העומדות לפנייך.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם
חן ח.14/02/2011עשיתי אתמול בבוקר בדיקת דם, מתי צריכות להגיע תוצאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם - תגובה
קרוב לודאי שהיום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ממש חשוב!!!!!
חן ח.14/02/2011לפי חישוב שעשיתי אני בתחילת שבוע 6 , קיבלתי מחזור אחרון ב3.1.11 עד מתי אפשר לעשות הפלה ואיזה סוג של הפלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ממש חשוב!!!!! - תגובה
עד שבוע 7 אפשר לעשות הפסקת הריון תרופתית וכירורגית (גרידה). מעבר לשבוע 7 רק גרידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ועצה מקצועית דחופהbaby13/02/2011
שלום רב
תאריך הווסת האחרונה היה ב15.01.11
ב01.02.11 הייתי אצל רופא נשים שביצע אולטרסאונד ואמר שלי מה שהוא רואה אני ביום-יומיים הקרובים אמורה לבייץ
היום בתאריך 13.02.11 ביצעתי בדיקת דם והתוצאה הייתה 5
מה אני אמורה להבין מזה? יש סיכוי שאני בהריון למרות שביצעתי את הבדיקה מוקדם מדי(לא יכולתי לחכות) מה הסיכויים שאני בכל זאת בהריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח ועצה מקצועית דחופה - תגובה
כדאי לחזור על בדיקת הדם לביטא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופא פענוח בדיקת שתן.ליר13/02/2011
שלום
אני בשבוע 29+6 הריון בסיכון עם סכרת הריונית ועובר קטן בשבועיים .
נשלחתי לבצע בדיקת חלבון בשתן של 24 שעות והתוצאות היו:
creatinie u 24 - 1.3g
protein u 24hr - 161.2mg
urine volume 3400ml
שאלתי היא מה המשעות של פרוטאין גבוהה בגוף? (רעלת הריון)?
יצויין כי איני סובלת מניפוחת ברגלים ולא בידיים ולרוב לחץ הדם שלי תקין והסוכר מאוזן בתפריט בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופא פענוח בדיקת שתן. - תגובה
רצוי לבצע איסוף שתן לחלבון כמותי לבדוק אוראה חומצה אורית וקראטינין. וזאת כדי לוודא כי התפקוד הכלייתי שלך תקין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המחזור מאחר בכמה ימיםאלי13/02/2011
היום 13.2 ובפעם האחרונה שקבלתי מחזור הייתה ב11.1.
אני וחבר שלי שכבנו בערך ב29.1. לפי החישובים שלי הייתי אמורה לקבל מחזור ב11.2 (המחזור שלי מאוד סדיר בזמן האחרון) ובנתיים הוא מאחר בשלושה ימים.
התשמשנו באמצעי מניעה והוא גמר בחוץ.
ועדיין אני מוטרדת. האם מוקדם מדי לבצע בדיקת הריון?
או שאחרי הפעם הראשונה לוקח זמן למערכת להתייצב?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המחזור מאחר בכמה ימים - תגובה
איעץ לך לבצע בדיקת הריון . במידה ושלילי להמתין לוסת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכוצויות בהריוןמריאנה13/02/2011
שלום, אני בשבוע ה-7 להריון ובימיים האחרונים אני חשה לעתים במעין התכוצויות בבטן התחתונה כל פעם למשך 2-3 שניות , ההתכוצויות יכולות לבוא כל כמה דקות ואז נעלמות למספר שעות עד שמופיעות שוב .
אבקש לדעת מה יכולה להיות הסיבה להתכוצויות אלו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוצויות בהריון - תגובה
אלו תופעות נורמליות לתחילת הריון. קרוב לודאי שהבסיבה צמיחתו של הרחם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר קיסרילימור13/02/2011
שאלה
5 ימים לאחר הניתוח החלו לי כאבי ראש חזקים במשך שלושה ימים שאופטלגין לא עזר לאחר שלוושה ימים זה הלך והתמעט היום שבועיים אחרי איןן כאבי ראש שמצריכים כדור להרגעה אך יש הבזקי כאבי ראש קלים שחולפים בדקה
אציין שבמהלך הניתוח עקב 5 דקירות בערך לאפידורל שלא הלך עשו לי הרדמה ספינלית . הייתי במרפאת משכב לידה ושאלתי על סיבוך אפידורלי שכואב הראש הוא אמר שאם יה זה כבר נסגר .
שאלתי : אם באמת היה חור כזה או שניים בגלל כל הניסייונות האם הוא יכול להיסגר לבד והאם זה יכול לגרום לסיבוכים בעתיד.
אני מתפקדת כרגיל עם המוגלובין 9 רק מוטרדת מעצם המחשבה שנגרם נזק ולא טופל.
תודה מראש לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר קיסרי - תגובה
ד``ר איילון לחמן13/02/2011שלום.
אם חלפו הכאבים,רוב הסיכויים אכן ,שאם היה נקב הוא כבר נסגר.את יכולה להתיעץ גם עם רופא מרדים או נוירולוג.תרגישי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימור דם טבוריליהיא13/02/2011
הי
אני בשבוע 31 ומאוד מתלבטת האם לשמר דם טבורי בציבורי או בפרטי
אני מבינה שהרפואה הולכת לכיוון של תאי גזע והחשיבות שלהם הולך ותופס תאוצה
השאלה באמת אם חס וחלילה אצטרך האם באמת תישמר לי הדגימה גם בציבורי או שכדאי ללשלם כבר לפרטי ולהוריד דאגה אחת מיני רבות.
ליהיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימור דם טבורי - תגובה
התיעצי עם בנק הדם הטבורי הציבורי ותקבלי כל התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץדנית13/02/2011
האם יכול להיות ביוץ מאוחר ועדיין המחזור יגיע בזמן ז"א יהיה ביוץ ואחרי שבוע יגיע המחזור או שבהכרח במידה והביוץ מתעכב גם המחזור יתעכב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
המחזור מגיע שבועיים לאחר התרחשות הביוץ.כך שאם אכן התעקב הביוץ,גם המחזור יתעכב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mhbuiמאי13/02/2011
שלום,
לאחר IVF אני בשבוע 7. החל מהיום אני מצוננת עם כאב גרון קל וללא חום. האם מותר/רצוי לקחת תרופות או שלהעביר את הצינון ללא תרופות. אם כן, באלו תרופות מותר להשתמש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mhbui - תגובה
ד``ר איילון לחמן13/02/2011שלום
ממליץ להתיעץ ולהיבדק אצל רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף זעם בהריוןעינב13/02/2011
לרופאים שלום רב,
בת 36 הריון ראשון, מהפרייה שבוע 11 וחמישה ימים, מאוד רגועה ונינוחה בדר"כ.
ביום שישי האחרון לאחר ויכוח עם בעלי, נכנסתי להתקף זעם (שמעולם לא זכור לי),
נלחצתי מעצמי,בכיתי הרבה, אפילו הדופק עלה כאילו עשיתי מרטון. בעלי נלחץ מעצמת
התגובה, האם מצב זה יכול לפגוע בעובר, אני מיום שישי מאוד דואגת וחרדה, גם מדוע
הגבתי כך האם טבעי?
אשמח להתייחסות
שבוע טוב,
עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף זעם בהריון - תגובה
בהריון קימים שינויים הורמונליים אשר בהחלט משפיעים על מצב הרוח.יכול לכן להיות שזו הסיבה.אז בבקה להירגע ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להביןשיר13/02/2011
באיזה שבוע אני.
ב 9.1.11 וסת אחרון.
ב 23.1 IUI.
במחשבוני הריון באינטרנט מופיע שאני בשבוע 5. לפי חישוב שלי אני בתחילת שבוע 6.
מה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה להבין - ד"ר תדמור עפר
ד''ר עפר תדמור13/02/2011בוקר טוב
אם ההזרעה ב 23/01 אז הוסת 14 יום קודם כלומר 09/01
וגיל ההריון היום בדיוק 5 שבועות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה5 שבועות הריון
שיר13/02/2011כלומר שהתחלתי את השבוע ה6 - הלא כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 25-בבקשה מחכה לתשובהמיכל13/02/2011
אני בשבוע 25 להריון, עם צירים לא סדירים משבוע 23.
בשבוע 24 התחלתי זריקות פרוגסטרון פעם בשבוע+כדור בוקר וערב פנדילונג 30.
לפני מס' ימים הופניתי ע"י הרופא עם צוואר מקוצר 15 מ"מ לביה"ח וצירים לא סדירים.
שאלותי:
1. בביה"ח הצואר נמדד שנית ונמצא 35 מ"מ. איך דבר הגיוני?
2. הרופאה רוצה להתחיל לי שבוע הבא (26) זריקות להפשלת הריאות, האם זה לא
מוקדם? (לידות קודמות בשבוע 40 ללא צירים מוקדמים וכו' משקלים 3 ק"ג +)
3. האם זה בסדר ששוחררתי מביה"ח? ואני עדין עם צירים לא סדירים, למרות הזריקות
והכדורים הנ"ל?
4. האם אני צריכה להיות במנוחה מלאה?
תודה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 25- ד"ר עופר תדמור
ד''ר עפר תדמור13/02/2011בוקר טוב
הפרש בבדיקת אורך צוואר בין בודקים אפשרי, האם שתי הבדיקות בעל קול וגינאלי ???
כדאי פשוט למדוד שוב על קול וגינאלי
יש גם דינמיקה בצוואר
זריקות להבשלת ראות כדאי
לפי אורך הצוואר החלטה על שיחרור מבית חולים
בכל אופן אם בית חולים משחרר זה תמיד מבוצע בכובד ראש ובאחריות
מנוחה מלאה בבית תמיד כדאי עד לייצוב המצב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמות הידייםריקי12/02/2011
אני בשבוע 34 ובימים האחרונים נרדמות לי הידיים. זה קורה בעיקר בלילה אבל לפעמים גם במהלך היום כשאני פעילה יש לי פתאום תחושת נימול בעיקר בכף יד ימין.
בלילות לפעמים זה מוביל לכאב שנמשך גם בבוקר לעוד כחצי שעה.
האם זו תופעה נורמלית? האם יש משהו לעשות בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות הידיים - תגובה
ד''ר גדעון נגר12/02/2011התופעה שכיחה במיוחד בשבועות המאוחרים של ההריון
התופעה נובעת מבצקת בשורש כף היד
התחושות הנל יעלמו לאחר הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- URINE-CULTUREשירי12/02/2011
שלום,
אני בשבוע 27 להריון
ובבדיקה האחרונה נמצא URINE-CULTURE
10E4 CFU/ML
STREPTOCOCCUS AGALACT.GROUP B 0.00
SG 1.00 SG
LEUCOCYTES UR. NEGATIVE
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 5.00
PROTEINE UR NEGATIVE
GLUCOSE URINE NORMAL
KETONES NEGATIVE
UROBILINOGEN NORMAL
BILIRUBIN UR NEGATIVE
ERYTHROCYTES NEGATIVE
הממצא מאוד מדאיג אותי .
מה יש לעשות
האם יש סכנה לעובר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר URINE-CULTURE - תגובה
ד''ר גדעון נגר12/02/2011אין סיבה לדאגה
יש לשקול מתן טפול אנטיביוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת- דחיית מתן אנטיביוטיקה
שירי13/02/2011הרופא שלי נמצא בחופשה
כך שאוכל ללכת אליו רק בשבוע הבא.
האם אפשר לחכות עם מתן האנטיביוטיקה או שלא רצוי לדחות זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)