מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמנא12/02/2011
שלועשיתי בדיקת הריון אחרי 12יום אחר סיום המחזור והתוצאה הייתה שלילית האם התשובה רליוונטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר גדעון נגר12/02/2011כדי לענות צריך פרטים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורפוס קלוסוםeee11/02/2011
בשבוע 20 אם לא נראה בבדיקת אולטראסאונד ביטנית האם
בבדיקה וגינאלית הסיכוי לראותו יותר סביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורפוס קלוסום - תגובה
ד''ר גדעון נגר12/02/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורפוס קלוסום - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור13/02/2011בוקר טוב
אם לא רואים קוקפוס קלוסום בשבוע 20 אז צריך לראות עם העובר במצג ראש
במצג ראש מנסים לראות בבדיקה וגינאלית
בעכוז ניתן לראות גם דרך הבטן
בכל מקרה אם לא הודגם מחייב בירור מלא
ניתן גם לבצע בדיקת MRI
בכל מקרה מחייב בירור מלא
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכלתי רוטב עם ביצים חיותורד11/02/2011
ישבתי במסעדה והסתבר בדיעבד שברוטב שאכלתי יש מיונז "תוצרת בית" עם ביצים חיות. אני בשבוע 27. מה אפשר לעשות כדי לוודא שהעובר לא יחלה, לקחת אנטיביוטיקה? יש איזו בדיקה שאוכל לעשות? אני מאוד מוטרדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכלתי רוטב עם ביצים חיות - תגובה
ד''ר גדעון נגר12/02/2011לא ניתן לבדוק זאת
הסבירות לזהום נמוכה ביותר אין כל צורך לקחת אנטיביטיקה
להבא המנעי מאכילת ביצים חיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת תרדמת ברגלמיקה11/02/2011
שלום
אני בהריון בשבוע 36
בשבוע האחרון יש לי תחושת תרדמת ברגל באיזור הברך
ותחושה של תרדמת לסירוגין באיזור הצוואר.
האם התופעה מוכרת בהריון?
האם יש מה לעשות?
חשוב לי לציין שזה לא כואב ואינני מוגבלת בתנועה בשום אופן.
פשוט ההרגשה ברגל היא שונה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת תרדמת ברגל - תגובה
ד''ר גדעון נגר12/02/2011בהריון קיימות המון תופעות שונות
כנראה גם התחושות שציינת נמנות עליהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשוןשיר11/02/2011
שלום, אני בשבוע 4 +5ימים. עוד לא מרגישה בחילות. מרגישה קצת כאבים בחזה. האם סביר? מתי מתחילות הבחילות?
דבר שני: מתי ניתן לראות עובר עם דופק? החל מאיזה שבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ראשון - תגובה
ד''ר גדעון נגר12/02/2011הבחילות מופיעות בדרך כלל משבוע6
נתן לצפות בדופק בין שבוע 6 ל7.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שיר13/02/2011כשאתה אומר שבוע 6 אתה מתכוון לשבוע שבין ה 5 ל 6 או כששישה שבועות מלאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בהריוןsool11/02/2011
לרופאים שלום,
אני בשבוע 23 להריון. כבר שבוע יש לי כאב ממש בחיבור בין הרגל לבין איבר המין, סליחה על הביטוי אך אני לא יודעת איך להסביר את המקום. לפעמים בקושי אני מזיזה את הרגל.
מה זה יכול להיות ? האם זה משהו מדאיג ?
עוד שאלה אני שומעת תמיד על צירים מוקדימים. איך יודעים או מרגישים צירים אלה במידה ויהיו ?
אודה לכם על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייתכן שיש לך סימפיזיוליזיס
עינת ברקן11/02/2011זה נפוץ בהריון, אם כי לא סימפטי כלל ומגביל את חופשיות התנועה
כמובן רצוי ללכת להיבדק אצל רופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך
sool12/02/2011שלום לך,
היום הייתי אצל רופא הנשים, שאלתי אותו והוא אמר לי שזה כאב נפוץ בהריון, ואם זה יחמיר אז ללכת להיבדק אצל כירורג. השאלה האם יש טיפול לזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור מחזורחיה11/02/2011
המחזור הקבוע הוא בין 30 ל34 ימים אני ביום ה44 ועשיתי פעמיים בדיקה ביתית והתשובה שלילית עד שאפנה לרופא האם רוב הסיכויים שיש הריון או הבדיקות הביתיות בדרך כלל נכונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנסי עוד שבועיים
bahura11/02/2011אצלי 3 בדיקות בית ובדיקת דם היו שליליות ואחר כך במקרה גילו שק הריון באולטרסאונד.זה קורה אם הביוץ מתרחש מאוחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור מחזור -ד"ר עופר תדמור
ד''ר עפר תדמור13/02/2011בוקר טוב
התשובה הביתי לרוב נכונה
כדאי לבצע בדיקת דם - אפשר לקבל הפנייה מאחות רופא משפחה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמה קלה שבוע 15אלמונית11/02/2011
שלום רב,
היום התחלתי שבוע 15, הריון שהחל כתאומים אך משבוע 8 אחד לא התפתח (השק טרם נספג). אתמול היה לי כתם חום קטן בתחתון והיום שוב.
האם יש מקום לחשש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמה קלה שבוע 15 - תגובה
ד''ר גדעון נגר12/02/2011כתם חום אינו מעיד על בעיה בדרך כלל
ממליץ לבצע US.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה מסכין בתחילת הריוןענבל11/02/2011
שלום רב!!!
אני בשבוע 7 להריוני, לפני מספר ימים נחתכתי באצבע מסכין בזמן חיתוך בשר עוף והודו לא מבושל. ירד לי מעט דם ונותרה שריטה.
כמה ימים קודם נישרטתי ממספרים לחיתוך ציפורניים שריטה עמוקה גם כן באצבע אחרת, וירד דם.
האם יש איזשהו סיכוי לפגיעה בעובר או הדבקה במחלה כלשהי ?
( קראתי שבשר לא מבושל מהווה בעייה )
חוסנתי בחיסון טטנוס לפני 3 וחצי שנים האם עדיין תקף?
האם יש ליידע את הגניקולוג שלי על מה שקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה מסכין בתחילת הריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר12/02/2011הסבירות לזהום נמוכה ביותר
החסון עדין תקף
אנא השתדלי לא להפצע יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סליחה על השאלהחסוי11/02/2011
האם הגעה לאורגזמה באוננות ע"י זרם מים מסוכנת להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
חסוי13/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא, תהני לך...
ריקי14/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על השאלה - תגובה
ד``ר אריה לידור14/02/2011שלום לך
במידה וההריון תקין אין כל חשש
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות SMA אצל האישה- הודעה מוקפצתעינב פעם שניה11/02/2011
שלום רב,
אני בשבוע 19, אחרי IVF ראשון ומוצלח עם איקסי ומיקרומניפולציה.
בבדיקות הגנטיות נמצאתי באופן תמוה נשאית של SMA ? מחלת ניוון שרירים קשה ,ע"פ הבנתי.
עד כה הבדיקות היו תקינות, עד לאחרונה, תוצאת חלבון עוברי 390 - אני בת 35 כמעט.
השבוע עברנו דיקור מי שפיר אך כיוון שבעלי לא נשא של המחלה, מסתבר שלא בודקים את העובר.
עשינו שימור תאים, ועכשיו אנחנו מתלבטים אם לערוך בדיקה נפרדת לכך , כיוון שקיים סיכון מוגבר ביחס לאוכלוסיה, או שזו היסטריה מוגזמת ? אודה לכם על תשובתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות SMA אצל האישה- הודעה מוקפצת - תגובה
ד''ר גדעון נגר12/02/2011אם בעלך אינו נשא אין כל סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מורחבתeee10/02/2011
שלום, אני נמצאת בשבוע 21.6, ביצעתי סקירת מערכות מאוחרת מורחבת באופן פרטי. במהלך הבדיקה הרופא לא הצליח למצוא את הקורפוס קלוסום (החלק שמחבר בין שני חלקי המוח), ובנוסף נבדקו חדרי המוח והתוצאה - 7.7 וכן 9.2. הרופא אמר לי שאני צריכה להגיע לבדיקת המשך כדי לבדוק האם התפתח הקורפוס קלוסום וכן לוודא שהתוצאה של חדרי המוח לא עוברת את ה 10 מ"מ. אשמח לקבל חוו"ד: באיזה שבוע בהריון מתפתח הקורפוס קלוסום? עד איזה שבבוע ניתן לחכות כדי לבדוק את ההתפתחות של הקרפוס קלוסום? כמו כן - מהן הסיבות לכך שהוא לא מתפתח בזמן או לא מתפתח בכלל? האם יש סיכון כשהתוצאה כרגע היא 9.2?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות מורחבת - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור11/02/2011ערב טוב
שני נושאים
קורפוס קלוסום צריך להתפתח בין שבוע 18 ל 22 שבועות.
אם לא הודגם בכלל בשבוע 22 יש לחזור על הבדיקה השבוע, חוזר שוב אם לא הודגם אפילו חלקית יש לחזור על הבדיקה עכשיו , אין מה לחכות שבועיים.
חוסר מוחלט של הקורפוס בשבוע 22 יכול להצביע על בעיות בהתפתחות מוח העובר, הקורפוס הוא כמו לוח האם של מוח העובר.
חדרי מוח 9 ממ צריך מעקב.
השילוב של שני המימצאים מעורר חששות כדאי לשקול ביצוע MRI
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 7+ ,גב תפוס - שאלהdana10/02/2011
שלום, בת 30, הריון שני, שבוע 7 +3, בתחילת ההריון הייתי חולה בשפעת, התסמינים היו רבים ונמשכו הרבה הרבה זמן, שלא לדבר על איחור במחזור, אז ביצעתי בדיקה שהתגלתה כחיובית. אני בהריון. ביצעתי כבר אולט', נמצא שק הריון ודופק. בשלב זה הכל תקין.
הבעיה : גב תפוס, ככול השזמן עובר הבעיה מחמירה. אינני יכולה לשכב על הצד הכואב, שלא לדבר על ללכת ולבצע פעולות יומיומיות.
האם גב תפוס הוא חלק "מתופעות הלוואי" של ההריון? כיצד ניתן להקל על הכאב?
תודה
(שוחחתי עם אורטופד שאמר שאין מה לתת לי חוץ מכדור אקמול ושאפנה לרפואה משלימה, האם ניתן היות ואני בשלב כל כך התחלתי של ההריון?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 7+ ,גב תפוס - שאלה - תגובה
ד''ר גדעון נגר12/02/2011גה תפוס אינו חלק מתופעות בהריון
עם הזמן הכאב יחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק היריון לללא עובראנדראה10/02/2011
שלום,
אתמול עברתי גרידה :(
בגלל שהיה לי שק היריון ללא עובר וללא שק חלמון בסוף שבוע שמיני. הרופא המליץ על גרידה. רציתי לדעת מה הסיבות שיכולות להיות לכך שלא נוצר עובר?
והאם אפשר למנוע זאת בהיריון הבא?
איך אני אוכל לדעת שבהריון הבא זה לא יקרה לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק היריון לללא עובר - תדמור
ד''ר עפר תדמור10/02/2011ערב טוב
משתתף בצערך.
לא נוצר עובר כי הביצית והזרע היתחברו לא טוב.
מבחינה גנטית לא נוצר עובר , היה כישלון של יצירת עור בשלב מוקדם מאוד.
זה לא משליך על העתיד.
רוב, רוב הסיכוי שזה לא יחזור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה . תשובתך מעודדת
אנדראה11/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת ילודיםמישהי10/02/2011
שלום,
אני בהריון בשבוע 9. ביקרתי תינוקת של חברה שילדה לפני מס' ימים ונודע לי שלתינוקת יש צהבת. האם יש חשש להריון לאחר מגע עם התינוקת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה חייבת תשובה
פרח11/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהבת ילודים - תגובה
ד''ר גדעון נגר12/02/2011אין כל חשש זו לא צהבת זיהומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)