מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת הריוןשרון15/02/2011
בבדיקת דם לבדיקת הריון שביצעתי היום הגיעו התוצאות הבאות:
hcg quant S 12.27 IU/L
כשהערכים הם:
hcg<3 IU/L = negative
Hcg> 25 IU/L = positive
לא הצלחתי להבין אם התוצאה שלי שלילית או חיובית.
בכל מקרה יודגש כי אני כנראה 13 ימים אחרי הביוץ ואחרי איקוקלומין ומעקב זקיקים..
אודה אם תוכל להאיר את עיני מה התוצאות אומרות.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - ד"ר עפר תדמור
ד''ר עפר תדמור15/02/2011ערב טוב
בדיקת הריון לא יכולה להיות חיובית 13 יום אחרי הביוץ
כדאי לחכות לפחות 18-19-20 יום אחרי הביוץ.
הכי כדאי לבצע בדיקת דם.
בכל אופן ערך של עד 25 הוא גבולי.
רק מעל 25 הריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון
שרון15/02/2011תודה על התגובה
האםזה נכון למרות שאני ביום 34 והאם אין טעם לבצע עוד בדיקה עד לשבוע הבא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתעמית15/02/2011
מה קורה אם לוקחים חומצה פולית רק חודש וחצי לפני ההריון ולא 3 חודשים כפי שממולץ
האם יש משמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
ד``ר אריה לידור15/02/2011שלום לך
כדי שהחומצה הפולית תהיה באפקטיביות מלאה רצוי להתחיל כ 3 חודשים לפני ההריון
יחד עם זאת גם שנלקחת פחות זמן מהנ"ל יש לה עדיין אפקט מניעתי משמעותי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנטאל תוסף לברזל וחומצה פוליתמודאגת15/02/2011
שלום, אני בשבוע 10. עד כה הייתי נוטלת כדור של חומצה פולית בלבד ולפני כחודש הרופא רשם לי תוסף בשם פרנטאל- פלוס בטא קרוטן שיש בו גם תוסף לברזל.
שאלתי היא: בין מרכיבי הפרנטאל מצויין כי הוא מכיל 1500 IU של בטא קרוטן שזה סוג של ויטמין A, ובנוסף עוד 1500 IU ויטמין ACETATE - A.
הבנתי שבהריון יש להימנע מויטמין A כי הוא יכול לגרום למומים בעובר. האם יש סכנה בנטילת פרנטאל? האם המינון של ויטמין A שיש בו נחשב נמוך ולא מסוכן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטאל תוסף לברזל וחומצה פולית - תגובה
המינון המצוי בפרהנטאל רחוק מהמינון האסור בהריון ולכן יכולה להמשיך ולקחת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר קטן?זיוה15/02/2011
שלום ,
בשבוע 32+2 בוצעה הערכת משקל והערכים במ״מ הם :
bps - 76
hc - 276
ac - 257
femur - 65
הערכת משקל 1750 גרם
זרימות דם בחבל הטבור : s/d - 3.4
ri - 0.70
pi - 1.22
נאמר לי שעל פי התוצאות יש בעיה בגדילת העובר שיכולה להוביל ללידה מוקדמת באופן יזום . אשמח להסבר על התוצאות ולהבין האם יש באמת מקום לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר קטן? - תגובה
ממליץ לך לפנות להמשך מעקב הריון במרפאת הריון בסיכון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכננים הריוןמורן-מורן15/02/2011
שלום רב, במשך ארבע חודשים השתמשתי בגלולות "פמינט".
אנחנו מעוניינים להכנס להריון..ביום שני שעבר סיימתי את חפיסת הגלולות ואת המחזור קיבלתי ביום רביעי9-2 , לא התחלתי חפיסת גלולות חדשה מכיוון שאנחנו מעוניינים בהריון..הביוץ שלי עפ"י חישוב מחשבון הביוץ אמור להיות בתאריך ה23-2
מה הסיכויים שלי להכנס להריון כבר החודש הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכננים הריון - תגובה
הסיכוי כלכל אשה עד 20 % במידה והכל תקין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכפלה של בטארויטל15/02/2011
האם בטא מכפילה את עצמה כל יום או כל יומיים ?
תודה רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל יומיים
שיר15/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכפלה של בטא - תגובה
הכפלת ביטא משבוע 6 והילך היא כל יומיים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולפני שבוע 5 ?
רויטל15/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולפני שבוע 5 ? - תגובה
ד``ר אריה לידור15/02/2011המשך
ההכפלה היא מדי יום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון בזמן הנקהקרן15/02/2011
שלום,
אני מניקה את בני בן השנה רק בלילה. האם כדי להיכנס להריון אני צריכה להפסיק להניק?
קיבלתי מחזור רק לפני חודשיים. האם המחזור יכול להיעלם שוב או שאחרי שמגיע הוא כבר אמור להיות די סדיר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון בזמן הנקה - תגובה
תוך כדי ההנקה אין בדרך כלל ביוצים (ולכן וסתות) ולכן הסיכוי להריון מופחת. לעתיםייתכן ביוץ (ווסת) ולכן אפשרית כניסה להריון. אם אינך מתכננת הריון נוסף כרגע השתמשי באמצעי מניעה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות במקום מחזוררינת15/02/2011
עשיתי בדיקת דם 9 ימים אחרי הביוץ-והתוצאה יצאה שלילית-אין הריון.
המחזור מאחר לי ,ובמקום מחזור יש הפרשות חומות/מעט ורדרדות כבר חמישה ימים ומדי פעם כאבי מחזור.מזה ומה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות במקום מחזור - תגובה
בצעי בדיקת דם להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבר לא מבינה מה קורה איתידנה15/02/2011
מחזור אחרון ב-20/1/11 - מחזור סדיר כל 32 יום, ביוץ ביום ה-16 ע"י בדיקה. היום כבר 10 ימים אחרי הביוץ חשה כאבים קלים של מחזור למרות שאני אמורה לקבל רק בעוד שבוע. האם יתכן שזה סימן להשרשה?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר לא מבינה מה קורה איתי - תגובה
אלו סימנים האופיניים לתקופה שלאחר ביוץ תקופה זו יכולה להמשיך להריון אם נקלט או להסתיים בוסת במידה ולא הרית. יכולה לבצע בדיקת הריון כבר בעוד יומיים. אם הרית התוצאה כמובן תהיה חיובית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אסטטיתתאתית15/02/2011
שלום
יש לי שאלה על אסטטיות אני בתחילת הריון ואני בדר''כ מחמצנת את השערות בבטן ע''י חמצן וחומר לחמצון - חיצוני כמובן
האם אני יכולה להמשיך בכך בזמן הריון או שזה יכול לגרום לנזק?
דבר נוסף- אני בשבוע חמישי האם הגיוני שאני מרגישה לעיתים קרובות רעבה יותר? אך גם בלי חשק לאכול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה אסטטית - תגובה
לגבי האסטטיקה יכולה לבצע כל טיפול מאלו שהזכרת . לגבי התאבון ישנם שינויים בתאבון בתחילת ההריון ובהמשכו . בד"כ קיימ הגברת תאבון אך תייתכן גם הפחתה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הריון?תאתית15/02/2011
שלום
מחזור אחרון 11.1.11
עשיתי בדיקת דם ויצא לי ערך בטא 2782.1 האם זה נורמלי לשבוע 4+ (6 ימים)?
ממה שקראתי באינטרנט זה ערך גבוה, האם ייתכן שהמחזור שהיה לי ב-11.1 לא היה מחזור משום שהיה קצר מאוד יום וחצי-יומיים (בדרכ שלושה ימים) ואני בשבוע מתקדם יותר?
האם אלו יכולים להיות תאומים?
הרופאה שלי אמרה שהיא לא קובעת שבוע לפני אולטרסאונד ולכן הפנתה אותי לבדיקת אולטרסאונד לשבוע 7- כלומר עוד שבועיים.
האם זה בסדר?
האם ההמלצה היא לנוח בשבועות הראשונים ולא לעשות פעילות ספורטיבית (אירובי) מאחר שיש לי גם כאבי מחזור ולעיתים דקירות בבטן-צד של צד שמאל?
לתשובתכם אודה
תאתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הריון? - תגובה
בערכי ביטא כאלו יכולה כבר לבצע אולטרהסאונד ולגלות שק או שקי הריון ובשלב מתקדם יותר את העובר דופק הלב שלו וגילו המדוייק. אם ההריון תקין יכולה להמשיך בפעילות גופנית אך רצוי לא אירובית.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה לענותמנא15/02/2011
שלום, מחזור אחרון היה ב-25/1 וקיימתי יחסים ב4/2 האם יש אפשרות להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה לענות - תגובה
אם וסתותיך סדירים מדי 28 -30 יום הסיכוי נמוך אך אם וסתותייך קצרים יותר הסיכוי גבוה יותר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע לשיערשרונה15/02/2011
שלום , האם ניתן להשתמש בצבע לשיער או בשטיפה לשיער בטרימסטר ראשון ?
ידוע לי שהבעיה היא בחמצן ובאמוניה היכולה לפגוע בעובר האם ניתן להשתמש בצבע על בסיס חומרים טבעיים לשיער ? לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע לשיער - תגובה
אין כל חשש מטיפול בשערך כפי שתארת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל בהריוןנתי15/02/2011
הרופא שלי המליץ לי להתחיל בטיפול בלוסטרל פני כניסה להריון ובמהלכו. האם התרופה אכן בטוחה לשימוש ואין סכנות למומים או כל דבר אחר עבור העובר?
אשמח לתשובה מהירה. כמו כן, האם בלידה התינוק צריך לעבור גמילה מהתרופה והאם יש סכנה בכך?
בברכה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל בהריון - תגובה
לוסטרל בטוחה יחסית בהריון (תלוי במינון ומשך השימוש). רצוי להפחית במינון עד למינימום היעיל . תמיד יש להתחשב בנזק האפשרי אל מול התועלת.
כדאי להתיעץ לגבי בטיחות התרופה גם במרכז הטרטולוגי בהדסה עין כרם
: 02-6243669. ואפשר לשלוח להם גם שאלות בפקס: 02-6241328
בהצלחה
דר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרסאונדחיה15/02/2011
המחזור שלי איחר ב3 שבועות הלכתי לגניקולגית והיא אמרה לי לשעות בדיקת דם ואולטרסאונד.
אז עשיתי אולטרסאונד כשהייתי כבר במחזור והבודקת אמרה לי שהרירית שלי ממש שלמה
האם ככה זה אמור להיות?
הררית לא אמורה להתפרק במחזור?
יכול להיות שזה הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרסאונד - תגובה
לא ברור מה היתה תוצאת בדיקת ההריון . במידה ושלילית בצעי אולטרהסאונד לאחר וסת. במידה וחיובית חזרי על בדיקת האולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)