מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שחלות פוליציסטיותג07/09/2010
שלום רב!
רציתי לדעת באופן כללי האם בגלל שחלות פוליציסטיות א"א להיכנס להריון?מה זה בדיוק שחלות פוליסציטיות
הרופא עשה לי אולטראסאונד והוא כתב בין השאר שהשחלות שלי תקינות עם מבנה פוליסטציטי אבל טען שזה לא הגורם היחיד שמקשה על כניסה להריון אלא צריכים להתלוות לזה עוד גורמים , האם זה נכון?עלי לציין שיש לי מחזור אך הוא לא כ"כ סדיר
אודה לכם אם תענו לי , אני מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
ג07/09/2010אם אבקש בדיקות פוריות מהרופאה היא תתן לי ?
אשמח אם תתנו פרטים לגבי בדיקות פוריות?מה בודקים האם זה בדיקות דם וכו'?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
ג07/09/2010האם נולדים עם השחלות הפוליציטיות או שזה נוצר במשך השנים?
עלי לציין שאני בת 26* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףנטלי07/09/2010
שלום
אני בשבוע רביעי ועשית בדיקת דם ואני בהריון יש לי ככאבים נורא חזקים מידי פעם בבטן כמו כאבי מחזור האם זה משהו תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
סיון07/09/2010היי נטלי
גם לי יש תופעות כאלו ואני בשבוע 6
שאלתי את הרופא הנשים והוא אמר שזה בהחלט תקין
אל דאגה... כל עוד אין לך דימומים או ממש כאבי תופת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
נטלי08/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריות דם לבנותשירן07/09/2010
שלום ד"ר
אני בשבוע 8 והרופא הפנה אותי לבדיקת דם,
הבדיקות דם יצאו תקינות למעט הכדוריות דם לבנות (לאוקוצין) יצא 12.9 שהבנתי שהנורמל הוא 11. כלומר גבוה מהתקין. התרבית שתן יצאה תקינה. השאלה שלי אם עליי לעשות שוב בדיקת דם או שבהריון זה שכיח עלייה של כדוריות הדם הלבנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירן
ד''ר גדעון נגר07/09/2010תקין בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתא נמוכהמיטל07/09/2010
הי,
בת 34, 2 הריונות קודמים תקינים לחלוטין
היום עשיתי ביתא ויצא חיובי 113
4 בדיקות שתן ביתיות חיוביות (פס בהיר)
וסת אחרונה לפני כחודש וחצי. הפסקת גלולות 12.8
האם יש מצב שאין הריון? אם כן איזה שבוע?
רב תודות וחגגג שמחחחחחחחחח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
ד''ר גדעון נגר07/09/2010סביר להניח שמדובר בהריון צעיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
מיטל07/09/2010מתי אתה מציע לי לחזור על הבטא? להזכירך עשיתי היום ויצא 113
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Urea (B) - 14 בהריוןאלה07/09/2010
שלום
אני בהריון בשבוע 17.5 בבדיקות דם יצאה לי תהוצאה הבאה:
Urea (B) - 14
על מה זה מעיד?
האם מסוכן לעובר?
מה עושים?
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלה
ד''ר גדעון נגר07/09/2010הבדיקה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפקציה מציפורן חודרנית בבוהןמירב07/09/2010
שלום,
האם מהאינפקציה מסוכנת בשבועות הראשונים של ההריון (יש מעט מוגלה)? האם שימוש בפולידן ובמשחה עם קורטן מסכן את העובר? השתמשתי לפני שבועיים פעם אחת בקורטן לפני שהיה איחור במחזור - מאוד חרדה. אני אחרי הפסקת הריון בחודש מתקדם ופוחדת שיגרם נזק לעובר.
בתודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
ד''ר גדעון נגר07/09/2010איןסכון בטפול שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובה מהירה
מירב07/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חגים ושמירת הריון- דחוף מאודאורטל משגב07/09/2010
אני בשבוע 34+6 לפני שבוע היית ייומיים בבית החולים בעקבות צירים מוקדמים אתמול הרופאה אמרה לי להמשיך למנוחה בבית כלןמר לא להתאמץ לא ללכת לעבודה אלא לנוח הרבה. רציתי לדעת אם מותר לי לצאת מהבית לתפילת ראש השנה. אנחנו אצל חמותי הם בקומת קרקע ואני לא יודעת אם צריך לטפס במדרגות לבית כנסת. אז שאלה ראשונה אם מותר לצאת לבית כנסת .
שאלה שניה אני בחורה דתיה שצמה תמיד ביום כיפור. לפי ההלכה מי שלא צמה ביום כיפור בעקבות הריון משתמשת בכף מדידה וכל 10 דקות אוכלת משהו קטן. הרופאה לפני ההתאשפזות אמרה לי שבכל מקרה עליי לשתות הרבה מים אך לא שאלתי אותה לפי המקרה החדש. שאלתי היא: האם בעקבות המצב הקיים ושמירת הריון האם מספיק ללכת לפי מנות קטנות או אני צריכה לטובת העובר לאכול בכמויות יותר גדולות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורטל
ד''ר גדעון נגר07/09/2010מותר לצאת לבית הכנסת אך לא להתרוצץ
יש חשיבות לשתיה פחות למזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אורטל משגב07/09/2010השאלה היא אם עליה במדרגות לא נחשבת התרוצצות .הרי שמירת הריון אומרת לנוח בבית לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אורטל משגב07/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה לענות לי על השאלה
אורטל משגב07/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 1 –Glycogen storage disease type 1גיא07/09/2010
שלום רב
לרעייתי ולי 2 ילדים בני 7 ו 4. אשתי כרגע בהריונה השלישי ועקב שקיפות עורפית 3.5 הופנתה לבצע בדיקות גנטיות. בבדיקות התברר שהיא נשאית של1 –Glycogen storage disease type 1 ועקב כך הופניתי גם אני לביצוע הבדיקה והתברר שגם אני נשא של אותו גן. אבקש לדעת מה ההשלכות של כך לגבי העובר ומה עלינו לעשות בנוגע לשני ילדינו הגדולים?
בתודה מראש
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות גנטיות
ד''ר עדי דוידסון07/09/2010אני לא יועץ גנטי אך אנסה לענות בקצרה וכמובן תקבלו בהרחבה הסבר מיועץ גנטי.
קרוב לוודאי שהילדים הגדולים בריאים ונשאים כמוכם.
יש לכם סיכוי של 25% להביא ילד פגוע ולכן מומלץ בכל הריון לבצע סיסי שלייה כדי לשלול זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גיא07/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אתם מדלגים על הודעות?שירה07/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
על מה דילגנו?
ד''ר עדי דוידסון07/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 50מגרונית 3107/09/2010
שלום,
אני בשבוע 24+4 .עשיתי בדיקה אתמול של העמסת 50 מ"ג והתוצאה
הורתה על 141 מ"ג.
הבנתי שאצטרך לעבור בדיקה נוספת של 100 מ"ג.
אני ממש מודאגת כי אנחנו יוצאים לחופשת החגים ואין לי כ"כ עם מילדבר כרגע.
מה הסיכויים שאכן לקיתי בסכרת הריונית?
עד לבדיקות הנוספות, איך להתנהג?
כיצד זה משפיע על העובר?
אציין כי עד היום עליתי כ-7 ק"ג במשקל,העלייה המשמעותית ממש לאחרונה.
אני קמה כ-3 פעמים בלילה למתן שתן ואני שותה הרב, מעל לשני ליטר, אחרת אני צמאה!!
האם זה אומר משהו?
תודה ושנה טובה,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריונית
ד''ר עדי דוידסון07/09/2010מומלץ לבצע בהקדם העמסה של 100 גר'
בנתיים להימנע מסוכרים זמינים
עדיף הרבה ארוחות קטנטת מארוחות גדולות כבדות.
גם בארוחות החג אפשר לאכול יותר בשר ופחות פחממות
במידה ואכן ימצא סכרת הריונית אז יהיה צורך במעקב הריון יותר קפדני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיניים בזמן הריוןלילך07/09/2010
שלום,
אני בהריון בחודשים הראשונים
רציתי לדעת האם זה אפשרי ללכת לטיפולי שיניים בזמן ההריון? או שזה יכול לגרום לבעיות?
תודה מראש
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הגבלה על טיפולי שיניים בהריון
ד''ר עדי דוידסון07/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בשפתיים בהריוןאתי07/09/2010
שלום , אני בשבוע 10 , יש לי פצע הרפס בשפתיים ושמתי משחה וירו.. משהו ... , בקיצור ליקקתי את השפתיים והמשחה נכנסה לי לפה , האם זה מהווה סיכון כלשהו להתפתחות העובר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיכון
ד''ר עדי דוידסון07/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל בשבוע 33רוני07/09/2010
שלום רב,
ביצעתי אתמול הערכת משקל לעובר, שבוע 33 +3
כל המדידות נעות סביב שבוע 33,
למעט היקף הראש HC 36.3
(322 מ"מ)
משקל עובר 2,260 ק"ג
על מה יכול להעיד היקף ראש כזה? מדוע ישנו פער של 3 שבועות?
בסקירה ראשונה ומאוחרת הכול היה תקין.
אודה לעזרה בדחיפות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקף ראש גדול
ד''ר עדי דוידסון07/09/2010זו תופעה שכיחה בימינו
אני נתקל בעוברים רבים עם הקף ראש גדול
כנראה הילדים של היום יותר חכמים :-)
ליתר בטחון ניתן לבצע סקירה מכוונת למוח במרכז שמתמחה בכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספא והריוןשני07/09/2010
אנחנו מנסים להכנס להריון, ובשבוע הבא בתחילת השבוע צפוי (לפי חישוב) להתרחש הביוץ, אך בשבוע הנ''ל אני ובעלי נמצאים בנופש במלון ספא, האם יש כל מניעה להכנס לג'קוזי, אמבטיות כאלו ואחרות, מסאז'ים וכו'?
תודה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסויים
אחת07/09/2010בתור אחת שמטפלת בעיסויים אני ממש לא ממליצה על ג'קוזי ועיסויים בתחילת הריון, כבר היו מקרים ל"ע.
לפני הכניסה להריון ובשביל לעזור ולהרגע זה כמובן מצויין...
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מניעה
ד''ר עדי דוידסון07/09/2010בילוי נעים בספא
זו אוירה טובה להרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר לידהל06/09/2010
שלום אני 5 שב' לאחר לידה קיסרית והנקתי בשבועיים הראשונים[ברקע שחלות פוליצסטיות],
אני ובעלי קיימנו יחסי מין בלתי מוגנים וטרם קיבלתי ווסת האם עלי לדאוג.??????
לציין הביוץ לפני ההריון התרחש כל 35 יום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לא עונים
ל07/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלל
ד''ר גדעון נגר07/09/2010סביר להניח שאינך בהריון
אך למען הזהירות יש לבצע בדיקת דם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)