מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת ביוץ-דחוףנטע16/03/2010
שלום.
קיבלתי מחזור אחרון ב3/3/2010 , זמן בין מחזור למחזור בין 26-29 יום.
לפי מחשבון ביוץ באינטרנט הביוץ צריך להיות ביום ג' 16/3 או ד' 17/3 .
אני שומרת נידה. אתמול הייתי במקווה, וגם עשיתי בדיקה ביתית (עם השתן) והקו השמאלי היה בהיר יותר מהקו הימני . כלומר שאין ביוץ.
שאלתי איך זה יכול להיות?? מה זה אומר? מה אני אמורה לעשות במצב כזה?
הרי הקו השמאלי אמור להיות יותר כהה יומיים כבר לפני הביוץ. יכול להיות שפספתי את הביוץ למרות שלפי מחשבון ביוץ אלו התאריכים?
זה כבר פעם שנייה שזה קורה.
מחכה לתשובה בהקדם. תודה רבה!
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
ד``ר איילון לחמן17/03/2010שלום.
אכן קשה לדעת מה בדיוק קורה עם הביוץ.אולי מתעכב מעט או אולי הקדים.כדאי גם להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי ביצוע בדיקות דם לרמת פרוגסטרון וכו.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ביוץ
נטע17/03/2010תודה על תשובתך.
אין לי רופא שהולכת אליו..זה ניסיון להריון ראשון...אתה מתכוון לגניקולוג?
מה בודק בדיוק הפרוגסטרון?
האם בודק אם האישה מבייצת?האם יכול להיות שאשה לא מבייצת בכלל??
מה עוד כדאי לבדוק חוצ מזה?
אני בת 35 ואני רוצה להכנס מהר להריון(רוצה הרבה ילדים) אילו בדיקות כדאי לעשות כדי שחס ושלום אם יש בעיה לא נתעכב סתם?
תודה רבה!
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי 2 הפלות בשבועות 6 ו8ליהי16/03/2010
בגלל שלא היה דופק. כעת ב"ה נמצאת בשבוע 18. שבוע הבא יש לי תור למי שפיר, האם הסיכוי שלי להפלה הוא גבוה יותר משל אחרות בעקבות המי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר.
ד``ר איילון לחמן16/03/2010שלום.
ההפלות המתרחשות לאחר הבדיקה שהן כידוע לך בשיעור נמוך,נובעות ברובן עקב תהליך זיהומי המתרחש סביב הבדיקה.לכן סיפורך הקודם לא צריך להשפיע על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או לא???!!!!g16/03/2010
אני ובעלי מנסים מזה כ10 חודשים להביא ילד לעולם. המחזורים שלי הם ממש לא סדירים פעם אני מקבלת כל 45 יום פעם אחת היה 52 יום. בקיצור כבר 52 ימים לא קיבלתי עשיתי בדיקת הריון ביתית שהייתי ביום ה 50 וזה יצא שאני לא בהריון.
בתחילת החודש היה לי כאבים בבטן התחתונה קיווצים בבטן התחתונה
יש לי הפרשות שקופות ממש מה שלא היה לי.
מצד שני אני מפחדת לעשות בדיקת דם שזה לא יצא שאני לא בהיריון ואז אני ממש ממש התאכזב!
מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ממליץ שתגשי לרופאך שיבדוק וייעץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים?דורוש16/03/2010
אני שבוע 37+1
ויש לי יומים צירים אבל מאוד חלשים
אתמול בלילה הם התגברו טיפה אבל התעוררתי מהם והיתי קצת חסרת מנוחה וחזרתי לישון מאז זה אותו הדבר הצירים כל 10 דקות פחות או יותר
אני יודעת שיש לי כבר מחיקה של 80% ופתיחה של 2
אני אמורה להשאר בבית עד שהצירים יתגברו??או שיהיו סימנים אחרים
יש לי רופא נשים רק מחר בערב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים
אם הצירים התגברו כדבריך ,יש לגשת ולהיבדק..זאת כדי לראות אם קימת התקדמות מבחינת הפתיחה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירותחוששת16/03/2010
שלום,
אני בשבוע 11+1, אתמול בערב חשתי דקירות קלות בצד ימין למטה שנמשכו לסירוגין כמה דקות.
מה זה אומר? האם מעד על בעיה ו אי תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות
קשה לדעת על מה מדובר.יש לגשת ולהיבדק.ברוב המקרים זה נובע מצמיחת הרחם. אבל שוב יש להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם להריוןרותם15/03/2010
היי,
בת 34, מחזור אחרון 8.2.10
לאחר בדיקת הריון ביתית שיצאה חיובית, עשיתי היום בדיקת דם בקופ"ח.
זו התוצאה: HCG-B Qualitative - IU/L - 432
האם הריון? אם כן,באיזה שבוע אני?
וגם אשמח לדעת, במידה ואכן הריון מתי אוכל לגשת לאולטרסאונד ראשון
לבדוק את מיקום שק ההריון וכ"ו.
תודה רבה,
שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על תשובתכם! 16/3/10
שירה16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
התשובה אכן חיובית. את השק ניתן לראות בעל קול כאשר רמת ההורמון היא מעל ל-1000.כלומר בעוד מס ימים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 50 גרםעינת15/03/2010
שלום לכולם!
רציתי לשאול האם מותר לאכול לפני בדיקת העמסת סוכר של 50 גרם? איזה כמות של מים מותר לשתות עם הגלוקוז? האם יש הגבלה מסויימת בכמות המים והאם אחרי ששתיתי את התמיסה אני יכולה להמשיך לשתות מים עד בדיקת הדם?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסה
שתית מים נקיים ללא ממתיקים,סביב ביצוע הבדיקה אינם מהוים בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל לאחר גרידהרקפת15/03/2010
שלום
עברתי לפני חודש וחצי הפסקת הריון באמצעות מייפיג'יו אך נותרו שאריות, דבר שאילץ אותי לעבור גרידה לפני שבועיים בדיוק, לאחר הגרידה הופיע דימום שהופסק לאחר מספר ימים, היום התגלה דימום קל ובהיר מאוד, שאלתי היא האם זה נורמלי ?הבנתי שהמחזור אמור להופיע בעוד שבועיים ז"א חודש לאחר הגרידה, הייתכן שהדימום הוא בעצם תחילתו של המחזור??? בבידקת רופא אתמול באולטרסאונד נמסר כי הכל תקין והכל ריק...על מה הדימום הזה מעיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד``ר איילון לחמן16/03/2010לרקפת שלום.
קשה לדעת על מה הדימום מרמז אבל יתכן והמדובר בדימום של ביוץ ,ששבועיים אחריו יגיע המחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או ביוץיסמין15/03/2010
שלום רב ...
המחזור האחרון שלי היה ב-25.02.10 וביום שבת האחרון ב-13.03 הרגשתי כאבי ביוץ ובלילה קיימתי יחסי מין עם משגל נסוג ולמחרת בערב הרגשתי כאבי ביוץ עזים כמו בכל חודש ...
האם יש לי סיבה לדאגה שמא נכנסתי להריון לא רצוי ?
כמה זמן נמשך הביוץ ועימו הסיכוי להיכנס להריון והאם הכאבים עלולים להיות מההתעברות ולא מהביוץ ... האם זה ייתכן שנקלטתי להריון באותו היום ולמחרת בערב לאחר 20 שעות בערך היה לי כאבי כמו של ביוץ ?
מחכה לתשובה מהירה שכן האם עלי לקחת את הגלולה שאחרי..
לציין כי לקחתי המן פעמים את הגלולה הזו ואני מעדיפה שלא לקחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון או ביוץ.
הביוץ אכן כרוך בכאבים אך ההתעברות לא.הזרע אגב ממתין לביצית כ 72 שעותואתו זמן גם הביצית מחכה לזרע.אגב במקום ליטול "המון פעמים" את הגלולה שאחרי,למה לא ליטול גלולות באופן מסודר או אמצעי מניעה בטוח אחר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון או ביוץ
יסמין16/03/2010בהמשך לתשובתך ...
אני לא יכולה לקחת גלולות בסדירות מבחינה בריאותית...
אך לא הבנתי יש חשש שנכנסתי להריון או שאם היה לי הביוץ אחרי הקיום יחסים זה אומר שלא נכנסתי להריון ?
תודה ...
אם אפשר תשובה מהריה כי נשארו לי עוד כמה שעות לפוסטינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לאחר לידהרינת15/03/2010
שלום רב,
אני 6 שבועות לאחר לידה, אתמול נבדקתי אצל רופא הנשים ומסתבר שהרחם לא התכווץ בחזרה , הרופא לא ייחס לכך חשיבות...
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
השאלה בעצם מבחינה רפואית,לאיזה גודל כן חזר הרחם.אני בטוח שהוא באותו גודל כמו לאחר הלידה. יכול להיות שהוא התכווץ אבל לא ממש לגודל רגיל.דרוש לו עוד קצת זמן.אך אין צורך בטיפול רפואי נוסף. התיעצי לכן שוב עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי הפריהליאת15/03/2010
ליאת
כותרת: טיפולי הפריה
שלום לכולם
לאחר ריקון רחם ושחרור למעכב בטא אצל הרופא המטפל ואיזון הבטא ל -2
שאלתי היא :
מתי ניתן לחזור להמשך טיפול
האם נדרש להמתין לשני מחזורים
עלי לציין שלאחר הרקיון רחם לא דיממתי כלל ורק לאחר חודש מהניתוח קיבלתי מחזור
אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים.
ד``ר איילון לחמן16/03/2010לליאת שלום.
המקובל הוא בדרך כלל להמתין למחזור אחד.כמובן קימים שיקולים רפואיים נוספים. לכן התיעצי עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא - דחוףלגיס15/03/2010
מחזור אחרון: 08/02/10
היום ביצעתי בדיקת דם לבטא, להלן התוצאות:
אנדוקרינולוגיה
HCG-B Quantitative (B) | mIu/ml | *
359
האם הן תקינות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך בטא
לגיס15/03/2010ברצוני לציין שהביוץ שלי היה ביום ה-18 לווסת.
אני מודאגת מכך שהערך של הבטא נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה!!!!בבקשה!!!
לגיס16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא.
הבדיקה כמובן חיובית. הדבר הנכון לעשות הוא לבצע שוב הבדיקה לאחר יומיים.לראות העליה ברמה ולגשת להיבדק.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב , אלכוהוללילי15/03/2010
האם כוס יין (לא ענבים, עם אלכוהול ) או בירה חצי כוס (עם אלכוהול) בליל הסדר יכולה להשפיע ולפגועה בעובר.?
אודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול
ד``ר אריה לידור17/03/2010שלום לך
במינונים האלכוהוליים שציינת אין כל סיכון לעובר
בהצלחה
,ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצהלי15/03/2010
שלום ,
אני בת 23.5 הריון ראשון שבוע 32,
עד לפני כשבוע הייתי מועמדת לניתוח קיסרי עקב שיליה שמכסה את הפה הפנימי של צוואר הרחם בחלקו , וביום שישי האחרון התבשרתי כי השיליה עלתה וכי אעבור לידה רגילה .
מאז אני בוכה ללא הפסקה וממש מפחדת אוסיף לומר כי בעלי הינו הראשון שלי בקיום יחסי מין
והבדיקה הואגינלית הראשונה שעשיתי הינה בתחילת ההריון , מה שמטריד אותי זו לא הלידה עצמה
אלא הבדיקה של פתיחה וכל הפולשנות הזו עד היום אני לא מסוגלת להיבדק ואגינלי
הגוף שלי נכנס לסטרס ומתחיל לכאוב לי אני לא יודעת ממה זה נובע
ולכן אני לא יודעת איך אעבור את הלידה והאם בכלל כשבודקים פתיחהזה כואב ???
אודה לעזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עונים פה?
לי16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תגיבו
לי16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוצה.
ד``ר איילון לחמן16/03/2010ללי שלום.
כמו שאת יודעת כל אישה בתהליך הלידה נבדקת כדי לאמוד את הפתיחה של צוואר הרחם והתקדמות ראש העובר.הבדיקה הזאת היא כאמור שיגרתית.בודאי ובודאי כואבת פחות מניתוח קיסרי.בתהליך הלידה ניתן לקבל גם הרדמה אפידורלית שאז לא מרגישים כלום.אם את עדין מפוחדת "ובוכה ללא הפסקה" כדאי אולי להתיעץ עם רופא סקסולוג שהם יודעים כיצד לנסות ולהירגע לפני בדיקה נרתיקית..בכל מקרה הישארי בקשר עם רופאך המטפל בענין זה.אולי ימצא פתרון אחר.בהצלחה גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטןשירן15/03/2010
אני כרגע בשבוע 18+5 אני חשה המון פעמים כאבים בצד ימין למטה עד שאני לא נחה ושוכבת במיטה הכאבים לא עוברים ובנוסף אתמול חשתי כאבים מוזרים בבטן העליונה מתחת לחזה והרגשתי כאילו הבטן מתקשה.
לפני כחודש בערך מצאו אצלי שרירן ברחם בקיר קידמי האם זה קשור????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
שירן15/03/2010כתבתי כאבים חדים בצד ימין אבל טעיתי בצד שמאל למטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)