מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שק הריון לא מתאים לגיל הריוןתמי14/03/2010
שלום רב.
מסתמנת הפלה שלישית לצערי בדיוק באותו גיל הריון. כ-6 שבועות.לאחר בדיקות שנעשו,
אמורה להתחיל קלאקסן כשנצפה שק הריון לכן נעשה אולטראסאונד בשבוע 6.3התוצאה היתה שהשק מתאים לשבוע 4.4.אמרו לחזור אחרי שבוע על האולטרא סאונד.
וסת וביוץ מדוייקים מכיון שמדובר בתרומת זרע והתיזמון היה מדוייק.
הרופא אמר לעשות בדיקות בטא לראות שהתוצאות יורדות ובתקוה שתהיה הפלה טבעית ללא צורך בהתערבות רפואית (אמן !!!)ושאין תכלית לעוד אולטרא סאונד.
ב9.3 התוצאה היתה 2283
היום ה-14.3 יש עליה ל-3036
לפני מס ימים החלו הפרשות חומות קלות ביותר
מה עלי לעשות?
אודה על תשובה מהירה.
חוששת מאוד מההמשך
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון.
ד``ר איילון לחמן15/03/2010שלום.
המלצתי שתגשי שוב להיבדק.רמת הבטא עדין בעליה,אם כי לא בקצב מקובל.אבל אין בינתיים לאבד תקוה,אלא להמשיך ולבדוק עד השגת אבחנה סופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשירת חצוצרותה.צ.14/03/2010
אני בת 31 וחצי. נמצאת בהריון חמישי ומעוניינת לבצע אחריו קשירת חצוצרות, האם אקבל אישור לכך? מי מוסמך לתת אישורים לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשירה.
אני מניח שרוב בתי החולים שתפני אליהם יבצעו עבורך הפעולה. או אולי אפילו רופאך המטפל.הקושי יכול להיות בהשגת טופס 17 מהקופח לצורך האשפוז. התיעצי עם רופאך על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מיןיסמין14/03/2010
אני בשבוע 5+2 האם מותר לקיים יחסי מין?או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה
אם אין גורמי סיכון להריון,אם אין כאבים מיוחדים או דימום,לא צריכה להיות בעיה בקיום יחסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם התקן מירנהשושי14/03/2010
שלום, אני בת 33 ויש לי 2 ילדים.יש לי התקן מירנה מזה כשנתיים. בשבועיים האחרונים היו לי דימומים ופניתי למיון נשים. שם גילו שאני נמצאת בהריון (בערך 5 שבועות- עדיין אין דופק). ביצעתי 2 בדיקות BETA בהפרש של יומיים כאשר אחת יצאה 13000 והשנייה יצאה 18000. כרגע אני מעוניינת להמשיך בהריון, אבל מוטרדת הן בגלל הדימומים והן בגלל ההמלצה שהריון עם התקן הוא מסוכן להפלה. האם מומלץ להוציא את ההתקן, או שאפשר ללדת איתו. בתודה מראש על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירנה.
ההמלצה הגורפת היא להוציא ההתקן. יכול לגרום לזיהום עם התקדמות ההריון.כמובן שלא תמיד ניתן. אבל חשוב לנסות.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיז בהריון- דחוף!לילך14/03/2010
הי,
שבוע 22, הריון ראשון.
סובלת ממעיז רגיז כבר שנתיים, בשנה האחרונה יש החמרה.
עד עכשיו היה הכל בסדר ולא סבלתי משום תסמין של המעי הרגיז.
לפני שבוע זה חזר וזה מאופיין בכאבי בטן מאוד קשים, יציאות רכות (שלשולים), גזים ושיהוקים רבים.
הבעיה היעקרית היא אם כאבי הבטן- הם ממש קשים, במיוחד בלילה.
שאלתי-
האם ניתן לעשות משהו על מנת להקל? האם יש כדור שניתן לקחת?
דיברתי אם אחד שהרופאים שאמר לי שייתכן הכאבים מחריפים בגלל שהתינוק ישב על המעיים. האם זה נכון?
והכי חשוב- האם הכאבים שעוברים עלי משפיעים בכל דרך שהיא על העובר? האם יש סכנה שהוא יכול להיפגע?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז.
מעי רגיז נמצא תחת טיפול רופאים פנימאיים. ממליץ שתתקשרי איתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטרוגוסטןאסנת14/03/2010
שלום רב. עקב היסטוריה ארוכה של הריונות כושלים. כרגע בהריון בשבוע 8. בערך כחודש אני נוטלת אטרוגוסטן 3 פעמים ביום (דרך הפה). רציתי לדעת האם יש קשר בין האטרוגוסטן לתוצאות גבוהות של בטא??? הבדיקה האחרונה יצאה יחסית גבוהה ואני חוששת מהריון מולארי (כבר היה נסיון בעבר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון.
הפשוט ביותר זה לבצע בדיקת על קול,ולראות טיב ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףף!!דנה14/03/2010
האם שימוש באנדומטרין מעלה את הבא?
השתמשתי ב2 נרות ביום
ביום חמישי בטא 2200
היום 11000
יכול להיות הריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
לי14/03/2010היי דנה
היי רגועה רמת הבטא אמורה לעלות וזה תקין במידה ורמת הבטא יורדת יש מקום לחששות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף.
השימוש באנדומטרין אינו מעלה ישירות רמת הביטא. האנדומטרין מחזק השתרשות וקיבוע ההריון.הייתי מציע לבצע גם בדיקת על קול ולהיות רגועים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה !!!שירלי14/03/2010
שלום רב,
פעם אחרונה שקיבלתי מחזור היתה ב- 9.2.10 היום 14.3.10 גיליתי כי אני בהריון והשאלה שלי היא האם יש סיכוי שנכנסתי להריון בשבוע שמ - 1.3 ועד 6.3. או שזה לא מסתדר מבחינה כרונולוגית כי בד"כ המחזור שלי סדיר הוא מקסימום מתעכב ביומיים שלושה אבל הוא בד"כ מגיע בזמן
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום.
ד``ר איילון לחמן15/03/2010שלום לשירלי.
לאשה עם מחזורים סדיריםהביוץ מגיע בסביבות היום ה-14. כלומר אם אצלך מחזור כל 28 יום,תאריך הביוץ המשוער הוא בסביבות ה-23 לחודש הקודם. אם המחזור הוא בן 30 יום אזי הביוץ מתעכב ביומיים כלומר ב-25.אלה הדברים הממוצעים.כמובן שתמיד יש חריגים. אנחנו הרי לא בנויים כשעון שויצרי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף עזרה!!!!!!אחת14/03/2010
אני בשבוע 15 ב"ה והיום התחלתי לסבול מכאבים חזקים בבטן התחתונה ובעיקר בצד שמאל ויש לי דקירות כאלו.
(יש לציין שבשבת סבלתי מעצירות והיום השתחרר)
האם זה מצריך גישה דחופה לרופא וממה זה יכול להיות?
בבקשה תעזרו לי מהר!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
בהחלט ממליץ שתגשי להיבדק.לא כדאי להישאר עם כאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששותלי14/03/2010
שלום ,
אני בת 23.5 הריון ראשון שבוע 32,
עד לפני כשבוע הייתי מועמדת לניתוח קיסרי עקב שיליה שמכסה את הפה הפנימי של צוואר הרחם בחלקו , וביום שישי האחרון התבשרתי כי השיליה עלתה וכי אעבור לידה רגילה .
מאז אני בוכה ללא הפסקה וממש מפחדת אוסיף לומר כי בעלי הינו הראשון שלי בקיום יחסי מין
והבדיקה הואגינלית הראשונה שעשיתי הינה בתחילת ההריון , מה שמטריד אותי זו לא הלידה עצמה
אלא הבדיקה של פתיחה וכל הפולשנות הזו עד היום אני לא מסוגלת להיבדק ואגינלי
הגוף שלי נכנס לסטרס ומתחיל לכאוב לי אני לא יודעת ממה זה נובע
ולכן אני לא יודעת איך אעבור את הלידה והאם בכלל כשבודקים פתיחהזה כואב ???
אודה לעזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לי15/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להיוןדינה14/03/2010
שלום רב!
אני ילדתי לפני 7 חודשים. בבדיקה אצל רופאת נשים שבועיים אחרי לידה הכל היה תקין. אבל כשחזרתי אליה לבדיקה אחרי חצי שנה אחרי לידה היא אמרה שיש קיפול רחם!!!רציתי לשאול מספר שאלות
1. מאיפה זה בא? יכול להיות שלא ראו את זה קודם?
2. שאלה הכי חשובה היא האם זה משפיע על כניסה להיריון כי אני רוצה עוד ילד בקרוב.
3. האם תנוחה בזמן קיום יחסים (על ארבע) יכולה "לתקן" את הפגם?
אודה לכם על קבלת תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר up
דינה14/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה.
ד``ר איילון לחמן15/03/2010לאור שלום.
האמת שמושג קיפול רחם לא ברור לי.נסי לפרט יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה דחוף עזרהיפעת14/03/2010
אני בשבוע 8 מתחילת ההריון הבטא קרטעה.
היום הבטא 11800 כששלושה ימים לפני היתה 10100 .
הפרוגסטרון בתחילת ההריון היה גבוה 120 ולאט ירד ל-80 .
הרופא נתן לי אטרוגסטן 2 כדורים ליום בוקר וערב.
פעמיים אולטראסואנד שבוע 6 + שבוע 7 תקין יש עובר+דופק ומתאים בדיוק לשבוע.
בפעם האחרונה שהייתי אצל הרופא הרופא ביקש ממני לא לשמוח כל כך (יש לציין שאני אחרי שלוש הפלות אחת שבוע 6 השנייה שבוע 14 והשלישית שבוע 8 ).
שאלתי את הרופא למה לא לשמוח? והוא ענה שכשהבטא נמוכה ולא מכפילה את עצמה כראוי אזי ייתכן ויש בעיה כרומוזומית דהיינו במקרה הכי גרוע תסמונת דאון!!!!
אני לא מצליחה לתפקד אחרי דברים אלו ולא כל כך יודעת מה לעשות?
לא רוצה להגיע לשבועות מאוחרים ואז לקבל את הבשורה המרה?
ומצד שני האם באמת ההסתברות שמדובר בתסמונת דאון כשהבטא נמוכה מאוד ולא מכפילה את עצמה כראוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תשובה בדחיפות
יפעת14/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא שמישהו יענה
יפעת15/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?
יפעת16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה.
ד``ר איילון לחמן16/03/2010ליפעת שלום.
לגבי רמת הבטא,אין מה לקבוע על פי בדיקה אחת שלא עלתה כראוי.ממש לא.יש להמשיך לעקוב. לגבי תסמונת דאון ,עוד שבועיים תוכלי לבצע בדיקת שקיפות עורפית ולדעת יותר מה הסיכויים.
נאחל לך הצלחה רבה עם ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשבוע 8
ד``ר אריה לידור17/03/2010שלום לך
קודם כל מציע לך לשמוח כל עוד קיים דופק עוברי בכל בדיקה. בהמשך תבצעי (כמו כל אשה הרה) את השקיפות העורפית ביוכימיית טרימסטר ראשון סקירת מערכות ותבחין משולש(חלבון עוברי) ובאם תרצי גם דיקור והכל כדי להעריך הסיכון לתסמונת דאון
בהצלחה
ד"ר אריהה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטראסאונד שבוע 18 +3מירב13/03/2010
היי
אני לא גרה בארץ ואני רוצה לדעת אם הבדיקה יצאה בסדר
אני אחרי דלקת בשתן ופטריה בנרתיק
A single live foetus with cardiac pulsations is evident.
presentation: Mobile
Placenta: ANL
Liguor volume: AFI = (NORMAL)
BPD: 42MM
HC: 160MM
AC: 125MM
FL:27MM
Growth within normal range for dates
stomach, kidneys, bladder all visualised
no obvious sign for pv bleed on todays scan
US Obstetric Foetal growth non routine.
בבקשה מחכה לתשובתך.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה בסדר
ד''ר יואב פלד13/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקת זקיקיםנוגה12/03/2010
שלום,
מישהי יכולה לעזרו ל י בפענוח בדיקת זקיקים שעשיתי הבוקר?
יום 10 למחזור
שחלה ימנית 24X29זקיקים בגודל 20X20
שחלה שמאלית 11X17
נצפו זקיקים קטנ ים
דוגלז: חופשי מנוזל
עובי אנדומטריום: 6.1 מ"מ
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את ממש לקראת ביוץ
ד''ר יואב פלד12/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןsil12/03/2010
שלום לך ד"ר.
שבוע 8 להריון. להלן תשובה של בדיקת שתן שביצעתי לפני מספר ימים (נראה לי שזה תרבית)
אשמח אם תאמר לי אם היא תקינה...
מודה מראש,
תהליך הבדיקה התוצאה
REMARKS MICRO Midstream:מקום לקיחה
REMARKS MICRO הערות להזמנה
Urine culture no growth
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה תקינה
ד''ר יואב פלד12/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)