מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשירלי09/03/2010
האם סקירת מערכות מוקדמת בשבוע 15 נעשית וגינלית או בטנית?האם קשור לגודל הבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירלי
לי10/03/2010היי שירלי,
למיטב ידיעתי וזכרוני הסקירה מבוצעת דרך הבטן ולא וגינלי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןנטע09/03/2010
שלום.
הבנתי שבתקופת הביוץ הסיכוי להכנס להריון הוא גדול יותר.
1. האם בימים אחרים גם אפשר להקלט, רק שהסיכוי נמוך יותר?
2. האם בשלושת הימים של הביוץ ככול שמקיימים יותר פעמים יחסי מין מגבירים את הסיכוי להיקלט?
תודה,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר דורון רוזן09/03/2010ככל שמתרחקים הסיכוי יורד משמעותית אחרי 3 ימים
לגבי התדירות, נהפוך הוא, רצוי אחת ליומיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה להריון
נטע10/03/2010תודה על תשובתך המהירה..
1. אז אני מבינה שיש סיכוי גם אחרי שלושת הימים של הביוץ?? רק שהוא נמוך משמעותית?
2. למה זה להפך? כלומר למה קיום יחסים בתדירות גבוהה לא מגביר סיכוי להקלט?
אז מהרגע שאפשר רצוי פעם ביומיים?
כלומר פעם אחת יצא לא ביום הפוטנציאלי של הביוץ?
תודה!!
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתגובה..תודה
נטע14/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםלימור09/03/2010
ד,ר שלום ביצעתי בדיקות דם לפני כניסתי להריון ושאלתי לגבי הבילורבין
תפקודי כבד + ALT AST CK תקין בדיקות שתן תקין
bilirubin total 1.30
bilirubin conjugated 0.20 בטווח
bilirubin unconjugted 1.10 בטווח
בדיקת EGFR גדול מ 1.73 M
כתוב רצוי מעל 60 M /MIN
מה אומרות הבדיקות????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לרופא משפחה
ד''ר דורון רוזן09/03/2010שישווה לבדיקות קודמות, הסך הכל נראה תקין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BETA ותקינות הריוןשני09/03/2010
שלום,
בדיקת BETA בשבוע 4 + 4 - 800
בדיקה נוספת בשבוע 5 + 1 (לאחר 5 ימים מהראשונה) - 7100
האם המדדים תקינים לשבוע ההריון?
האם ניתן להסיק מהמדדים לגבי תקינות ההריון באופן כללי?
טרם עשיתי אולטראסאונד ראשון.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה תקין
ד''ר דורון רוזן09/03/2010תעשי אולטראסאונד לגיל הריון ומספר עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRLדפנה09/03/2010
שלום ד"ר, האם תוצאה של 65 מ"מ CRL בבדיקת שקיפות עורפית בשבוע 12+2 הינה תוצאה תקינה? המון תודה. ומהו BPD?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתוצאה
ד''ר דורון רוזן09/03/2010צריך להיות רשום למה מתאים ואם תקין. ככלל - כן. BPD זה קוטר הגולגולת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל בטןדפנה09/03/2010
שלום, רציתי לדעת האם גודלה של הבטן יכול להעיד על גודל העובר או שלאו דווקא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דפנה09/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדפנה
לי10/03/2010היי דפנה ,
אין קשר בין גודל הבטן לגודל העובר או להתפתחותו אני בחודש 8 עם בטן קטנטונת
וברוך ה' הכל בסדר .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהצלחה בלידה המתקרבת...
דפנה10/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה להרותדינה09/03/2010
שלום רב!
הסיפור שלי נמשך כבר 4 שנים.
מגיל 14 אני סובלת ממחזור לא סדיר. מגיל 22 אני מנסה להרות. אחרי שנה היה לי הריון חוץ רחמי, סובלת מ adnexitis ודיספלזיה. החצוצרות שמורות. בדיקת הורמונים תקינה, אבל אני לא מצליחה להרות כי זקיק לא מתפוצץ.
אנני יודעת מה לעשות?
אני ממש אבודה ונואשת.
איזה בדיקות עלי לעשות? האם IVF זה הפתרון?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצות מאחת עם הרבה ניסיון
אובדת עצות09/03/2010האם ניסית תחילה טיפולים בכדורים ובזריקות משרות ביוץ - כגון איקקלומין ופיוריגון?
לי זה עזר כבר פעמיים ונמנעתי מ IVF
תפני לרופא נשים שמתמחה בפיריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששש מהלידה אשמח את עזרתכםלי09/03/2010
שלום ,
אני בת 23.5 הריון ראשון שבוע 32, רוצה לציין כי נישאתי לפני כשנה וחודש
לבעל המהמם שלי שאני מאוד אוהבת .
עד לפני כשבוע הייתי מועמדת לניתוח קיסרי עקב שיליה שמכסה את הפה הפנימי של צוואר הרחם בחלקו , וביום שישי האחרון התבשרתי כי השיליה עלתה וכי אעבור לידה רגילה .
מאז אני בוכה ללא הפסקה וממש מפחדת אוסיף לומר כי בעלי הינו הראשון שלי בקיום יחסי מין
והבדיקה הואגינלית הראשונה שעשיתי הינה בתחילת ההריון , מה שמטריד אותי זו לא הלידה עצמה
אלא הבדיקה של פתיחה וכל הפולשנות הזו עד היום אני לא מסוגלת להיבדק ואגינלי
הגוף שלי נכנס לסטרס ומתחיל לכאוב לי אני לא יודעת ממה זה נובע
ולכן אני לא יודעת איך אעבור את הלידה והאם בכלל כשבודקים פתיחהזה כואב ???
אודה לעזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לי09/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירדליה09/03/2010
שלום ד"ר
הנני בשבוע 16 ומפאת גילי אני צריכה לבצע בדיקת מי שפיר בשבוע הבא. בצילום רחם נאמר שיש לי רחם דו קרני אבל מעוגל לפי דברי הרופאים הרבה "יותר טוב מדו קרני"(בת 44 הריון ראשון ספונטני קודם לכן גם לא ניסיתי להרות), כל הבדיקות במהלך ההריון תקינות.
האם יש סיכון מוגבר לבדיקת מי שפיר בגלל צורת הרחם? חוששת מאוד..
בנוסף, אני גרה בקומה 5 ללא מעלית, האם אחרי בדיקת מי שפיר מותר לי לעלות 5 קומות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
דליה09/03/2010שלום רב לרופא, אודה להתייחסותך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה להתייחסות
דליה10/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
ד''ר יואב פלד10/03/2010למבנה הרחם אין כל קשר לביצוע הבדיקה
יחד עם זאת לאור גילך
הייתי שוקל היטב האם לבצע דיקור בשבוע 16 או לדחות אותו לשבועות מאוחרים יותר
כלומר לבצע late amnio
יש שיקולים לכאן ולכאן
אשמח לייעץ לך באוםן פרטני
בברכה
ד"ר פלד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישוןדפנה08/03/2010
שלום, אני בת 25 שבוע 14 להריוני הראשון. אתמול הייתי באירוע במהלכו שהיתי במשך כשעה ליד אנשים שכל הזמן עישנו. כמעט כל האנשים באולם עישנו!!! רציתי לשאול אם שהות ממושכת בסביבה של אנשים שמעשנים עלולה לגרום נזק חלילה לעובר?מאוד מודאגת, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דפנה08/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישון
ד``ר אריה לידור08/03/2010שלום תמי
הנזק לעובר ולאחר מכן לתינוק נגרם בד"כ מחשיפה ממושכת לעישון אקטיבי או פסיבי. חשיפה חד פעמית גם אם מסיבית כפי שאת מתארת קרוב לודאי שלא תגרום לנזק
בברכה
ד",ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה מוקדמת שבוע 25לי08/03/2010
לפני חודש עברתי לידה מוקדמת בשבוע 25, לצערי העובר נפטר לאחר פחות מ-24 שעות.שבוע לפני הלידה "ביקרתי פעמיים בבית החולים. פעם בעקבות כאבים בבטן(לדברי הרופאים צירים) ובפעם השנייה בעקבות הפרשות מימיות וירידת מיים. בשני הפעמים ביצעו בדיקה ואגנלית ושללו ירידת מיים. שוחררתי. לאחר פחות משבוע נכנסתי להתפנות ואז ראיתי מה שהתבררר מאוחר יותר כחבל התבור כשחלקו בחוץ. פינו אותי מייד לבי"ח ושם כאמור עברתי לידה. שאלתי היא האם בדיקה ואגינאלית היא זו שגרמה לצניחת חבל התבור/ פתיחה בצוואר הרחם? ואם לא מה יכול לגרום לכך? בדיקת השילייה הראתה על חיידק , זיהום. יש לציין שכל הבדיקות כולל מי שפיר היו תקינות. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה מוקדמת שבוע 25
ד``ר אריה לידור08/03/2010שלום לי
צר לי על שקרה בהריונך. בדיקה וגינלית היא לא הסיבה לצניחת הטבור ולא לפתיחת צוואר הרחם. . סביר להניח שהייתה ירידת מים ובעקבותיה צניחת הטבור
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לייזר במפשעה לאחר ביוץיפה08/03/2010
שלום רב,
אתמול טופלתי בהסרת שיער בלייזר במפשעות. היום במקרה גיליתי שיש ביוץ, מאחר וביקרתי אצל רופא נשים.
אני מעוניינת להיכנס להריון- האם יש איזה חשש שהלייזר פגם בביצית??
אני רוצה לציין שלא חשבתי שיש כבר ביוץ, אלא רק בעוד כמה ימים... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה בבקשה תגיבו
יפה08/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לייזר
ד``ר אריה לידור08/03/2010שלום יפה
אין שום חשש משמוש בלייזר קוסמטי בביוץ ואפילו בהריון
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוהה ללא דופקאורית08/03/2010
בת 36 עם ילד בן 8,
עברתי ב 8 חודשים האחרונים 3 הפלות בשלבים מוקדמים של ההריון, 2 הפלות טבעיות לאחר הריון כימי, הפלה אחת עם כדור בשבוע 7 לאחר שלא נצפה עובר.
כיום בשבוע 6 בדיוק, בבדיקת אולטראסאונד לא נצפה דופק, בבדיקת בטא שנעשתה באותו היום יצא 34,000, האם יתכן שבערכי בטא שכאלה לא יהיה דופק , או שרומז על בעיה כל שהיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא גבוהה ללא דופק
ד``ר אריה לידור08/03/2010שלום אורית
בשבוע 6 אמור להיות ניצפה דופק עוברי. אנא חזרי על בדיקת האולטרהסאונד בעוד מספר ימים.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהמיקה08/03/2010
שלום רב. אני שבועיים וחצי אחרי לידה רגילה. הנקה מלאה. הדימום אחרי הלידה הלך ופחת והפך להפרשה מכתימה שהלכה והתבהרה עד שכמעט נעלמה.
היום לפתע הופיע שוב דימום.
על מה זה יכול להצביע?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידה
ד``ר אריה לידור08/03/2010שלום דנה
הנקה יכולה להיות מלווה בדמומים בלתי סדירים וטיפתיים בד"כ. אם הדימום מתחזק כוסת או יותר פני לבדיקה
בהצלחה
ד",ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חוץ רחמי לפני שנתיים , השלכותלי08/03/2010
אישה עם היסטוריה של הריון חוץ רחמי וניתוח קיסרי אחד . באם היא מנסה להכנס להריון שני. האם עליה לבצע בדיקת בטא גם אם מופיע דימום בתאריך של המחזור החודשי או שרק אם יש איחור . כלומר האם לא משנה מה ,לבצע בדיקת דם כל חודש או פשוט להמתין לעיכוב במחזור וסימני הריון נוספים ?
עד כמה צריך להיות עם היד על הדופק בגלל העבר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון חוץ רחמי לפני שנתיים
ד``ר אריה לידור08/03/2010שלום לי
כמו כל אשה המנסה להרות רצוי לבצע ביתא עם הופעת איחור בוסת הצפוי
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)