מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקבוק חםנעמה07/03/2010
אני בשבוע 37 וסובלת מכאבי גב עליון וחגורת בטן עליונה. האם יש בעיה להשתמש בבקבוק חם?
ראיתי ששאלו את זה לפני אך לא התקבלה תשובה
תודה
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקבוק חם
ד``ר אריה לידור08/03/2010שלום נעמה
אין חשש משמוש בבקבוק חם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 10 שאלה קטנה אך חשובה..מייקי07/03/2010
לאחר טיפול IVF, לוקחת 3 פעמים ביום אסטרופם ונרות אנדומטרין.
רציתי לדעת מדוע כה חשוב להרבות בשתייה בהריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 10
ד``ר אריה לידור08/03/2010שלום מייקי
חשוב לשתות בכל הריון גם אם הושג ספונטנית משום שהמערך ההמודינמי (חלוקת הנוזלים בגוף) משתנה בהריון וכדי לתמוך בו ולמנוע תופעות הקשורות לשינויים אלו רצוי להרבות בשתייה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןסיגלית07/03/2010
האם מותר לצבוע את השיער בהיריון (אני בשבוע 6) - קראתי באחד האתרים שאסור ולא זכור לי שקיים איסור כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צביעת שער.
ד``ר אריה לידור08/03/2010שלום לך סיגלית
ברומה לתשובותי הקודמות בנושא
אין מניעה מצביעת השער בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה בערכי ביטאקרן07/03/2010
שלום רב!
ביום האיחור למחזור 28/03 בדיקת ביטא 587 ולאחר יומיים קפיצה ל-2200. האולטרסאונד נקבע לי לעוד שבוע מהיום. האם עלייה תקינה? (תאריך וסת אחרונה ב-30/01)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
קרן07/03/2010תיקון!
בדיקה ראשונה ב- 28/02* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא.
ד``ר איילון לחמן07/03/2010שלום.
הקפיצה בערכים אכן גדולה. בדיקת העל קול תתן התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שינייםאלונה07/03/2010
אני מנסה להכנס להריון (תקופת הביוץ כעת). היום יש לי תור לרופא שיניים כנראה טיפול שורש. עשיתי צילומי שיניים מקיפים לפני שבוע. כעת אין לי כאבים. האם להמתין לראות אם נקלטתי להריון ולבטל את התור או לבצע את הטיפול היום (ללא צילומים)?. האם מותרת ההרדמה המקומית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים.
ד``ר איילון לחמן07/03/2010לאלונה שלום.
לא צריכה להיות בעיה עם טיפולי שינים כולל הרדמה מקומית וכניסה להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אלונה07/03/2010ד"ר איילון,
אתה טיפלת בי כשהייתי בהריון עם בני הבכור (בן 12). חבל שאתה לא מקבל יותר דרך קופ"ח כללית. כעת אמא ל -3 בת 40 מנסה להרות שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגו על שאלתי פעמיים :( יש סיבה?נטלי07/03/2010
שלום,
האם ניתן להשתמש בטיפות "אוטידין" לשיכוך כאבי אוזניים במהלך הריון (שבוע 10+) והאם ניתן להשתמש באקמול צינון ליקווי ג'ל להקלה בהצטננות או שרק אקמול רגיל?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעמיים.
ד``ר איילון לחמן07/03/2010לנטלי שלום.
הכתובת הרשמית למענה על נטילת תרופות בהריון,היא במשרד הבריאות, בטל- 02-6243669.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעלפותאחת07/03/2010
שלום, אני בהריון ראשון שבוע 14 ב"ה. יום שישי היתה לי התעלפות במקלחת, האם זה דורש בדיקה ופניה לרופא, האם זה קשור להריון ולמה זה קורה?...
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעלפות.
בודאי שכל בעיה רפואית חריגה ,בעיקר בהריון,דורשת בדיקת רופא.התעלפות דורשת בדיקה דחופה,בעיקר כדי לנסות לאתר הסיבה ולטפל בה,כדי שלא תחזור שנית!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר ביוכימי וחלבון עובריסיגל07/03/2010
רציתי לדעת אם עשיתי בדיקת סקר ביוכימי טרימסטר ראשון לאחר השקיפות עורפית יש צורך לעשות גם בדיקת חלבון עוברי או שאין קשר בין השתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוכימי.
כן את צריכה לבדוק בדיקת חלבון עוברי.ניתן אגב גם לשלב התוצאות ולקבל תשובה מסכמת..המשמעות בנוסף של בדיקת החלבון העוברי היא גם לגבי מומים במערכת העצבים המרכזית..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלחת לאחר קיום יחסי מיןמינימאוס07/03/2010
שלום רב!
ברצוני להכנס להריון, אך אני מרגישה "לא נוח" לאחר קיום יחסי המין עם חבר שלי ולכן אני שוטפת במים וסבון את איבר המין בערך כ 20 דקות לאחר המשגל.... האם הרחצה מונעת את ההריון? האם מומלץ או לא לשטוף את האיזור? אשמח אם תחוו את דעתכם המקצועית והמדעית בנושא...
שבוע טוב! ותודה מראש :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינימאוס
מקלחת לאחר 20 דקות מקיום היחסים לא מוכרת כמונעת הריון.אגב אם כן היתה הינו ממליצים על כך לכולן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות בהריוןנטלי06/03/2010
שלום,
האם ניתן להשתמש בטיפות "אוטידין" לשיכוך כאבי אוזניים במהלך הריון (שבוע 10+) והאם ניתן להשתמש באקמול צינון ליקווי ג'ל להקלה בהצטננות או שרק אקמול רגיל?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1
ד``ר איילון לחמן07/03/2010ראה תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברום הבטןדורוש06/03/2010
שלום רב..
אתמול בשישי בערב התחילו לי כאבים ברום הבטן מיתחת לצלעות בעיקר באמצע וקצת בצד מימין בלילה כששכבתי יותר כאב לי במיוחד כשניסתי לשיון על הצד היו לי כאבים מאוד עזים לא יכלתי לנשום בחוזקה..היה מסתכל בבוקר כשקמתי הכאבים עברו
אבל מהבוקר יש לי הפרשות מוגברות בצבע צוהב ככה כמעט חום
ועכשיו לקחת הערב התחיל לי עוד הפעם כאבים באצבע הבטן למעלה אבל חלשים
ממה זה יכול לנבוע הכאב.?
שבוע 35+6
יש לצין שיש לי מחיקה של 50%
ופתיחה של אצבע
וזהו הריון שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים.
עליך לגשת ולהיבדק עוד היום כדי לראות מה הסיבה להרגשה ואולי הפתיחה גדלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דורוש07/03/2010יש לציין שלא הגרשתי כאבים מהבוקר
ושיש לי הפרשות בצבע צהבהב
העם העדין ללכת ולהבדק הלכתי לקופת חולים ואמרו לי שיש רופא נשים רק ביום רביעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת אי נוחות ברחם 8+5רזי06/03/2010
שבוע טוב,
אני בשבוע 8+5. בשבוע וחצי האחרונים אני מרגישה מדי פעם תחושת אי נוחות באיזור הרחם. זה לא כמו התכווצויות של מחזור, פשוט אי נוחות. האם תחושה זו תקינה? האם נובעת מהתרחבות הרחם? אולי מעיד על שתיה לא מספקת?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי נוחות.
אכן ברוב המקרים מדובר על התרחבות הרחם ולחץ על אברים שכנים.יש כמובן לגשת להיבדק כדי לאשר שאין בעיה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
רזי07/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושת אי נוחות ברחם 8+5
ד``ר אריה לידור08/03/2010שלום רזי
תחושות כאלה אופייניות להריון ובמיוחד לתחילתו. רצוי לבצע בדיקת שתן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרואדנומה והריוןדינה06/03/2010
שלום.
אני בת 28. איבחנו אצלי אמנוריאה משנית (מקווה שכתבתי נכון) על רקע פרולקטין גבוה ומיקרואדנומה בהיפופיזה והיפופלזיה רחמית.
כיום אני מטופלת בכדורים שמורידים את רמות פרולקטין בדם.
השאלה היא האם אני אוכל להורות או שמה אצטרך לעבור הפריה?
האם אוכל ללדת ילד בריא?
בברכה
!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרואדנומה.
כמובן שכרגע קשה בבטחון לדעת את תוצאות הטיפול יש להמתין עד לסיומו. ברוב המקרים אין בעיה.אבל שוב כרגע לא ניתן לחזות תוצאות הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה שוב כי דילגו על שאלתי...שרון06/03/2010
אני בשבוע 16 להריון, הריון ראשון...
בימים האחרונים, לאור הליכות קלות החלו לי גירודים לכל אורך הרגל והיא נהיית אדומה, משהו כמו תגובה אלרגית (כמו שהולכים מהר ויש זרימת דם מוגברת), שום דבר לא השתנה אצלי (קרמים, אוכל, כלום, אין שום סיבה לאלרגיה). הרגליים לא נפוחות, לא נראה שיש בצקת או משהו שיכול לגרום לזה...
שכיבה על הגב והרמת הרגליים מחזירות את המצב לתקינותו, אבל מצד שני- קשה מאוד לתפקד כך, אני בחורה בריאה שעושה ספורט (לא מאומץ מדי) וכרגע אני אפילו לא יכולה לעשות הליכה קלה לחילוץ העצמות בלי שהרגליים יאדימו ויגרדו...
האם התופעה מוכרת או שיש מה לעשות עם זה?
המון תודה לכם על התשובה ועבודת הקודש שאתם עושים פה,
שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.
אכן שאלה מענינת. יתכן והבעיה הינה בזרימת הדם ברגל.אלו דברים שמתרחשים בהריון עם חסימות בורידים. ממליץ שתלכי להיבדק בשאלה זו.
בהצלחה ובריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות בהריוןסיגל06/03/2010
שלום, לפני מספר ימים קיבלתי מרופא המשפחה( רופא מחליף) לקחת אוטריוין ילדים בטיפות עקב התקררות שהתלוננתי עליה ,,, ואחרי ששמתי כמה פעמים קראתי בעלון שלנשים הרות אסור להשתמש בתרופה זו. האם זה באמת יכול להזיק לעובר? או לעשות משהו אחר שמסכן אותי או את העובר...? כרגע הפסקתי עם הטיפות גם כי אתמול בלילה היה לי לחץ בחזה וקשיי נשימה...
ושאלה נוספת לגבי טיסה בהריון לאילת בשבוע 34, האם זה בסדר או אלו חששות/סכנות כרוכות בכך?
אודה לתשובה עיניינית ומהירה. תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא גרמת כל נזק
ד''ר יואב פלד06/03/2010אין בעיה רפואית בטיסה לאילת
ודעי את נוהלי חברת התעופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)