מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות חלבון עוברירומי08/03/2010
שלום רב,
אלו התוצאות שקיבלתי בבדיקת חלבון עוברי. אשמח באם מישהו יכול לעזור לפענח...
(עשיתי שקיפות עורפית וסקר ביוכימי והיחס היה 1:4600 ומשום מה בבדיקה זו היחס עלה ל-588 .. אז לא ממש ברור לי). כמו כן, הערכים בתוצאות לא נראים קשורים לערכי הייחוס אז אין לי מושג איך קוראים את זה)
הכול תקין?
ערכי ייחוס: חציון תוצאה בדיקה
----- ----- ----- ------------
AFP 40.70 NG/ML 0.86 MOM ( < 2.00 MOM ) )
HCG 35.20 IU/ML 1.56 MOM ( 0.20 - 3.00 MOM )
UE3 4.34 NG/ML 1.00 MOM ( 0.15 -99.99 MOM )
1:588 סיכונים: הסיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות
1: 426 הסיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות חלבון עוברי
ד``ר אריה לידור08/03/2010שלום רומי
התוצאות תקינות. אינך בסיכון מוגבר על פי בדיקות אלו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גנטית לא תקינהסיגל08/03/2010
שלום.
לצערי בבדיקות הגנטיות נמצאתי נשאית של מחלה הנקראת דיסאוטונומיה משפחתית.
מעולם לא שמעתי על מחלה כזאת ,הבנתי שהיא נמצאת רק בעדות אשכנז והסבירו לי שאם בן הזוג נושא אותה גם אז לעובר יש סיכוי של 20%-25% לחלות בה.
השאלה שלי היא במידה ובן הזוג לא נשא האם יש סיכון מבחינתי? האם בעתיד מחלה זו יכולה להתפרץ?
ובמידה ובן הזוג נמצא נשא מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גנטית
ד``ר אריה לידור08/03/2010שלום לך
אכן נכון . לו בעלך היה נשא כמוך סיכויי העובר לחלות היו 25%.לכן אם בעלך יימצא כי אינו נשא הרי לא קיים כל סיכון לעובר . במידה ובעלך נשא יהיה צורך בבדיקת העובר עצמו.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתתתתתיעל08/03/2010
היי שמי יעל אני בשבוע 18 + 3 עם תאומים- כרגע אני לא עובדת וזה ממש מתסכל . עבדתי 9 חודשים ואז בתחילת ההריון החוזה הסתיים . לאחר מכן עבדתי 40 שעות בבית ספר במתן שיעורי עזר. וכרגע אין לי עבודה. אני גרה בשדרות בשל תפקיד צבאי של בעלי. איני תושבת שדרות וגם לא בעלי לכן אני לא יכולה לחתום אבטלה. אני משתגעת בבית ......מה אני יכולה לעשות ??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
לי08/03/2010תשמחי במתנה שקבלת מהקדוש ברוך הוא , תהני מהזמן החופשי שיש לך תקראי ספרים תפתחי לעצמך תחביבים , כשבעזרת השם תלדי תתגעגעי לזמן הפנוי הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת cmvלולי08/03/2010
בוקר טוב
אני בשבוע 34. בשבוע 25 ערכתי בדיקת דם לגילוי הוירוס cmv והתשובה הייתה שלילית הן ב- Igg והן ב- Igm. לאחרונה אני מוטרדת שמא נדבקתי בגלל סיטואציות מסויימות, ורציתי לדעת האם כדאי שאבצע בדיקת דם, או ששלאור השלב בו בוצעה הבדיקה האחרונה, זה כבר פחות מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת cmv
בכל חשש לחשיפה לCMV רצוי לבצע בדיקת דם ובמיוחד לאור העובדה כי לא נחשפת לוירוס בעברך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בהריון? תוצאות בדיקת דםמורין08/03/2010
שלום,
ב- 3/3/10 קיבלתי את תוצאות בדיקת הדם להריון.
התוצאה היתה -
HCG-B Quantitative (B) | IU/l | - 63262
הווסת האחרון שלי היה ב- 12.1.10, לפי החישוב אני אמורה להיות בשבוע 7 או 8.
האם אני בהריון?
בתודה ענקית -
מורין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ודאי וודאי - מזל טוב
נירית08/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני בהריון?
ד``ר אריה לידור08/03/2010שלום מורין
את אכן בהריון. רצוי לבצע אולטרהסאונד ולהתחיל במעקב הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת מצות בהריוןהילה08/03/2010
לפי ידיעתי, עדיף להימנע ממזונות שיש בהם ביצים לא מבושלות כגון: מיונז, מוס שוקולד,עוגות קרם וכד'. האם מצות נכללות בקבוצת סיכון האלו? (יש בהן ביצים שלא עברו בישול).
פסח קרב ובא ואני חוששת.....
תודה
הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצות בהריון
ד``ר אריה לידור08/03/2010שלום הילה
אין כל חשש מאכילת מצות .
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר נכבד,
שני30/03/2010האם אין כל חשש גם מאכילת מצות ביצים בהריון? (מצות שהן מתוקות והרבה יותר טעימות ונמכרות בסופר)
תודה מראש וחג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר נכבד,
שני30/03/2010האם אין כל חשש גם מאכילת מצות ביצים בהריון? (מצות שהן מתוקות והרבה יותר טעימות ונמכרות בסופר)
תודה מראש וחג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהדינה07/03/2010
שלום רב!
אני אחרי 3 הפלות טבעיות. אחרי הפלה שניה קיבלתי אנטיביוטיקה. לבעחי מצאו כלמידיה, אחרי שנה הרתי שוב(באוקטובר 2009) אך ללא הצלחה. אופלתי ברגולון ואנטיביוטיקה כי גם אצלי מצאו כלמידיה. אין לי מושג מאיפה זה בא לי.
בעלי אומר שהוא לא בוגד בי.
לבעלי יש פרוסטטיטיס כרונית.
אצלי יש הפרעות באסטרוגן ופרוגסטרון.
מה עלי לעשות?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דינה08/03/2010.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלמידיה
ד``ר אריה לידור08/03/2010שלום אורי
נראה שמקור הכלמידיה בבעלך. אך ללא קשר, לאור עברך ההריוני מציע שתפני לברור /טיפול מרפאת הפלות חוזרות
בהצלחה
ד,"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 36דורוש07/03/2010
שלום
זהו ההריון השני שלי יק עד כה
אצין כי היתי היום במיון ביגללם כאבים עזים ברום הבטן וקצת בצד ימין ושוחררתי הביתה כי לא מצאו בעיה
נאמר לי שצוור החם מחוק 80% ויש לי פתיחה של 2
לקראת הערב..התחילו לי כאבים ניראה לי מין צירונים כאלה
העם יש סיכוי ללידה בימים הקרובים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 36
קשה לנבא מתי תכנסי לשלב הפעיל של הלידה. מכל מקום תנאי הצוואר שאת מתארת הם בהחלט סימן לקיומה כרגע או בעבר של פעילות רחמית כלשהיא . עם התגבר כאבים אלו שאת מתארת אנא פני לבית חולים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עכוזאפרת07/03/2010
העובר שלי במצב עכוז שבוע 34
הריון רביעי
בכל שלוש הלידות הקודמות היה מצג ראש טבעי.
מה הסיכוי שהעובר יתהפך?
מה האופציות שלי?
לא רוצה קיסרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכוז
ד``ר אריה לידור08/03/2010שלום אפרת
ככל שגיל ההריון מתקדם כך פוחתים הסיכויים כי העובר יתהפך עצמונית. במידה ואכן נשאר במצג זה ואינך מעונינת בניתוח ניתן לבצע היפוך העובר בחדר לידה מומלץ בשבוע 37-38
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיון להכנס להריוןלי07/03/2010
שלום
לפני שנתיים חוויתי הריון חוץ רחמי ושהסתים באופן טיבעי ולאחר מכן נכנסנו להריון והילד נולד בשבוע 29 ( בדיקות קרשיות דם תקינות ) בניתוח קיסרי . שנה ו3 חודשים השתמשנו בגלולות מסוג סרזט ומליאן ( סרזט 8 חודשים) כחצי שנה מנסים להכנס להריון ללא הצלחה . בחודש האחרון קניתי את ההערכה לבדיקת ביוץ וקיימנו יחסים סביב אותו התאריך ולא נכנסנו להריון . מה יכולה להיות הסיבה שלא נקלטים להריון ? האם הניתוח קיסרי יכול להשפיע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיון להכנס להריון
ד``ר אריה לידור08/03/2010שלום לי\
לאחר כ 6 חודשים בלתי מוצלחים להשיג הריון ממליץ שתפני לתחילת ברור העיניין
כחלק מהברור אמליץ על ביצוע צילום רחם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אלו סימנים ללידה שמתקרבת?אור07/03/2010
שלום,
אני בשבוע 38 עייפות מוגברת, כך שאין לי כוח אפילו לצאת מהמיטה, נדודי שינה בלילה, נטולת כוחות לחלוטין. לא מרגישה צירים או משהו כזה, חוץ מאשר לחץ במפשעה, מבדיקת רופא בשבוע שעבר נמסר לי שראש העובר ירד ממש נמוך ויתכן ואלד עוד השבוע, לצערי זה לא קרה, מלבד לאחר הבדיקה היה לי מעט הפרשה חומה כמו סוף מחזור שנמשך כמה שעות בעת ניגוב, האם זה הפקק הרירי שיצא? או רק כתוצאה מהבדיקה הוגינאלת ואין קשר לפקק, אני מאוד מאוד עייפה, נטולת אנרגיות וממש סוחבת עם שארית כוחותיי. אבקש לדעת האם זהו הפקק הרירי שיצא, ואם כן זה היה לאחר הבדיקה לפני חמישה ימים, ועד היום לא קרה כלום. מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים ללידה שמתקרבת
ד``ר אריה לידור08/03/2010שלום אור
לעתים לאחר בדיקה גינקולוגית או אפילו אולטרהסאונד וגינלי צפוי שיהי דמם טפתי קל . אין זה בד,כ הפקק הרירי האופייני המשר תחילת לידה. לגבי העייפות שלך כדאי לבדוק ספירת דם וTSH
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםדנה07/03/2010
שלום רב רציתי לברר מתי היה ביוץ להערכתך....
ביום ה12 E2 היה 329.91 ופרוגסטרון 0.94
באותו ערב היו שני פסים בבדיקת ביוץ
ביום ה14 E2 היה 159.63 וםרוגסטרון 2
האם ביוץ היה ביום ה13 או שזה היה אחרי בדיקות ביום ה14
תודה רבה!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד``ר אריה לידור08/03/2010שלום יאנה
על פי בדיקות הדם נראה כי בייצת ביום ה 12 או לכל היותר ה 13
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטומים של הריוןויק07/03/2010
שלום
הייתי רוצה לדעת האם סימפטומים של בחילות אחרי האוכל ולפני השינה יכולים להופיע שבוע אחרי המחזור ולהיות סימפטום של הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים של הריון
ד``ר אריה לידור08/03/2010שלום ויק
סימפטומים כאלה אופייניים גם להריון וגם לאחר ביוץ ולפני וסת .כך שהמועד שתארת שהופיעו סימנים אלו אינו מתאים לאף אחד מהנ"ל.
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור או הריון?לגיס07/03/2010
שלום,
הנני מקבלת מחזור כל כ-30 יום (לא סדיר) ולפתע החודש המחזור הקדים לי בכ-3 ימים, מה שלא קרה בעבר, אבל משום מה היה דימום ממש חלש ביום הראשון (נראה יותר כמו כתם קטן) ונגמר.
האם ייתכן שאני בהריון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
לגיס07/03/2010מחכה לתשובה..דחוף ... בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייתכן. מה הבעיה לערוך בדיקה ביתית?
me07/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור או הריון?
ד``ר אריה לידור08/03/2010שלום לגיס
כיוון שהוסת שאת מתארת אינו אופייני ולא במועד מומלץ לבצע בדיקת דם להריון.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת אולרסאונדנירית07/03/2010
שלום,
יום 1 לוסת אחרונה - 18.1.10. ביוץ ככל הנראה (מעקב זקיקים + ערכה ביתית) - 5.2.10.
היום ביצעתי אולטרסאונד ראשון בו הודגמו שק הריון, ודופק.
ונכתב שם 5.3מ"מ CRL - מתאים לשבוע 6.2. (וליד זה היה כתוב שהנורמה זה 5.5 מ"מ - 6.2 מ"מ משהו כזה).
האם הנתון שיצא אצלי (5.3 מ"מ) הוא תקין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולרסאונד
ד``ר אריה לידור08/03/2010שלום נירית
ראשית מזל טוב להריונך
5.3 הינו אורכו של העובר שנמדד בבדיקה זו .מדד זה כמובן אמור לעלות עם התקדם ההריון. האם ניצפה דופק.?
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
נירית09/03/2010כן. נצפה דופק.
נאמר לי שהגודל (5.3 מ"מ) מתאים לשבוע 6.2.
שאלתי הייתה אם זה גודל תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)