מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר לידהאני06/03/2010
שלום רב,
ילדתי לפני 7 חוד'.
לידה ראשונה, רגילה ומאולצת בעקבות רעלת הריון.
סבלתי מקרעים רבים וטחורים עליהם הצלחתי לגבור.
כיום סובלת מאוד מגזים ובעיקר מהשליטה עליהם ודליפת שתן מידי פעם.
מה עליי לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את יכולה לפנות
ד''ר יואב פלד06/03/2010למרפאה ספציפית העוסקת בכך בבית חולים הקרוב למקום מגוריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,עוד שאלה
אני06/03/2010כוונתך למרפאה העוסקת בבעיות הקשורות ברצפת אגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים לי- הריון?ליאת05/03/2010
האם יכול להיות הריון כשיש רמות נמוכות של הורמון LH כלומר לפני יומיים היה חיובי ואז בדיקת הביוץ נהיתה שלילית, האם יכול להיות בכל זאת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר יואב פלד06/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות הערכת משקלmay05/03/2010
שבוע 32- אתמול ביצענו הערכת משקל ונאמר לנו שהבטן קצת קטנה ויש לחזור על הבדיקה בעוד כשבועיים- מה זה אמר? מה ההשלכות-אם יש? מה יש לעשות? ומה הסיבות?
תוצאות הבדיקה-
head cir- 310 ממ-מתאים לשבוע 34.4
ab/cir-265 ממ- מתאים לשבוע 30.4
היקף הבטן באחוזון 10.
בדיקת סקירת מערכות בשבוע 24-
head cir-230 ממ-מתאים לשבוע 25
ab/cir-180 ממ -מתאים לשובע 22.6
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש להמשיך ולעקוב אחרי
ד''ר יואב פלד06/03/2010המשקל של העובר
אם הוא לא גדל בקצב מתאים הרופא יגיד לך מה עושים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותאורית05/03/2010
שלום ד"ר, מה פירוש הבדיקות הבאות (שבוע 14):
ANTI BODY SCREEN שלילי
BLOOD TYPE B
RH (חיובי)+
המון תודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שסוג הדם שלך
ד''ר יואב פלד06/03/2010הוא B חיובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה טבעית לאחר 2 ניתוחים ברחםק05/03/2010
שלום ד"ר!
שאלתי בעבר את אותה שאלה, אבל אחרי שקיבלתי את דוח הניתוח התברר לי שרשמתי פרטים מוטעים, אז אני מנסחת שוב את השאלה(אם אפשר? זה ממש חשוב לי)
ב2004 עברתי ניתוח להסרת מיומה –השגתי לפני כמה ימים את דוח הניתוח ונכתב שם:
שרירן בודד באספקט האחורי של גוף הרחם צמוד לצוואר- 6 ס"מ (וזה בניגוד למה שכתבתי מקודם שהמיומה הייתה4.5*3.5-כי ככה זה כנראה נראה לפי האולטרסאונד), ללא ממצא חריג אחר.
פתיחת בטן בחתך (לא הבנתי את המילה -הכתב לי היה ברור :-) ) נתגלה הממצא הנ"ל. השרירן נכרת ללא פתיחת החלל.(וכשמפורט על התפר לא הבנתי את הכתב).
הרופא שניתח אותי בזמנו אמר לי שלא תהיה לי בעיה ללדת, אך בלידה הראשונה שלי הגעתי לבית חולים(נהריה) בו אפילו לא בדקו אותי וטענו שאני חייבת קיסרי כי הרחם שלי יקרע בשעת הצירים כי המיומה הייתה גדולה.
הרופא המטפל שלי לפני הלידה הראשונה אמר לי שהכל תלוי במדיניות הבית חולים.
עכשיו אני בהריון שני, אני מאד לא רוצה ללכת לקיסרי. האם אני חייבת או אפשר לנסות לידה רגילה?
יש לי ילדה בת שנתיים בבית ואני לא יודעת איך אני אטפל זה אחרי ניתוח( ואין לי עזרה) וגם ידוע לי שאחוז הסיבוכים בקיסרי(במיוחד קיסרי חוזר)די גדולים.
אני יודעת שמומלץ לי לעבור ניתוח קיסרי(לפני שהוצאתי את דוח הניתוח) השאלה מה מסכן אותי יותר? האם נסיון ללדת טבעי יסכן אותי מאד?( גם אם הלידה תהיה מנוטרת וכמובן שאחתום על הטפסים המסירים אחריות המצוות הרפואי) כי אני יודעת שאחוז הסיכויים של הקרע רחם לאחר ניתוח קיסרי הוא 0.5-1 אחוז והשאלה עד כמה הניתוח של המיומה משפיע על האחוזים האלה.
אני ממש אובדת עיצות....
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את צריכה ללדת בניתוח קיסרי
ד''ר יואב פלד05/03/2010ככה זה הכי בטוח
אין טעם לקחת סיכון כפול גם צלקת מהניתוח הקיסרי הקודם וגם צלקת מכריתת המיומה
מזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! אפשר עוד שאלה?
ק06/03/2010אני יכולה לחכות עד תחילת הצירים ואז לבוא לניתוח? בניתוח הקודם לא היו לי צירים קודם לכן גם לא היה לי חלב 5 ימים וזה ממש פגע לי בהנקה( שלא הצליחה בגלל זה בסוף ומאד חשוב לי להיניק).
ועוד משהו קטן: האם הסיכון בלידה טבעית מאד גדול? אני ממש בטראומה מהניתוח הזה, היה לי מאד קשה וזה הדבר האחרון שהייתי רוצה לעבור שוב. אני יודעת שגם בקיסרי( ויותר בקיסרי שני) יש הרבה סיכונים לסיבוכים וגם זה מאד מרתיע אותי...
תודה על הסבלנות והמשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לעבור הניתוח בשבוע 38 וכמה
ד''ר יואב פלד06/03/2010ימים
לא כדאי להמתין לצירים - אז יש אפשרות של קרע ברחם - במקרה זה את מסכנת את חייך ואת חיי העובר
אין לך מה לפחד מהניתוח
שתהיה לידה קיסרית בטוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו, זה מפחיד
ק06/03/2010תודה רבה על התשובה.
לצערי אני אלך לניתוח. כ"כ רציתי להמנע ממנו כי אני די בטראומה מהניתוח הקודם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל למה כ"כ למהר לחתוך?
ק07/03/2010זאת הבעיה שעל כל סכון קטן דוחפים אישה לניתוח בעל סיכונים גדולים יותר.
הסיכונים של ניתוח קיסרי חוזר גדולים מהסיכון שלה לקבל קרע ברחם.
יש לפחות 2 בתי חולים בארץ שיתנו לה ללדת טבעי ויחסכו ממנה את הניתוח הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייבוש חלב אחרי לידהגל04/03/2010
שלום
אני ילדתי ב-27/2/10 ולקחתי יום אחרי כדורים בשם דוסטינקס 2 כדורים בו זמנית , עכשיו אני כבר כמה ימים אחרי הלידה והחלב עדיין לא התייבש לי.
1. האם אני צריכה ללכת לקבל עוד מרשם מהרופא שלי?
2. האם לחכות עוד כמה ימים וזה יעבור לבד?
3. במידה ואני צריכה שוב לקנות את הכדורים איך צריך לנטול אותם?
תודה רבה אשמח לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לרופא לקבל עוד מירשם
ד''ר יואב פלד06/03/2010הוא כבר יסביר לך איך לקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשיריםא04/03/2010
שלום רב,
היום קראתי כתבה gל שמנים שאסור להשתמש בהם בהריון, אני משתמשת כבר חודשים במוס למקלחת שמכיל ג'ל אלוורה,תמצית ג'נסנג,שמן חוחובה ושמן לבנדר. הכתבה מאוד הפחידה והפתיעה אותי כיוון שהיה כתוב שם שג'נסנג אסור בהריון כי הוא יכול לגרום למומים(לא צוין שם אם בבליעה או כתכשיר). האם זה נכון או שמינונים כמו מוס מקלחת זה בסדר?? כיצד ניתן לדעת באילו תכשירים קוסמטים מותר או אסור להשתמש? יש גם קרמים לפנים וכו שאסורים?? אשמח לדעת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגעי
ד''ר יואב פלד06/03/2010כל עוד את לא בולעת את התכשירים
הכל בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות נוספות להסברsol04/03/2010
שלום ד"ר
להלן תוצאות של בדיקות נוספות שביצעתי שיצאו NEGATIVE. אשמח אם תסביר לי מה משמעותה.
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
1 - NEGATIVE RAPID PL.REAGIN/VDRL
- NEGATIVE TREPONEMA SCR./TPHA
פירוט הערות
מציין הערה
1
VDRL בדיקת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תוצאות שקיבלתי היום
sil04/03/2010- שלילי ANTI BODY SCREEN
1 - A BLOOD TYPE
2 - +(חיובי) RH
מה הבדיקות האלה ד"ר ? מזה RH חיובי?
תודה וסליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חדאורית04/03/2010
שלום ד"ר, אני נמצאת בשבוע 14 להריוני הראשון. היום במהלך עבודתי הרגשתי כאב חד באזור הבטן מעין דקירה כזו. ארצה לציין כי לא אכלתי הבוקר עד שעות הצהריים. האם ייתכן כי הכאב הוא בגלל הרעב או שזה משהו אחר? בעוד שבוע וחצי יש לי סקירת מערכות מוקדמת האם יהיה בסדר לחכות עד אז?אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה
אורית04/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הכאב חלף את יכולה להמתין
ד''ר יואב פלד06/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חוץ רחמישלי04/03/2010
שלום,לפני כשבוע התגלה הריון חוץ רחמי,התאשפזתי בשערי צדק,עקב בטא יורדת שוחררתי היום.היום בטא 94.האם מותר לי לקיים יחסי מין?האם אני צריכה לחכות עד שבטא תירד ל0?מתי אוכל שוב להכנס להריון תקין?(השאילה האם יש הגבלת זמן בין ההריונות)
בתודה מראש,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר דורון רוזן04/03/2010המקרה עוד לא הסתיים ואת צריכה להיות בקשר עם שערי צדק עד שיודיעו לך שהכל תקין.
ככלל כעת יחסי מין - לא, הריון חדש - חודש אחרי הווסת השני שתקבלי מתי שיהיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RH שלילינטלי04/03/2010
שלום,
אני בשבוע 10+ יומיים להריון, עם RH שלילי.
לפני כ-4 חודשים עברתי הפלה טבעית, לא קיבלתי שום זריקה, לא נצפה שק הריון, היה חשש להריון חוץ רחמי שהסתיים בהפלה טבעית (גיל הריון היה 6 שבועות).
השאלה שלי, האם אני הייתי צריכה לקבל בתחילת הריון הנוכחי זריקת ANTI -D?
או שרק בשבוע 28 להריון עושית את הזריקה הנ"ל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לבדוק
ד''ר דורון רוזן04/03/2010כייל נגדנים. זה נקרא קומבס בלי ישיר ועל הרופא שלך לשלוח אותך ולדן עמך בתכנית אחרי התוצאות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מיןדורוש04/03/2010
שלום אני בשבוע 35+3 ימים
ויש לי מחיקה של 50% ופתיחה של אצבע
רציתי לדעת עם מותר לקיים יחסי מין
ועם אסור למה אסור תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם
ד''ר דורון רוזן04/03/2010אין ירידת מים אז מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליה קידמית נמוכהלי04/03/2010
שלום ,
אני בשבוע 31 לאחר הערכת משקל ומיקום שיליה נמצא כי השיליה נמוכה
האם יש לזה השפעה ללידה ?
האם הלידה תתבצע בבניתוח קיסרי או טבעית ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליה
ד''ר דורון רוזן04/03/2010לא ברורכמה נמוכה, בהתאם לזאת התשובה. ככלל אם לא מכסה את צוואר הרחם לידה רגילה אפשרית אבל בידקי עם רופאך בהתאם לתשובה שקיבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןדניאל04/03/2010
בוקר טוב,
בבדיקת BETA בשבוע 4 + 4 ימים התקבלה תוצאה של 804. האם תקין?
אני אמורה לחזור על הבדיקה בימים הקרובים. מהי ההמלצה מבחינת ההפרש זמן בין הבדיקות ולכמה BETA עלי לצפות על מנת שיחשב תקין?
האם עלייה של ה-BETA מסמנת היריון תקין או שלא ניתן לדעת עד ביצוע אולטראסאונד ראשון?
באיזה שבוע מומלץ לבצע אולטראסאונד ראשון לבדיקת דופק העובר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בהריון
ד''ר דורון רוזן04/03/2010אין צורך לחזור, תקבעי לאולטראסאונד לעוד 10 ימים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אספירין בהריוןהילה04/03/2010
שלום רב,
אני בהריון שבוע 18, הריון בסיכון גבוה עקב קרישתיות יתר (נוטלת אספירין cartia וקלקסן).
בטעות היום בהפרש של שעה נטלתי שני כדורי אספירין במקום אחד. האם נעשה נזק כלשהו?
אני חוששת... האם יש משהו לעשות בנדון?
תודה מקרב לב,
הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל דאגה
ד''ר דורון רוזן04/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)