מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרזיה דחופהשגיא14/02/2007
שלום!
אני בן 16 ואני שוקל 106 ואני חייב לרדת במשקל אני לא יכול לסבול את עצמי ככה אני כבר הרבה שנים מנסה לרדת ול מצליח ואני רק עולה במשקל אני משחק כדורגל 4 פעמים בשבוע וגם בשבת(אני בקבוצת כדורגל)
הייתי שמח שתעזרו לי ותגידו לי מה לעשות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזיה דחופה
מוניקה קרן21/02/2007מה שכדאי לעשות הוא לפנות לפנות לאיש מקצוע, דיאטן/ית, שיבנו עבורך תכנית תזונה לירידה במשקל. חשוב שהתכנית תותאם עבורך אישית. אתה בגיל ההתבגרות, בו יש תהליכי גדילה מואצים שאסור שיפגעו. לכן אתה צריך לאכול מאוזן, תפריט שיכלול את כל רכיבי התזונה: ירקות, פירות, לחם מחיטה מלאה ודגנים מלאים, קטניות, מוצרי חלב ליד שומן, דגים בשר רזה ושמנים צמחיים.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף משקלאודט11/02/2007
ערב טוב . אני כבת 54.בשנת 94 קיבלתי כימואוטרפיה.ועליתי במשקל .הייתי שוקלת 65 ---עד שנת 97 --שחליתי.עכשיו אני שוקלת 95--ואני עושה הליכות.ספורט בבית.משתדלת לשמור על תזונה .ובכל זאת אני לא מצליחה לרדת בכלל .אבל גם לא עולה במשקל.מבקשת יעוץ מה עליי לעשות .בבקשה .תודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל
ד''ר עמיאל פיגנבאום11/02/2007שלוםרב,
אכן את מתארת עליה ניכרת במשקל.אמנם עם עלית הגיל חילוף החומרים בגוף יורד באחוז אחד כל עשור,אך זה לא מסביר עליה כזו במשקל.מומלץ לעבור הערכה רפואית ותזונתית על ידי אנשי מקצוע ולבצע בדיקות נוספות שבודאי יסייעו לך בתהליך ההרזיה.
הרזיה מוצלחת
דר' עמיאל פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזייה בגיל עשרה.טל10/02/2007
היי, קוריאם לי טל ואני בת 16.
אני 1.68, ולאחרונה החלטתי לרדת במשקל אז ירדתי מ-61 (משקל השיא) ל56.5 כרגע.
אבל המשקל שלי תקוע המון זמן ואני לא רואה שינוי.
אני עושה הליכה מהירה במשך כשעה כמעט כל יום, ואחת ליומיים- תרגילי כושר.
אשמח לדעת כמה קלוריות צריכה לצרוך נערה בת 16 שחשוב לה לרזות, בלי בעיות גופניות מלבד אסטמה (מה שמונע ממני ריצות כי זה גורם להתקפים) כמה ספורט, וסתם טיפים כלליים =]
(מעבר להליכה לדיאטנית).
תודה רבה =]
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השיעור הקלורי
ד''ר עמיאל פיגנבאום11/02/2007הירידה במשקל מושפעת מהצריכה הקלורית אך גם מפקטורים נוספים,כמות שריפת הקלוריות במנוחה,הפעילות הגופנית וגם שתית מים מסייעת רבות לתהליך הירידה במשקל.השיעור הקלורי שנערה בגילך אמורה לצרוך ולרדת במשקל נע בין 1500 עד 1800 קלוריות בממוצע ליממה.מומלץ כמובן לצרוך את כל אבות המזון ולא לבצע דיאטה דרסטית או דיאטה המתבססת על מגוון דל במוצרי מזון.דיאטה כזו צפויה מראש לכשלון.
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגוזי מלךקתרין10/02/2007
שלום.
אני אוכלת כל בוקר בערך 10 אגוזי מלך אבל שמושרים במים במשך 4-5 ימים.
האם זה משמין..? והאם ערך הקלוריות של האגוזים יורד כאשר הם מושרים במים...?
אודה אם תענה לי בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגוזי מלך
ד''ר עמיאל פיגנבאום11/02/2007אגוזי מלך לא לשכוח הינם שייכים לקבוצת השמן והם עתירים בקלוריות,אך הם עשירים גם באומגה שלוש וחלבון.השרת האגוזים במים מעלה את נפחם אך לא מוסיפה להם קלוריות.
דר' עמיאל פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאוכל בלילה?חן07/02/2007
האם אכילת מזון באופן קבוע בשעות הלילה פועלת לרעת הגוף, אפילו אם זה הרגל ישן שלי? האם זה פוגע בי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה לילית
ד''ר עמיאל פיגנבאום11/02/2007כדי לענות לשאלתך יש לקבל פרטים נוספים כמו אם את אוכלת עד השינה או שאת מתעוררת בלילה ומתחילה לאכול,האם את סובלת מבולמוסי אכילה ומה את אוכלת במהלך היום.בכל אופן לא מומלץ לאכול את רוב הקלוריות בלילה.יש לשלול הפרעת אכילה,בעיות פיזיולוגית או רגשיות.ממליץ לך לפנות למרפאת מומחים המטפלת בנושאים אלו שבוודאי יסייעו לך להיפטר מאכילה זו.
בהצלחה
דר' עמיאל פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולורביניקול07/02/2007
הבנתי שיש בו מעט קלוריות....רציתי לדעת מה ההרכב התזונתי שלו ואיך אפשר לשלב אותו בתזונה?
מישהו מכיר מתכונים טובים לסלט עם קולורבי או משהו אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולורבי
ד''ר עמיאל פיגנבאום11/02/2007הקולורבי הוא ירק השייך לקבוצת המצליבים.בין הירקות הנוספים השייכים לקבוצה זו ניתן לכלול את הכרוב,כרוב ניצנים,לפת,ברוקולוי ועוד.הברוקולי עתיר בסידן ובסיבים תזונתיים,ודל בקלוריות .
דר' עמיאל פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממרח שקדים (שקדיה)אפרת05/02/2007
האם בממרח השקדים יש כמות סידן גבוהה כמו בשקדים?
מוכרים את הממרח הזה בחנויות טבע, הוא מאוד משמין אבל ממש ממש טעים. אני יכולה לקחת כל יום כף אחת ממנו בשביל לקבל את הערכים התזונתיים, אבל אני חוששת שהתהליך של הטחינה הוציאה מהשקדים את כל היתרונות והשאירה אותי רק עם הקלוריות. יש לכם עצה בשבילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתך הועברה לפורום רפואה משלימה
מערכת BeOK11/02/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולםטרול סוכר לחץ דם ן התפריט.stanislaw02/02/2007
מהו תפריט נכון היום יומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט
דר' פסטרנק02/02/2007שלום רב
ההמלצות הכלליות לאנשים הסובלים מיתר לחץ דם היא תזונה דלת נתרן ושומן התזונה אמורה להתבסס על ירקות וסה"כ הקלוריות שמקורן בשומן צריך להיות מתחת לשלושים.בקשר לסוכר התפריט אמור להכיל כמות קטנה בלבד של סוכרים פשוטים.לקבלת תפריט מדוייק מומלץ לפנות ליעוץ מקצועי שימליץ לך לפי מצבך הבריאותי.
דר' פסטרנק
ע.ש.ר- מרכזי בריאות להרזיה רפואית בשיטת B.E.S.T* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לעלות במשקל?אביעד31/01/2007
שלום
אני בן 24 גובה 173 משקל 62 ק"ג
אני סטודנט אז אני לא אוכל ארוחות מסודרות , ואני מנסה לאכול מוצרים בעלי שומן גבוהה כדי שזה יעזור לי לעלות במשקל, אבל גם זה לא עוזר.
כמו כן אני מתאמן בחד"כ ולוקח אבקת חלבון אבל גם זה לא עוזר?
מה היא השיטה הטובה לעלות במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל
דר' פסטרנק01/02/2007ראשית מומלץ לפנות ליעוץ רפואי לבדוק את המערכת האנדוקרינית לעיתים פעילות יתר של בלוטת המגן עשויה לגרום לירידה במשקל או חוסר אפשרות להעלות במשקל.כמו כן ניתן לבצע בדיקות נוספות כמו בדיקת של הורמוני הסטרס.בכל אופן מומלץ לעבור הערכה רפואית.
דר' פסטרנק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה ייעוץ לדיאטה נכונה ובריאהקארין30/01/2007
שללום רב, אני בת 29 ובשנתיים האחרונות העלתי 15 קילו רצוי לציין שעד לפני חודשיים השתמשתי בגלולות
אני לא עושה בעילות ספורטיבית כל שהיא
ורציתי לבקש עזרה /הפנייה לדיאטה נגונה ובריאה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל
דר ' פיגנבאום30/01/2007כדי לרדת במשקל כמו בכל טיפול רפואי אחר יש לקחת בחשבון את כל בדיקות הדם הרלבנטיות אל אורח החיים ואז רק איש מקצוע מוסמך עדיף שימליץ לך על תפריט אישי כדי למנוע נשירת שיער,בריחת סידן וחוסרים של ויטמינים ומינרלים.
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ביומיוםאלמונית30/01/2007
שלום!
הנני בחורה בת 19 גובה 1.80 ,אני בדיוק לקראת גיוס לצה"ל ועובדת עבודה משרדית ביומיום .
אני משתדלת לאכול באופן של ארוחות מסודרות פחות או יותר ולא אוכלת שטויות כגון חטיפים וכ'ו אבל בכל זאת אני מרגישה נורא כבדה ומלאה, וכל הזמן יש לי הרגשה כי שמנתי אשמח אם תגיד לי מהי הסיבה לכך, וכן מה עלי לעשות בצבא כדי לא להשמין כי אמרו לי ששם משמינים בטירוף!!!
להלן התפריט היומי שלי פחות או יותר:
בוקר: 2 כוסות ברנפלקס+כוס נס
ביניים: מעדן 3% + כוס נס
צהריים: 2 פרוסות לחם+אבוקדו+עגבנייה
ביניים:תפוח+כוס נס
ערב: 2 פרוסות לחם בטוסטר+גבינה לבנה+מלפפון/2 פרוסות לחם בטוסט+גבינה צהובה 9% +עגבניה
לילה: כוס נס על בסיס חלב
אשמח לתשובה מהירה.!!!
תודה.!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ירידה במשקל
דר ' פיגנבאום30/01/2007לפי התפריט שרשמת כאן את אוכלת מעט מידי ולכן כנראה קיימת ירידה בחילוף החומרים.יש להתייעץ עם דיאטנית קלינית או רופא המומחה בתחום כדי לקבל הדרכה איך לפזר נכון את הקלוריות במהלך היממה ואיך לשלב נכון מוצרי מזון שונים.
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירה בדיאטהענת30/01/2007
שלום לד"ר. אני בת 29 גובהי 164 ומשלקי כעת 57 קילו. לפני חצי שנה ילדתי את בני השני, לפני ההריון משקלי היה נמוך יחסית (46). בהריון האחרון עליתי 30 קילו והצלחתי לרדת עד עכשיו 22 קילו.
כעת אני חודש בדיאטה דלת שומן, לא אוכלת ממתקים או דברים שיש בהם הרבה סוכר או שומן ונמצאת בחדר כושר כל יום.
בחודש האחרון הצלחתי לרדת 3 קילו אבל אני מרגישה שאני נתקעת ולא מסוגלת להוריד יותר.
מה אני עושה לא טוב שאני לא מצליחה לרדת במשקל למרות הדיאטה הקשוחה שאני עושה??
אשמח לקבל תשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירה בירידה במשקל
דר ' פיגנבאום30/01/2007שלום רב
עליך לפנות למרפאה המתמחה בטיפולים קונבציונלים לירידה במשקל ויש לבצע מספר בדיקות כגון בדיקות הורומונליות שונות כדי לאבחן את הסיבה לירידה במשקל
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת היריון פותחות תיאבון?רחלי30/01/2007
שלום רב!!!
רציתי לדעת האם זה נכון שגלולות למניעת היריון מגבירות את התיאבון?
שמתי לב שכשאני מסיימת חפיסה וממתינה למחזור, התקפי הרעב שלי יורדים משמעותית, ולכן אני גם שוקלת להפסיק את הגלולות כדי שאוכל לרדת במשקל (אציין שאני אחרי שתי לידות).
אשמח לקרוא את תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות למניעת הריון
דר ' פיגנבאום30/01/2007הגלולות כשלעצמן עשויות לגרום לצבירת נוזלים ולעיתים יש עליה בשומן התת עורי כתוצאה מלקחיה שלהן.מומלץ לפנות לרופא מומחה בתחום שימליץ לך על הגלולות היעילות שאיתן עולים פחות במשקל
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוברוני30/01/2007
אני בת 19.5, עושה פילאטיס 3 פעמים בשבוע. גובהי הוא 1.53 ואני שוקלת 55 ק"ג.
רציתי לשאול האם פילאטיס מפתח מסת שריר כמו משקולות ומומלץ כפעילות להרזיה?
כמו כן רציתי לשאול על דרך בטוחה ונוחה יחסית לרדת 4 ק"ג במהלך החודש הקרוב?
תודה מראש ויום טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזיה
דר ' פיגנבאום30/01/2007פילאטיס יעילה לשיפור עיצוב הגוף אבל לא כל כך לירידה במשקל.
קצב הירידה במשקל צריך להיות בין חצי ק"ג לק"ג אחד לשבוע ושהירידה תהיה משומן ולא מנוזלים.מומלץ להתייעץ תמיד עם איש מקצוע כדי לקבל הדרכה לתזונה כדי למנוע חוסרים ובעיות שכיחות בירידה במשקל כמו נשירת שיער.
בהצלחה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייטה בצבא?חיילת30/01/2007
איך עושים את זה בצבא?
אשמח לכמה רעיונות או אפילו אחד שיעזרו לי
זה לא פשוט לשמור על דייטה בצבא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בצבא
דר ' פיגנבאום30/01/2007אכן רוב החיילות עולות במשקל במהלך השרות עקב אכילה לא מסודרת.הבסיס לירידה נכונה במשקל הינה אכילת ארוחות בשעות פחות או יותר קבועות ולהימנע מנשנושים ואז לפחות תמנע העליה במשקל.במידה ואת מעוניינת לרדת במשקל יש לפנות לדיאטנית של הצבא לאחר ביצוע בדיקות דם.
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)