פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוניקה שלום!
    Meital
    11/03/2007

רציתי לשאול מה דעתך לגבי עכרת הרזיה של מרזי מורית שמטיחה שבתוך 20 יום יורדים לפחות עד 10 קילו האם כדי? וזהו בערך מה שאני צריכה לרדת..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוניקה שלום!

הוספת תגובה

• ערכת הרזיה

מוניקה קרן
    12/03/2007

שלום מיטל,
    הקצב המתאים לירידה במשקל הוא 0.5-1 ק"ג לשבוע. רוב האנשים (אך לא כולם) יורדים בקצב יותר מוגבר בשבועות הראשונים להרזיה, נניח 1.5-3 ק"ג בשבוע. קצב שהוא מוגבר מזה, מצריך אמצעים מאוד דרסטיים, כמו אכילה מאוד מצומצמת, פעילות גופנית מאוד אינטנסיבית והתערבות כימית (תרופתית). מבחינה בריאותית איני ממליצה כלל.
    פן נוסף הוא שאינך לומדת ואינך משנה את הרגלי האכילה והחיים שהביאו אותך לעודף המשקל מלכתחילה, ועל כן כשאת מסיימת את התכנית את חוזרת להרגלים הישנים ועולה בחזרה בד"כ עם ריבית.
    בברכה
    מוניקה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חייב לרדת תוך חודש איך עושים זא
    מוחמד
    11/03/2007

למוניקה שלום אני שוקל כמעט 86 ק"ג וגובה 1.78 עושה ספורט מזה חודש פעמיים בשבוע אבל אני יודע שזה לא מספיק,הכי מעצבן אותי ומייאש אותי זה הקרס הגדולה במיוחד שאני יושב אומנם שאני עומד כולם מריעים לי שיש לי גוף טוב, אבל אני מתכנן שעד סוף החודש הזה אני אוריד לפחות 6 ק"ג כמובן בעזרתך שתתני לי תפריט מיוחד ומתכוון לעשות פעילות גופנית אינטנסיבית אבל מבחינת האוכל אני תמיד נשבר כי אני בא ממשפחה בדואית ואת יודעת אצלנו תבשילים על ימין ועל שמאל ואי אפשר לעמוד בפיתוי, אומנם רוב האוכל מירקות בר והפיתות אצלנו מקמח מלא

הוספת תגובה

• חייב לרדת מהר

מוניקה קרן
    12/03/2007

זה מצויין שאתה מתמיד עם פעילות גופנית.
    כדי לא להשבר מהדיאטה, כדאי לקחת על עצמך משימות קטנות והדרגתיות. כך לא תרגיש שאתה בעונש, ואסור לך לאכול את מה שכולם אוכלים וכו'. אם הפיתוי של התבשילים הוא גדול, התשובה היא בכמויות שאוכלים. ירקות אפשר לאכול ללא הגבלה. אפשר גם להעשיר את התפריט במוצרי חלב עם עד 5% שומן, כמו גבינות, יוגורט וחלב. פיתות מקמח מלא זה בסדר, אך במידה. כדאי להמעיט במזונות מטוגנים ומתועשים. שמן זית מאוד בריא, אך מכיל הרבה קלוריות. תמיד למדוד את הכמות שמוזגים בכפית. כדאי להמעיט כמובן גם בממתקים ושתיה מתוקה. הכי טוב לשתות מים. כמו שאתה רואה שום דבר אינו אסור לגמרי.
    לצערי קשה לי להמליץ על תפריט ספציפי, כי איני מכירה את התבשילים של העדה הבדווית, ואת סדר היום האישי שלך.
    בהצלחה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אפשר להוריד בזמן קצר
    מרים
    10/03/2007

שלום אני שוקלת 63 קילו גובה:1.70 בת 16 . קודם כל אני רוצה לדעת אם אני בעודף משקל ? ומה הB.M.I שלי והאם הוא תקין ? אז אני רוצה לרדת בערך 8 קילו אפילו פחות אז אני מבקשת עזרה אני רוצה תפריט שיעזור לי לרדת במשקל וגם פעילות אם זמן . והאם את יכולה להסביר לי בקשר לקלוריות . כששורפים X קלוריות כמה קילוגרמים מורידים ?
    אשמח אם תשיבי לי

לקביעת תור
    סגירה
    איך אפשר להוריד בזמן קצר

הוספת תגובה

• איך אפשר להוריד בזמן קצר

מוניקה קרן
    11/03/2007

שלום ענבל, ה-BMI שלך הוא 21.8. את במשקל תקין לגמרי. איני יודעת איך את נראית, אך לרדת 8 ק"ג במשקל נשמע לי קצת דרסטי. איני יכולה לתת לך ממש תפריט, רק המלצות לתזונה בריאה יותר שכוללת ארוחות מסודרות, מבחינת זמן האכילה ומקום האכילה. רצוי לאכול ליד שולחן, בחברת המשפחה, אם אפשר. רצוי לגוון את התפריט היומי בירקות ופירות, דגנים מלאים, מוצרי חלב רזים, דגים, קטניות ובשר רזה וכן שומנים מן הצומח כמו שמן זית, אבוקדו, טחינה, אגוזים וכד'. מומלץ לצמצם צריכה של מזון מטוגן, מתועש, ממתקים ושתיה ממותקת. מומלץ להרבות בשתיית מים ולשלב פעילות גופנית יומיומית סדירה.
    לשאלתך בנוגע לקלוריות: כדי לרדת קילוגרם אחד צריך לבזבז 7000 קלוריות.
    בהצלחה
    מוניקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליכי הרזייה אחרונים
    אור הורביץ
    10/03/2007

שלום רב. ב4 החודשים האחרונים ירדתי 20 קילו וכעת משקלי עומד על 60 וגובהי 1.75 (אני בן)..
    כמו כן אני מתאמן תדיר בחדר כושר ואימוני אירובי חזקים.
    הבעיה היא שיש לי עוד פיסות עור אקסטרה וכן מעט שומן בבטן תחתונה, אבל הB..m.i שלי תקין לחלוטין ועומד על משהו כמו 19 וחצי.
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    תהליכי הרזייה אחרונים

הוספת תגובה

• תהליכי הרזיה אחרונים

מוניקה קרן
    11/03/2007

אתה מתאר תופעה מאוד טבעית. ירדת במשקל הרבה ובקצב מהיר יחסית. "שאריות" העור נוצרות כיוון שההיקפים שלך הצטמצמו מתחת לעור שכיסה אותן. ככל שיורדים באופן הדרגתי יותר, מצטבר פחות עור מיותר. העור הזה יעלם עם הזמן. אתה צריך להעזר בהרבה סבלנות. פעילות גופנית עוזרת לשיפור המראה. אם המצב חמור במיוחד, אתה יכול להתיעץ עם כירורג- פלסטיקאי.
    בהצלחה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוניקה תעזרי ליי! :(
    מעיין:)
    10/03/2007

אני בת 15 שוקלת 62 קל' מטר 1.68 למרות שהמשקל שלי תקין אני חושבת שאני ממש שמנהה
    לפחות אני צריכה להוריד איזה 4 קילו
    האם תוכלי לתת לי תפריט? שעד לקיץ אני יגיע למשקל שאני שואפת אליו .. אה ושהתפקיט יתאים לבית הספר.
    אה דרך אגב אני עושה הליכה ארוכה פעם בשבוע של כ שעתיים
    תודה רבה,
    מעיין

לקביעת תור
    סגירה
    מוניקה תעזרי ליי! :(

הוספת תגובה

• תעזרי לי

מוניקה קרן
    11/03/2007

שלום מעיין,
    ה-BMI שלך הוא 22. את אכן במשקל תקין לגמרי. אם נראה לך שאת רוצה לרזות אפשר לעשות זאת בהדרגה. בכל מקרה, המשקל אינו תמיד מדד אולטימטיבי. איני יכולה לתת לך ממש תפריט, רק המלצות לתזונה בריאה יותר שכוללת ארוחות מסודרות, מבחינת זמן האכילה ומקום האכילה. רצוי לאכול ליד שולחן, בחברת המשפחה, אם אפשר. רצוי לגוון את התפריט היומי בירקות ופירות, דגנים מלאים, מוצרי חלב רזים, דגים, קטניות ובשר רזה וכן שומנים מן הצומח כמו שמן זית, אבוקדו, טחינה, אגוזים וכד'. מומלץ לצמצם צריכה של מזון מטוגן, מתועש וממתקים. מומלץ להרבות בשתיית מים ולהמנע משתיית משקאות ממותקים ומוגזים. רצוי לשלב פעילות גופנית יומיומית סדירה. הליכה פעם בשבוע, זה יותר טוב מכלום, אך עדיפה פעילות כמו הליכה, רכיבה על אופניים, ריקוד, שחייה, עיצוב וכד', ברוב ימות השבוע למשך 30-60 דקות.
    בהצלחה
    מוניקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה תקין
    מירית
    10/03/2007

שלום ,אני מירית,סטודנטית,גובה 160 ומשקל 57

אני יודעת שהמשקל שלי תקין אבל כל כך רוצה לרדת במשקל .

אני עכשיו נמצאת בתקופת צום- צום הפסח לנוצרים שלא אוכלים בו כל מוצר בשרי או חלבי .

אני עושה ספורט: הליכה 5 פעמים בשבוע כ 45 דקות
    ומשתמשת בתפריט הזה :

בוקר :
    2 פרוסות לחם קל
    1 ככפית זית
    1 כפית ממרח( זעתר , חומוס, טחינה )
    ירקות

צהריים :
    שניצל צמחי (תירס)או קופסת טונה
    1כפית זית
    2 פרוסות לחם קל
    ירקות

והערב כמו הבוקר

בבקשה תגידי לי אם התפריט תקין , ואם לא תתני לי תפריט שיתאים לתקופת הצום כי אני נמצאת בצום כחודשיים כל שנה.
    רציתי לציין שאני לא אוכלת פרות מאז שהייתי קטנה ולא יכולה לאכול (האם יש תחליף לזה)
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה תקין

הוספת תגובה

• האם זה תקין

מוניקה קרן
    11/03/2007

שלום מירית,
    התפריט שלך מאוד דל בקלוריות, 750קלוריות בערך. אני לא יודעת כמה את אוכלת בד"כ (שאינך בצום), אך זו אינה כמות אנרגיה מספיקה, גם אם את מנסה לרדת במשקל. עלייך לאכול לפחות 1000-1200 קלוריות. אני מבינה שבתקופת הצום את מאוד מוגבלת. אם מותר לך לאכול דגים, אז אני ממליצה שתאכלי כל יום בארוחת הצהריים סוגי דגים שונים, מומלצים במיוחד דגי ים. בארוחת הערב אני ממליצה להוסיף קטניות כמו עדשים, שעועית יבשה, גרגירי חומוס. את יכולה לאכול גם אגוזים (2-3) או שקדים (6-7) לא קלויים, כארוחות ביניים. פירות מכילים סיבים תזונתיים, ויטמינים, וסוכר. אפשר למצוא את אלה גם בירקות, רק ללא הסוכר, כך שאם את צורכת ירקות מגוונים מכל הצבעים, זה מספיק.
    בהצלחה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להתחיל?
    מיכל
    08/03/2007

שלום. התחתנתי לפני שנה ו3 והעליתי לאחר החתונה כ30 קילו. ואני לא יודעת איך להוריד אותם? בעלי גם השמין וזה מפריע לנו אז בבקשה אנחנו רוצים עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    איך להתחיל?

הוספת תגובה

• איך להתחיל?

מוניקה קרן
    09/03/2007

נתת לי אינפורמציה מועטה מדי. מה גילך? גובהך? משקלך? מהם הרגלי האכילה שלך? האם הם השתנו מאז החתונה? האם שינית פעילות גופנית? האם גם בעבר סבלת מעודף משקל?
    מה שאני יכולה להמליץ בשלב זה, הוא להעשיר את התפריט היומי בירקות, במוצרי חלב רזים, דגנים מלאים, קטניות, דגים ובשר רזה. לשתות הרבה מים. ומומלץ להמעיט במזון מטוגן, חטיפים, ממתקים, שתיה ממותקת וכד'. מומלץ לשלב גם פעילות גופנית אירובית וקבועה, כמו הליכה, רכיבה על אופניים, שחייה, ריקוד. להתחיל עם 3 פעמים בשבוע, חצי שעה. ובהדרגה לעלות את התדירות ואת משך הזמן.
    בהצלחה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה מאוד דחוף אני על סף יאוש
    גיא
    08/03/2007

אני בן 13 ואני בכיתה ז כל החברים שלי רזים ויש להם ריבועים ואני התחלתי בתחילת השנה להתחיל לעשות עליות בטן ושכיבות שמיכה ולרוץ פה ושם אבל לא ממש שמרתי על תזונה נכונה אני בקושי אוכל ארוחת בוקר אני שותה קולה ומנשנש חטיפים פה ושם וגם שוקולדים כל החברים שלי צוחקים עליי כי אין ריבועים וחברה שלי זרקה אותי בפומבי כי אין לי ריבועים ויש לי גם כרס קטנה באיזור הפופיק ודי עשו עליי חרם משו כמו שבועיים כבר ואני ממש מנסה לעשות ריבועים אבל קשה לי לשמור על תזונה נכונה. האם את יכולה לעזור לי ולהגיד לי ממה להימנע מאיזה סוג אוכל ומה כן לאכול ולעזור בכללי

תודה ומקווה לתשובה.

הוספת תגובה

• עזרה מאוד דחוף

מוניקה קרן
    09/03/2007

שלום גיא,
    נשמע שאתה סובל מהשמנה קלה וממצוקה חברתית עקב כך. כדאי לך לאמץ אורח חיים בריא יותר, כדי שהמצב הנוכחי ישתפר, תשמור על בריאותך, כושרך הגופני וכדי שבעתיד הבעיות לא יחמירו.
    כדאי לבסס את התזונה שלך על 3 ארוחות מסודרות שיכללו דגנים מלאים, כמו לחם מקמח מלא, דגני בוקר, אורז מלא, פסטה, קינואה וכד', מוצרי חלב רזים, כלומר עד 5% שומן, דגים ובשר רזה, קטניות, שפע של ירקות ופירות. כדאי לשתות בעיקר מים. כדאי להמעיט באכילת מזון מטוגן, חטיפים שומניים וממתקים. בין הארוחות אפשר לאכול ארוחות ביניים קטנות כמו פרי, יוגורט, מעדן, קרטיב וכד'.
    ארוחת הבוקר היא ארוחה חשובה מאוד. ומחקרים הראו שאנשים שאוכלים ארוחת בוקר, מרוכזים ומצליחים יותר בלימודים והם גם רזים יותר!
    כדאי גם לאמץ שיגרה של פעילות גופנית. גם כפיפות בטן, כדי לטפח את הריבועים, אך גם פעילות אירובית כמו הליכה, ריצה, רכיבה על אופניים וכד' הם חשובים ואותם יש לבצע יום יום. פעילות אירובית היא השורפת את השומנים, וכל עוד יש שומנים, שרירי הבטן לא יראו מספיק טוב.
    דבר נוסף שכדאי לדעת הוא, שהריבועים בבטן הם עניין של מבנה גוף וישנם אנשים שלמרות היותם רזים ושריריים לעולם לא יזכו להתפאר בירבועים.
    בהצלחה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יעל
    07/03/2007

קראתי את תגובתך למורן מיום 27.2.07 ושאלתי היא מה כדאי לאכול אחרי פעילות גופנית למה הכוונה פחמימות וחבונים אני אוכלת יוגורט דיאט. הרי יש בו גם חלבוני ם וגם פחמימת (11.5 ג' פחמימות) - תענוג דיאט.

אני עובדת עד השעה 16:00 ולכן אני אוכלת צהריים בבית להלן התפריט ואודה אם תוכלי להביע את דעתך עליו:

בוקר: 2 לחמקל + גבינה + נס קפה - ללא סוכר וללא חלב (2 כפיות אבקת חלב).
    נס קפה
    ביניים: פרי + נס קפה
    בעבודה: 2 לחמקל + גבינה + ביצה/ חומוס + פסטרמה + ירקות.
    בבית: חזה עוף/ עוף/ 2 טבעול/ דג + סלט ירקות - לפעמים ירק מבושל.
    לפני פעילות גופנית: פרי
    אחרי פעילות גופנית: מעדן דיאט.

לתגובתך אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

מוניקה קרן
    09/03/2007

שלום יעל,
    את צודקת, במעדן דיאט יש גם פחמימות וגם חלבונים. המומלץ לאכול לאחר פעילות גופנית, תלוי בסוג הפעילות ועצימותה ובמכסה הקלורית שלך. אם מדובר בפעילות כח, הארוחה שלאחר האימון צריכה להיות יותר גדולה ועשירה מאשר המעדן. אפשר לאכול למשל 2-3 פרוסות לחם קל עם טונה/ביצה/חצי קופסת גבינה רזה עם ירקות וכפית שמן זית. אם מדובר בפעילות אירובית, זה תלוי ברמת הרעב שלך אחרי הפעילות, שכוולת את הזמן ממש אחרי הפעילות וגם בבוקר שאחרי. אם את מסתפקת במעדן דיאט זה בסדר, אך אם את רעבה יותר, אז עלייך להוסיף עוד פרוסת לחם קל או שתיים עם גבינות רזות או טונה. אפשרות נוספת היא לשדרג את היוגורט ולהוסיף לו מעט דגני בוקר למיניהם.
    בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוניקה שלום

יעל
    11/03/2007

לשאלתך אני לא רעבה אחרי שאני אוכלת את המעדן וזה מספיק לי בהחלט וסןג הספורט שאני עושה זה הליכה בת שעה ורבע -2-3 בשבוע ו-2 בשבוע אירובי מדרגה (1/2 שיעור) ובחצי השני עיצוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך, זה בסדר.

מוניקה קרן
    11/03/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אני יתחיל בדיאטה?
    אורפז
    06/03/2007

אני מיטל בת 15 עוד מעט אני בכיתה ט' אני שוקלת 57 והגובה שלי 1.57
    יש לי משקל בסדר לפחות כך אומרים אבל אני ממש שמנה יש לי בטן עגלגלה עם מלא עיגולים ממש שמנה ורגליים שמנות ואני בכלל שמנה אל לפי המשקל זה לא אומר כך
    אני ממש ממש שמנה גם בפנים בידיים רגליים יש לי גלגלים באגן אבל הבטן זאת הבעיה העיקרית היא כל כך בולטת שאני מסתירה אותה עם כל מה שאני יכולה בקיץ אני הולכת עם ג'קט בשביל לטשטש למרות שחם לי מאוד
    אני לא מתעמלת בספורט בשיעורי בית ספר כי שם זה די קשה קפיצות לגובה וכו' וקשה לי
    אני מאוד רוצה להתחיל דיאטה להוריד בטן ורגליים ובכלל להרזות להרגיש טוב
    אני אוכלת אוכל נורא עשיר בשומן בבוקר:פיתה עם ממרח ולחמניה עם ממרח
    בצהריים שניצל ספגטי אורז סלט עם הרבה הרבה הרבה מל
    ובערב:לרוב נישנושים ובמשך כל היום חטיפים שוקולדים סוכריות עוגיות בייגלה וכו'
    אני רוצה להתחיל בדיאטה לקראת הקיץ ושאני יאהב את עצמי וירגיש טוב עם עצמי אמא שלי יעצה לי לעשות שכיבות בטן
    ולעשות הליכה עשיתי קצת אבל לא עזר בכלום וכואבת לי הבטן אחרי זה במשך יומיים
    האם את יכולה לעזור לי?
    לתת לי תפריט או אימון קצר להתחלה?
    בבקשה תעזרי הדיאטנית אמרה שהיא לא יכולה לעזור ואמרה שאני יעשה הליכות אבל זה לא עוזר כל כך

בבקשה תעזרי לי
    מיטל!=]

לקביעת תור
    סגירה
    איך אני יתחיל בדיאטה?

הוספת תגובה

• היי מוניקה

אורפז
    06/03/2007

אז ככה קוראים לי אורפז גילי 14 שנים אני לומדת בכיתה ח' בבית ספר רגיל
    חברותיי נורא רזות ומחוטבות וכל הזמן מעירות לי על גופי קוראים לי שמנה וכל מיני דברים כאלה מעליבים בשיעורי התעמלות אני לא רצה כי צוחקים על ה"שומנים"שלי שהם זזים בכלל אני נראית כמו בכיתה י"א רק נמוכה
    אני שוקלת 60 והגובה שלי 1.55 נמאס לי כבר ההורים שלי מעודדים אותי אומרים שאני לא שמנה אבל רק טיפה מלאה הרופאים אומרים לי להרזות אך אומרים כי אסור לשלוח אותי לדיאטנית בגלל שזה מוקדם
    אמי הציעה לי לכתוב לך פה תגובה ולשאול אותך אולי את תוכלי לעזור לי קצת,אני רוצה לעשות דיאטה שבה אני ירזה די מהר
    עוד מעט הסתיו וכולם הולכים עם חולצות צמודות ואני גם הייתי רוצה להרגיש יפה מקובלת בחברה שלא יצחקו עלי ושאני יהיה בריאה ולא יחלה חס וחלילה במחלות,שלא נדע יש הרבה שנובעות מהשמנה.
    אני רוצה שתביאי לי תוכנית אימון בינונית שאפשר לבצע בבית או בשכונה
    עם מספר דקות שאני יעשה כל אימון
    ומזון דל שומן שאת יכולה להביא לי
    ד.א
    אני לא אוכלת עוף מבושל במרק וגבינות גם אני לא אוכלת לא מעדנים לא כלום ילדה בעייתית .
    אלא מה שכל היום אני טוחנת חטיפים וממתקים בסלון בלי עכרה
    כל היום אני מול המחשב והטלווזיה
    בבקשה תעזרי לי לשנות את אורח החיים שלי

ממני אורפז,תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורפז

מוניקה קרן
    07/03/2007

לפי הנתונים שנתת לי, את על גבול ההשמנה. מקום שבהחלט מצדיק התיחסות וטיפול. את בהחלט צריכה לשנות את אורח החיים שלך ואת האכילה שלך, כדי למנוע המשך עליה במשקל והשמנה בעתיד. מבחינת מזון, רצוי לאכול 3 ארוחות עיקריות ביום, בוקר, צהריים וערב וביניהן 2 או 3 ארוחות קטנות שיכולות להיות פרי, יוגורט או חטיף קטן. מומלץ להרבות באכילת ירקות, לצמצם מזון שמן או מטוגן, להעדיף דגנים מלאים כמו לחם מקמח מלא, אורז מלא, קינואה, קטניות על פני לחם או לחמניות מקמח לבן, אורז לבן וסוכרים שונים. למרות סלידתך מגבינות, את צריכה לנסות ולאכול גבינות רזות. אלו יכולות להיות גבינות מלוחות עם 5% שומן או גבינה צהובה לייט (9%) או גבינות מותכות 5-7% שומן. אין צורך לאכול עוף מכובס. אפשר עוף בגריל (ללא עור) או דג על האש או כדורי בשר מבושלים ברוטב עגבניות. כדאי לשלב פעילות גופנית יומיומית כמו הליכה, אפילו מסביב לשכונה, רכיבה על אופניים וכדומה. זאת צריכה להיות פעילות אירובית, כלומר שתגביר את קצב פעילות הלב והריאות ותמשך לפחות 40 דקות. במקביל מאוד מומלץ לצמצם את שעות הצפיה בטלוויזיה והמחשב. מחקרים הראו שככל שיושבים יותר מול טלוויזיה/ מחשב עולה הסיכוי להשמין.
    כדאי לך מאוד לקבל יעוץ והדרכה אישיים מאשת מקצוע, כמו דיאטנית. יש הרבה דיאטניות שעובדות עם ילדים ונוער (אני ביניהן). ישנן גם קבוצות ירידה במשקל לילדים. אינך צעירה מדי. זה בדיוק הזמן לשנות הרגלים רעים. ככל שתתבגרי יהיה קשה יותר.
    בהצלחה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להתחיל דיאטה

מוניקה קרן
    07/03/2007

שלום מיטל,
    לפי הנתונים שנתת לי, אינך שמנה, אך אולי עגולה מעט יותר ממה שהיית רוצה. מה שיותר מטריד הם הרגלי החיים והאכילה אותן פירטת. יש בהחלט מקום לשינויים משמעותיים. מומלץ לצמצם מזון שמן או מטוגן, להפחית אכילה של חטיפים שמנים כמו עוגיות, שוקולד, במבה וכד'. אין זה אומר שעלייך להמנע לחלוטין מאכילתם, רק להפחית את הכמות והתדירות. למשל להחליט שאת אוכלת רק חטיף אחד ביום, כמו כוס בייגלה. ובשאר הארוחות להעדיף דגנים מלאים כמו לחם מקמח מלא, אורז מלא, קינואה, קטניות על פני לחם או לחמניות מקמח לבן, אורז לבן וסוכרים שונים, לצרוך מוצרי חלב רזים, עד 5% שומן, שמאוד חשובים גם למשק הסידן בגוף, להרבות באכילת ירקות וגם פירות, לאכול דגים, עוף ולפעמים גם בשר בקר רזה. כדאי לשלב פעילות גופנית יומיומית כמו הליכה, אפילו מסביב לשכונה, רכיבה על אופניים וכדומה. זאת צריכה להיות פעילות אירובית, כלומר שתגביר את קצב פעילות הלב והריאות ותמשך לפחות 40 דקות. כפיפות בטן אפשר לעשות, אך מעט, נניח 4 סטים של 10 כפיפות, עם דקה הפסקה בין הסטים, 3 פעמים בשבוע. אפשר להתחיל גם בפחות, כדי שלא יתכווצו לך השרירים ולא תכאב לך הבטן. במקביל מאוד מומלץ לצמצם את שעות הצפיה בטלוויזיה והמחשב. מחקרים הראו שככל שיושבים יותר מול טלוויזיה/ מחשב עולה הסיכוי להשמין.
    בהצלחה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף ביותר!!!
    בובה
    06/03/2007

לדיאטנית שלום!!!עקב השמנה חריפה מאוד כ97 קילו עשיתי דיאטת גבינות בלבד במשך חודשיים וירדתי ל80 אולם עקב בעיות אישיות ותיסכול מצטבר מהדיאטה ומבחורה שמנה הפכתי למלאה ועדיין לא היה בזה סיפוק נפלתי על האוכל במשך יומיים שלמים מבוקר עד לילה כולל אכילה בילתי פוסקת של לחמים מתוקים מלוחים ללא סוף אפילו שהיה לי רצון עז להקיא דחפתי אוכל ללא מנוח מכאן ניתן להסיק שאני דיי מבואסת כיוון שעמלתי ועינתי את עצמי לשווא...יש לי מספר שאלות 1.האם היומיים האלו הרסו חודשיים שלמיים(הבטן התנפחה בצורה איומה כמו אישה בחודש 9)? 2 .מה ניתן לעשות כדי לכפר על המשבר הנוראי הנל??
    3.האם לחזור לדיאטה הקודמת שמאוד קשה(גבינות בלבד)?
    4.האם יש לך מספר הנחיות להביא לי כדי לעשות דיאטה ולמנוע נזק כזה??
    סליחה על אריכות השאלה זה חשוב מאוד עבורי..מקווה שתגיבו לי ותעזרו לי ...בברכה ובתודה...

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף ביותר!!!

הוספת תגובה

• דחוף ביותר

מוניקה קרן
    07/03/2007

משאלתך הראשונה אני מבינה שירדת 17 ק"ג תוך חודשיים. זה איום ונורא לגוף שלך. הגוף אינו אוהב שינויים קיצוניים והוא מגיב עליהם בחומרה. אז קודם כל בשום פנים ואופן אינך יכולה לחזור ל"דיאטת הגבינות". מעבר לבעיתיות הפיסיולוגית של הדיאטה שלך, קיימת גם בעיה נפשית. אכלת תפריט חד גוני מאין כמוהו. שוב מבחינה גופנית, זה אינו מספק את הדרישות של הגוף לרכיבי תזונה שונים ועלול לגרום לחסרים תזונתיים כרוניים. ומהבחינה הנפשית, נמנעת במשך תקופה ארוכה יחסית מלאכול המון מאכלים שאת אוהבת. עובדה שאחרי חודשיים התנפלת על האוכל, כי לא יכלת לעמוד יותר בפיתוי. לדעתי, היומיים האלו לא הרסו את הירידה שהשגת. אני גם לא רואה צורך לכפר על המשבר, ולו בגלל שמה שהתרחש היה מהלך מאוד טבעי. את צריכה לרדת במשקל באופן הדרגתי. כמו שלא עלית במשקל תוך חודשיים, אינך יכולה להוריד אותו בפרק זמן זה. איני יודעת כמה עוד את רוצה לרדת במשקל, אך את חייבת לאכול בצורה מאוזנת, תפריט שפוי, שיכלול את כל רכיבי התזונה עם מזונות מגוונים: דגנים מלאים, כמו לחם קל מקמח מלא, דגני בוקר, אורז מלא, קינואה וכד', ירקות מצבעים שונים, פירות, מוצרי חלב רזים (זה לא היה חסר אצלך), קטניות, דגים, עוף, שמנים בריאים כמו אבוקדו, שמן זית, טחינה, מעט אגוזים. רצוי לחלק את המזון ל-3 ארוחות עיקריות במשך היום וביניהן 2-3 ארוחות ביניים קטנות.
    לא ציינת האם ביצעת פעילות גופנית, אך מאוד מומלץ לשלב פעילות כמו הליכה, רכיבה על אופניים, ריקודים וכד', לפחות 3 פעמים בשבוע במשך 45 דקות.
    חשוב לי להדגיש שבגלל הירידה הגדולה והמהירה במשקל, יכול מאוד להיות שתהיה עצירה בירידה. זה חלק טבעי במהלך, ואל תנסי לצמצם עוד ועוד את האכילה שלך, כי זה לא יעזור. עלייך להיות סבלנית. זה ישתחרר ותמשיכי לרזות.
    בהצלחה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה של שמן זית ושום טרי.
    דניאל
    02/03/2007

היי,
    האם נכון הדבר כי שמן זית ושום טרי כאשר באים במגע מתפרקים לרעלנים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה של שמן זית ושום טרי.

הוספת תגובה

• איני מכירה תופעה כזאת

מוניקה קרן
    04/03/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוניקה כל הכבוד
    ניר
    01/03/2007

את נראית לי אשת מקצוע לעניין

לקביעת תור
    סגירה
    מוניקה כל הכבוד

הוספת תגובה

• תודה. חג פורים שמח לכל הגולשים!

מוניקה קרן
    02/03/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חג פורים שמח!

מערכת BeOK
    02/03/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה הדיאטה נתקעת
    נערה בת 17
    28/02/2007

שלום,אני נערה בת 17 בגובה 1.60 ומשקל 60 ק"ג. הורדתי כ-15 ק"ג במהלך 4 חודשים אבל עכשיו שום דבר לא עוזר ואני נשארת תקועה באותו משקל. בנוסף עסקתי בפעילות אירובית של שעה כל יומיים אך נאלצתי להפסיק כתוצאה במעיות ברירות. עכשיו אני עושה ספורט שוב אבל לא נראה שזה משפיע. אני מפחיתה את כמות הקלוריות כדי לרזות וזה לא עוזר. כרגע אני אוכלת 400 קלוריות ביום. אנא הסבר לי כיצד אגרום למשקל לרדת בלי לפגוע בבריאותי?

לקביעת תור
    סגירה
    למה הדיאטה נתקעת

הוספת תגובה

• למה הדיאטה נתקעת

מוניקה קרן
    01/03/2007

המהלך הטבעי של ירידה במשקל הוא: ירידה, פלאטו (קו ישר, כלומר ללא ירידה), המשך ירידה וחוזר חלילה. הפלאטו הזה יכול להופיע אחרי ירידה של קילוגרמים בודדים או רבים יותר. אצלך אחרי ירידה גדולה של 15 ק"ג. לא ידוע למה זה קורה. יש סברות, שהגוף מתארגן מחדש למצב החדש בו נמצא. התקיעות הזו בד"כ חולפת מאליה. ממשיכים בתפריט, בפעילות הגופנית ותוך שבועיים עד חודשיים ממשיכה הירידה. לפי מה שאת מתארת, אצלך היה שינוי גם במאזן הקלוריות. הפסקת פעילות גופנית, שזה כשלעצמו יכל ליצור תקיעות או האטה בירידה. בגלל הסיבות הרפואיות שציינת נוצר מאזן חדש. כדאי שתדעי שכעת משקלך תקין לגובה. נכון, את יכולה להמשיך לרדת במשקל, וכנראה שאת גם רוצה. אך אכילה של 400 קלוריות אינה הפיתרון! זו הרעבה לשמה, אינה בריאה לך ומאוד מסוכנת. כדי לשמור על משקלך מומלץ שתאכלי 1500-1700 קלוריות ליום. כדי לרדת במשקל, לא מומלץ שתוכלי פחות מ-1200 קלוריות. יש סיכוי שהתקיעות במשקל תמשך לעוד זמן מה. כאמור זה טבעי. התעזרי בסבלנות.
    בהצלחה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה תקין?????
    מורן
    27/02/2007

הי ד"ר :)

שמי מורן , סטודנטית בת 21, גובה 1.71 , שוקלת 91.6!!!

כן!! השמנתי :(

לכן.. החלטתי לקחת את עצמי בידיים אני עושה

2 אימון מחזורי+עיצוב הגוף

אירובי : 2 הליכה+ ספינינג

עכשיו ,ידוע שדיאטה לא תקינה וספורט זה מסוכן ביותר.

וזהו התפריט שנתנו לי כדי לעלות את מסת השריר ולהוריד את אחוזי השומן

בוקר

120 גרם חלבון

120 גרם פרי

צהריים

120 גרם חלבון

240 גרם ירקות מבושלים

3 ירקות טריים

ערב

120 גרם חלבון

240 ירק מבושל/ נבט חיטה

360 ירק טרי

30 גרם שומן(שמן זית/טחינה /מיונז)

האם התפריט הזה מתאים לספורט, האם יש בו מספיק פחמימות(מהפירות והירקות)

והאם אני עדיין אהיה סטודנטית מרוכזת(פחמימות משמעותיות לריכוז אם אני לא טועה)

אשמח לתגובתך,

יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה תקין?????

הוספת תגובה

• האם זה תקין

מוניקה קרן
    27/02/2007

לא, לא תקין בכלל!!! לא לירידה במשקל, לא לספורט, לא להיותך סטודנטית ולא בכלל!
    ירקות מספקים כמות קטנה מאוד של פחמימות ומנת פרי שווה אולי 15-20 גרם פחמימות. ראשית עלייך להוסיף פחמימות לתפריט שלך. אפשר לחם קל או דגני בוקר בארוחת בוקר וערב ותוספת מבושלת כמו אורז, קינואה, כוסמת, פסטה וכד' בארוחת הצהריים. פרי או יוגרט יכולים לשמש ארוחת ביניים. שנית, לפני אימון את צריכה לאכול פחמימות. תלוי מתי את הולכת להתאמן. אם זה כשעה- שעתיים אחרי ארוחה עיקרית (בוקר/צהריים/ערב) אז הפחמימות בארוחה יספיקו. אם עברו יותר מ-3 שעות מזמן הארוחה, אז מומלץ שתאכלי פרי או פירות יבשים או מעדן דיאט כ-15-20 דקות לפני האימון. בסיום האימון יש לאכול ארוחה שכוללת גם פחמימות וגם חלבונים. אם לא אוכלים פחמימות, חלק מהחלבון מתפרק והופך לגלוקוז, ואז אינו הולך לבניית שריר. חשוב לצרוך כשתי כפות שמן או תחליפיו ביום.
    תפריט לדוגמא:
    בוקר: 2 פרוסות לחם קל עם 2 כפות גבינה 5% וירק
    ביניים: פרי
    צהריים: חזה עוף או פילה דג בתנור עם תוספת 4-5 כפות אורז או קינואה, סלט ירקות עם כף שמן זית או ירקות מבושלים
    אחה"צ: יוגורט דיאט או 2-3 תמרים יבשים
    ערב: 2-3 פרוסות לחם קל עם
    חביתה וחצי קופסת קוטג' 5% / קופסת טונה/ 150 גרם גבינה מלוחה 5% / חצי אבוקדו עם ביצה קשה
    סלט ירקות עם כף שמן זית או 2 כפות טחינה
    לילה: חטיף דגנים עד 100 קלוריות
    בהצלחה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה