מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליח לרזותאיש אחד17/01/2007
שלום,
אני מנסה לרדת במשקל כבר המון זמן ולא מצליח, אני כבר לא יודע מה לעשות.
בחודש האחרון אני משתדל לאכול 2 ארוחות ביום. אחת ארוחה קלה שאני אוכל סנדויץ מלחם קל עם פרי או חביתה ובערב אני אוכל ארוחה בשרית עם בשר ואורז או פסטה..מדיי פעם אני מרשה לעצמי איזה חטיף קטן. לא יותר מזה.
בשבוע-שבועים הראשונים ירדתי כמעט 3 קילו ובשבועים האחרונים לא ירדתי כלום. למה אני לא מצליח לרזות? אני בקושי אוכל ואני מיואש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה מועטה
ד''ר עמיאל פיגנבאום17/01/2007לפי מה שאתה מציין אתה אוכל מעט מידי.ידוע כשאנחנו אוכלים מעט,חילוף החומרים יורד ואז נעצרת הירידה במשקל.במקרים אלו הגוף שלנו נכנס למצב של מיגננה ומתחיל לחסוך בהוצאה הקלורית כי הגוף מתכונן למצב של חוסר תזונתי.כמו כן ספיגת המזון מהמעי הדק לדם והטמעת המזון בגוף הינם תהליכים השורפים קלוריות.לכן יש לאכול בכמות הנכונה ובפיזור נכון של האוכל במשך כל היום.לסיכום תהליך הירידה במשקל הינו תהליך מורכב וכדי לעשות אותו נכון ולהימנע מחוסרים תזונתיים בעתיד יש להתייעץ עם אנשי מקצוע כמו רופאים הבקיאים בנושא ודיאטניות קליניות.ידוע שטיפול משולב של מספר בעלי מקצועות רפואיים בתחום ספציפי מגביר את יעילות התהליך והירידה במשקל גבוהה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אכילה מעטה לא תביא לירידה?
מיכל20/01/2007אחרי הכל הגוף מקבל פחות קלוריות וגם אם ישפר את היעילות, הוא בסוף צריך לרדת, לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון, זה כל הרעיון שהיה
איש אחד21/01/2007לאכול פחות ממה שמוציאים וככה יורדים במשקל.
איך אני אוריד במשקל אם אני אמשיך לאכול את אותה הכמות שאכלתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי מזון להגברת הירידה במשקלהדר' פסטרנק17/01/2007
האם לדעתכם תוספי מזון יכולים להגביר את תהליך הירידה במשקל
האם מישהו ניסה תוספי מזון כלשהם למטרה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדה במשקל ללא דיאטה עם תוסף מזון
שמואל הכטמן10/02/2008אני הורדתי 15 ק"ג ללא דיאטה ופעילות ספורטיבית בעזרת תוסף מזון טבעי הנקרא FIT המבוסס על תמר הינדי. תוכלו לקרוא על המוצר בקישורית הבאה
http://www.agelisrael.co.il/Default.aspx?tabid=38
את המוצר לוקחים כ-45 דקות לפני הארוחה העיקרית. אפשר לקחת יותר מיחידה אחת ליום וכך לרדת מהר יותר.
ניתן לפנות אלי לקבלת פרטים נוספים על רכישת המוצר
יום טוב,
שמוליק
392923 0507* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה סוג של תוספים טובים לדיאטה?
מיטל18/01/2007אף פעם לא משעתי על אף תוסף מזון...אם אתה מתכוון לשייקים האילה שמוכרים בהרבלייף אז שמעתי על זה וזה לא עובד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאניניסיתי המון אבל עזר לי רק חויה ב
גלית25/01/2007בירוק
שתית 2 כוסות מים עם זה לפני הארוחה
הירידה לא היתה דרסטית 5 קילו בחודש אבל לי זה נהדר :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן מומלץ ללכתד''ר עמיאל פיגנבאום16/01/2007
מבחינת המפרקים עדיף ללכת על משטח שאינו מאד נוקשה כמו דשא או על חוף הים או הליכון עם בולם זעזועים טוב.ישנם מחקרים המוכיחים כי בהליכה בחוץ שורפים יותר שומן מאשר בהליכה על הליכון ביחוד אם משנים את מסלול ההליכה כל פעם.
בכל הליכה כדי לשמור על המפרקים מומלץ בחמש דקות הראשונות ללכת הליכה איטית יותר וגם לסיים את ההליכה בהדרגה.
אם נושאים משקלות בזמן ההליכה עצם נשיאה זו מגבירה את שריפת הקלוריות.
הליכה מהנה ובריאה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי שיטת ע.ש.ר ?
גלי16/01/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הספורט המועדף לירידה במשקלד''ר עמיאל פיגנבאום15/01/2007
בכל ספורט אירובי כמו ריצה הליכה רכיבת אופניים שורפים קלוריות
בתחילת הפעילות מומלץ לבצע חימום למנוע פגיעה של מפרקים
הספורט המומלץ לירידה במשקל הוא הליכה ולא בקצב מוגבר מאוד זה תלוי בגיל ובכושר הגופני בכל אופן בהליכה מהירה מאד שורפים יותר קלוריות שמקורן מגליקוגן שהינו סוג של פחמימה הזמינה בשריר ולא קלוריות שמקורן בשומן.
כדי לקבל יעוץ מפורט יותר מומלץ לפנות למרפאת ספורט
בהצלחה ובהנאה
דר' עמיאל פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה...
מישהי16/01/2007האם עדיך ללכת בחוף הים או על המדרכה??? אמרו לי שבחוף זה טוב יותר למפרקים אבל קשה יותר לשמור על הקצב הליכה טוב....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה ספורט הכי טוב בשביל לרזות?מישהי15/01/2007
שלום לכם,
אני עכשיו מתחילה להתאמן ומנסה להחליט איזה סוג פעילות גופנית עדיפה.בגלל שיקולים של זמן ותקציב אני יכולה או ללכת לחדר כושר פעמיים בשבוע לאימון של שעה כל פעם או לעשות כל יום חצי שעה הליכה מהירה. מה עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הספורט המומלץ להרזיה
ד''ר עמיאל פיגנבאום28/01/2007בכל ספורט אירובי המעלה את הדופק מבזבזים קלוריות וניתן לרדת במשקל.מומלץ לבחור ספורט המפעיל קבוצות שרירים גדולות כמו הליכה,ולבצע ספורט שאוהבים כדי שנוכל להתמיד בפעילות זו.למידע נוסף מומלץ לפנות לאיש מקצוע בתחום ההרזיה הרפואית כגון רופא שהתמחה בתחום או פיזיולוג של מאמץ ואז תוכלי לקבל יעוץ אישי לאיזה דופק עליך להגיע,איך לבצע חימום כדי לשרוף יותר קלוריות,קצב הפעילות הגופנית,גיוון הפעילות ועוד.
בברכת פעילות מהנה
דר' עמיאל פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה להיפטר מהרגלי הרעיםהחסויה08/01/2007
מה עושים עם זה? אני ממש מכורה לאכילת שטויות, כל הזמן ולא מצליחה להיפטר מהמשקל נהעודף כמובן. כל דיאטה נכשלת אצלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנסי להחזיק בבית מזון טעים ובריא
גלי10/01/2007לי זה עזר
בכל פעם שבא לי משהו אכלתי פרחיות אורז קטנות
סה"כ 8 קלוריות - לא כל כך משמין
בהצלחה לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכל דבר משמין תמצאי תחילף בריא
ורד14/01/2007אין טעם לנסות אפילו להחליף שוקולד בפריכיות אורז - זו לא תחרות בכלל. אבל את יכולה לנסות לקנות שוקולד על בסיס חרובים ?(גם בריא וגם פחות משמין), במקום סוכריות לאכול פירות יבשים או רגילים, במקום גלידה יוגורט עם פרי, במקום עוגות ועוגיות להעדיף סנדביץ עם לחם מקח מלא עם חלבה או עם קצת דבש.
אל תוותרי על הטעם המתוק - פשוט תחליפי אותו בדברים בריאים וטבעיים.
והכי חשוב - תזרקי את השמן קנולה מהבית ותפסיקי לאכול מטוגנים. זה כבר יוריד לך קילו שניים במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך להפטר מאכילת שטויות
ד''ר עמיאל פיגנבאום14/01/2007יש מספר טכניקות להפטר מאכילה זו
ראשית יש לבדוק את הגורמים לאכילה,מה אוכלים ובאילו נסיבות.
בד"כ אוכלים כשאנו משועממים,עייפים,מתוחים או כשאנו נמצאים בבית והאוכל זמין.לעיתים נוהגים לאכול בשעות הערב ובעיקר פחמימות עקב ירידה של מספר מעבירים ניורולוגים (ניורוטרסמיטורים)במוח כמו סרוטונין.
בכל מקרה מומלץ לפנות למרפאה העוסקת במצבים אלו כדי לבדוק כל מקרה לגופו קבל יעוץ מקצועי .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכות לפתיחת הפורוםליאורה04/01/2007
ועל הדרך אני אשאל שאלה - אני רוצה לעבור לתזונה טבעית ככל הניתן אבל יוצא שברוב הזמן אני רעבה כי אני לא מכירה מספיק מאכלים מתאימים.מעבר לזה , חשוב לי שהתזונה שלי גם תהיה מגוונת, וכמה אפשר לאכול פירות?
האם אתם יכולים לייעץ לי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תראי אני התחלתי לאט לאט
הילה08/01/2007דבר ראשון תזונה טבעית מבוססת על פירות וירקות. אז לכי לירקן שלך ותפוצצי את הבית בכל הפירות והירקות שאת אוהבת.
אחרי זה , לכי תעשי סיבוב בחנות הטבע. את יכולה להתחיל במעבר לאורז מלא, קינואה או קטניות כמו עדשים...אם את רוצה תרשמי לי הודעה ואני אארגן לך מתכונים קלים ופשוטים.
מוצרי חלב אפשר לקחת מחלב עזים או כבשים.
תזרקי מהבית:בשר, מוצרי חלב פרה, אוכל מעובד כמו פסטרמה, נקניקיות וכד', סוכר לבן, מוצרים על בסיס קמח לבן, ממתקים, חטיפים, מטוגנים, פיצוחים קלויים, אבקות כימיקליות למינהן כמואבקת מרק עוף, כל דבר שיש בו MSG (מונסודיום גלוקומט)...וכאלה דברים.
במקום ממתקים את יכולה לאכול פירות יבשים ללא תוספת סוכר (רצוי אורגניים), חלבה (טחינה גולמית + דבש) וכל דבר שטבעי בבסיסו
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)