מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרזייה מהירהירדן26/02/2007
אין איך להיראות יותר טוב בתוך שבוע, נכון?
ז"א- להרזות אפילו טיפה ובטן ורגליים וכאלה..?
וחוץ מזה- מה אפשר לאכול בביה"ס במקום פיתה?
ז"א- בימים קצרים אני אוכלת רק ירקות אבל בימים עד 15:00 .......
וכמה קלוריות שורפים (בערך) בריצה של איזה 15 דק'? (בקצב טוב)
אשמח לעצה=]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזייה מהירה
מוניקה קרן27/02/2007כל תהליך הרזייה שתתחילי, יש סיכוי שיראו תוצאות כלשהן תוך שבוע. תלוי בעודף המשקל ההתחלתי.
לבי"ס מומלץ שתקחי בכל יום כריך (גם בימים הקצרים). האפשרויות במידה ואת רוצה לחסוך קלוריות, הן כריך משתי פרוסות לחם קל או לחמניה קלה וקיימות גם פיתות קלות שאף מועשרות בסיבים תזונתיים שתורמים לבריאות.
קשה לי לענות על שאלתך בנוגע לריצה מבלי לדעת את גילך ואת משקלך, אבל נניח שהטווח הוא 120- 180 קלוריות.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה לעשותנועשת25/02/2007
אני לא יודעת למי לפנות אולי זה לא נכון שאני פונה לפורם הזה אבל אני כבר נואשת. אולי אני צריכה לפנות לפסכולוג אבל אני לא יכולה לעשות את זה כי אני בצבא , בצבא לפנות לפסכיולוג זה ... ממש לא טוב . הבעיה שלי היא ששכחתי, שכחתי איך לאכול זה ממש מצחיק נכון. קראתי שאני סובלת ממש נקרה אכילה כפייתית ואני לא יודעת למי לפנות אני יכולה להרזות 10 ק"ג בחצי שנה ולאכולה 500 קלוריות ביום ולעשות ספורט רצחני וחצי שנה אחרי זה להעלות 20ק"ג ולא להפסיק לאכול ואני לא יכולה להפסיק באמת. אבל עכשו זה נהיה יותר גרוע אני מקיא בכוונה כי אני מרגישה כי הבטן שלי נקרעת לגזרים ואחרי זה אני ממשיכה לאכול .
אני ממש ממש לא יודעת כבר מה לעשות ,אולי תוכלי לייעץ לי משהו חוץ מי ללכת לפסכולג כי זה לא יקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת מה לעשות
מוניקה קרן26/02/2007לפי דברייך נשמע שיש לך הפרעת אכילה. זו בעיה שדורשת טיפול רב מערכתי הכולל יעוץ תזונתי, רפואי ונפשי. אם אינך רוצה לפנות ליעוץ נפשי, כדאי שבשלב הראשון תפני לדיאטנית בצבא (את צריכה לפנות לרופא היחידה ולבקש הפניה). אח"כ תראי איך אתן מתקדמות. אופציה נוספת היא לפנות באופן פרטי למרפאות המטפלות בהפרעות אכילה. בכל מקרה, אל תזניחי את העניין. ככל שעובר הזמן יותר קשה לצאת מהבעיה.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבטן...בתיה25/02/2007
שלום רב,
אני מבקשת לדעת מאילו מזונות יש להימנע ע"מ להקל על תהליך חיטוב הבטן.
אני עושה פילאטיס ורוכבת על אליפטיקל אך בטני עדיין משתפלת (הכל יחסי כמובן).
האם יש מאכלים המעודדים הרזיית הבטן ולעומתם ממה רצוי להימנע?
תודה על תשובתכם, בתיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבטן
מוניקה קרן26/02/2007אין מאכלים המעודדים הרזייה בבטן, ואין גם כאלו שמונעים השמנה בבטן. אם גורמים לחסר קלורי, ע"י אכילת פחות קלוריות ממה שהגוף מוציא, תהיה ירידה במשקל. היא מתרכשת לרוב באופן סימטרי בגוף. לא ניתן לעודד חיטוב של איזור ספציפי. כל שאוחל לאמר שתמתיני בסבלנות, תמשיכי לבצע פעילות גופנית והתוצאות יבואו עם הזמן.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לגיל המעבראתי ברוקס24/02/2007
שמי אתי ולפני כ 5 חודשים הפסיק לי המחזור אני משמשת בכדורים של מוניטיב 1.2 כדורים ביום לא לוקחת הורומונים אוכלת סדיר הרבה ירקות עושה פעילות גופנית שומרת על דיאטה ובכל זאת אני לא מרזה ההיפך אני מרגישה שאין לי שליטה על הגוף שלי אני לא יודעת אם אני משמינה או שאני נפוחה יש לציין אני בת 53 שוקלת 61 קג גובה 151 יש לי עודף של 6 קג והרוב מתרכז בבטן אני לא סובלת מעצירות הטפריט שלי הוא כ 1300 קלוריות ביום שמורכב מ כריך בבוקר עם גבינה בשעה 10 יוגורט עם תפוח בשעה 13 ארוחת צהרים עם סלט גדול ארוחת ערב 2 יח לחם קל עם ממרח או מרק ירקות או סלט גדול ויוגורט עם שן שום אנא עזרו לי להוריד את ה 5 הקילו המיותרים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה לגיל המעבר
מוניקה קרן26/02/2007יש לך עודף משקל קל. ה-BMI שלך (יחס משקל לגובה בריבוע) הוא 26.8. כדי להגיע למשקל תקין עלייך להוריד כ-4-5 ק"ג. קודם כל אני ממליצה לך לעבור בדיקות דם ולוודא שאין לך בעיות הורמונליות כלשהן שעלולות לגרום לבעיה בירידה במשקל (כמו תת פעילות של בלוטת המגן).
מבחינה תזונתית, אם באופן קבוע את אוכלת 1300 קלוריות, את יכולה לנסות לאכול תקופה מסוימת 1000 קלוריות בלבד ולראות אם יש שינוי. סה"כ משקלך וגובהך נמוכים וכל 100 קלוריות יכולות להיות משמעותיות. תפריט אפשרי לדוגמא: בוקר- כריך מ-2 פרוסות לחם קל עם גבינה 5%, 10- יוגורט דיאט או פרי, צהריים - חזה עוף או דג על האש עם 4 כפות אורז או קינואה וסלט ירקות עם כפית שמן זית, אחה"צ- פרי, ערב- 2 פרוסות לחם קל עם ביצה וחצי קופסת טונה או קוטג' 5% וסלט ירקות עם כפית שמן זית.
פעילות גופנית: מרביתה צריכה להיות אירובית בשלב הזה, כמו הליכה, רכיבה על אופניים.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין b2לילה21/02/2007
מה תפקידיו?כיצד הוא עוזר למנוע רצון למתוק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין B2
מוניקה קרן22/02/2007ויטמין B2 (ריבופלאבין) הוא ויטמין המשתתף בתהליכים ביוכימיים בגוף, החיוני להפקת אנרגיה זמינה. כמו כן חשוב לגדילה תקינה של שיער וציפורניים ולבריאותו של העור.
יכול לעזור במניעת חשק למתוק מעצם התפקיד שלו בהפקת אנרגיה מפחמימות, רק אם קיים חוסר בויטמין.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים כתוצאה מקטניותלילה21/02/2007
שמעתי שגזים הנגרמים מקיטנית הם
כנראה כתוצאה מחוסר אנזימים במערכת העיכול שאחראים על פירוק האוכל, ושניתן להשלים זאת ע"י אכילת פפאיה ואננס
האם זה נכון? האם זה עובד גם במקרה של אננס ופפאיה משומרים? והאם יש פתרונות אחרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים מקטניות
מוניקה קרן22/02/2007הקטניות גורמות לתסיסה של חיידקים במעי וזה עלול לגרום לתחושת נפיחות, גזים וכאבי בטן. פפיה ואננס מכילים אנזימי עיכול שיכולים לסייע במעט, במידה והם נאכלים בסמוך לקטניות. אם כי יש לציין שהגזים שנוצרים אחרי אכילת קטניות הם כתוצאה כחומרים אותם הגוף אינו יכול לעכל, ולוא דווקא בגלל חוסר באנזימי עיכול. פתרונות נוספים:1. לאתר את סוג הקטניה הבעיתית יותר. לא כל הקטניות משפיעות בצורה זהה על כל האנשים. ואם המצב חמור אז לוותר על אכילתה. 2. השריית הקטניות במים לפני הבישול ואח"כ בישול במים אחרים מסייעת בהפחתת הגזים. 3. להתחיל באכילת כמות קטנה. עם הזמן המעי מתרגל למזון החדש ומגביר את עמידותו ויצור אנזימי העיכול. עם הזמן אפשר לעלות את הכמות שאוכלים.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלב פרה - תחליפים שווי ערךלילך21/02/2007
אני לא אוכלת כלל מוצרי חלב פרה בגלל רגישות ללקטוז. מה לאכול על מנת להשלים את החסר (אני כן אוכלת גבינות עיזים, חלב סויה ויוגורטי סויה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליפים למוצרי חלב פרה
מוניקה קרן22/02/2007כשבעים אחוז מהאוכלוסיה סובלת מרגישות בדרגה שונה ללאקטוז. אם בדקת, ואינך יכולה לאכול אפילו יוגורט, גבינה קשה (למשל צהובה) או קוטג', שהינם דלים בלאקטוז, אז זה מצוין שאת אוכלת גבינות עיזים, גם בהן יש סידן, תבחרי חלב סויה ומעדני סויה מועשרים בסידן. מעבר לזה את מומלץ לצרוך טחינה גולמית, שקדים, אגוזי אילסר, כרוב וסרדינים. גם הם עשירים בסידן.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בזמן מחזורלילך21/02/2007
איזה מזון מומלץ לצרוך בזמן מחזור ולאחריו על מנת לאושש את הגוף???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בזמן מחזור
מוניקה קרן22/02/2007הצורך בתזונה מיוחדת לפני המחזור ולאחריו הוא אישי ותלוי במה הגוף שלך צריך. ישנן נשים שחשות צורך לאכול יותר בשר אדום, כנראה בגלל הדימום. נשים הסובלות מדימומים מאסיביים בזמן הווסת עלולות לסבול מאנמיה ואז צריך לבדוק האם יש צורך בלקיחת תוספי ברזל למשל.
תלונה אופיינית היא העליה בחשק למתוק לפני ובזמן מחזור. הדבר נובע בגלל ירידה ברמות הסרוטונין, שהוא הורמון המופרש מהמוח. הוא עולה אחרי אכילת פחמימות. חשוב להשתדל ולא לאכול ממתקים בזמן הזה, אלא פחמימות מורכבות כמו לחם מקמח מלא, דגנים מלאים, פסטה, אורז מלא, שיבולת שועל וכד', במנות קטנות במשך כל היום. כך תשמר רמה גבוהה ויציבה של הסרוטונין בדם לאורך היום.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לקפה נטול קפאיןנעמי19/02/2007
שלום לכולם.
שמעתי שקפה נטול קפאין מסוכן ואינו בריא במיוחד מאחר והתהליך של הוצאת הקפאין איננו בריא או מזיק לפולי הקפה והופך אותם ללא בריאים.
במידה ואכן אין זה בריא במיוחד לשתות קפה נטול- האם עדיף לשתות קפה רגיל? עד כמה הם אינם בריאים בהשוואה זה מול זה?
אשמח לקבל תשובה מאחר ובמסגרת השינוי הבריא שאני מכניסה לחיי רציתי לעבור לשתות קפה נטול.
תודה רבה
שירז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לקפה נטול קפאין
מוניקה קרן19/02/2007אכן תהליך הוצאת הקפאין מהקפה, הופך אותו כנראה למשהו שאינו בריא במיוחד. קשה לי להעריך מה פחות בריא, הקפה נטול או הקפה "הרגיל". שתיית קפה מרובה עלולה לגרום להעלת לחץ הדם. יחד עם זאת יש מחקרים שמראים ששתיית קפה מתונה עד 3 כוסות ליום עשויה להגן מפני סוכרת. בכל מקרה לא כדאי להגזים עם שום דבר. שתיית קפה עם קפאין או ללא קפאין, של עד 3 כוסות ליום כנראה לא תגרום לשום נזק.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכל המומחיםאנה19/02/2007
רציתי לשאול כמה בערך נערה בת 17 אמורה לשקול?
ואיך אני שומרת על תזונה נכונה במהלך היום ונמנעת מלהכניס רעלים לגוף כמו ג'אנק פוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכל המומחים
מוניקה קרן19/02/2007כדי לענות לך על השאלה ראשונה, את צריכה לספק קצת יותר פרטים, או לכל הפחות להגיד מה הגובה של אותה נערה.
כדי לשמור על תזונה נכונה מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות (בוקר, צהריים וערב) ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות יותר. מומלץ לשלב בתפריט דגנים מלאים, קטניות, ירקות, פירות, לפחות 3 מוצרי חלב רזים (כמו יוגורט, גבינה, חלב), דגים ובשר. לשתות בעיקר מים. לנסות להפחית בצריכת ממתקים, חטיפים שומניים ומלוחים ושתייה ממותקת.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לאחר הריוןמירב18/02/2007
בוקר טוב
אני ילדתי לפני שושה חודשים במהלך ההריון היה לי סכרת
אחרי הלידה התחלתי לאכול מתוקים מה שמנע ממני בעט ההריון .
הבעיה שעכשיו נשאר לי בטן נפוחה שבחיים לא היתה לי אז הפסקתי אם המתוקים . משמאפיין אצלי שזה ר בבטן מצבר איזו דיאטה לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה לאחר הריון
מוניקה קרן18/02/2007ערב טוב,
מההודעה שלך לא הבנתי האם את 3 או 6 חודשים אחרי לידה. בהנחה שמדובר ב-3, הצטברות שומן באיזור הבטן היא די טבעית, במיוחד אחרי סוכרת הריונית. אני שמחה לשמוע שהפסקת אם המתוקים, כי נשים אחרי סוכרת הריונית נמצאות בסיכון גבוה לפתח סוכרת (קבועה). אין בכוונתי להפחיד אותך, רק לעודד אותך לשמור על תזונה בריאה הכוללת ירקות, פירות, דגנים מלאים, מוצרי חלב רזים, דגים ובשר רזה. אפשר לשלב גם מעט מתוקים במסגרת תפריט אישי שמומלץ שיבנה עבורך ע"י איש מקצוע. מומלצת גם פעילות גופנית סדירה, לאחר שאישרת זאת עם הרופא המטפל שלך. בכל מקרה היי סבלנית, לגוף האישה יכול לקחת גם עד שנה לחזור לצורתו שלפני ההריון.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לפני פעילות גופניתאיציק15/02/2007
אני מבצע פעילות גופנית בשעות הבוקר המוקדמות. שאלותי: א.האם ניתן מבחינה בריאותית לבצע פעילות גופנית ללא תזונה מתאימה לפניכן? ב.איזו תזונה מומלצת?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לפני פעילות גופנית
מוניקה קרן18/02/2007לפני פעילות גופנית מומלץ לאכול פחמימות. נשאלת השאלה כמה זמן לפני הפעילות אתה אוכל. אם מדובר בשעה, אז אתה יכול לאכול דגני בוקר עם מעט חלב או פרוסת לחם מחיטה מלאה עם ממרח, כמו גבינה או דבש. אלה פחמימות (וגם מעט חלבונים) שיתפרקו בצורה איטית יחסית ויביאו אותך לאימון עם רמת סוכר נאותה, כשאתה חש אנרגטי לאימון, אך לא "כבד". אם אתה ממש קם ומתאמן, אז כרבע שעה לפני האימון מומלץ שתאכל פרי או פירות יבשים (מעט, נניח 2 תמרים או תאנה) או שתשתה 1/2 כוס מיץ פרי טבעי. אלו מזונות שנספגים מהר ויעלו את רמת הסוכר בדם אחרי צום הלילה.
אימון נעים
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת המשקל..מתבגרת15/02/2007
שלום.. אני נערה בת 14.
הייתי שמחה לקבל עצות בנושא של הרזייה ברגלים, תרגילים אוכל שאסור לאכול או כל דבר אחר שיעזור..
תודה רבה לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת המשקל
מוניקה קרן21/02/2007שלום,
השאלה שלך מאוד כללית, אבל אנסה לעזור. ראשית אין אפשרות לרזות רק ברגליים. מאגרי השומן שמתרוקנים בגוף, אמורים לבוא מכל איברי הגוף בו הם צבורים באופן פחות או יותר סימטרי. לכן, שמתחילים לרזות לוא דוקא נתחיל עם האיברים המועדפים עלינו, אלא הגוף מצטמק באופן כללי. פעילות גופנית מאוד חשובה לתהליך הירידה במשקל, ובמיוחד לשמירה על התוצאות. היא תורמת לבריאות הכללית ולבני נוער מומלצת לפחות שעת פעילות מדי יום. רצויה פעילות מגוונת.
בנוגע למאכלים. איני חושבת שרצוי לחלק את המזונות ל"אסור" ו"מותר". אך חשוב שהתזונה הבסיסית תהיה בריאה ומאוזנת ותספק לגוף את צרכיו. רצוי ביותר שתתבסס על לחם ודגנים מלאים, קטניות, ירקות, פירות, מוצרי חלב דלי שומן (לפחות 3 ביום), דגים, בשר רזה, אגוזים ושמנים מן הצומח. ממתקים, שתיה מתוקה, מאכלים מטוגנים, חטיפים ומזונות תעשייתיים רצוי להמעיט בצריכתם. השתיה המומלצת ביותר היא מים.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לצבור מסת שריר ו להפחיד באחוז השומןנועשת14/02/2007
שלום,
אני בת 19 והגובה שלי 165לפני בערך חצי שנה שקלית 70 ק"ג מאז ירדתי די הרבה ועכשו אני שוקלת 57 . זה שירדתי זה טוב ובסדר (למרות שירדתי בדרך לא כול כך בריאה) אבל אני רוצה עכשו לצבור יותר מסת שריר כדי שאני אשרוף יותר בישיבה וגם אני רוצה להוריד את אחוז השומן בגוף שלי כדי שיראו את השריירים ואני אראה יותר חטובה אבל אני לא כול כך יודעת מה לאכול בכול דבר יש שומן
אני יודעת שלחם אסור לאכול למרות שאני מאוד אוהבת , גבינות ומתוקים בוודאי,אז מה לאכול רק ירקות כול הזמן =(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חושב שקיים אצלך חוסר מודעות
אור הורביץ17/02/2007לדעתי אין לך את ההבנה לגבי התזונה הראויה. בדיאטה אין הדבר שאסור לך לאכול לחמים, גבינות, ואפילו אפילו מתוקים. הכל במידה, עדיף שהמוצרים יהיו רזים יותר, אך אין הדבר שצריך לאכול ירקות ורק ירקות.
לשם שיפור הכושר אני ממליץ לך לעשות אימוני אירובי (ריצה,הליכה,אופניים) כ-4-5 פעמים בשבוע בנוסף לאימוני משקולות (לא בעצימות גבוהה כל כך) כפעמיים בשבוע.
השומן לא ירד במהירות, מכיוון שזהו שארית השומן, ולו לוקח זמן רב "להתנדפף"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצבור מסת שריר ולהפחית אחוזי שומן
מוניקה קרן18/02/2007ירדת די הרבה במשקל - כל הכבוד. המשימה שלך כעת היא לשמור על התוצאה. הדרך לעשות זאת היא ע"י אכילה שפויה ופעילות גופנית. לא ציינת האם ואיזו פעילות גופנית את עושה. כדי לשמור על המשקל החדש ועל הכושר הגופני חשוב לבצע פעילות אירובית, כמו הליכה, ריצה, ספינינג וכד'. כדי לפתח מסת שריר את צריכה לעשות תרגילי כח עם משקולות או "שיעורי עיצוב". חשוב לציין שנשים אינן מפתחות מסת שריר בקלות. זה בגלל שיש לנו רק מעט טסטוסטרון (הורמון שאחראי בין השאר "לנפח" שרירים). בקשר לתזונה: אכן מומלץ לאכול ירקות ופירות, אך גם דגנים מלאים, וביניהם לחם, אורז, קינואה, קטניות. אלו פחמימות, שהן הדלק של הגוף שלנו. לפחות חצי מכמות הקלוריות היומית צריכה לבוא מפחמימות. כמו כן מומלץ לצרוך מוצרי חלב רזים (עד 5% שומן) כמו גבינות, יוגורט, חלב מועשר בסידן ואפשר גם גבינה צהובה 9%. דגים הם מקור טוב לחלבון ולחומצות שומן חיוניות. גם שומן הוא לא האויב שלך. יש חומצות שומן חיוניות לגוף שהוא אינו מסוגל לייצר וחשוב שיקבל אותן מן המזון. אפשרויות: שמן זית, אבוקדו, טחינה, אגוזי מלך וכד'.
דוקא בגלל שירדת בעזרת דיאטת כסאח אני ממליצה שתתיעצי עם דיאטנית להרכבת תפריט אישי עבורך, שיעזור לך לשמור על משקלך החדש ועל בריאותך.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לדיאטה נואשותיהודית14/02/2007
שלום שמי יהודית
אני בת 36 וכיום שוקלת כ105 ק"ג
אני בסיכון לחלות במחלת הסוכרת ( הן בשל תורשה והן בשל הבטן
שגדלה )
לפני כשנה ילדתי ובהריון סבלתי מלחץ דם גבוה וסוכרת הריונית
הייתי מבקשת שתעזרו לי , ותייעצו לי איזה דיאטה תתאים לי
אשמח לשמוע תגובה במהירות
יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לדיאטה נואשות
מוניקה קרן21/02/2007נשמע שאת בדרך לסינדרום המטאבולי. זהו תצריף של תסמינים שמופיעים יחד או לפעמים לחוד וכולם קשורים להשמנה. התסמינים כוללים סוכרת, עמידות לאינסולין, יתר לחץ דם, יתר שומנים בדם ועודף משקל. הפתרון להם היא ירידה במשקל.
הדיאטה המתאימה לך היא בעצם שינוי אורח החיים שלך הכולל תזונה, פעילות גופנית, השגחה רפואית ושינוי המחשבות שמביאות אותך לאכילה. מומלץ שתפני למרפאה המטפלת בהשמנה דרך כל האספקטים הללו, כדי שהתהליך שתעשי יהיה מוצלח והשינוי יהיה קבוע.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)