מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדי משחית את כל היצירות שהוא עושהשולה10/07/2012
שלום לך,
בני בן 5.5 , ילד מקסים וטוב .
בתקופה האחרונה כליצירה או מלאכה שהוא עושה בחוג או בביה"ס אחרי שהוא מראה לי הוא הורס או משחית .
כשאני שואלת למה הוא הורס דבר ככ יפה שהוא עשה הוא אומר שזה לא מעניין אותו.
דוג' הוא חוזר מחוג אלקטרוניקה נהנה ברגע הראשון ואחרי כמה דקות או שעות הוא מפרק וזורק את מה שעשה.
מה זה יכול ללמד על הילד??
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדי משחית את כל היצירות שהוא עושה - תגובה
סמדר ריינר11/07/2012שלום שולה,
זה יכול ללמד על הילד שהוא מאוד לא מרוצה מעצמו, ביקורתי מאוד כלפי עצמו, ואולי אף כועס על עצמו או מרגיש אשמה. כדאי לנסות לדובב אותו בצורה ישירה ו/או עקיפה ולנסות להיבן מה מציק לו, דרך ציור או סיפור משותף. אם קיימים סימני מצוקה נוספים, כדאי לשקול פנייה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה של ביתי בת ה -6מיכל10/07/2012
שלום !
רציתי להתייעץ בנוגע לביתי בת ה- 6 העולה לכיתה א'.
לאורך השנים הפרידות בבוקר בגן היו קשות מלוות בבכי והכל הסתדר לאחר כמה דקות הגננות תמיד אמרו שהיא משתתפת ומקסימה "והיא עושה את זה רק לי " בחודש האחרון היא לא נותנת לי לזוז ממנה במיוחד אם אני צריכה לצאת מהבית לשעה קלה וסידורים היא מתחילה לבכות וגם לילל בטון מפונק שלא אלך וזה גם מגיע לבכי היסטרי שמקשה עלי מאוד אך אני לא מוותרת ויוצאת לסידורים היא נשארת עם אביה שמשחק ומצחיק אותה וטוען שלאחר כמה דקות הכל עובר ,או עם סבתה שהיא מאוד אוהבת ונתמכת בה.אני חייבת לציין שאני עובדת מהבית והיא תמיד לידי בסביבתי אני לא משאירה אותה בצהרון או בייביסיטר ואני לא מרבה לצאת מהבית...ככה שאין לה "חסכים" ממני.
אני מאוד חוששת מתחילת השנה מהשינוי -כיתה א' שלא תהיה לי עזרת הסייעת שמכניסה אותה "בכח" לגן .
אשמח לעזרה כלשהי..
תודה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה של ביתי בת ה -6 - תגובה
סמדר ריינר10/07/2012שלום מיכל,
כפי השננות ובעלך אומרים לך, יש כנראה משהו באינטראקציה שלך איתה שמייצר את המצב הזה, וזה לאו דווקא חסכים ממך.
קודם כל חשוב מאוד שכשאת נפרדת ממנה בבוקר, אם זה בגן, בקייטנה או בבית הספר, תהיה פרידה קצרה ועניינית, גם היא בוכה. אין צורך בשום סייעת, ואת לא גורמת נזק לילדה אם את משאירה אותה בוכה. אני לא מתכוונת בהכרח בשבועיים הראשונים בכיתה א' שהם זמן סביר להתאקלמות, אבל מאותו רגע שבו היא מתאקלמת, יש לה חברות והיא מסתדרת בכיתה, אין סיבה לעשות דרמה מהפרידה בבוקר. את כנראה מגיבה ריגשית לבכי שלה וזה מגביר אותו. חשוב להיפרד בקצרה, להגיד שלום ויום טוב, נתראה בצהריים וללכת.
לגבי העובדה שהמצב החמיר לאחרונה והיא נצמדת אלייך כל הזמן, זה כבר מצב יותר חמור, שלהערכתי הוא מחייב פניה להתייעצות מסודרת, בעיקר הדרכת הורים עבורך ועבור בעלך בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
מיכל11/07/2012האם הדרכת הורים יכולה לעזור גם בעוד מקרים של התנהגות קיצונית כגון עצבים קיצוניים בזמן שהיא מתלבשת..נועלת נעליים (הכל מציק לה) ובזמן בחירת האוכל... או שזה מצריך טיפול פסיכולוגי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה - תגובה
סמדר ריינר12/07/2012שלום מיכל,
בודאי שכן. הדרכת הורים בהחלט מתאימה, במיוחד בגיל הזה. עם זאת כל תכנית טיפול מותנית במקרה הספציפי וכדאי לפנות למטפל ולבדוק איתו ביחד מה הכי מתאים לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ADHDyael10/07/2012
בני בן 4.5, כל הסימנים מראים שיש לו ADHD.
כחלק מזה - הוא נוטה להיעלב בקלות מילדי הגן האחרים- מה שיוצר מעגל כי כשהוא נעלב מהם הם דוחים אותו יותר.
האם יש דרך לשפר את בעית היעלבות - היתר?
ולטפל בכך שהוא זוכר בעיקר שמישהו העליב אותו ולא שהוא גם שיחק איתו יפה באותו יום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ADHD - תגובה
סמדר ריינר10/07/2012שלום תמר,
אני לא מכירה את הילד ולא בטוחה שההעלבות קשורה בהכרח ל-ADHD, היא יכולה לנבוע מהמון גורמים נוספים, ביניהם דימוי עצמי נמוך.
חשוב לחזק את הילד, לתת לו חיזוקים חיוביים ולהראות לו גם את החלק הטוב שמה שהיה היום, בדיוק כמו שאת מציינת אבל פשוט לדבר איתו על כך, בצורה רגועה, סבלנית ולא נוזפת. כמו כן בנשוא של אינטראציה חברתית יש חשביות רבה לדוגמא אישית, למה שהילד רואה בבית - ההתנהגות שלכם בזמן עלבוןף ויכוח, בירור וכו'. כמו כן חשוב לתת לו כלים נוספים לתקשר דרכם, מלבד ההעלבות. מה עוד יש לו לתרום לאינטראקציה, איך מגיבים כשמפסידים במשחק, או כשמישהו חוטף לך משהו. ניתן לתרגל זאת בקטנה בבית, בעזרת סימולציות, ולתת חיזוקים חיוביים כל פעם שהוא מגיב נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התנהגותמיכל10/07/2012
שלום בני בן 7.5 תמיד היו לא בעיות התנהגות בעיקר בבית
אבל בשנה האחרונה המצב החמיר בבית הספר הוא התפרץ על המורה בהלך השנה כבר שלוש פעמים.
היום היתה התפרצות בקיטנה על המנהלת כולל אלימות פיזית ומילולית של הילד.
אני מטפלת בילד בטיפול באומנות במשך כ- חודשים אני חסרת אונים ולא יודעת מה עלי לעשות אשמח לקבל התיעצות דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות - תגובה
סמדר ריינר10/07/2012שלום מיכל,
אם הילד נמצא בטיפול בואמנות כדאי להפנות את השאלה למטםלת שלו, כיוון שהיא מכירה אותו, מכירה את הטיפול, מבינה, כך אני מקווה ממה נובעות ההתפרצויות ויכולה לתת לכם הדרכה הרבה יותר ספציפית ומתאימה מאשר מענה שיטחי על סמך מספר פרטים בפורום. יתר על כן, כל עיצה שאני אתן לך יכולה לסתור או לבלבל אתכם מאחר ואתם בטיפול ואני עלולה להגיד דברים שנוגדים את ההכרות של המטפלת. לכן כשנמצאים בטיפול לא נהוג לערב גורם חיצוני שלא מכיר את הטיפול, זה יכול לגרום נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה על בן שנה וחצילירן10/07/2012
שלום ותודה... הבן שלי בן שנה וחצי וזו שאלה של סוג של אמא טרייה...
הוא ילד עצמאי - אוכל לבד, נרדם לבד. הולך מגיל 11 חודשים.
ילד מאד מאד פעיל מתרוצץ מתלהב מצעצוע לצעצוע - הכל מאד מגרה אותו. יודע גם לשבת להקשיב לסיפור...
לאחרונה (נגיד חודש-חודשיים) הוא מאד מאד מפעיל אותי ואת בעלי שאנחנו בבית איתו. מקים אותנו, לוקח לנו את היד כשהוא רוצה שנשחק איתו. אנחנו כמובן נענים לו ומאד אוהבים לבלות את הזמן איתו. כשאני לבד איתו ועסוקה בכביסות או כלים וכ הוא יודע להעסיק את עצמו (אחרי נסיונות לקחת אותי כמובן מעיסוקיי שלא מצליחים לו).
העניין הוא שלאחרונה הוא ממש כמעט לא מוכן ללכת לבד בשבילי המושב הוא כל הזמן רוצה על היידים! אני מנסה לצחוק איתו ולשאול "איפה הרגלים" וכ אבל הוא לא מוותר וממש בוכה ועקשן. האם להתעקש? (לפעמים כשהוא בוכה אני מחבקת אותו וצוחקת איתו אבל לא לוקחת אותו על הידיים וממש צריל לשכנע אותו לזוז - עוזר אם יש כלב לרדוף אחרי וכ אבל הוא ממש מתעקש וסיבוב קטן הופך לשעה של קיטורים)
האם זה שלב? האם להתעקש? מתי "מחנכים" ומתי פשוט מקשיבים לצרכים שלו?
(אני בטוחה שלפעמים הוא פשוט עיף לדוגמא) - אגב, הוא לא ילד עגלה. כל פעם שהוא בעגלה הוא משתחרר לבד מהחגורה ונעמד עליה וצוחק)
ושאלה נוספת.. למה אומרים שילד ראשון הוא בדרך כלל רגיש? אני יכולה לראות את זה עליו לפעמים אבל האם זה גורף?
תודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קטנה על בן שנה וחצי - תגובה
נעמה סבג שמש10/07/2012שלום לך,
הילד שלך נשמע ילד נבון ופעלתן.
להענות לצרכיו זה אכן לשחק איתו ולשהות במחיצתו.
עם זאת, חשוב לא פחות ללמד אותו לשחק עם עצמו ולהעסיק את עצמו.
בדר"כ ילדים ראשונים באמת מתעקשים בכך, כי הם רגילים לסביבת מבוגרים.
אינכם צריכים להענות לו בכל פעם שהוא מבקש כי זה חלק מהצבת גבולות.
צריך לשקף לו את רגשותיו אבל גם לסרב: למשל, "אתה ממש רוצה שאני אבוא איתך עכשיו, אבל אמא עסוקה, הנה, תשב פה ותשחק. אח"כ אצטרף אליך". אם הילד עצוב מזה או בוכה, תגידי לו שאת מאד אוהבת אותו אבל עכשיו את לא יכולה. עוד מעט תשחקו יחד.
בהצלחה!
נעמה סבג שמש
מנהלת רשת ומכללת עידן ההורות
מתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! ושאלה קטנה נוספת...
לירן10/07/2012ומה לגבי ללכת לבד ולא על היידים? פשוט לומר "אני יודעת שאתה רוצה על הידיים אבל רק ד סוף השביל תלך לבד"? כמה להתעקש על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נעמה סבג שמש10/07/2012בדיוק כך. ואם את רוצה לספק לו את הצורך, תגדירי מראש מתי את מרימה אותו ועד איפה. הכנה מראש מאד עוזרת. תדאגי שזה יהיה קבוע ומוגדר. כי אם לא תהיי עקבית הוא יהיה מבולבל ויתעקש.
בהצלחה!
נעמה סבג שמש
מנהלת רשת ומכללת עידן ההורות.
מכללה המתמחה בייעוץ שינה והנחיית הורים וליווי לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילמות סלקטיבית?אמא10/07/2012
הבת שלי בת 4 וחצי ילדה פעילה, מפותחת ודברנית -- בבית!
בגן-יש לה 4 חברים שמשחקת איתם, את השאר "לא אוהבת" או "מפחדת מהם".
עם הגננת והעוזרת-לא מדברת. רק בכן ולא ובתנועות גוף. בחוג תנועה לא משתתפת.
מה לעשות? איך ניתן לעזור לה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילמות סלקטיבית? - תגובה
סמדר ריינר10/07/2012שלום לך,
אכן מדובר בסוג של אילמות סלקטיבית. כדאי לפנות לטיפול בהקדם ולא להזניח, זו תופעה שעלולה להמשיך איתה לבית הספר ואז הרבה יותר קשה לטפל. הטיפול נעשה בשילוב ההורים ובשיתוף פעולה עם הגננת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4.5רונית09/07/2012
ביתי גמולה מגיל 3 לחלוטין .גם בלילה. מאז שיצאה לחופש גדול לפני שבוע כל יום בורח לה מעט קקי(לא ממש)ופיפי מספר פעמים ביום.זה מוזר מאוד כי עברנו מזמן את הדברים הללו. ועוד שנה היא אמורה לעלות לכיתה א. מה אני אמורה לעשות בעניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4.5 - תגובה
סמדר ריינר10/07/2012שלום שרית,
עד כיתה א' יש עוד הרבה זמן.
קודם כל חשוב להבין ממה זה נובע, האם קרה לה או במשפחה משהו לאחרונה שאליו היא מגיבה? נראה שמדובר בסוג של איתות מצוקה. ניתן לנסות לברר איתה בצורה עקיפה או ישירה, לשאול אותה אם יש משהו שמציק לה, או לצייר איתה ילדה ולספר יאתה ביחד סיפור על הילדה ולראות מה עולה, או למשל לשחק איתה במשחק שאם הייתה פייה שמחלקת שלוש משאלות מה הייתה שואלת, ולראות מה עולה. אם אתם לא מצליחים להבין ולהתמודד והבעיה נמשכת כדאי לפנות לטיפול מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רונית11/07/2012זה התחיל יום אחרי שיצאה לחופשת החופש הגדול. מאז היא איתי בבית. אני כרגע לא עובדת מאז שילדתי לפני חצי שנה. יכול להיות שחצי שנה אחרי לידה פתאום יש נסיגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר12/07/2012שלום שרית,
הכל יכול להיות, אבל אם כרגע זה לא מובן אולי כדאי לפנות לייעוץ מסודר כדי לבחון את זה יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד רגישענת ע8709/07/2012
בני בן 6.5, כאשר נכנס לגן עיריה הייתי בהיריו ומאוד עצבנית. הגמילה מקקי הייתה קשה ובעצם לא הסתיימה. היו תקופות טובות שלא היה בורח לו והיה עושה בשירותים. הייתי ביעוצים שונים ומשונים, שמעתי וקראתי המון בנושא. וכמו שאמרתי היו כל מיני תקופות לכן אני יודעת שאין בעיה פיזיולוגית. בשנה אחרונה לקחתי אותו לטיפול רגשי באומנות. שנה חלפה ובמהלכה גם היו כל מיני תקופות פחות או יותר מוצלחות. ניסיתי שיטות שונות וגם פרסים. שום דבר לא השתנה למעט כמות הקקי בתחתון. יש שבועות ללא לכלוך ויש כל יום לכלוך ויש פעמיים ביום. אני מיואשת. המון זמן כסף עצבים ודמעות.
אני פוחדת שיהיו השלכות פסיכולוגיות/פסיכיאטריות. בספטמבר הוא עולה לכיתה א. האם הסיוט הזה ימשך עד אין סוף?
אולי הוא זקוק לטיפול פסיכולוגי?
מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד רגיש - תגובה
סמדר ריינר10/07/2012שלום ענת,
קודם כל רצוי להתייעץ עם המטפלת שכבר יש לכם, מדוע לדעתה הסימפטום לא עובר ומה הסיבה שלו. יש גם טיפולים שמיועדים לסימפטום הספציפי הזה עצמו, שנקרא אנקופרזיס. יכול להיות שבמקביל לטיפול אצל המטפלת באומנות כדאי לכם לפנות לטיפול קצר מועד שמיועד לנושא הזה בלבד, ותוך התייצעות איתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בנוגע לשיבוץ בגן עירייהיעל09/07/2012
הבן שלי בן 4.5 ומבחינת השנתון הוא גבולי ולכן משובץ לשנה הבאה לגן טרום חובה.
עד השנה (3 שנים) הוא היה עם אותם חברים, חברים טובים שכולם גדולים ממנו – כולם שובצו לגן חובה ועוברים לגן חדש, הוא שובץ להישאר באותו גן – טרום טרום חובה וטרום חובה.
העירייה שלנו מסרבת בתוקף להעביר אותו לגן חובה – הגן אליו עוברים כל החברים שלו ואליו אנחנו רוצים שהוא יכנס – גם כדי שימשיך עם החברים וגם כדי שיקבל הכנה וכלים לכיתה א' כדי שבאמת נראה את הבשלות והמוכנות.
השאירו לנו אופצייה להשאיר אותו בגן כמו שהוא שובץ (גן משנה קודמת כשהוא הכי גדול וכמעט כל הילדים קטנים ממנו בלפחות חצי שנה או יותר הוא יהיה בן 5 ושאר הילדים בני 3) או להעביר לגן חדש בו יש טרום חובה וחובה.
אנחנו מאוד מתלבטים מה לעשות מכמה סיבות:
1.בימים הקרובים אני אמורה ללדת ואיננו יודעים כיצד הלידה והשינוי המשפחתי ישפיעו על כולנו ועליו.
2. הגן שהוא שובץ בו הוא יהיה הכי גדול ומרבית הילדים קטנים ולכן לדעתנו לא יקבל כלים ולצוות אין הרבה מה לתרום מעבר למה שטרם לו במהלך השנה הקודמת מה שנראה לנו יפגע בהתקדמות שלו ובאפשרות בכלל של מוכנות לכיתה א'. את החברים שלו הוא יוכל לפגוש בצהרון למשך 2-3 שעות בכל יום ולשמור על רצף מינימלי איתם.
3. מעבר לגן חדש לחלוטין - טרום חובה וחובה צוות חדש וילדים חדשים מה שאומר הפרדה מהחברים שלו לגמרי אבל הכנה וקידום מבחינה התפתחותית.
אנחנו בכל מקרה רצינו לעשות לו אבחון בשנה הבאה כדי לבדוק את המוכנות שלו לכיתה א' ואולי דילוג על שנה בגן חובה – הוא ילד מאוד בוגר מצד אחד ואנחנו גם מאוד רוצים שהוא ימשיך עם החברים.
אנחנו מאוד מתלבטים מה יהיה הרע במיעוטו לאור השינוי המשפחתי שכולנו הולכים לחוות זמן קצר לפני תחילת השנה הבאה.
האם עדיף לשמר את הקטע החברתי ולקחת בחשבון שיכול מאוד להיות שלא תהיה התקדמות התפתחותית ואולי אפילו תקיעות או רגרסיה או האם לתת לו את מקסימום הכלים ללמוד, להתפתח ולהתקדם ולסמוך עליו שיסתדר מבחינה חברתית כי הוא ילד סתגלן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות בנוגע לשיבוץ בגן עירייה - תגובה
סמדר ריינר10/07/2012שלום יעל,
לדעתי חדש משמעית הנשוא החברתי יש לו עדיפות עצומה על הנושא הלימודי. הרווחה הרגשית של הילד וההתפתחות הרגשית עדיפים בהרבה על כל התהםתחות לימודית ובלעדיכם לא תתיכן גם התפתחות לימודית לאורך זמן. הלימודים לא בורחים לאף אחד. רצוי להשאיר אותו בגן הנוכחי, ולא להאיץ בו מעבר לגיל שלו, אפילו אם הוא מפותח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים+אמא09/07/2012
שלום
בתי בת שנתיים וחצי כמעט. בוגרת ובעלת כישורים מפותחים מאד לגילה.לקראת גיל שנתיים החלו מאבקי כח. לאחרונה המצב החמיר. הילדה כל היום מקטרת. למשל- לא אומרת שהיא רעבה אלא אומרת "אוכל" בסוג של יללה. אם לא מקבלת מה שהיא רוצה שאותו הרגע מתפרצת- צרחות ואף יריקות על הריצפה. וכמעט כל מריבה איתה מסתיימת כשהיא מיללת "אוכל". הילדה איננה מורעבת! מיותר לציין שכמובן איננה רוצה אוכל אלא לרוב ממתק (לא אוכלים אצלנו הרבה ממתקים). כך בכך בוקר- אני נאבקת איתה כדי לצאת מהבית ובסוף היא יוצאת על הידיים שלי בצרחות אוכל אוכל אפילו אם הצרחות התחילו על הנעליים. כנראה יודעת שאוכל היא תמיד תקבל ומנצלת את זה. לכן הפסקנו לתת לה כשהיא צורחת. המצב ממש בלתי אפשרי, נדמה כי 90% מהזמן הילדה בקריזה. פינת חשיבה לא עוזרת. עונשים של לקיחת צעצועים לא עוזרים. התעלמות לא עזרה. מה לעשות??? האם זה עלול להצביע על איזו מצוקה נסתרת? האם זו אכילה רגשית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים+ - תגובה
סמדר ריינר10/07/2012שלום לך,
זוהי התנהגות אופיינית לגיל שנתיים. חשוב קודם כל לבחור את המאבקים שלכם. לא על כל דבר כדאי והכרחי לצאת למאבק. כשהיא מקטרת פשוט לא לענות לה, אין צורך בעונשים וגם לא באיומים. להבהיר לה כשככה אתם לא שומעים ולהיות מאוד עיקביים בזה. אם זה לא עוזר לאורך זמן (שבוע - שבועיים של התמדה מצידכם) אולי כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת כדי לברר יותר לעומק מה הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בגן בימים הראשוניםסער09/07/2012
שלום. בתי בת 1.7 בשנה הבאה הולכת לגן. האם רצוי להשאיר אותה בגן מההתחלה עד 16 כולל שינה או בימים הראשונים לקחת אותה ב- 13 ללא שינה ורק לאחר הסתגלות בגן להאיר אותה לישון שם. (אם ישר תסתגל אז אין בעיה) (אני עובדת עד 13 ואני יכולה לקחת אותה מוקדם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בגן בימים הראשונים - תגובה
סמדר ריינר10/07/2012שלום ליעד,
אני תמיד בעד הדרגתיות בכל דבר. כך שאם יש לך אפשרות, תמיד כדאי להתחיל מהאופציה הההדרגתית. גם לא הייתי מנסה לראות אם היא ישר תסתגל. אין דבר כזה. השבועיים הראשונים אמורים להיות קשים וכדאי לעשות אותם הדרגתיים מהתחלה. ביום הראשון והשני גם לא הייתי משאירה עד אחת אלא באה לשעה שעתיים, קודם כל איתה, ואחר כך לעזוב אותה לשעה ולחזור, ורק אחרי יומיים שלושה להשאיר אותה עד אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6אבי09/07/2012
שלום
בני בן 6 עולה לכיתה א
הוא מאוד אחראי פיקח בעל כושר למידה מעולה אבל.. קיים קושי במעגל חברתי להשאר רגוע
הוא משתולל ומפריע לדברי הגננת
גם בבית אנחנו נאלצים לחזור על עצמנו מס פעמים על מנת שיפסיק להשתולל
למרות לא מעט שיחות שאנו מקיימים עימו ההתנהגות הרגועה לא מחזיקה מעמד יותר ממס ימים בודדים
התנהגותו די אימפולסיבית מבלי חשיבה למה שעלול לקרות בעקבות ההתנהגות
לדבריו מתלונן על קושי לשבת רגוע בזמן ממושך בפעילות חברתית.
לעומת זאת בזמן משימות פרטניות שמותלות עליו יושב רגוע עד שהמשימה מושלמת
אשמח תגובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6 - תגובה
סמדר ריינר09/07/2012שלום אבי,
נראה לי שכדאי שתפנו עם הילד לאבחון יותר מעמיק. כדאי לדבר עם הפסיכולוגית של הגן ולהתייעץ איתה האם יש מקום לאבחון בעיית קשב וריכוז, או האם מדובר בבעיה אחרת, ואולי כדאי לבנות עבורו תכנית עיצוב התנהגות בגן בעזרת הפסיכולוגית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהסיון שארישוב09/07/2012
שלום אני אמא לילד בן שנתיים וארבעה חודשיים ובהריון בחודש החמישי .
התחלתי עם הילד בהדרגתיות רק בבית את הגמילה מטיטולים הלך לי בסדר ולפני שבוע וחצי החלטתי עם הגננת שעידו מגיע לגן ללא טיטול היא הסכימה איתי ומאז כל יום היא אומרת לי עידו לא אומר לנו הוא מתבייש מאיתנו,הוא מתאפק רוב היום וכבר כשיש לו אז בורח לו ,איתי בבית הולך לו ממש טוב עם הפיפי , חוץ מקיבה שבורח לו ופעם עשה בשירותים אבל רק פעם אחת ,הים התקשרה שוב ואמרה לי שהן לא יכולות להתעסק כל היום בהחלפות לעידו ושהיא מבקשת להחזיר לו את הטיטול אני כמובן לא הסכמתי לכך .
מה שאני רואה זה שעידו חוזר מהגן בשבוע האחרון באמת מתוסכל ,אבל בבית הכל בסדר והוא הרבה יותר טוב ואפילו מבקש לעשות פיפי וכבורח לו קיבה הוא אומר לי בזמן שהוא עושה מא יש לי "קקי".
אני לא יודעת מה לעשות לטובת הבן שלי אני נורא מתוסכלת מזה ,חייבת את עזרתכם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה - תגובה
סמדר ריינר09/07/2012שלום סיוון,
יכול להיות שמבחינתו עדיין קשה לו להגמל גם בגן בו זמנית והוא באמת מתבייש. זה לא נורא להחזיר את הטיטול באופן זמני רק בגן, ולחכות עד שיהיה לו יותר קל לבקש מהגננות, כשהוא קצת יגדל, אולי גם יראה ילדים אחרים, ואולי כדאי גם להוסיף חיזוקים חיוביים מהגננות כל פעם שהוא כן מבקש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכ' סמדר ריינראוקסנה08/07/2012
שלום,
לילד יש דמעות אחר שהוא רואה שאחרים בוכים. הייתה בטלוויזיה אישה שבכתה והילד אמר: "אימא, האישה בוכה". הילד לא הבין את הסיטואציה שהייתה בטלוויזיה. אחרי שנייה לילד היו קצת דמעות. חיבקתי אותו ואמרתי לו, "עכשיו לא בוכים". אותו דבר קורה כשיש ילדים בסביבו שבוכים. רק לפעמיים הוא גם צועק במצב הזה.
מה עוד אפשר לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכ' סמדר ריינר - תגובה
סמדר ריינר09/07/2012שלום אוקסנה,
זה מצויין שהילד בוכה כי זה ואמר שהוא מתחיל להבין מצבים שקשורים ברגשות. אפשר לעזור לו להבין, להסביר לו את הסיטואציה, להסביר מדוע האשה בוכה ושהוא לא חייב לבכות איתה וזה יעבור לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחו"לגלית08/07/2012
שלום רב
החודש אנו נוסעים לחו"ל לשבועיים(טיול שתוכנן לפני חצי שנה) לטיול זמן איכות עם שני ילדינו הגדולים(בני 10 ו 7) וללא הבן השלישי בן השנתיים ,יש לציין שלפני חצי שנה שתכננו את הטיול זה נראה לי הגיוני,נכון לעכשיו אני מתייסרת שאנחנו לא לוקחים אותו,הוא נשאר אצל הוריי שאליהם הוא מאוד קשור
שאלתי היא כיצד ניתן להקל עליו למשך התקופה ,האם מומלץ שנדבר איתו בטלפון שישמע את קולנו ובכלל מה מומלץ למזער את נקיפות המצפון ואת ההעלמות הפתאומית שלנו.
אודה על תשובתכם
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחו"ל - תגובה
סמדר ריינר09/07/2012שלום גלית,
כמובן שמומלץ לדבר בטלפון וגם אם אפשר בסקייפ. רצוי אם אפשר שהורייך יבואו אליכם והוא יישאר בסביבה הקבועה והמוכרת שלו. אם זה לא ניתן, אז כדאי לצייד ואתו בדברים שלו, כגון מצעים שלו, צעצועים שלו וכל מה שיעשה לו מוכר וטוב בשהות אצל סבא וסבתא. במידת האפשר והבתאם להבנותו להסביר שתאם נוסיעם ותחזרו, ןלנסות להכין אותו לזה כמה שיותר זמן מראש, ולחזור על כך מספר פעמים. להסביר לו שהוא יהיה אצל סבא וסבתא ואתם תדברו איתו בטלפון.
נסיעה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)