מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אשמח לעזרתכםשירי27/06/2012
שלום,
אני מטפלת בשלושה ילדים בספקטרום האוטיסטי, לפי מה שאני רואה מעבר לבעיות התקשורתיות חברתיות, כיום לא ידוע לי על מסגרת חברתית
של אפילו מס' שעות אחה"צ שתיצור איזה קבוצה חברתית, או פעילות מהנה לילדים אלה. שלרבים מהם אין חברים בני גילם
האם אתם מכירים מסגרת כזו, ואם כן האם אתם שולחים את הילדים לשם?
אשמח לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזרתכם - תגובה
נעמה סבג שמש03/07/2012הייתי מציעה לך לפנות לארגון קשר. חפשי אותם באינטרנט.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמא'לה27/06/2012
שלום ,
אבקש התייעצות בנושא: ביקור בבית עלמין.
חמתי שאלה האם 2 ילדיי (בני 8 ו- 10) יכולים לבוא איתה לבית העלמין בכדי לבקר את הסבא שלהם שנפטר. יש לציין כי אחד מהם לא הכיר אותו כלל והשני לא זוכר כי היה צעיר מידי. אני אישית לא חושבת שיש לילדים מה לעשות במקום כזה ושהם עדיין לא בשלים לכך. אבקש דעתכם בנושא.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
נעמה סבג שמש27/06/2012שלום לך,
בעיניי, ילדים בגילאים אילו הם צעירים מידי מכדי להגיע לבית העלמין, בעיקר שאין דחיפות לזה.
חשוב לא פחות שכאשר זה יקרה, את , כאמא שלהם, תחושי שזה נכון והם אכן מוכנים לזה.
לכשזה יקרה נכון יהיה להכין אותם מראש לסיטואציה, לדבר ולפתוח את הדברים מבעוד מועד.
אני מסכימה עם שיקול דעתך.
בברכה,
נעמה סבג שמש
יועצת שינה ומנחת הורים
מנהלת רשת ומכללת עידן ההורות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר ופרידה קצרהרעות27/06/2012
בני בן 3.5 , ילד רגיש וקשור אלי מאוד. אנחנו גרים בחו"ל ובקרוב עוברים דירה למדינה אחרת. בשל בעיה בריאותית אינני יכולה לטוס לכן אאלץ לקחת רכבת שמגיעה ליעד אחרי כמעט ארבעה ימים. בני ובעלי יטוסו 6 שעות ליעד. בעלי ואני החלטנו כי מוטב עבור בננו לא להיות כלוא ברכבת ארבעה ימים מאחר והוא אנרגטי ופעיל ושהייה ארוכה במקום סגור עלולה להיות מאוד קשה בשבילו (וגם בשבילנו). לי באופן אישי מאוד קשה הפרידה לארבעה ימים, מעולם לא נפרדנו לפרק זמן כזה ואני חוששת כי הוא טס למקום חדש ואני לא אהיה שם בימים הראשונים. מצד שני הוא יהיה עם אבא שלו שאליו הוא גם קשור מאוד.
איך כדאי להכין את הילד לפרידה? אני בעיקר חוששת מהלילות- אני זו שמרדימה כל לילה.
האם זה משהו שיגרום חרדת נטישה בהמשך בהסתמך על כך שבני מאוד רגיש וקשור אלי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר ופרידה קצרה - תגובה
סמדר ריינר27/06/2012שלום רעות,
אין סיבה שתיגרם חרדת נטישה. מדובר בילד גדול, שאפשר להסביר לו מה קורה, ומתי הוא יפגוש אותך שוב, אפשר לדבר בזמן הזה בטלפון או בסקייפ, אם יש לך מחשב נייד, ואין סיבה לדאגה. חשוב מאוד שאת תיגשי להסבר רגועה ולא חרדה. כי אם את חרדה מהפרידה, הילד יקלוט את זה ממך ויבין שיש לו ממה לפחד וזה מה שיכול לגרום לחרדה, לא הפרידה עצמה. נסי לשדר לו ביטחון בכך שהוא יסתדר, וגם אם פה ושם יהיה לו קשה זה לא סוף הועלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים תחת מתקפהשחר26/06/2012
שלום.
אנחנו גרים בישוב בעוטף עזה בחצי השנה האחרונה.
יש לנו בת בת שנתיים וחודשיים לאחרונה עקב התדרדרות במצב הביטחוני באזורנו התחלנו לחשוב מה הגישה הנכונה לנקוט כאשר יש התראת 'צבע אדום'.
זה קצת מורכב.. אנחנו חוששים שהיא מפחדת כי היא מבינה שזה לא צחוק ויש כאן עניין של סכנת חיים.
בבקשה חוו את דעתכם.
איך להציג לה את הנושא ואיך להתנהל מולה ברגעי סכנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים תחת מתקפה - תגובה
סמדר ריינר27/06/2012שלום שחר,
בודאי שהילדה מבינה שזה מסוכן. מה חשוב זה לא להסתיר את הרצינות של העניין אבל להדגיש את ההגנה ולא את הסכנה. להסביר שאנחנו רצים למרחב המוגן כי שם אנחנו מוגנים, זה שומר עלינו. לאפשר לה לבטא את תחושותיה, מותר לה לפחד, אי אפשר למנוע את זה ממנה, הרעיון הוא לא שהיא לא תפחד אלא שהפחד לא יהיה כזה שיצא מכלל שליטה וישבש את התפקוד. אם אתם יחסית רגועים, ומדגישים את הפיתרון ולא רק את הסכנה, היא תחוש שהדברים בשליטה, ולמרות שיש סכנה היא יכולה לסמוך על ההורים שלה ויהיה בסדר. גם לא חייבים להסביר לה מעבר למה שהיא שואלת. אם היא שואלת מדוע יש אזעקה צריך להסביר שנופלים טילים, ולכן אנחנו רצים למרחב המוגן ושם נהיה מוגנים ולא יפלו עלינו. לא צריך כרגע לפרט יותר מזה, ולהתקדם עם השאלות שלה בצורה הכי הדרגתית וקטנה שאפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שחר27/06/2012היא עוד קטנה ולא שואלת שאלות, בעלי הסביר לה שמדובר במשחק(אני לא יודעת אם זה נכון להגיד את זה)
אני עצמי מאוד נלחצת ובטוח שהיא מרגישה שאני לחוצה..
לא יודעת איך בפועל לנהוג...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
סמדר ריינר28/06/2012שלום שחר,
העובדה שהיא קטנה לכשעצמה לא מסבירה מדוע היא אל שואלת שאלות. יש ילדים בני שנתיים ששואלים. זה בסדר גם אם היא לא שואלת, אבל זה לא מובן מאליו. אם כרגע ההסבר של בעלך מספק והיא נראית רגועה לא הייתי משנה את זה. להבא הייתי משתדלת לא להסתבך בשקר כי זה יוריד מהאמינות שלכם בהמשך, המצב הזה לצערנו כנראה יימשך והיא תבין שזה לא משחק. גם כרגע היא מבינה אולי שמשהו לא מסתדר כי אם זה משחק למה אימא לחוצה?
בכל אופן כרגע לא הייתי משנה דבר ויותר הייתי עובדת על ההרגעה שלך. נסי לחשוב מה יגרום לך להיות פחות לחוצה, נסי לתרגל נשימות וחשיבה חיובית, ואם יש צורך פני לעזרה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב, תודה!
שחר28/06/2012כל הכבוד על התשובה המהירה והמקצועית!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור:-)
סמדר ריינר28/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהעדי26/06/2012
ביתי בת 4.5 רואה את אביה פעם בשבוע בפיקוח מרכז קשר כשעתיים. הפגישות מתקיימות החל מהיותה בת 9 חד'. מדובר באב לא נורמטיבי ולפי הפצרותיי גם מסוכן מבחינה מנטלית/רגשית (כלפיי זה היה גם פיזי) ומה שאנשי הרווחה רואים זה רק את הלא נורמטיביות. בכל אופן, היה שלב שבו הייתי שמה את הילדה, הולכת וחוזרת לקחת אותה. לאחר מכן היתה רגרסיה והיא היתה מסרבת בתוקף ללכת לשם. כיום אנו נמצאים בתקופה בה הילדה נהנית מהפגישות ומהשייה עם האב אך היא מסרבת שאעזוב את המרכז ורוצה שאהיה נוכחת. העו"ס במרכז רואים שהיא לא משחררת אותי אבל מטרתם בסופו של דבר היא להוציא אותי משם. בפעם האחרונה אמרתי שאם הילדה תשחרר אותי מעצמה (כמו שעשתה בעבר) אלך, אך כל עוד היא לא משחררת מעצמה קשה לי ללכת. אם זה היה במקום אחר היה לי יותר קל. העו"ס אמרה שהיא מבינה אבל אם עם הילדה שלי זה לא עובד כבר הרבה זמן אז אני פשוט צריכה ללכת בלי להגיד לה ועליי זה לא מקובל. למרות זאת ניסיתי ללכת וכשהגעתי לשער היא התחילה לבכות אז חזרתי וכביכול "הרסתי להם הכל". אני לא מסוגלת ללכת אם זה לא רצון הילדה. מה גם שאפשר לחשוב איפה אני משאירה אותה ועם מי. הפגישות במרכז קשר הן לא צמודות ובנוסף קשה לי להשאיר אותה איתו. מה יתן אם לא אהיה נוכחת בפגישות? נא עצתכן, האם מבחינה רגשית זה לא גורם נזק כלשהו ואיך אני צריכה לנהוג. למה אנשי מקצוע כמו העו"ס אומרים לעשות דברים שאני חינוך לא חושבים שצריך לעשות כי זה יפגע בביטחון הילדה והם רוצים שאעשה על מנת לקדם את האינטרסים הלא ברורים שלהם? באופן כללי אין לי אמון ברווחה ועד היום הגנתי על הילדה שלי בחירוף נפש גם מול האב וגם מול הרווחה (כשיש בסיס והוכחות אינסוף למאבק שלי). בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
סמדר ריינר26/06/2012שלום עדי,
אני מתרשמת מהסיפור שלך שחשוב שתניחי לילדה להיות עם אביה. הסיבה שהיא מתקשה לתת לך ללכת לא קשורה לכך שקשה לה עם אבא שלה אלא שקשה לה "לבגוד" בך. היא חושבת שלך קשה להשאיר אותה ואת חושבת שלה קשה , וכל אחת מנסה להגן על השניה וזה מיותר. במובן הזה, העו"סיות צודקות, צר לי אם אני מאכזבת אותך. הדבר היחדי שאני לא ממליצה עליו הוא ללכת בלי להגיד. צריך להגיד יפה שלום, וגם אם היא בוכה - ללכת. לא ייגרם לה שום נזק מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עדי27/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר27/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד עצבני...מורן26/06/2012
שלום רב-
אני אמא לבן בן 4 ולבת בת שנה.
בני היה עד הלידה של אחותו נסיך לתפארת.
לאחר הלידה הייתה תקופה קשה של 3 חודשים בהם התפרץ והוציא את זעמו בעיקר עליי, פחות על בן זוגי, אך לא על אחותו (באופן טבעי).
היו הרבה התפרצויות זעם, מכות (כלפיי) שלעיתים קיבללו תגובה סבלנית ורגועה ולעיתים תגובה מלווה בצעקות רמות וגרירתו לחדר (על ידיי).
בחודשים שלאחר מכן נקטתי בגישה רגועה הרבה יותר והילד נרגע.
בחודש האחרון הוא החל להגיב בעצבים כמעט על כל פנייה אליו.
לרוב ללא שום סיבה. הרגישות היא גבוהה ואז התנהגותו מלווה בצעקות/בכי/מכות.
מבירור בגן לא עלה דבר היכול להצביע על שינוי כה קיצוני בהתנהגות.
אני כבר לא יודעת איך להגיב לו, ושוב אני מוצאת עצמי מתנדנדת בין עונשים של פסק זמן בחדר, מניעת ממתקים/טלוויזיה, ולעיתים מנסה לדבר על ליבו אך ללא הועיל.
בבקשה טכסו לי עצה בדרך שעליי למגר תגובות אלו ולהחזיר לילד שלי את החיוך, משום שפרצופו לרוב זועף..
תודה מראש
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד עצבני... - תגובה
סמדר ריינר26/06/2012שלום מורן,
את צודקת שעונשים מחד ודיבורים על ליבו מאידך אינם דרך יעילה לטפל בהתפרצויות זעם. ההתנהגות המתאימה במקרים כאלה היא התעלמות. כאשר הוא מכה יש להפסיק את המכות פיזית כמובן. יש לדבר אליו ברורה קצרה מאוד ותקיפה, בלי הסברים, התחננויות, איומים וכיוצא בזה, אלא אמירה קצרה וחד משמעית בטון תקיף בסגנון "אני לא מרשה להרביץ" או משהו דומה, וכן אפשר להוסיף ולהגיד לו שכאשר הוא מתנהג כך את לא יכולה להמשיך לדבר איתו עד שיירגע ומאותו רגע להתעלם, למעט כמוןב מניעה פיזית של מכות. הניחי לו לבכות ולצעוק, כמה שזה ייקח. אני יודעת שזה קשה, אך חשוב מאוד להיות עיקביים בזה. זה ייקח זמן, זה לא יעבוד מייד בפעם הראשונה, הוא ינסה אותך. אך אחרי מספר פעמים שבהם תעמדי בדבר בעיקביות גם אם הוא יימשך זמן רב, יהיה הרבה יותר קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכ' סמדר ריינראוקסנה26/06/2012
שלום,
היה לנו איבחון. (קלינאית תקשורת וריפוי בעיסוק).
עם אותם אנשים אנו צריכים להמשיך טיפולים.
הקלינאית מכירה את הילד שלי מהגן הקודם. באבחון איתה שמתי לב שלילד היה קצת דמעות. הרגשתי שאם הוא היה מחליט מה לעשות, הוא היה בורח ולא יוצא. ועם כל ההרגשה הזאת הילד שיחק איתה וחיפש חיזוקים על ההצלחה שלו מאיתנו (הורים).
איך להגיב למצב הזה עם הדמעות (קצת)? האם לבקש להחליף אותה? ואם כן איך לעשות זה בלי לפגוע בה? הייתי רוצה לציין שהיה תקופה בגן הקודם שהילד לא רוצה קלינאית. (פחד בקטנה ולתקופה קצרה). לא דיברתי על זה בגן. לא ידעתי איך לשאול: "למה אני מרגישה שהילד מפחד מקלינאית קצת?"
מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכ' סמדר ריינר - תגובה
סמדר ריינר26/06/2012שלום אוקסנה,
לא בטוח שיש בעיה עם הקלינאית. יכול להיות שליל דשלך קצת קשה בתחלה עם ההרגשה שהוא בסוג של מבחן. לא צריך להחליף את הקלינאית בשביל זה. אני בטוחה שעם הזמן הוא יתרגל וזה יהיה בסדר. נסי לסמוך על הצוות המטפל ולדאוג פחות. ככל שאת תשדרי לילד ביטחון בצוות, כך יהיה לו קל יותר להסתגל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לכ' סמדר ריינר
אוקסנה26/06/2012שלום ותודה על תגובתך,
יש לי עוד שאילה אחד אם אפשר.
היום הילד חזר מהגן מפוחד ובוכה. נכנסתי לגן ראיתי 3 אנשים (צוות של הגן) מנסים להרגיע את הילד. הוא היה בהיסטריה, ישב על הרצפה לא היה מוכן לקום גם כש כבר אני בקשתי. לא היה מוכן גם לחיבוק. והכל בגלל שהילד לא אכל בגן. אמרו לו אם לא תוכל לא תשחק למעלה.
אני יודעת שהם דואגים לילד, כי הילד מאוד רזה ולא אכלן בכלל. אבל אני ממש, אבל "ממש" נגד שיטה הזאת. ובכלל אני נגד עונש. זה "משפיל", זה עושה את הבנאדם כמו לא "שווה" ובגדול.
איך להסביר לצוות כדי לא להוריד להם את "הביטחון"?
והיום הילד כל זמן אומר: "אימא! ענן בצבע שחור".
האם כדי לי לשלוח אותו מחר לגן? אולי להשיר אותו כמה ימיים בבית בשביל להוציא אותו למקומות שהוא אוהב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לכ' סמדר ריינר - תגובה
סמדר ריינר27/06/2012שלום אוקסנה,
אני ל א בעד להשאיר אותו בבית. לא קרה שום אסון שאי אשר להתגבר עליו ולהמשיך להתמודד. להשאיר אותתו בבית זה לשדר לילד שקרה משהו נורא קשה ושהגן זה מקום קשה. בסך הכל דאגו לו, זה כל מה שקרה. כל מה את צריכה לעשות זה להגיד לגן שאת מבקשת שלא ינקטו שוב בעונש כזה, כי זה לא עוזר. זה הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
אוקסנה27/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחותי לעזור.
סמדר ריינר27/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות עם הילדה בפרידהjuly26/06/2012
שלום,
אני ובן זוגי בתהליכי פרידה ויש לנו תינוקת בת חצי שנה. היא גרה איתי אבל חשוב לנו שהיא גם תישן אצל אבא שלה פעם אפילו פעמיים בשבוע. השאלה שלי היא איך שינויים כאלה בשגרת השינה שלה ישפיעו עליה (אם בכלל) בגיל כזה?
המטרה היא שהיא תישן אצלו יום או יומיים, לא רצופים וקבועים בשבוע. כמובן שהיא מכירה אותו ומגיבה אליו נהדר בלי פחד או רתיעה.
בגיל כזה הם זקוקים למסגרת ויציבות, האם לישון אצלו עלול לפגוע לה בשגרה? האם זה בעייתי שהיא נמצאת רחוק ממני?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות עם הילדה בפרידה - תגובה
סמדר ריינר26/06/2012שלום ג'ולי,
בדרך כלל נהוג להתחיל לינה אצל הורה שאינו משמורן אחרי גיל שנתיים ולא לפני. אכן בגיל הזה זקוקים ליציבות ושינויים תכופים מדי עלולים לגרום לשיבושים, חוסר שקט ,בעיות בשינה ותאבון, בכי מוגבר, ואנרגיה שאמורה להיות מופנית להתפתחות תופנה להסתגלות. לכן רצוי לחכות בשלב הזה עם המעברים הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?מלי25/06/2012
שלום, הבת שלי בת שנה וארבע ולאחרונה היא התחילה להרביץ לי ולנשוך אותי, זה קורה כאשר אני לא מרשה לה לעשות משהו שהיא רוצה (היא מאוד דעתנית). אני אוסיף את העובדה שאני בחודש שביעי.
האם יש קשר להריון? כיצד מתמודדים מכיוון שכשאני מעירה לה וכועסת עליה היא ממשיכה ואף מוסיפה נשיכה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים? - תגובה
סמדר ריינר25/06/2012שלום מלי,
נשיכות בגיל הזה הן דבר שכיח והן נובעות בין השאר מהקושי של ילדים לבטא את עצמן מילולית. כדאי לעזור לה, להגיד במילים במקומה מה קשה לה, כמובן להפסיק זאת בצורה תקיפה וברורה, ולא לאפשר לה לקבל גמול על כך, כלומר לא להישבר ולתת לה את מה שהיא רוצה כשהיא מתנהגת כך. מעבר לזה לא כדאי לדאוג זה יעבור עם הגיל כשיהיו לה כלים אחרים לבטא את עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך עוברים לגור ביחד עם ילדיםיוליה25/06/2012
שלום,
אני ובן זוגי כמעט שנתיים ביחד, מאוד רוצים לעבור לגור ביחד אבל לא יודעים איך לעשות את זה הכי נכון בשביל הילדים.
שנינו גרושים ולכל אחד יש ילד, שלי בן 5 ושלו בן 4..
האם מישהו יכול לשתף מהניסיון שלו או להכווין אותי לכתבות ומאמרים בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך עוברים לגור ביחד עם ילדים - תגובה
סמדר ריינר25/06/2012שלום יוליה,
חשוב קודם כל לעושת הכרות הדרגתית שלכם עם הילדים אם עוד לא הכרתם, קודם להיפגש פעם ראשונה, קצרה, אחר כך לעבור לבילויים משותפים יותר ארוכים, וכו'. אחרי שיש הכרות ונוצר קשר, צריך לחשוב ביחד, אולי גם לקבל ייעוץ, איך אתם מחלקים ביניכם את הסמכות לגבי הילדים שלכם. על מה כל הורה אחראי לגבי הילד שלו ומה מותר לו להעיר או להתערב לגבי הילד של השני, מה הן אפשרויות המגורים שלכם, מבחינת חדרים, היכן יגור כל אחד, איך שומרים על מקומו של כל אחד וכו'.
כמו כן חשוב שתבואו בגישה שאתם לא מבקשים את אישור הילדים אלא מודיעים להם על הצעד. מותר להם לאהוב את זה יותר או פחות, להביע את התנגדותם בכל מיני דרכים ישירות ועקיפות, אך הם יתרגלו. חשוב להתייחס לקושי שלהם, לקנאה שעלולה להיווצר, וחשוב לשמור על גבולות ברורים, כמו בכל בית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
יוליה26/06/2012הילדים כבר מכירים אנחנו ניפגשים איתם על בסיס שבועי, בחודש האחרון גם התלנו לישון אחד אצל השני עם הילדים.
המעבר יהיה לדירה בה הוא גר עכשיו, יש בה חדר ילדים גדול שבהחלט ירחספיק לשניהם.
יש לך עיצה איך לגרום לבן שלו שלא ירגיש שמשתלטים לו על החדר ובמקביל לגרום לבן שלי להרגיש שמעכשיו זה גם החדר שלו והוא לא אורח?
חשבנו שבטח יעזור לעצב מחדש את החדר.. לקנות להם מיטות ולעשות לכל אחד פינה משלו בחדר אבל מעבר לזה מה עוד?
מה מסבירים להם? אני מזכירה לך שאחד בן 4 ואחד בן 5..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה - תגובה
סמדר ריינר26/06/2012שלום יוליה,
שלום יוליה, לא ניתן לגמרי לייצר מצב שבו לא תהיה אי שביעות רצון מצד הילד שנכנסים אליו לחדר. העניין הוא לא לא לגרום לו להרגיש שמשתלטים ללו על החדר אלא לקבל את זה שכך הוא מרגיש, מותר לו לכעוס על זה, מותר לו לא להיות מרוצה מזה, מותר לבטא את זה, ובכל זאת, זו המציאות כרגע. אתם עושים שינוי, הילדים לא ביקשו אותו, ויהיה להם קשה בהתחלה לקבל אותו, וזה בסדר. מה שיעזור להם לקבל את השינוי זה בעיקר שלא תהיה מצידכם ציפייה שהכל יעבור חלק. יהיו קשיים, וזה לגיטימי לגמרי. עם הזמן הם יתרגלו וגם ייהנו מכך שיש להם חבר חדש בחדר, וגם יריבו. לפעמים זה חלק מהעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום חובה או חובהעדי25/06/2012
הילדה שלי בת 4.5 ובתחילת הלימודים תהיה 4.7. מלכתחילה רשמתי לטרום חובה אבל אח"כ שיניתי לחובה שיש בו גם גילאי 4 מתקדמים. לא יודעת אם זה טוב או לא? מה לעשות? בסוף החודש כבר שולחים את השיבוצים ואני טרם יודעת מה להחליט. נא תשובתכם בדחיפות תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום חובה או חובה - תגובה
סמדר ריינר25/06/2012שלום עדי,
לא רשמת מה ההתלבטות שלך. מה מול מה? וגם לא רשמת האם יש לה חברים או חברות מגן קודם ולאן הם נרשמים. הייתי מנסה שיהיה לה כמה שיותר בטוח ונעים מבחינה חברתית, זה יותר חשוב בעיני מההתקדמות בחומר הלימודים או להיות בין ילדים גדולים שכביכול ימשכו אותה למעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת חדשה התווספה למשפחה.אפרת25/06/2012
שלום רב,
שמי אפרת נשואה + תינוק בן שנה וחצי, לפני שבוע נולדה לנו תינוקת.
מאז בני בן השנה וחצי כל לילה בוכה ונירגע רק כאשר הוא בא לישון איתי במיטה,
ניסינו להחזיר אותו לחדרו כשהוא נרדם, אך הוא מיד מתעורר ובוכה ללא הפסקה.
ניסינו להשאיר אותו קצת במיטתו ולראות אם הוא יירגע ויירדם , אך הוא לא מפסיק לבכות.
חשוב לי לציין שהוא מעולם לא ישן איתנו בחדר, מגיל קטן הוא ישן בחדרו.
אני פונה לקבל עצה כיצד לנהוג?
מצד אחד איני רוצה ליצור הרגל חדש בוא הוא ישן איתי כל לילה,
מצד שני אני מבינה שהוא עובר כרגע משבר בגלל התינוקת החדשה שבבית ואיני רוצה להחמיר לו ההרגשה.
אני מאוד משתדלת לתת לו את מרב תשומת הלב.
אודה על עצתך.
בברכה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת חדשה התווספה למשפחה. - תגובה
סמדר ריינר25/06/2012שלום אפרת,
קודם כל מזל טוב.
את לא מחמירה לו את ההרגשה. דווקא השינה המשותפת וההרגשה שהוא מנהל אתכם על ידי הבכי זה מה שמחמיר לו את ההרגשה. אפשר לעשות איתו טקס שינה, לשבת לידו קצת, אבל להעביר מסר ברור שהבכי לא ישנה את מיקום השינה שלו, ושינה איתכם היא לא אופציה.חשוב מאוד להיות עקביים בזה, ולא להישבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות של בן 5לילי25/06/2012
שלום רב,
בני בן 5 (בגן טרום חובה) והוא לא מסכים ללכת לבקר חברים לבד (בלי שאמא או אבא ישארו עימו שם). ניסינו לשוחח עם הילד בנושא זה המון, אבל הוא פשוט לא מוכן להישאר לבד... איך ניתן לטפל במצב ? אציין, שהוא הולך לחוג, שם הוא כמובן נשאר בלי ההורים...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות של בן 5 - תגובה
סמדר ריינר25/06/2012שלום לילי,
כדאי לנסות להבין טוב יותר ממה הוא חושש אצל חברים, שהוא לא חושש בחוג. האם בין כשהוא בין ילדים קורה משהו אחר, כשאין מסגרת של חוג, למשל שלפעמים לא משתפים אותו, שמעליבים אותו ואז הוא רוצה הבייתה, שאין זמן מוגדר שבו מסתיים הביקור כמו בחוג ואז הוא מרגיש תלוי באוויר? מה אתם לומדים מהשהייה איתו אצל חברים, איך הוא משחק? האם יש שם מריבות? האם רוצה ללכת באמצע? אולי כדאי לתת לו פיתרונות לזה, להסביר לו מה צריםך לעשות כדי לבקש לחזור הבייתה, או איך להגיב כשחבר לא נותן לו לשחק במשהו וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית עודף משקל כתוצאה מגירושיםאייל25/06/2012
שלום,
בני בן השמונה חווה את גירושיה השניים והלא כל כך נעימים של אימו לפני כמעט שנה ומאז הוא החל לעלות במשקל, אני משער שהחשק המוגבר לאוכל בא כפיצוי לטראומה שהוא עבר.
כששמנו לב לבעיה ניסינו 'לטפל' בה ע"י שיחות עימו והקפדה על תזונה.
אני חושש שאולי הגזמנו בגישה האגרסיבית וכך יצא שהילד ממש חושש ומתבייש, לדוגמה הוא מסרב ללכת בלי חולצה לים או לבריכה כי הוא חושב שהוא שמן מידי ויצחקו עליו.
כשהבנתי כמה קשה הוא לקח את זה הסקתי שהגישה נכשלה וצריך לשנות כיוון על מנת להחזיר לו את הבטחון ואם אשפר לשלב את זה עם חינוך לתזונה בריאה יותר מה טוב.
חשוב לציין שאמנם יש בעיית עודף משקל אבל היא לא חריפה מידי: עולה לכיתה ג' ושוקל 35 ק"ג.
כמו כן הוא רשום לחוג ג'ודו ועכשיו גם התחלנו בחוג שחיה.
כצעד ראשון הפסקתי לחלוטין להעיר לו על המשקל אני מנסה לעודד אותו שהוא לא שמן וכשגדלים זה יעבור לו..
אשמח לקבל עצות כיצד להתמודד עם הנושא והלעניק לבני היקר את הבטחון והשקט להם הוא זקוק.
תודב,
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית עודף משקל כתוצאה מגירושים - תגובה
סמדר ריינר25/06/2012שלום אייל,
טוב עשיתם כששמתם לב שאולי הגזמתם והפסקתם את ההערות. זה גם שעברתם לחזק אותו שזה בסדר והוא לא שמן. לא הייתי מוסיפה שזה יעבור או לא, כי אם הוא לא שמן לטענתכם אז מה צריך לעבור? וכמו כן אתם לא יודעים מה יעבור ומה לא, וזה לא מוסיף לאמינות שלכם.
כמו כן הייתי מציעה לכם לתת לו חיזוקים חיוביים באופן כללי יותר, וגם חיזוקים חיוביים שקשורים לגוף שלו, למשל לגבי דברים שהוא חזק בהם בנושא הגופני, כמו קואורדינציה, חלקים בגוף שלו שנראים יפה, זריזות או כל תכונה אחרת, וכן לתת חיזוקים שלא קשורים לגוף על תכונות שיש לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל שנה וחצימיכל24/06/2012
שלום
ברצוני לתאר סיטואציה שהתרחשה בין ביתי בת השנה וחצי לאביה:
האב התחיל לנגן על קסילופון (אחד ממשחקיה של הבת). היא שמעה וראתה אותו מנגן וישר רצתה לנגן בעצמה. הוא נתן לה לנגן.. ניגנה מספר שניות, עזבה והלכה לשחק במשהו אחר. האב לקח בשנית את המקל וחזר לנגן.. איך ששמעה זאת כמובן שוב רצה חזרה וממש דרשה שהיא רוצה לנגן. האב סירב ואמר שעכשיו הוא מנגן. הבת החלה לבכות.. האב המשיך לנגן. הבת עמדה לצידו ובכתה יותר ויותר, האב אמר לה שוב: "קודם את ניגנת, עכשיו אבא מנגן, ואחכ שוב את תנגני" והמשיך לנגן תוך כדי שהילדה עומדת ליד ובוכה בקול.
יש לנו חילוקי דעות לגבי הסיטואציה הזו. אני הרגשתי די מזועזעת מכך. להרגשתי זה לא התפקיד של האב להיות זה ש"רב" על המשחקים של הילדה.. אם היה לה אח זה היה קורה מכורח המציאות בין שניהם והתפקיד שלנו ההורים היה לתווך להם שילמדו להסתדר, לחלוק את המשחק.. היא ילדה ראשונה כך שאין לה אחים, אך אלו סיטואציות שנתקלת בהם כל יום עם ילדים בגילה במשפחתון או עם חברים. לעומת זאת האב טען שלדעתו אין שום בעיה במקרה. היא עזבה את הכלי והוא רוצה עכשיו לנגן, והוא הסביר לה בנעימות שאחרי שהוא יסיים היא תוכל שוב לנגן. כך הוא מלמד אותה להמתין לתורה
מעוניינים מאוד לשמוע את דעתכן לגבי המקרה הזה, מה המסר לדעתכן שעובר לבת מהסיטואציה הזו? האם זה נכון לפעול בצורה הזו? האם יש לכן המלצות לפעול בדרך שונה?
תודה מראש
מיכל ואבנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנה וחצי - תגובה
סמדר ריינר24/06/2012שלום מיכל,
אני מסכימה איתך. יש משהו בסיטואציה הזו שעולה ממנו שהאב מתנהג כמו ילד ומוחק את הבדלי הגילאים ביניהם. הצעצוע הזה הוא שלה. אבא אמור היות מסוגל לוותר שם. גם עם ילדים, כשהם ירצו לשחק במשהו שלה, הם יצטרכו לבקש רשות..בגן הצעצוע לא שלה אלא של כולם.בבית כן. ילד בגן הוא לא אבא. אבא אמור להיות עם יכולת לדחיית סיפוקים, ולא להתחרות עם ילדה בת שנה וחצי על משאבים שמיועדים לה, אפילו שהם נקנו בכספו.
הדרך להכין ילדים לסיטואציות בחוץ, היא לא על ידי יצירתן באופן מלאכותי מתי שהן לא מתאימות. הן יקרו מספיק מעצמן ואז יהיה צורך להתמודד איתן. לי זה נשמע שלאבא היה קשה לוותר על ההנאה שבמשחק והוא גייס לעצמו תירוף חינוכי כזה או אחר כדי לא לוותר לילדה בת שנה וחצי. וזה אכן בעייתי.
אני מקווה שהסברתי את עצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)