מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כל הזמן רוצה שייקנו לו...הילה14/06/2012
שלום רב, בני בן 6 , ויש לו אחות בת 10. הבן מגיל קטן בכל אפשרות שיש לו זה יכול להיות כל יום מבקש שנקנה לו משחקים (אפילו קטנים ולא משמעותיים) אני מנסה להסביר לו בכל פעם מחדש מה המשמעות של קניית משחקים ושאין צורך לקנות כל יום או כל פעם שהוא מבקש - מהי המשמעות של כסף כיצד מרווחים אותו. אבל הבקשות חוזרות להיות כרגיל. אציין כי לילד לא חסרים משחקים. האם לנקוט בעמדנ יותר חד משמעית? או להמשיך להסביר לו מדוע לא כשאי אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הזמן רוצה שייקנו לו... - תגובה
סמדר ריינר15/06/2012שלום הילה,
אין צורך להסביר לו, כדאי ורצוי להגיד פשוט לא ולא להיכנס יותר. יחד עם זה כדאי לחשוב מדוע הוא ממשיך לנדנד על העניין הזה והאם זה מרמז על חוסר בתשומת לב או חסך ריגשי אחר שהוא מנסה לפצות עליו בבקשות לקניית משחקים. אוי עדיף פשוט להקדיש לו זמן איכות לבד ולשחק איתו לפעמים במשחקים שכן יש לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה ומוצץ לבן כמעט 3שרית14/06/2012
הי,
הבן הקטן שלי (מתוך 2) הוא בן 3. היה צמוד ל-3 מוצצים כל הזמן (אחד בפה ואחד בכל יד) ובגיל שנתיים וכמה חודשים כשהבאתי לו מוצצים חדשים כי הישנים כבר היו מסמורטטים, החליט שלא מוכן להכניס אותם לפה וויתר על המוצצים לחלוטין.
על פניו זה נפלא שהוא נגמל, אבל מאז קשה לו מאד להרדם ולישון שנת לילה רצופה. לדעתי הוא פשוט נגמל מהר מדי ומוקדם מדי מהמוצצים.
עכשיו, לאחר חודשים שבהם אני לא ישנה כמו שצריך (וגם הוא כמובן) איך אפשר לעזור לו?
הוא ישן כבר במיטת נוער, הוא גמול מבקבוק מגיל שנה בערך ומחיתול נגמל לפני כחודשיים בהצלחה מרובה. (גמול מחיתול גם בלילה). הוא ביקש מאז פעם או פעמיים מוצץ אבל הוא יודע שאין לנו בבית מוצצים בכלל.(הוא רואה ילדים בגן).
הוא ילד מאד אנרגטי והמוצצים עזרו לו מאד להרגע.
ניסיתי לתת לו בובות ממולאות כדי שיחבק אותן וישן איתן, הוא משחק איתן קצת וזורק אותם מהמיטה. בבוקר הוא אף פעם לא נמצא עם בובה במיטה. הוא לוקח לפעמים ספרים או משחקים קטנים אחרים כחפצי מעבר למיטה אבל אף פעם לא ממש נשאר עם אף אחד מהם, ובטח שהם לא עוזרים לו לשכב בשקט במיטה ולהירדם כי הוא כל הערב יוצא מהמיטה ומשתולל ונרדם בסביבות 22:00-23:00 מותש.
האם כדאי להחזיר לו מוצץ? (אני שואלת מתוך ייאוש.. )
איזה עוד חפצי מעבר אפשר לתת לו, ולמה הוא לא מצליח להתחבר לאף חפץ שירגיע אותו?
תודה
והמשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה ומוצץ לבן כמעט 3 - תגובה
סמדר ריינר15/06/2012שלום עדי,
זו שאלה טובה למה הוא לא מוצא חפץ מעבר. אולי כדאי לנסות להציע לו כמה סוגים של חפצים, כלומר הוא צריך לבחור ולא את בשבילו, ואולי כדאי לעשות זאת באמצעות סיפור מקשר שאפשר להזדהות איתו, כלומר לבחור בובה או דובי ולספר עליו סיפור, רצוי סיפור שמזכיר קצת את הילד שלך, לתת לו לבחור לו שם, לעשות את זה יותר אישי ולא רק טכני, בובה כחפץ, לנסות להפיח חיים בהתקשרות שלו לבובה/לדובי או למה שלא יהיה, ולתת לו לאט לאט להיקשר לזה.
אם זה לא עוזר אני לא הייתי נרתעת מלהחזיר לו את המוצץ בלילה ובמקביל לעודד אותו למצוא חפץ מעבר כשהוא כבר עם המוצץ ואחרי שהוא נקשר לחפץ באופן הדרגתי להיפרד מהמוצץ עוד פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בכיתה א' נגע בילדהאיילת14/06/2012
שלום לכם,
יש לי ילד ב7.5 עכשיו מסיים כיתה א'. התקשרה אלי יועצת של בית הספר וסיפרה שעל המקה "חמור מאוד" לדעתה על כך שילדה מהכיתה ביקשה ממנו להפליק לה בטוסיקים והוא הפליק לה כמה פעמים
האם זה באמת כו חמור שמצריך טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בכיתה א' נגע בילדה - תגובה
סמדר ריינר15/06/2012שלום איילת,
לא הבנתי למה התכוונה היועצת, חמור מה שבנך עשה או חמור מה שהילדה ביקשה? האם הילדה הייתה לבושה כשזה קרה? נשמע לי שהבקשה של הילדה היא אכן מוזרה ודורשת טיפול. לגבי בנך, כדאי לברר איתו, באווירה רגועה ולא מאשימה מה קרה, ולהסביר לו על הפרטיות של הגוף ועל איזורים פרטיים בגוף ועל כך שלא נוגעים במקומות האלה אצל אנשים אחרים וגם לו מאפשרים לאחרים לגעת לו. הייתי שואלת אותו מה הוא חשב ומה הוא הרגיש כזה קרה, יכול להיות שזה היה מוזר גם לו והוא היה נבוך, חושב לתת לו לבטא את התחושות שלו, ולהרגיע אותו. בזה הייתי מסתפקת בשלב הזה, אלא אם כן עלו תכנים מטרידים נוספים בשיחה שלך איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהמיכל14/06/2012
שלום,
אני אמא ל2 בנות, בת שנה ועוד אחת כמעט בת 4. לגדולה יש המון "עניינים" עם הקטנה, היא מקנאה, ועושה דברים בכוונה. ומאידך היא גם עוזרת מאוד ומטפלת בה. (לפעמים נכנס בה "הילד הרע...")
אנחנו גרים בדירה חלופית עד סיום בניית ביתנו החדש.
בבית הנוכחי יש 2 חדרים, כשעברנו מיקמנו את הקטנה איתנו בחדר ואילו הגדולה בחדר משלה (שהוא יחסית קצת רחוק מהחדר שלנו) (בבית הקודם היא ישנה בחדר משלה, קרוב אלינו כל הלילה ללא התעוררויות).
באיזשהו שלב העברנו גם אותה אלינו לחדר, בגלל חלומות, היתה באה אליו בלילה או שהיה צריך לשבת לידה עד שתירדם, ולנו בשלב זה לא היה כח להתמודד עם הבעיה.(יש לציין שמאז ומתמיד היינו צריכים לשבת לידה עד שתירדם), גם היום, כדי שתלך לישון, אחד מאיתנו מנוטרל עד שתירדם, כי היא לא תירדם לבד, או שתשתולל לתעיר את הקטנה.
כעת, לפני המעבר לבית החדש, אני מאוד רוצה לשים את שתיהן באותו החדר. הקטנה נרדמת כבר ב19:30 ואילו הגדולה בסביבות 21:00, הבעיה שאם נשים אותן ביחד היא תעיר את הקטנה ותשתולל לפני השינה ואז כל הבית על הרגליים.... וזה מתיש.
השאלה, האם זה יהיה נכון להפריד בינהן עד שהגדולה תלמד להירדם לבד (אני מתכוונת לטפל בנושא כשנעבור)? ואחכ לשים אותן ביחד?
האם זה יהיה נכון להמשיך לתת לקטנה לישון בחדר שלנו (זה יותר נח לנו, כי היא מתעוררת לאכול בלילה) או שכדאי ששתיהן יהיו בחדרים נפרדים?
תודה, מקווה שאני מובנת... (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה - תגובה
סמדר ריינר15/06/2012שלום מיכל,
אם את מתכוונת לטפל בנושא כשתעברו, זה בסדר גמור עם עוד כמה זמן הקטנה תישן איתכם בחדר. אבל לא כסידור קבוע, כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר, תודה על התשובה ועוד משהו
מיכל15/06/2012הבעיה היא שהגדולה כל הזמן אומרת שלמה היא לבד בחדר ואנחנו כולנו ביחד...
מה אני יכולה להגיד לה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר, תודה על התשובה ועוד משהו - תגובה
סמדר ריינר16/06/2012שלום מיכל,
אני לא הייתי נכנסת להסברים אלא יותר משתתפת בכך שקשה לה וזה גורם לה להרגיש לבד, ולכן אתם תקדישו לה גם זמן איכות לבד, בלי אחותה מדי פעם, וכן ניתן להגיד לה שכשאחותה קצת תגדל, ואחרי שתעברו דירה זה ישתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שבוכה כל היום בגן....ישי13/06/2012
שלום. אני ישי אבא ל-2 ילדים ילדה בת 5 וילד בן 3. הילד הקטן לפני כשנה היה מאושפז למשך חודשיים עקב הוירוס הטורף ועברנו כולנו תקופה לא קלה. לאחר האישפוז היה לו תקופה ארוכה בערך של חודש ימים של טיפול בבית ולאחר מכן כשהכול עבר בשלום ברוך ה' הוא חזר לגן חדש, כי האשפוז התחיל בסוף השנה של הגן הקודם. הילד הוא בעל אופי רגיש שמושך את תשומת הלב של הבית וזה כנראה גם בעקבות מה שעברנו. יש לו בגן גננת שהיא כביכול כמו אמא בשבילו הוא כל היום צמוד אליה, בנוסף ישנו ילד בגן שתמיד השם שלו שגור בפיו של הילד שלי ולא בפן החיובי לעיתים קרובות הוא מספר שהוא מרביץ לו ולעיתים הוא גם אומר שהוא חבר שלו (מה שיכול כנראה להיות דבר טיבעי בין ילדים). לאחרונה (בערך כשבועיים) הילד לא מפסיק לבכות בגן כשהגננת אליה הוא קשור לא נמצאת הוא לא אוכל טוב ולא ישן צהרים טוב הוא לרוב בוכה. אני מנסה לדבר עם הילד לבדוק אם יש איזה שהיא בעיה עם שאר הגננות והוא לא מראה שיש בעיה בנוסף אני שואל אותו איך בגן ומנסה לדלות פרטים על למה הוא בכה כל היום והוא רק אומר שזה בגלל שהוא רצה את הגננת שהוא קשור אליה. השאלה היא האם הדבר הזה נורמלי האם אני צריך לבדוק דברים נוספים, פשוט אני כבר לא יודע מה לעשות ממש לא נעים לי עם זה שהילד כל היום צריך לבכות כשהיא לא נמצאת. מקווה לתגובה. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שבוכה כל היום בגן.... - תגובה
סמדר ריינר13/06/2012שלום ישי,
אין ספק שאם הילד כל הזמן בוכה בגן במשך שבועיים זה לא מצב שצריך להיות. אפשר לנסות לדובב את הידל בצורה עקיפה, משל דרך ציור או משחק ולנוסת כך להבין מה קשה לו. לצייר ביחד ילד ולספר עליו סיפור, או לשאול אותו אם הייתה פייה שמחלקת שלוש משאלות מה היה מבקש וכו'. אם המצב נמשך, כדאי לפנות לאיש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת פשוט מדהימה תודה על העצה...
ישי14/06/2012את לא מבינה כמה עזרת לי, עשיתי לו את השיטה של הציור עם הילד כי הקטע של הפייה לא הלך איתו. ציירתי ילדת מחייך ואז הוא ביקש את התוש לצייר ופשוט קישקש על כל הילד אז שאלתי אותו, תספר לי על הציור שאתה עשיתה, והוא ישר אמר לי את השם של הילד מהגן שלו שכל הזמן מרביץ לו, והוא אומר שהוא הסתיר לו את הפנים . אז שאלתי אותו מדוע הילד מסתיר את הפנים אז הוא אמר לי כי הילד הזה מרביץ לו אז שאלתי אותו, האם כשהוא מסתיר את הפנים אז הוא יפסיק ככה להרביץ אז הוא אמר שלא. וככה נמשך הדיבוב עד שהבנתי שכנראה שבאמת זה מה שמפריע לו . בכל אופן אני מודה לך מאוד ואני מקווה שאכן פיענחתי אותו נכון כי הוא פשוט אמר את זה די ברור .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד לך:-) שמחה שעזרתי:-)
סמדר ריינר15/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה לא הוזמנה ליום הולדתדפנה13/06/2012
שלום רב,
ביתי בת החמש וחצי לא הוזמנה ליום הולדת של אחד הילדים בגן.
שמתי לב שאחרי הגן, חבורה גדולה של ילדים ואמהות הלכו לכיוון כלשהו, וכשבררתי, הבנתי שהלכו למסיבת יום הולדת.
אני באופן אישי נפגעתי - לא מדובר על חגיגה אינטימית של כמה חברים טובים, אלא על מסיבה שבה חלק מוזמנים וחלק לא.
השאלה שלי היא, מה לענות לביתי אם היא תשאל למה לא הוזמנה?
האם ילדים בגיל הזה נפגעים, או שרק אני עושה מזה עניין?
אציין שבאופן כללי היא ילדה חברותית ואהודה, ואין לה שום בעיה חברתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה לא הוזמנה ליום הולדת - תגובה
סמדר ריינר13/06/2012שלום דפנה,
בודאי שילדים נפגעים בגיל הזה. הייתי עונה לה שאת באמת חושבת שזה לא יפה שהיא לא הוזמנה, והיא לא היחידה שלא הוזמנה, ומזל שיש לה חברים וחברות אחרים ויש ילדים שכן מזמינים אותה והיא ילדה מקסימה וזה לא קשור אליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעת לבת שנה וחודשייםגלי13/06/2012
שלום,
יש לי ילדה בת שנה וחודשיים שכל הזמן הולכת לגז למכנות כביסה לשקע של המזגן למרות שאנחנו אוסרים עליה ומדברים איתה בתקיפות.
היא בכוונה הולכת לשם ומצחקקת.
ניסיתי לתת לה "עונש" כל פעם שהיא נוגעת בתנור/מזגן/מכונת כביסה ונוגעת בכפתורים שמתיאותה כמה דקות בלול ולא התייחסתי אליה מעין פסק זמן אבל זה לא עזר.
האם יש עוד דרך??
השאלה האם אפשר להטיל משמעת על תינוקת בגיל כזה? אם כן איך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעת לבת שנה וחודשיים - תגובה
סמדר ריינר13/06/2012שלום גלי,
ילדים בגיל הזה לא מבינים את הסכנה ולכן אין דרך למשמע אותם. הדרך היחידה לשמור עליהם היא כל הזמן לבדוק ולהסתכל. כמו כן יש ארגון שנקרא "בטרם" ואפשר להסתכל באתר שלו ולהתעניין יש להם כל מיני פטנטים למניעת תאונות ביתיות, כל מיני כיסויים שאפשר לשים על שקעים של חשמל ומחסומים למיניהם סביב אזורים מסוכנים שמיועדים בדיוק למטרות האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה3.5דנה13/06/2012
שלום,
בני בן ה3.5 שמע בקטנותו את אחיך האמצעי עושה אינהלציה ומאז פוחד מאוד מכל מכשיר חשמלי שואב אבק, מיקסר, בלנדר, מקדחה (גם כשהשכן קודח שואל "מה זה הרעש הזה?")
חשוב לי לציין שדווקא עבודת גננות יכול לשבת לצפות ולשמוע בלי בעיה
עד כדי כך שלא יכולה להפעיל שואב אבק או הכנת עוגה כשהוא נמצא בבית
מידיי פעם משתפת אותו ב: "בוא להכין עוגה" "בוא תעזור לי לשאוב" וכלום ברמה כזאת שאם אני שואבת הוא נכנס מתחת לשמיכה בחדר
שאלתי מה עושים? האם לעזוב ויעבור במשך הזמן עם הבגרות או יש צורך להיוועץ?
תודה
אשמח לקבל תגובה גם במייל תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן ה3.5 - תגובה
סמדר ריינר13/06/2012שלום דנה,
את יוכלה לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים ולראות אם יש דברים שאת יכולה ליישם. אם לא וזה מאוד מפריע ניתן לפנות לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום שהולך וחוזרדנה13/06/2012
שלום, בני בן ה12 עולה לכיתה ו' לאחרונה (קרה בילדותו והסתדר) חזרה לו תופעת הגימגום (לא בטוח לקרוא לזה כך)
יש לו בעיה עם רצף מילים לאחר כל מילה או בתחילת משפט יש "אאאא.." "נו...נו.." ואז יוצא מצב של אי יכולת לומר משפט בלי "גמגום"
לאחר שיחה טלפונית עם קלינאית תקשורת נאמר לי לפנות לפסיכולוגיית ילדים
אשמח באם תייעצו לי מה לעשות תודה
אשמח לקבל תגובה גם במייל תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום שהולך וחוזר - תגובה
סמדר ריינר13/06/2012שלום דנה,
מאחר וייעצו לפנות לטיפול פסיכולוגי זה מה שצריך לעשות. את יכולה לפנות למרפאה ציבורית באיזור מגורייך, או לקבל המלצות ממכרים, לגבי פסיכולוג פרטי, או מפסיכולוגית בית הספר או לפנות לאחת ממנהלות האתר שעובדת באיזור מגורייך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציורי מלחמהשרה13/06/2012
בני בן ה-6(כיתה א) צייר שני ציורים באחד הכותרת "מלחמת העולם ה-2" ו- "ישראל נגד סוריה" בשני הציורים היו טנקים, טילים, אנשים עם רובים ועוד (נדמה לי שראיתי אפילו קבר - לא שאלתי אותו מה זה) הציור היה בסגול ובשחור (הבן שלי לא צייר גדול אך בהחלט ניתן לראות את המתואר). מטריד אותי שהוא צייר זאת, מהיכן הוא יודע על מלחמת העולם ה-2, הוא ילד מאוד שמח, קופצני, חכם מאוד, אהוב מאוד, כששאלתי אותו למה צייר את הציורים האלו - הוא לא כל כך רצה לענות ואמר סתם התחמק, לא עשיתי מזה סיפור וגם לא הראתי לו שזה מטריד אותי.מה דעתך? יש לו לעיתים שאלות על מוות, אם הבן האדם אחרי שהוא מת רוצה לקום - איך הוא קם? או למה מתים?ואני עונה לו שאדם זקן זקן מאוד מאוד מת וכבר לא יכול לקום או רק כשחולים מאוד מאוד - לא נראה לי שיש לו פחדים מזה, למרות שהוא אומר לי שהוא לא רוצה להיות חייל כי חיילים מתים ואני כל הזמן אומרת לו שהוא בכלל לא חייב להיות חייל, ויכול לבחור לעשות מה שאתה רוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציורי מלחמה - תגובה
סמדר ריינר13/06/2012שלום שרה,
בודאי שהו איודע על מלחמת העולם השניה, קשה מאוד להיות ילד בארץ ולא לדעת עליה, מגיל גן מלמדים ואתנו על השואה ועל המלחמה, ובודאי שהוא יודע. יש אכן דברם שמטרידים אותו, יש לו פחדים שקשרוים לתוקפנות, וזה לא סותר את זה שהוא ילד שמח.
השאלות שלו בנוגע למוות הן שכיחות בגיל הזה והתשובה שלך הייתה טובה.
ילדים משחקים לעיתים קרובות במלחמה או עסוקים בציורים שלהם במלחמות כי זו הדרך שלהם לעבד את התוקפנות שבתוכם וזה בסדר גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
שרה13/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת אם להתחיל טיפול לפעוטה בת 3הילה12/06/2012
שלום.
יש לי ילדה בת 3. מאז היותה תינוקת שמנו לב שהיא רגישה ביותר. בהתחלה זה היה לקולות וצלילים ובהמשך זה יותר התבטא בתגובות קשות לשינויים שחלים בחייה.
הדבר מתאפיין אצלה בחוסר שטף בדיבור (שבא והולך לסירוגין עם כל שינוי שהיא חווה), במכות ונשיכות בגן (גם כאן- בא והולך לסירוגין).
הילדה בסה"כ מקבלת הרבה תשומת לב חיובית, מתייחסים אליה תמיד כבוגרת ומאוד משתדלים להציב גבולות בצורה נעימה אך אסרטיבית. אני לא יודעת אם יש קשר, אבל חשוב לי לציין שהיא מאוד חכמה וקולטת את הסביבה בצורה מאוד חדה.
שאלתי היא- איך אני יודעת אם המצב הזה שהיא נמצאת בו מצריך ייעוץ עם פסיכולוג ילדים? האם זה לא טבעי שילד, שהוא יותר רגיש, פשוט יחווה שינויים בצורה קצת יותר חזקה? והאם יש צורך להכניס אותה למעגל הזה, שכן זה עלול לשדר לה שאכן יש איזו בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לי להוסיף עוד משהו קטן...
הילה12/06/2012אני כרגע נמצאת בשבוע 36 להריון, ובנוסף, אחותי (שמאוד קרובה אלינו) ילדה לפני שלושה ימים.
באופן טבעי, היו הרבה דיבורים סביב הנושא בשלושה ימים האחרונים, ואף הלכנו לבקר אותם אחרי הלידה והיא שמחה והתרגשה מאוד.
פשוט, מיום למחרת (יום ראשון האחרון), היא שוב החלה לנשוך ילדים בגן. יש לציין שבבית לא ראיתי כל שינוי התנהגותי ונורא הופתעתי לשמוע מהגננת ששוב חלה רגרסיה.
אני לא חושבת שעניין ההריון שלי ו/או הלידה של אחותי מעוררים בה תחושות לא טובות, אך אין לי ספק שזה משפיע עליה איכשהו (אולי אפילו באופן שבו היא לא יודעת להכיל את ההתרגשות הגדולה או השמחה...).
אני די מודאגת ממה שיקרה לאחר שאלד, אם זוהי תגובתה ללידה של אחותי... :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לי להוסיף עוד משהו קטן... - תגובה
סמדר ריינר13/06/2012שלום הילה,
מדוע את חושבת שההריון שלך לא מעורר בה תחושות לא טובות? בודאי שהוא מעורר כל מיני תחושות, ביניהן גם תחושות לא טובות. זה תמיד הולך ביחד.
יכול להיות שיש קושי בבית להכיל תחושות שליליות, לא רק לגבי ההריון, אלא בכלל, ולכן לבתך קשה להתמודד כל פעם שעולה אצלה קושי, וחלק מהביטויים לכך היא האלימות שלה בגן.
אני לא ממליצה כרגע על טיפול בילדה, אלא קודם כל על הדרכת הורים עבורכם, באופן זה אתם לא משדרים לה שיש לה בעיה, אבל בהחלט יכולים לייצר מצב שבו הבעיה תהיה מטופלת באופן שמשפיע עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריפוי בעיסוק?
לילי13/06/2012למה לא ללכת למרפאה בעיסוק ולשלול קושי בויסות החושי? נראה שהילדה רגישה מעבר....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתימרי12/06/2012
שלום, בעבר שוחחתי איתכן(רבות) על ביתי שלא מקובלת(כתה ה'), עברה שנה והיום לפני מעבר דירה לשכונה סמוכה ( מרחק של-7 5 דקות נסיעה)היום בעת אריזת החפצים מצאתי יומן שביתי המקסימה כתבה לפני שנה(חופש גדול כתה ד') דברים שקראו לי את הלב מאוד "...יומן שלי אין לי חברות כל חופש גדול אני לבד .... הבנות שונאות אותי ומרמות אותי וכל שנה זה יותר גרוע ...מה עשיתי למה זה קורה לי?? היתי מוכנה לתת הכל בשביל שתהיה לי חברה טובה באמת שתאהב אותי , אמא מנסה שיהיו לי חברות ולא מצליחה והיא בוכה ובוכה ...ועוד..."היום חלפה שנה מאז ומתקימים מפגשים רבים אחה"צ ובשכונה הנוכחית היא הולכת ומשתתפת.
שאלותי
1. מה לעשות עם היומן של הילדה( שהיא כתה בו 3 עמודים)האם להשאירו שהיא תארוז אותו ? והאם לומר לה משהו בנידון?
2. החלטנו להשאירה באותו בית ספר (כרצונה) נצטרך להסיע אותה מהבית החדש לבית הספר ( במקום ללכת ברגל ) והחלטנו שהיא תספר על המעבר דירה כמה ימים לפני המעבר האם אנו נוהגים נכון בהחלטה זו?נ.ב היא סיפרה על מעבר הדירה רק לילדה אחת מהכתה השנייה שאיתה הייתה בקשרים הכי טוביםובקשה ממנה לא לספר.
תודה
מירי( שם בדוי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות כתיב
מרי12/06/2012מרחק של 5-7 דקות נסיעה ללא פקקים , ניתן להגיע לבית החדש ברגל בערך 15- 20 דקות מקסימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי - תגובה
סמדר ריינר13/06/2012שלום מרי,
לא היית אמורה לקרוא את היומן היאשי של בתך בלי רשותה. לכן לא כדאי שתאמרי משהו על כך. אני גם לא מבינה כל כך מדוע זה רלוונטי כרגע, כי כרגע המצב יותר טוב, את רק תגרמי פגיעה באמון על ידי כך שיתברר שחטטת לה ביומן האישי.
כמו כן לא הייתי מתערבת בנושא של למי היא מספרת ומתי לגבי המעבר.
הייתי ממליצה באופן כללי שתנסי להיות פחות מעורבת בכל מיני עניינים של ביתך, כיוון שייתכן יש קשר הדוק בין מעורבות היתר שלך, והחרדה והלחץ שאת חשה לגביה לבין הקושי שלה להיות פחות קשורה אלייך ולהיפתח לחברות כפי שבגילה אמור לקרות. נסי להרפות ולהניח לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי
מרי13/06/2012סמדר שלום,
האם יוצא מדברייך שאינני צריכה להיות מעורבת כלל בעניינים ההחברתיים של ילדה בת 11 וחצי ??
האם דברים כואבים כאלה שכתבה ביומנה הם שכיחים( שיגרתיים)???!! ועלי להתעלם מהם?? האם לא לשוחח אתה על הנושאים הללו כלל ולהניח לה לעשות כרצונה??
תשובתך מאוד חשובה לי כי אני מאוד מבולבלת ומוטרדת!
תודה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי - תגובה
סמדר ריינר13/06/2012שלום מירי,
נראה לי שאכן לא הבנת את דברי. הדברים שבתך כתבה אינם שיגרתיים ושכיחים. אם זאת את בעצמך אומרת שהיום הם כבר לא רלוונטים כי הם נכתבו לפני מספר חודשים ומצבה החברתי התשנה מאז. זה לא משנה בעינייך את רמת הדאגה שאמורה להיות לך?
כמו כן לא כתכתי שאת לא אמורה בכלל להיות מעורבת אלא רצוי שתהיי מעורבת מתי שהיא מערבת אותך. ואכן בעבר היה לה קשה, היא ערבה אותך, התייעצת איתנו, והמצב השתנה. זה כבר שייך לעבר, היית מעורבת ומילאת את תפקידך כאימא וזה בסדר גמור.
כעת זה לא המצב. מותר לך לשאול אותה (וגם זה לא יותר מדי, פעם אחת זה מספיק), איך היא מרגישה ואם משהו מטריד אותה. אבל לא כדאי לך לקרוא את היומן שלה בלי רשותה, לחקור אותה או להגביר את רמת החרדה שלה כשלא בטוח שהיא במצוקה בכלל. יש הבדל גדול בין מעורבות יתר להעדר מעורבות בכלל. לקרוא ביומן של ילד שחושב לתומו שהוא פרטי, זו מעורבות יתר. בכל מקרה מה שנכתב ביומן מתייחס לעבר ולא בטוח שהוא רלוונטי כרגע. מכאן התשובה שלי שכדאי שתניחי לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשפוז אם הרהיעלה11/06/2012
שלום רב,
מה אומרים?
איך מסבירים לפעוט בן שנה ועשרה חודשים שאמו ההרה עם תאומים התאשפזה בבית החולים לזמן בלתי ידוע כרגע נמצאת בשבוע 28.
הוא עדיין לא מדבר, אבל מבין הכל.
סיפרנו לו, לא מזמן שיש לאמא 2 תינוקות בבטן ומידי פעם הוא מלטף את הבטן.
אשמח ואודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשפוז אם הרה - תגובה
סמדר ריינר11/06/2012שלום יעלה,
אפשר להסביר לתינוק שאימא לא מרגישה טוב, וצריך עכשיו שהרופאים יטפלו בה, והוא יכול לבוא לבקר אותה. לא הייתי מרבה בפרטים, אלא פשוט מוסרת את המידע. ההסבר לא ימנע, בכל מקרה את הקשיים אצל הילד, ברור שיהיה צורך להתמודד עם הקושי שלו להתנתק מאימא, או לחשוש לה. אין דרך למנוע את זה ממנו אלא רק ללוות אותו בזה, לאפשר לו לבטא את זה בדרכו, לתת לו הרבה תשומת לב והתייחסות על ידי בני המשפחה האחרים, ולגלות סבלנות לקושי שלו, תוך הקפדה על הצבת גבולות כמו קודם.
בהצלחה, ורק בריאות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא מאושפזת - המשך
יעלה11/06/2012סמדר,
תודה על המענה המהיר.
רק שיש פה בעיה יותר סבוכה. גם המונח "בית חולים" מפחיד. למה אמא שם? אם נקשר את זה להריון, אז למה היא שומרת על התנוקות שבבטן ולא עלי?
וחוץ מזה כשהוא בא לבקר, הוא רואה אמא שוכבת במיטה גדולה ולא מוכרת, לא אמא של תמול שלשום.
יש לך איזה רעיון מה לאמר "כמנטרה" כל פעם שהוא מחפש אותה?
מצד אחד אי אפשר להבטיח לו שאמא תחזור מהר?
מצד שני יש מצב שת חזור רק עם התאומים בעוד כ10 שבועות.
אנא, הרחיבי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא מאושפזת - המשך - תגובה
סמדר ריינר11/06/2012שלום יעלה,
בכוונה רבה ומתוך מחשבה עמוקה הצעתי לך מענה פשוט ולא מסובך. איך את יודעת שבית חולים מפחיד אותו? הוא רק בן שנה ו-10, הוא יודע מה זה בית חולים? הוא היה שם פעם? מדוע את מכניסה את עניין שמירת התאומים להסבר? את יודעת שזה מה שמעסיק אותו כרגע? מרוב רצון לסגור את כל הפינות שבלאו הכי אין שליטה עליהן את עלולה להכניס לחץ בהסברת יתר לילד שאין לו איך להכיל את כל ההסברים האלה וזקוק למשהו פשוט שהוא יכול לעכל, ואם הוא שואל יותר אז לענות לו. בשום פנים ואופן לא לפרט ביוזמתך אם זה לא בא ממנו. הוא ילד קטן מדי להצפת מידע וזה רק ילחיץ אותו ויעשה הפוך בדיוק ממה שאת מתכוונת. אין צורך בשום מנטרה כרגע. יותר הייתי מתבוננת ומלווה אותו במשחק, האם הוא משחק בללכת לבית חולים? האם הוא מטפל בבובות, או כל דבר אחר שנראה לכם קשור למצב החדש? אם כן זה מצויין, לאפשר לו את המשחק, אם הוא מעוניין או משתף אתכם בו אז להשתתף, זו הדרך שלו לעבד את חוסר הוודאות שבלאו הכי שום הסבר לא ישנה. כולכם בחוסר ודאות יחד איתו, אין מה לעשות, זה המצב כרגע, שום הסברים לא ירגיעו את זה, אלא היכולת להיות במצב הזה ולא לשדר לו לחץ בהסברי יתר מיותרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהרעות10/06/2012
אני סובלת מתחושת בחילות כבר במשך חודשיים
וזה קורה לי לרוב שאני בלחץ ושאני בחרדה
זה ממש מפריע לי לחיי היומיום ומכול דבר קטן שאני נלחצת ישר אני קובעת שאני רוצה להקיא אבל אני לא מקיאה.
ולמשל אחרי ארוחות יש לי בחילה ובזמן האחרון הכנסתי לעצמי לראש שאני צריכה להקיא כל הזמן ושיש לי בחילה
ואני מטופלת אצל פסיכולוגית קלינית
מה אפשר לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
סמדר ריינר11/06/2012שלום רעות,
מאחר ואת בטיפול, חשוב שתעלי את התחושות האלה בטיפול שלך ותבדקי מה יש לפסיכולוגית שלך להגיד. זה יהיה לא נכון להתערב בטיפול שלךם מבחוץ כרגע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיון אישי
גל11/06/2012במהלך הזמן זה יעבור לך כי את תמצאי משהו אחר שיטריד אותך ואז תעברי אליו.אלא אם כן תקבלי טיפול שילמד אותך מראש להתעלם מהדברים האלה מלכתחילה ולהבין שכמו שזה מתחיל ככה זה יכול לחלוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רעות11/06/2012תודה רבה!!! אני ממש מקווה שזה יעבור לי
כרגע מה שנותר לי זה להיות רגועה והבחילות הן בסך הכול מחרדה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה יעבור לך בוודאות
גל11/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברותית יתר על המידה?!גילי10/06/2012
שלום,
הבת שלי בת שנתיים ושלושה חודשים, בינתיים ילדה יחידה.
היא חכמה מאד מפותחת לגילה וחברותית מאד היא מתערה בחברה של גדולים ממנה ושל קטנים ממנה ויודעת לתפוס תמיד את התפקיד הנדרש.
היא עקשנית, עצמאית מאד ואקטיבית. מבחינה שפתית היא ממוצעת- עדיין לא מדברת ברור ואוצר המילים לא רחב אך בכל זאת היא מצליחה להבהיר את רצונה בדיוק רב.
יש לציין שאנו הורים חמים מאד מרבים במגע ובמילות אהבה, אני רכה ומפנקת ולעיתים לא מציבה גבולות למרות שאני מודעת לחשיבות הדבר.בעלי יותר נוקשה ממני אך איתי היא נמצאת זמן רב יותר.
היא שוהה במסגרת מעון החל מגיל 7 חודשים במהלך זמן זה נחשפה למטפלות רבות ובחופשים גם היתה בקיטנות -כלומר עברה בין הרבה ידיים גם במעון מציינים שהיא מנהיגה מטבעה חברותית אך גם מרדנית ועושה הרבה בלאגן) מהשעה 4 ובסופי שבוע הילדה איתנו ואף פעם לא עזבנו אותה אפילו לא לחופשה קצרה, צריך לציין שאנו נמצאים הרבה אצל ההורים שלי אך מעולם לא הטשטשו הגבולות בין אמא לסבתא וכו.
יש עניין שמטריד אותי לאחרונה:
יש סיטואציות בהן נראה שהילדה נוהגת בחוסר טאקט או בחוסר הבנה לדוג' כשאני נמצאת אצל ההורים שלי ואחותי שם עם ילדיה ביתי רוצה שאחותי תאכיל אותה כמו שהיא מאכילה את ילדיה ולא מוכנה שאני אאכיל אותה. מצב יותר מוזר בעיניי הוא שבגינות ציבוריות הילדה אומרת שלום לכל אחד ואף יותר מכך, היא קוראת לאמהות אחרות "אמא" ומבקשת מהאוכל שלהם ואם היא רואה אמא שמנדנדת את הילדה שלה היא רוצה שתנדנד אותה ולא מסכימה שאני אנדנד אותה וכו' ( כמובן שהאנשים מגיבים בחיבה ובהתלהבות)
לסיכום אני חייבת לאמר שאני מרגישה שהיא מחוברת אלי מאד, נפשית ופיזית ואין ספק שברגע הנדרש היא רוצה רק אותי אולם התנהגותה (שפירטתי למעלה) תמוהה ואף מביכה אותי ואינני מבינה מהי סיבתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברותית יתר על המידה?! - תגובה
סמדר ריינר11/06/2012שלום גילי,
לא ניתן כרגע לדעת בודאות את סיבת ההתנהגות הזו. יכול להיות שזה קשור אכן להחלפת דמויות ומטפלות מגיל קטן. כרגע חשוב הסביר לה שרק את אימא, ולכל ילד יש את אימא שלו ורק לה הוא קורא אימא, וגם שלא אומרים שלו לאנשים שלא מכירים, כיוון שזו התנהגות שבעתיד עלולה לסכן אותה.
אם למרות ההסברים ההתנהגות ממשיכה גם כשהיא גדלה ומבינה יותר, כדאי אולי לפנות לאיש מקצוע להמשך הבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)