פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משתולל כשמשעמם
    קרן
    16/07/2012

שלום,
    בני בן 3.5 משתולל המון (בבית או מחוץ לבית) כאשר אני לא מעסיקה אותו כי אני באינטרקציה עם אנשים אחרים.
    לדוגמא, כשאנחנו הולכים לחברים/משפחה ללא ילדים, ולא מתיחסים אליו הוא יכול להשתולל (בעיקר להסתובב סביב עצמו וליפול) אפילו יותר מרבע שעה.

זה קורה רק שאני נמצאת עם אנשים אחרים, אם אני בבית איתו לבד ועסוקה בדברים אחרים, הוא יודע להעסיק את עצמו ולשחק לבד.

האם זה נורמלי (השתוללות ועניין הסיבובים?) נובע מחוסר תשומת לב? מה אפשר לעשות? לאיזה התנהגות צריך לצפות מילד בגילו בסיטואציות כאלה?
    גם אם אני מציעה לו חלופות, למשל לצייר, זה מחזיק בדיוק 5 דקות, אם מחליטים ללכת הוא מתחיל לבכות שלא רוצה ללכת.

תודה,
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משתולל כשמשעמם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משתולל כשמשעמם - תגובה

סמדר ריינר
    17/07/2012

שלום קרן,
    למה זה בעצם כל כך מפריע לך שהוא מסתובב סביב עצמו? האם הוא מציק למישהו? האם הוא מפריע? יכול להיות שכדאי פשוט להניח לו, עצם זה שלך יש חוסר שקט סביב העניין, זה יכול להנציח את זה שהוא לא מרגיד שסומכים עליו ומניחים לו והוא נשאר כל הזמן תלוי בתעסוקה שאת מספקת לו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבה-רגרסיה?
    סער
    16/07/2012

שלום. בנ בן 5 וחצי. גמול ביום מגיל שנתיים וחצי ולילה לפני כשנה וחצי. לאחרונה מרטיב כל לילה כמויות גדולות של שתן. הוא לא עולה לכיתה א' ולא מחליף גן לא נולד אח וכו'. מה יכולה להיות הסיבה.? ילד בריא ולא מצונן כרגע. יש לציין שלאחרונה במקביל גם מתעורר בצעקות בלילה.שאלתי אותו מה הוא חולם הוא לא זוכר. שאלתי אם יש משהוא בקיטנה גם כן אין. חבר שלו עוזב לכיתה א'.זה מעסיק אותו. האם זו יכולה להיות הסיבה?

איך לשאול אותו ,מה לומר?

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבה-רגרסיה?

הוספת תגובה

• הרטבה-רגרסיה? - תגובה

סמדר ריינר
    16/07/2012

שלום סער,
    יכולות להיות המון סיבות, ולא נראה לי שניתן לנחש אותן בצורה כזו. אני מציעה לכן לנסות לדובב אותו על ציור או משחק , למשל לצייר ביחד ילד ולספר עליו סיפור ומתוך כל לנסותלהבין מה עובר עליו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה בבקשה
    גלי
    16/07/2012

שלום,
    אני עושה בייביסיטר על ילדה בת 11. העניין הוא כזה: האמא של הילדה לוחצת עלייה לעשות ניתוח אף וממש מציקה לה על זה. היא מקללת אותה בלי סוף בכל פעם כשהיא מסרבת וממש הורסת לילדה את החיים. חשוב לי לציין שאין לי מושג מאיפה האמא הזאת הביאה את השטות הזאת של הניתוח אף כי הילדה ממש לא צריכה אותו. אפילו להפך- היא ילדה ממש יפה!!! אני לא יודעת מה לעשות, כי הילדה נירקבת לי מול העיניים ואין לי מושג איך לעזור לה. תודה מראש!!!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה בבקשה - תגובה

סמדר ריינר
    16/07/2012

שלום נועה,
    למעשה נשמע שאת עדה לסוג של התעללות נפשית. את יכולה להציע לילדה לפנות ליועצת בית הספר או לפסיכולוגית בית הספר (השירות הפסיכולוגי אמור להיות זמין לפחות בחלק מחופשת הקיץ). את יכוהל גם לפנותצ בעצמך ללשכת הרווחה ולדווח או לדווח אנונימית לאגודת אל"י. זו לא בעיה להשיג את הטלפון שלהם דרך גוגל.
    כמובן קיימת גם האפשרות שתנסי לדבר עם האם אם את מרגישה נוח לעשות זה. אם כן חשוב שזה ייעשה בצורה רגועה ולא משימה אלא פשוט לנסות להעיר את תשומת ליבה לסבל של הילדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בזהות המינית
    רוני
    15/07/2012

יש לי ילדה בת 16 שטוענת שהיא אוהבת בנות . לי נראה שהיא מבולבלת בגלל שיש לה בעיה חברתית כבר הרבה זמן . אני דואגת ,אשמח לקבל יעוץ מה אני יכולה לעשות ? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בזהות המינית

הוספת תגובה

• בעיה בזהות המינית - תגובה

סמדר ריינר
    15/07/2012

שלום רוני,
    מה שאת יכולה לעשות הוא לתת מקום לתחושת שלה בלי לשפוט, ועד כמה שניתן בלי לכפות את דעתך. בני נוער רבים בגיל ההתבגרות מתלבטים לגבי נטייתם המינית, ולא ניתן לדעת כרגע האם התחושות של בתך הן חלק ממזהות קבועה או שישתנו בהמשך. אם בתך חשה מצוקה כלשהי, אם זה סביב הנטייה המינית או הקושי החברתי, אז יכולה להציע לה לפנות לטיפול. לא כדי לשנות את הנטייה אלא כדי לדבר על המצוקה סביב העניין.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט בן שנה ו-10 חודשים
    דנית
    14/07/2012

שלום רב!
    הבן שלי בן שנה ועשרה חודשים ילד טוב בדרך כלל,כמובן שיש לו התפרצויות זעם לפעמים והבעת רצונות , וכעס שלא מקבל מה שרוצה.
    הוא נמצא איתי בבית מהלידה לא הולך לגן עדיין.
    בזמן האחרון החל להרביץ לי ולמשוך לי בשיער ממש חזק כשמתעצבן / או כשבאים אנשים שלא מכיר.
    אם אני לא מבינה מה הוא רוצה נגיד שהוא עייף הוא מרביץ לי על הפנים, או מושך לי בשיער.
    אם אין בטלוויזיה משהו שאוהב מושך לי בשיער.
    אם אני אומרת לו לא, מרביץ או מושך בשיער וכד'.
    זה לא דבר קבוע וזה לא קורה כל יום.
    כשהוא איתי הוא מביע את רצונותיו ויודע לעמוד על שלו ולהתעקש עד שאבין אותו/אתן לו מה שהוא רוצה.

לעומת זאת- כשהוא בחברת ילדים אחרים והם מרביצים לו/ דוחפים אותו/מושכים בשיער/לוקחים משחק
    הוא לא מחזיר ולא מתעקש אלא צורח ולא מתמודד
    זה קצת מדאיג אותי- מדוע הוא כזה עדין כשהוא עם אנשים אחרים ? הוא לא אמור לדעת להתעקש דווקא בחברה זרה?

אציין גם- אני לא דוגלת בבית בשום אופן של אלימות לא מילולית ולא פיזית ובחיים לא השתמשנו בבית באלימות.
    אם כן- מהיכן למד להרביץ לי? האם הוא יודע שפשוט אני לא מחזירה לו אז הוא ממשיך? ומה העניין בחברה זרה?

אשמח מאוד אם תאירו עיניי בפתרון אני קצת מודאגת.....
    תודה רבה, דנית.

לקביעת תור
    סגירה
    פעוט בן שנה ו-10 חודשים

הוספת תגובה

• פעוט בן שנה ו-10 חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    15/07/2012

שלום דנית,
    ילדים בגילאים האלה מרביצים, כמו שראיתת גם הילדים האחרים עושים את זה וזה לאבגלל שבבתיהם מרצביצים אלא כי ילדים קנים עוד לא ידועים להביא תסכול בדרכים אחרות. ואת זה צריך ללמד אותו, לתת מילים לכעס שלו, להגיד לו למשל : זה מעצבן שאין את התכנית שאתה אוהב" וגם לתת לו לאטרנטיבה, למשל להרביץ לכרית במקום לך, להפוך את זה למשחק, ובנסוף לראות תכנית אחרת או לעשות משהו כיפי אחר.
    לגבי ילדים אחרים, ברור שהוא לא מרשה לעצמו להתיות תקופני אליהםן כי הוא לא מכיר אותם, והוא גם חושש מהם וגם רוצה למצוא חן בעיניהם, בדרך כלל אנחנו מרשים לעצמנו בבית דברים שאני חוששים לעשות בחוץ. זה גם קשור כנראה לחוסר ביטחון שאת אולי משדרת, ייתכן גם שההתנהגות שלךלא תמיד מסםיק אסרטיבית, גם כשאת מציבה לו גבולות וגם בכלל, והוא גם מתנהג בחוסר ביטחון בחוץ.
    יכול להיות שכדאי לך לפנות להדרכת הורים קצרה כדי להפנים התנהגות יותר סמכותית כלפי בנך. גם כשאת אמרת לא, תלוי באיזה טון את אומרת את זה, מה את אומרת לפני כן ואחרי כן וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו..

דנית
    15/07/2012

קודם כל תודה על התשובה.
    ועוד משהו- מה זאת אומרת שאני משדרת חוסר בטחון ולא אסרטיבית? אני הרי לא אצעק עליו או ארביץ לו.....
    איזה אסרטיביות יותר גדולה אפשר להביע לילד כזה קטן? אני מעירה לו אומרת לו אסור, מורידה אותו אם מטפס על מקומות גבוהים וכד...
    אחר כך אני ממשיכה להיות אם אוהבת ורכה כמו שילד צריך
    אני לא ממש הבנתי את הכוונה שלך בהערה הזו, מה אני אמורה לעשות? לצעוק זה לא בריא לילד, להרביץ לא בא בחשבון, אז איך זה קשור לחוסר בטחון שאת טוענת שיש לו? הוא משחק עם ילדים יפה ופשוט לא יודע מה זה להרביץ מה זה אומר שילד שלא מרביץ יש לו חוסר בטחון????
    קצת התבלבלתי....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו.. - תגובה

סמדר ריינר
    15/07/2012

שלום דנית,
    קודם כל, לא צריך להתעצבן:-)
    אני אמרתי שאולי את לא אסרטיבית מספיק, לא קבעתי את זה אלא שיערתי, אני לא יכולה לדעת, כי אני לא מכירה אותך, ואם זה לא מתאים לך את יכולה לא לקחת את זה.
    יש כמובן הבדל גדול מאוד בין להיות אסרטיבית לבין לצעוק או להרביץ לילד. יותר מזה, התנהגות אלימה היא בכלל לא התנהגות אסרטיבית. אני הסברתי את עצמי בתשובתי שאם אכן נכון שיש משהו חסר באסרטיביות שלך, זה משהו שקשור לטון, ולמה שאת אומרת לפני או אחרי. הטון לא אמור להיות של צעקה. אבל יש הבדל בין טון סמכותי שאומר "אסור" לבין טון רך מדי או לא מספיק ברור. אלה דברים שקשה להסביר בפורום באינטנרט, ולכן המלצתי לך לפנות להדרכת הורים.
    בודאי שלא טענתי שילד עם ביטחון עצמי אמור להרביץ. את זאת שהעלית את השאלה מדוע ילד שמרביץ בבית לא מרביץ בחוץ. כלומר העניין לא עצם המכות אלא ההבדל בין ההתנהגות הטבעית שלו בבית לבין ההתנהגות בחוץ. זה הדבר שמעיד על חוסר ביטחון. כמובן שעדיף שהוא לא ירביץ לא בבית ולא בחוץ.
    המלצתי לך על כמה דרכים להתמודד, ואני מקווה שתוכלי להיעזר בהן.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה אם חשבת שהתעצבנתי...

דנית
    15/07/2012

ממש לא...
    סתם מבולבלת ולא יודעת איך להתנהג.. הורות לילד ראשון מאוד מבלבלת, וכמו כן, כולם מתערבים לנו אז אני כבר לא יודעת איך להתנהג והאם אני בסדר.
    תודה על התשובות, אני תמיד נעזרת בפורום הזה ובעצות שלכם, ממש לא התעצבנתי.
    ושוב תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם היה נראה שהתעצבנתי....

דנית
    15/07/2012

אז ממש לא...
    סתם מבולבלת ולא יודעת איך להתנהג.. הורות לילד ראשון מאוד מבלבלת, וכמו כן, כולם מתערבים לנו אז אני כבר לא יודעת איך להתנהג והאם אני בסדר.
    תודה על התשובות, אני תמיד נעזרת בפורום הזה ובעצות שלכם, ממש לא התעצבנתי.
    ושוב תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם היה נראה שהתעצבנתי.... - תגובה

סמדר ריינר
    15/07/2012

היי דנית,
    זה מובן לגמרי להיות מבולבלת בהורות לילד ראשון, יכול להיות שהאסרטיביות צריכה להתחיל בלהציב גבולות למי שמתערב לך בלי שביקשת:-),
    בכל אופן בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוקחת אוכל מאחרים...
    רחלי
    14/07/2012

שלום

בתי בת 1.8, מתוקה וחמודה אבל כשאנחנו יורדות לגינה היא הרבה פעמים "מתביתת" על ילד עם חטיפים ונעמדת מולו עד שנגמרת שקית האוכל. זה יכול למנוע ממנה מלשחק, או לעשות פעילויות אחרות, היא פשוט לא מוכנה לזוז ולוותר. וזה לא שהיא מגיעה רעבה, יש לנו תמיד אוכל בתיק...

זה קשה לי משתי סיבות, גם כי זה לא נעים ופדיחה וגם כי אני מתבאסת שזה משבית כל פעילות אחרת- ג'ימבורי, משחק בגינה...

מה עושים?

תודה
    רחלי

לקביעת תור
    סגירה
    לוקחת אוכל מאחרים...

הוספת תגובה

• לוקחת אוכל מאחרים... - תגובה

סמדר ריינר
    14/07/2012

שלום רחלי,
    לא ברור לי מה מונע ממך להזיז אותה משם. אני מניחה שאת לא רוצה שהיא תבכה. ואם היית צריכה להזיז אותה ממשחק מסוכן? או מכל דבר אחר? הרי בודאי שככל שהי אתגדל לא תוכל לקבל כל מה שהיא רצה וזה יגרום לה לאי שביעות רצון, השאלה אם את יכולה לעמוד בכך. לומר לה שאנחנו באנו לשחק וזה לא יפה לאכול אוכל של ילד אחר, לקחת רק חתיכה אחת מהבמבה נניח, להגיד תודה ולקחת אותה משם גם אם זה לא מוצא חן בעיניה בפעמים הראשונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון של בן 17 וחצי
    דני
    14/07/2012

שלום,

בני בן ה 17 וחצי סבל בשנתיים אחרונות מדיכאון ואף קיבל תרופות במשך מספר חודשים.
    היום הוא התחיל עשות ספורט ומצב שלו השתפר גם ללא תרופות.
    הפסיכיאטר של מכבי המליץ לבצע לו אבחון פסיכולוגי במכון פרטי, שעלותו 3000 ש"ח.
    השאלה, אם קופות חולים יכולות להשתתף באבחון זה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון של בן 17 וחצי

הוספת תגובה

• אבחון של בן 17 וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    14/07/2012

שלום דני,
    זו שאלה שכדאי להפנות לקופת החולים שלך. בעיקרון כדאי גם לעשות סקר שווקים כי לא בכל המקומות אבחון פסיכולוגי עולה אותו דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע להתנהגות ילדיי
    האיא
    14/07/2012

שלום,יש לי שני ילדים הילד הוא בן 6 שנים והילדה היא בת 5 שנים,והבעיה היא שתפסתי אותם פעמיים מצלמים את עצמם בעירום, בפעם הראשונה אני ובעלי הענשנו אותם אבל הם חזרו על אותה פעולה,אני עכשיו בשוק ואבודת עצות לא יודעת מה לעשות ואיך להגיב,ומה משמעותה של התנהגות זאת?והאם היא קשורה למשהו מסויים.
    אני מודה לכם מאוד,ומחכה לתשובה.

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע להתנהגות ילדיי - תגובה

סמדר ריינר
    14/07/2012

שלום לך,
    אין טעם בעונש. חוץ מלתת להם להרגיש רע עם עצמם זה לא פותר שום דבר. בכלל ענישה היא לא דרך שמשיגה יעדים חינוכיים בדרך כלל.
    יותר חשוב לברר מהיכן למדו את זה. אבל את הבירור חשוב לעשות בלי כעס, ולא מתוך נזיפה. כמו כן חשוב לתת לגיטמציה לסקרנות המינית, לתת להסבר תואם גיל על ההבדל בין בים לבנות, על הדרך בה מגיעים ילדים לעולם, יש ספרים בנושא שמיעודים לגיל הזה, ניתן להיעזר בהם, וכן לתת להסבר על פרטיות הגוף, על כך שלא חושפים אותו בפומבי וגם לא נוגעים. חשוב להסביר שמותר להם להגיד לא גם כשמישהו אחר מבקש מהם לגעת בהם או שיגעו בו ושחשוב לספר על כך לכן ההורים ואתם לא תכעסו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד שלי בן שנה ו 10 מרביץ לי
    מיכל
    13/07/2012

שלום, יש לי ילד מקסים, חברותי,שמח, אהוב על כולם ובאמת ילד טוב. לאחרונה הוא התחיל לצבוט אותי שמשהו לא נראה לו , ומיד הגבתי ב"זה לא נעים לי, תעשה טובה לאמא", לפעמים עבד ולפעמים הייתי צריכה להסיח את דעתו כדי שיפסיק. בשבוע האחרון הוא נושך אותי בכל מקום אפשרי בגוף, אני ממש צריכה לנער את עצמי כדי שהוא ירפה ומיותר לציין שזה מאוד כואב. אני מרימה את הטון, מחזיקה לו את הידיים וממשיכה להגיד שזה כואב ולא נעים. עושה את עצמי בוכה כדי לראות תגובה והוא ממשיך בשלו. הוא גם צובט את אבא שלו אבל לא נושך. אני בהריון חודש שביעי ומנסה כל הזמן ללמד אותו שיעשה טובה לבטן ו"איפה התינוק שלך"..אבל אני לא מאמינה שזה יכול להיות מזה. בעלי מתעקש לשים אותו במיטה שלו או בחדר שזה קורה וטוען שככה זה ייפסק, הסברתי לו שהוא עדיין קטן כדי להבין מה הוא עושה ולהעניש אותו. חייב להיות פתרון אחר. בבקשה תעזרו לי...
    בתודה מראש, מיכל.

הוספת תגובה

• הילד שלי בן שנה ו 10 מרביץ לי - תגובה

סמדר ריינר
    13/07/2012

שלום מיכל,
    מדובר בתופעה מאוד שכיחה בגיל הזה וקשורה בין השאר לכך שהילדים בגיל הזה עוד לא רכשו יכולת מלאה לבטא את עצמם מילולית. חשוב להבין שתוקפנות היא לא דבר רע, אלא חלק חשוב מאוד מההתפתחות והמהישרדות של כולנו. היא עומדת בבסיס הסקרנות, ההישגיות, התחרותיות וכו'. חשוב לדעת לתעל אותה נכון. לכן תגובות כמו "תעשה טובה לאימא" או "תעשה טובה לבטן" הן לא מתאימות כי הן כאילו מנסות להכחיש את זה שדווקא התחשק לו לעשות משהו תוקפני לא בא לו לעשות טובה, וכאילו מסמנות לו שתוקפנות זה דבר רע ואי אפשר לקבל את התוקפנות שלו. זה לא עוזר לו, כי התקופנות עדיין קיימת אבל הוא לא מקבל כלים מה לעשות איתה.
    כשזה קורה, ניתן להסיט את התוקפנות שלו לאובייקט אחר, למשל להכות איתו ביחד בכרית, או לדפוק על השולחן, וכו', להפוך את זה למשחק. בד בבד, לצד אמירה ברורה ותקיפה שאסור להרביץ לאימא או לצבוט אותה. אין טעם בענישה. ענישה לא עוזרת באף גיל, ורק מזיקה לילד ומשפילה אותו.
    כמו כן כדאי להצטייד בסבלנות, עם הגדילה והיכולת להתשמש במילים, זה יעבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל
    דנה
    12/07/2012

אני אמורה ליסוע לחול עם ביתי בת ה8 והבן הקטן בן שנתיים וחתי ישאר עם אביו ואח שלו בן 13.מדובר בחמישה ימים.השאלה שלי היא כמה ימים לפני אני אמורה להכין אותו לזה?והאם כדאי בשהותי בחול שנדבר איתו בסקייפ או לא?נראה לי שיש משהו בסקייפ שיכול לעשות לו לא טוב כי הוא רק רואה ושומע אותנו...מין משהו לא מושג כזה..אצין שהוא מאד מאד קשור לבת שנוסעת איתי.

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה לחו"ל

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל - תגובה

סמדר ריינר
    12/07/2012

שלום דנה,
    רצוי להכין מראש כמה שיותר זמן. חמישה ימים בגיל שנתיים וחצי זה לא נורא. אם את מרגישה ששיחות בסקייפ לא יעשו לו טוב, אז לא חייבים, אפשר להסביר לו שאתם נוסעות וחוזרות, לא בטוח שהוא לגמרי יפנים, אבל זה בסדר. סעי ותהני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרק זמן הגיוני לטיפול
    אמא
    12/07/2012

שלום,

בני בן ה-5 נפגש עם פסיכולוגית על רקע של חרדות ואנקופרזיס.
    המפגשים נערכים אחת לשבוע, ופעם בחודש גם אנחנו ההורים נפגשים איתה (כלומר חמישה מפגשים לחודש). הטיפול החל לפני ארבעה וחצי חודשים ועד כה איני רואה שום שיפור בשום מדד שהגדרנו כיעד לטיפול. האם הגיוני שפרקי הזמן הנדרשים הם כה ארוכים, או שכדאי אולי להחליף פסיכולוגית? היא עשתה עלינו רושם מאוד נחמד אבל אין לי שום כלים לבחון את מקצועיותה.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פרק זמן הגיוני לטיפול

הוספת תגובה

• דילגתן עליי...

אמא
    15/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרק זמן הגיוני לטיפול - תגובה

סמדר ריינר
    15/07/2012

שלום לך,
    קצת קשה וגם לא נראה לי הוגן להביע דעה על טיפול שאני לא מכירה מקרוב. בעיקרון בגילאים כה קטנים, לחרדות יש קשר הדוק לקשר עם ההורים, ואני באופן אישי הייתי מעדיפה לעבוד איתכם יותר מאשר עם הילד, ולדעתי זה גם היה יותר אפקטיבי. אבל שוב, אני לא חושבת שזה הוגן לשפוט טיפול שאני לא מכירה וזה גם לא אומר שהפסיכולוגית היא לא מספיק טובה.
    בדרך כלל ניתן לטפל בבעיות חרדה ואנקופרזיס בטיפול קצר מועד יותר אב ל זה נכון לגילאים יותר מאוחרים, כאשר לילד יש בשלות יכולות קוגניטיביות מפותחות יותר והוא יוכל לשתף פעולה באופן פעיל יותר בטיפול קוגניטיבי התנהוגתי שכולל גם מטלות מעבר לזמן הטיפול. לכן זה לא הוגן לצפות לשיפור באותה מהירות בגיל כזה ובסוג טיפול כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הששתתפות בחרם מתוך פחד
    yuy
    11/07/2012

שלום
    בני הבכור הוא בן 5. בגן הןא בחבורה של 5 ילדים מתוכם יש 2 "מנהיגים" .
    המהיגים החליטו לאלדבר עם ילד מסוים ( שהיה רוב הששנה חבר של בני . ובני אחריהם. מציק, לא מדבר..... והכל מתוך ציות למנהיגים ... לדעתי מתוך פחד להפלט מהקבוצה אם לא יעשה מה שנדרש ממנו....
    אני כל המן מנססה לדבר עימו ולהסביר לו שהוא חכם מספיק על מנת לדעת איזה מעשים הינם טובים ואיזה לא. ועליו לעמוד עעל שלו לא לעשות מעשים לא יפים.
    מצש אחד רווח לי כי הוא לא בצד שעושים עליו חרםן אבל מצד שני מאוד עצוב לי שהוא בבצד שמושפע ועושה חרם....
    מה עלי לעשות ? אני ממש פוחדת ששנה הבאה הוא יהיה בין הגדולים שרק יציקו כל הזמן לילדים הקטנים שיגיעו לגן.... ה"דיברוים שלי עימו לצערי לא עוזרים כי הוא בשלו....
    מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה
    הששתתפות בחרם מתוך פחד

הוספת תגובה

• הששתתפות בחרם מתוך פחד - תגובה

סמדר ריינר
    12/07/2012

שלום לך,
    הדיבורים לא עוזרים כיוון שהם לא מתייחסים לפחד שלו, מה יקרהלו אם לא יציית. יכול להיות שבנך קורא היטב את המפה ומבין שבסיטואציה הזו, או שהוא מאלה מציקים או שהוא מאלה שמציקים להם.
    מדובר עדיין בילד קטן שלא יכול לעשות מהפכה חברתית כזו מול המנהיגים בכוחות עצמו.
    ההתערבות צריכה להיות מול הגננת ולא לדרוש מהילד להתנגד למשהו שמעלה אצלו חשש נורא גדול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעזוב תינוקת בת שנה ל-7 ימים
    סימה
    11/07/2012

אנחנו נוסעים לחול עם 2 ילדים גדולים (7 ו- 8 ) ומשאירים תינוקת בת 1.2 שנים עם הסבתא שגם מטפלת בה ביום יום .
    אני מאוד חוששת שהילדה תפתח חרדה ותרגיש בחסאוננו מבלי יכולת לדבר מפאת גילה הצעיר.
    אודה לך אם תכתבי לי מה יכולים להיות ההשלכות?
    תודה,
    שירה

הוספת תגובה

• לעזוב תינוקת בת שנה ל-7 ימים - תגובה

סמדר ריינר
    12/07/2012

שלום סימה,
    אכן זה גיל שלא מתאים להשאיר בו את התינוקת ללא הוריה ל-7 ימים. כיוון שלא ניתן להסביר לה את ההעלמות שלכם ואת העובדה שתחזרו. ההשלכות לטווח הקצר יכולות להיות קושי בשינה, היצמדות אליכם כשתחזרו ,קשיים באכילה, בכי רב, נסיגה זמנית בהתפתחות, ועוד. ההשלכות לטווח הארוך יכולות להיות חרדת נטישה והמשך קשיים בהתפתחות הרגשית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקת רק אם ילדה אחת
    חגית
    11/07/2012

שלום!
    ביתי בת 6 עולה לכיתה א'. כשהיתה בגן שיחקה רוב הזמן אם ילדה אחת ויצרה איתה קשרים מאוד קרבים.
    היום הולכת לקיטנה אם חברה שהכירה לפני . המדריכה מספר לי שכל הזמן הם צמודות למרות שהחברה אמרה לביתי שהיו רוצה לשחק גם אם ילדים אחרים אך ביתי מתקשה להשתחרר וליצור קשרים חברתיים נוספים .
    האם כדי לשוחח איתה על הנושא או שזה יעצים את התופעה .
    אשמח מאוד לקבל עצה.

לקביעת תור
    סגירה
    משחקת רק אם ילדה אחת

הוספת תגובה

• משחקת רק אם ילדה אחת - תגובה

סמדר ריינר
    12/07/2012

שלום חגית,
    אני לא רואה איך לשוחח איתה על כך יעצים את התופעה אבל מצד שני זה גם לא יעזור. כדאי לנסות להציע לה להכיר עוד חברותף ליצור קשר עם אימהות נוספות ולהזמין הבייתה ילדות אחרות, לברר איתה אם היא חוששת לדבר עם ילדות ולהציע לה דרכים איך לעשות את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העצמה ושיפור הבטחון העצמי של בן 7
    יפית
    11/07/2012

שלום רב,
    יש לי בן בן 7.5 (אח תאום לבת) , לדעתי בעל בטחון עצמי נמוך, נגרר פעמים רבות אחרי מעשי קונדס של ילדים אחרים מושפע מאוד ואני מרגישה שהוא לא מספיק חזק במצבים רבים (אני מסתכלת מהצד על האינטראקציה שלו עם חברים) ,בהם הוא יודע שלא כך מתנהגים. חשוב לציין שהוא ילד מקסים מבחינה התנהגותית , מצטיין כיתתי מידי שנה בתחום החברתי אך אשמח לקבל עצות איך לכוון אותו בלי להעיר כל הזמן ואיך להעצים אותו שידע להעריך את עצמו ולעמוד על שלו.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• העצמה ושיפור הבטחון העצמי של בן 7 - תגובה

סמדר ריינר
    12/07/2012

שלום יפית,
    אני לא משוכנעת מהתאור שלך שההתנהגות של בנך נובעת רק מחוסר ביטחון. יכול להיות שרק עם אותם ילידם הוא מרשה לעצמו התהנגות יותר פרועה, שהו אלא מרשה לעצמו בבית לבד, וההתנהגות הזו היא גם צורך שלו, שקשה לך להכיר בו.
    את צודקת שאין טעם להעיר לו על כך. אם את רוצה לחזק אותו, את יכולה לעשות זאת דרך מתן חיזוקים לתכונות חיוביות שלו, מתן מחמאות, וכו'.
    עם זאת, כדאי לשים לב לכך שואלי יש לו גםצורך להתפרע לפעמים ולחשוב איך כדאי לאפשר לו את זה בצורה לגיטימית, והאם את יכולה לתת חיזוקים גם להתנהגויות שהם פחות מרצות אבל יותר מבטאות אותו. במילים אחרות, האם את מוכנה שהוא יעמוד על שלו גם מולך ולא רק מול החברים. משם זה מתחיל בדרך כלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה